X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos rozluźnienia atmosfery:

co mają wspólnego kobieta w ciąży i spalony chleb?

(wiem stare, ale moze któraś nie zna)

nick nieaktualny, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    a propos rozluźnienia atmosfery:

co mają wspólnego kobieta w ciąży i spalony chleb?

(wiem stare, ale moze któraś nie zna)

Nie wiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Która to pisała, że lepiej było jak się kobiety dowiadywały o ciążach jak już były dość zaawansowane? Chyba faktycznie było łatwiej.

Opowiem Wam coś na rozluźnienie:

Moja mama była na wizycie kontrolnej jak była w ciąży z moim bratem. Nie było to niedawno ale też nie w jakichś zamierzchłych czasach - był koniec lat 70-tych.
    Siedzi moja mama w poczekalni, obok kilka babek, między innymi jedna - w wysokiej ciąży. Lekarz wychodzi z gabinetu, zawiesza na niej wzrok, jakby jej nie kojarzył i pyta: "A pani to przepraszam....." i szuka jej w pamięci. Na co kobieta odpowiada: "Ja rodzić przyszłam". Lekarz na to: "Jak to rodzić, ja Pani w ogóle nie kojarzę, Pani jest moją pacjentką? U kogo Pani prowadzi ciążę?!" A ona: "U nikogo, no widzę, że jestem w ciąży, pewnie rodzić będę niedługo". Lekarz pyta: "Jak to nie długo?! W którym jest pani tygodniu?" Kobieta na to; "Nie wiem". Lekarz mówi: "Jak to Pani nie wie, kiedy ostatnio miała Pani okres?" A kobieta na to się zadumała i mówi: "Okres? Nie wiem.... Jakoś tak na wykopki".

To przypuszczam, że szyjki nie badała...

Hahaha ale się uśmiałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa ja też nie wiem :P

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "za późno wyjęty"

nick nieaktualny, Muska, karoam, gocha04, Dodi, nick nieaktualny, aisa, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2013, 13:57

• Dodi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm :/ w pn kolejna wizyta i rozstrzygniecie. Lekarz daje małe szanse na prawidłowy rozwój ciąży. Nie wiem co o tym myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2013, 13:58

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi no to może owulka się przesunęła.

Współczuję kolejnego oczekiwania. Dalej będziemy się modlić.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm :/ w pn kolejna wizyta i rozstrzygniecie. Lekarz daje małe szanse na prawidłowy rozwój ciąży. Nie wiem co o tym myśleć.

A może zrobisz to, co wszystkie odradzamy i pójdziesz jeszcze do innego lekarza porównać obserwacje?

nick nieaktualny, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko wygooglane : wielkosc zarodka w 5 tygodniu ciązy to 2mm; 6 tydzien 2-4mm.
    Patrzymy optymstycznie Dodi, będzie dobrze!

nick nieaktualny, Muska, nick nieaktualny, Dodi, Gunia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Kurde może ta ciąża opóźniła się przez to, że była najpierw bliźniacza, później wchłonięcie tego pęcherzyka ... Kurde teraz czekanie do poniedziałku.

BellaRosa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dodi no to może owulka się przesunęła.

Współczuję kolejnego oczekiwania. Dalej będziemy się modlić.

Dokładnie! Jestem tego samego zdania! Będziemy myśleć, modlić się i oczekiwać na poniedziałek...ja wciąz jestem dobrej myśli...i tak sobie myślę, hmmm, może tak dla pewności poszłabym do jakiegoś innego gina wiesz,by skonsultować to?
    Zmykam teraz!

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Dodi to spokojnie czekaj(łatwo powiedzieć wiem) na kolejną wizytę!!!Będzie dobrze zobaczysz widocznie twoja fasolka stwierdziła że od początku da ci popalić !!!

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dodi wrote:

A może zrobisz to, co wszystkie odradzamy i pójdziesz jeszcze do innego lekarza porównać obserwacje?

Znów o tym samym pomyślałyśmy :)

Bez odbioru!

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi znajdź dobrego lekarza prywatnie, idź do niego, zobaczysz co ci powie. Jak tak zrobiłam jak roniłam. Nie wierzyłam lekarce w szpitalu, i jeszcze tego samego dnia poleciałam do innego lekarza, który zrobił mi USG i pomimo tego, że poroniłam, trochę mnie wtedy uspokoił.

Dodi lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Dodi wrote:

Znów o tym samym pomyślałyśmy :)

Bez odbioru!

Widzę Sis!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie połowa pracowników się zleciała... sio... do domu!!! bo nie mogę spokojnie na forum siedzieć... a napięcie rośnie... cóż tam u Dodi...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    a u mnie połowa pracowników się zleciała... sio... do domu!!! bo nie mogę spokojnie na forum siedzieć... a napięcie rośnie... cóż tam u Dodi...

Libruś, czekamy dalej.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? Poszłyście na Fejsbuka? Wracać tu!

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Dodi, trzyba mieć nadzieję... czekamy dalej, wierzymy, będziemy trzymac kciuki i się modlić

‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ