X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane!
    dscf6361t.jpg

U mnie wsio ok- mama gotuje dobre obiadki, chodzimy na spacerki, nawet zmusiłam się wczoraj, żeby iść z nią na plażę ;)
    Ale mam też pewne obawy...nie mam żadnych objawów ciążowych :( Normalnie mnie złe myśli nachodzą, że coś jest nie tak a wizyta dopiero koło 15 maja :(

Muska, mauysia, BellaRosa, Dodi, Libra, aisa, zbikowa, Fedra, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Dodi chodzilo mi na ten dzien konkretny kiedy wrocilam i chcialam sie dowiedziec w skrocie tak szybciutko co sie dzialo przez 4 dni kiedy mnie nie bylo bo nie bylam w stanie w ten dzien nadrobic 4 dni gdzie mnostwo stron zapisalyscie....ale doczytalam

Sylwia czasami fajnie poświęcić trochę czasu, przeczytać nawet pobierznie to co napisałyśmy, a nie czekać ciągle na skrót wiadomości. Zwłaszcza, że staramy się interesować twoimi problemami, a ty naszymi raczej niebardzo.

Rucia chodzi mi o to ze jak mnie nie ma 4 dni to chce wiedziec bo ciekawa jestem co sie wydarzylo przez te 4 dni najciekawszego a potem powoli sobie doczytuje... czy to zle? jak nie mam u tesciowej neta to szlak mnie trafia ze nie moge do was zajrzec a w pracy w przerwie siadam szybciutko na kompa i co mi sie uda to doczytuje ale nie jestem w stanie wszystkiego doczytac dopiero jak przyjade do domu to siadam i powoli doczytuje choc pedzicie jak strus pedziwiatr....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 07:26

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry kochane!
    dscf6361t.jpg

U mnie wsio ok- mama gotuje dobre obiadki, chodzimy na spacerki, nawet zmusiłam się wczoraj, żeby iść z nią na plażę ;)
    Ale mam też pewne obawy...nie mam żadnych objawów ciążowych :( Normalnie mnie złe myśli nachodzą, że coś jest nie tak a wizyta dopiero koło 15 maja :(

Karoam spokojnie :) U mnie objawy dopiero się zaczęły :) Mówię tu o lekkich mdłościach z rana. Też tak panikowałam jak ty, i okazuje się, że CHYBA niepotrzebnie :)

mauysia, Dodi, karoam lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dodi chodzilo mi na ten dzien konkretny kiedy wrocilam i chcialam sie dowiedziec w skrocie tak szybciutko co sie dzialo przez 4 dni kiedy mnie nie bylo bo nie bylam w stanie w ten dzien nadrobic 4 dni gdzie mnostwo stron zapisalyscie....ale doczytalam

Sylwia... ciiiiitt... juz spokój... utnij temat... Dodi teraz nie można stresować... następnym razem - jak nie masz czasu nadrabiać - to po prostu zapytaj się co się stało i nie pisz o czymś, czego niejesteś zbyt pewna, bo ten temat jest bardzo delikatny i potrzebuje wielkiego wyczucia i taktu...

a na chwilę obecną koniec tematu w tym kierunku

Dodi, Muska, aisa, Fedra, Gunia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karoam :)

Niestety takie zamartwianie się jest normalnie i nieuniknione w ciąży - przynajmniej dla mnie...
    A co do braku objawów - masz wspólny temat z Rucią, która też nie narzeka na żadne ciążowe dolegliwości :)

Dodi, karoam lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia po drugie piszesz ze nie interesuja mnie wasze sprawy? Owszem interesuja ale jesli nie jestem czegos pewna albo nie mam o tym zielonego pojecia to poprostu wole sie nie wypowaidac bo potem pisalybyscie " nie znasz sie to sie lepiej nie wypowiadaj" wiec wole przemilczec...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia widzę, że się za bardzo nie dogadamy, ale już kończę...
    Chodziło mi tylko o to, że wieczorem pisałaś coś co moim zdaniem nie miało już związku z moją sytuacją a tak jak Rucia pisze dziewczyny interesują się Twoim problemem a Ty.... (nawet ich nie słuchasz, choć dobrze Ci radzą).

Powiem Wam, że nadzieja z każdym przeczytanym postem rośnie niemożliwie i tak jak już pisałam wcześniej to sama na różne sposoby tłumaczę sobie zaistniałą sytuacją. Zobaczymy jak będzie, ale jeszcze raz powtarzam JESTEŚCIE KOCHANE!!!

może już koniec o mnie.... trochę głupio się z tym czuję he he :D

mauysia, aisa, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, jestem strasznie ciekawa jak się prezentuje Twój maluch :) Koniecznie prosimy o zdjęcie po południu!

Dodi, Muska lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam dokładnie jak pisze Rucia- wyluzuj ;) I lepiej nie spiesz się do tych objawów, bo potem jeszcze w brodę będziesz sobie pluła :P Ja w pierwszej ciąży wcale nie miałam objawów prócz rosnącego brzucha w poszczególnych miesiącach :D W tej ciąży oddałabym wszystko żeby ktoś zabrał ode mnie objawy bo mam chyba wszystkie możliwe... To dopiero kicha! Także ciesz się ciążą, pięknym Egiptem (Boże jak ja Ci zazdroszczę!!!) zamiast czekać na to co akurat najmniej przyjemne ;P

Dodi, karoam, Shagga_80 lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    sylwia1985 wrote:

Sylwia... ciiiiitt... juz spokój... utnij temat... Dodi teraz nie można stresować... następnym razem - jak nie masz czasu nadrabiać - to po prostu zapytaj się co się stało i nie pisz o czymś, czego niejesteś zbyt pewna, bo ten temat jest bardzo delikatny i potrzebuje wielkiego wyczucia i taktu...

a na chwilę obecną koniec tematu w tym kierunku

TAK JEST .... JUZ CIIIIIIIIIIIIIIIIII

Libra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi nadzieja ważna rzecz... bo stres teraz czy zamartwianie i tak i tak Ci nic nie da i i tak i tak niczego nie zmieni. A jak z dzieckiem wszystko ok to potem będziesz się wkurzać, ze tak przeżywałaś a stres dobry nie jest. Powiem Ci, ze bardzo modlę się za Twojego maluszka... i naprawdę myślami jestem ciągle z wami :*

Dodi, Rucia, mauysia, aisa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, Rucia i inne które dalej w piątek potem mi podpowiadały na temat badań - dzięki kochane, ale dopiero teraz przeczytałam te posty, a nigdy tak daleko wstecz nie zaglądam... Ja wyjechałam w sobotę i dopiero dzisiaj mam dostęp do ovu. A dzisiaj znowu o to samo w sumie zapytałam i od razu naskrobałyście :D Dzięki raz jeszcze!

Potem doczytałam się o luteinie i pomyślałam, że sobie kupię bo może tylko pomóc... A tak bez recepty można w ogóle? Jakie to ma dzialanie? Ale zaraz się skumałam, ze lepiej nie, bop przecież w tym cyklu i początku następnego te badania muszę iść zrobić.
    Ach, to myślenie o ciąży mnie rozkłada...

Libra, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rucia, jestem strasznie ciekawa jak się prezentuje Twój maluch :) Koniecznie prosimy o zdjęcie po południu!

Mayuś cholera a wiesz jaka ja jestem ciekawa? Popłaczę się tam chyba, jeżeli okaże się, że rośnie sobie mała Rucia albo Rucio. :D Na szczęście idzie ze mną M., to popłaczemy razem :)

Muska, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Shagga, Rucia i inne które dalej w piątek potem mi podpowiadały na temat badań - dzięki kochane, ale dopiero teraz przeczytałam te posty, a nigdy tak daleko wstecz nie zaglądam... Ja wyjechałam w sobotę i dopiero dzisiaj mam dostęp do ovu. A dzisiaj znowu o to samo w sumie zapytałam i od razu naskrobałyście :D Dzięki raz jeszcze!

Potem doczytałam się o luteinie i pomyślałam, że sobie kupię bo może tylko pomóc... A tak bez recepty można w ogóle? Jakie to ma dzialanie? Ale zaraz się skumałam, ze lepiej nie, bop przecież w tym cyklu i początku następnego te badania muszę iść zrobić.

Muska Luteinę dostaje się na receptę od lekarza :)

A luteina to nic innego jak progesteron. Wskazania: Stany niedoboru endogennego progesteronu pod postacią zaburzeń cyklu miesiączkowego, bolesnego miesiączkowania, cykli bezowulacyjnych, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, czynnościowych krwawień macicznych. Endometrioza. Niepłodność związana z niedomogą lutealną. Poronienia nawykowe i zagrażające na tle niedoboru progesteronu. Niewydolność fazy lutealnej okresu przedmenopauzalnego. Hormonalna terapia zastępcza (progesteron jest stosowany u kobiet po menopauzie z zachowaną macicą, otrzymujących hormonalną terapię zastępczą, celem ochrony endometrium).

Libra, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    mauysia wrote:

Mayuś cholera a wiesz jaka ja jestem ciekawa? Popłaczę się tam chyba, jeżeli okaże się, że rośnie sobie mała Rucia albo Rucio. :D Na szczęście idzie ze mną M., to popłaczemy razem :)

zazrdroszcze Ci ...Ty idziesz zobaczyc swojego maluszka a ja po tabletki wywolujace okres !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 07:35

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:
    mauysia wrote:

zazrdroszcze Ty idziesz zobaczyc swojego maluszka a ja po tabletki wywolujace okres !!!!

Przyjdzie i na Ciebie pora, ze zobaczysz swojego maluszka. :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia mam taka nadzieje bo po pogrzebie jakos nostalgicznie sie zrobilo....

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Muska wrote:

A luteina to nic innego jak progesteron. Wskazania: Stany niedoboru endogennego progesteronu pod postacią zaburzeń cyklu miesiączkowego, bolesnego miesiączkowania, cykli bezowulacyjnych, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, czynnościowych krwawień macicznych. Endometrioza. Niepłodność związana z niedomogą lutealną. Poronienia nawykowe i zagrażające na tle niedoboru progesteronu. Niewydolność fazy lutealnej okresu przedmenopauzalnego. Hormonalna terapia zastępcza (progesteron jest stosowany u kobiet po menopauzie z zachowaną macicą, otrzymujących hormonalną terapię zastępczą, celem ochrony endometrium).

Jestes żywa medi-pedia! :D
    Dzięki!
    A jest w takim razie sens brac i bronka i luteinę? Nie lepiej tylko 1 z tych 2? Bo przecież ten bronek (tak czytałam gdzieś) obniża prolaktynę, która z kolei obniża progesteron? Czy też hamuje działanie ciałka żółtego (którego zadaniem jest podwyższać progesteron?). Ja się trochę w tym gubię, chociaż i tak wiem więcej niż pół roku temu. Wtedy te pojęcia nic dla mnie nie znaczyły...

Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska luteinę możesz kupić bez recepty tylko wtedy jest droższa. Z powodzeniem można ją brać bo albo reguluje Ci fazę lutealną i dostajesz @ o odpowiednim czasie (bądź ją wywołuje gdy ta się spóźnia za długo) lub pomaga w utrzymaniu dzidziusia ;)

Muska, Libra lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Rucia wrote:
    Muska wrote:

Jestes żywa medi-pedia! :D
    Dzięki!
    A jest w takim razie sens brac i bronka i luteinę? Nie lepiej tylko 1 z tych 2? Bo przecież ten bronek (tak czytałam gdzieś) obniża prolaktynę, która z kolei obniża progesteron? Czy też hamuje działanie ciałka żółtego (którego zadaniem jest podwyższać progesteron?). Ja się trochę w tym gubię, chociaż i tak wiem więcej niż pół roku temu. Wtedy te pojęcia nic dla mnie nie znaczyły...

A tego to już nie wiem :) Może bardziej doświadczone niech się wypowiedzą :)

‹‹ 2517 2518 2519 2520 2521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ