X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos rozluźnienia atmosfery:

co mają wspólnego kobieta w ciąży i spalony chleb?

(wiem stare, ale moze któraś nie zna)

Libra, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    a propos rozluźnienia atmosfery:

co mają wspólnego kobieta w ciąży i spalony chleb?

(wiem stare, ale moze któraś nie zna)

Nie wiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Która to pisała, że lepiej było jak się kobiety dowiadywały o ciążach jak już były dość zaawansowane? Chyba faktycznie było łatwiej.

Opowiem Wam coś na rozluźnienie:

Moja mama była na wizycie kontrolnej jak była w ciąży z moim bratem. Nie było to niedawno ale też nie w jakichś zamierzchłych czasach - był koniec lat 70-tych.
    Siedzi moja mama w poczekalni, obok kilka babek, między innymi jedna - w wysokiej ciąży. Lekarz wychodzi z gabinetu, zawiesza na niej wzrok, jakby jej nie kojarzył i pyta: "A pani to przepraszam....." i szuka jej w pamięci. Na co kobieta odpowiada: "Ja rodzić przyszłam". Lekarz na to: "Jak to rodzić, ja Pani w ogóle nie kojarzę, Pani jest moją pacjentką? U kogo Pani prowadzi ciążę?!" A ona: "U nikogo, no widzę, że jestem w ciąży, pewnie rodzić będę niedługo". Lekarz pyta: "Jak to nie długo?! W którym jest pani tygodniu?" Kobieta na to; "Nie wiem". Lekarz mówi: "Jak to Pani nie wie, kiedy ostatnio miała Pani okres?" A kobieta na to się zadumała i mówi: "Okres? Nie wiem.... Jakoś tak na wykopki".

To przypuszczam, że szyjki nie badała...

Hahaha ale się uśmiałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa ja też nie wiem :P

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "za późno wyjęty"

Rucia, Muska, karoam, gocha04, Dodi, mala29_, aisa, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2013, 13:57

• Dodi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm :/ w pn kolejna wizyta i rozstrzygniecie. Lekarz daje małe szanse na prawidłowy rozwój ciąży. Nie wiem co o tym myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2013, 13:58

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi no to może owulka się przesunęła.

Współczuję kolejnego oczekiwania. Dalej będziemy się modlić.

Shagga_80, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm :/ w pn kolejna wizyta i rozstrzygniecie. Lekarz daje małe szanse na prawidłowy rozwój ciąży. Nie wiem co o tym myśleć.

A może zrobisz to, co wszystkie odradzamy i pójdziesz jeszcze do innego lekarza porównać obserwacje?

Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko wygooglane : wielkosc zarodka w 5 tygodniu ciązy to 2mm; 6 tydzien 2-4mm.
    Patrzymy optymstycznie Dodi, będzie dobrze!

Shagga_80, Muska, Libra, Dodi, Gunia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Kurde może ta ciąża opóźniła się przez to, że była najpierw bliźniacza, później wchłonięcie tego pęcherzyka ... Kurde teraz czekanie do poniedziałku.

BellaRosa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dodi no to może owulka się przesunęła.

Współczuję kolejnego oczekiwania. Dalej będziemy się modlić.

Dokładnie! Jestem tego samego zdania! Będziemy myśleć, modlić się i oczekiwać na poniedziałek...ja wciąz jestem dobrej myśli...i tak sobie myślę, hmmm, może tak dla pewności poszłabym do jakiegoś innego gina wiesz,by skonsultować to?
    Zmykam teraz!

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Dodi to spokojnie czekaj(łatwo powiedzieć wiem) na kolejną wizytę!!!Będzie dobrze zobaczysz widocznie twoja fasolka stwierdziła że od początku da ci popalić !!!

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dodi wrote:

A może zrobisz to, co wszystkie odradzamy i pójdziesz jeszcze do innego lekarza porównać obserwacje?

Znów o tym samym pomyślałyśmy :)

Bez odbioru!

Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi znajdź dobrego lekarza prywatnie, idź do niego, zobaczysz co ci powie. Jak tak zrobiłam jak roniłam. Nie wierzyłam lekarce w szpitalu, i jeszcze tego samego dnia poleciałam do innego lekarza, który zrobił mi USG i pomimo tego, że poroniłam, trochę mnie wtedy uspokoił.

Dodi lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Dodi wrote:

Znów o tym samym pomyślałyśmy :)

Bez odbioru!

Widzę Sis!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie połowa pracowników się zleciała... sio... do domu!!! bo nie mogę spokojnie na forum siedzieć... a napięcie rośnie... cóż tam u Dodi...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    a u mnie połowa pracowników się zleciała... sio... do domu!!! bo nie mogę spokojnie na forum siedzieć... a napięcie rośnie... cóż tam u Dodi...

Libruś, czekamy dalej.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? Poszłyście na Fejsbuka? Wracać tu!

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Dodi, trzyba mieć nadzieję... czekamy dalej, wierzymy, będziemy trzymac kciuki i się modlić

‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ