plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Która to pisała, że lepiej było jak się kobiety dowiadywały o ciążach jak już były dość zaawansowane? Chyba faktycznie było łatwiej.
Opowiem Wam coś na rozluźnienie:
Moja mama była na wizycie kontrolnej jak była w ciąży z moim bratem. Nie było to niedawno ale też nie w jakichś zamierzchłych czasach - był koniec lat 70-tych.
Siedzi moja mama w poczekalni, obok kilka babek, między innymi jedna - w wysokiej ciąży. Lekarz wychodzi z gabinetu, zawiesza na niej wzrok, jakby jej nie kojarzył i pyta: "A pani to przepraszam....." i szuka jej w pamięci. Na co kobieta odpowiada: "Ja rodzić przyszłam". Lekarz na to: "Jak to rodzić, ja Pani w ogóle nie kojarzę, Pani jest moją pacjentką? U kogo Pani prowadzi ciążę?!" A ona: "U nikogo, no widzę, że jestem w ciąży, pewnie rodzić będę niedługo". Lekarz pyta: "Jak to nie długo?! W którym jest pani tygodniu?" Kobieta na to; "Nie wiem". Lekarz mówi: "Jak to Pani nie wie, kiedy ostatnio miała Pani okres?" A kobieta na to się zadumała i mówi: "Okres? Nie wiem.... Jakoś tak na wykopki".
To przypuszczam, że szyjki nie badała...
Hahaha ale się uśmiałam -
nick nieaktualny
-
Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm
w pn kolejna wizyta i rozstrzygniecie. Lekarz daje małe szanse na prawidłowy rozwój ciąży. Nie wiem co o tym myśleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2013, 13:58
-
Dodi wrote:Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm
w pn kolejna wizyta i rozstrzygniecie. Lekarz daje małe szanse na prawidłowy rozwój ciąży. Nie wiem co o tym myśleć.
A może zrobisz to, co wszystkie odradzamy i pójdziesz jeszcze do innego lekarza porównać obserwacje?Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi wrote:Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm
Kurde może ta ciąża opóźniła się przez to, że była najpierw bliźniacza, później wchłonięcie tego pęcherzyka ... Kurde teraz czekanie do poniedziałku.BellaRosa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Dodi no to może owulka się przesunęła.
Współczuję kolejnego oczekiwania. Dalej będziemy się modlić.
Dokładnie! Jestem tego samego zdania! Będziemy myśleć, modlić się i oczekiwać na poniedziałek...ja wciąz jestem dobrej myśli...i tak sobie myślę, hmmm, może tak dla pewności poszłabym do jakiegoś innego gina wiesz,by skonsultować to?
Zmykam teraz!Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi wrote:Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm
Dodi to spokojnie czekaj(łatwo powiedzieć wiem) na kolejną wizytę!!!Będzie dobrze zobaczysz widocznie twoja fasolka stwierdziła że od początku da ci popalić !!!Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Dodi wrote:Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm
A może zrobisz to, co wszystkie odradzamy i pójdziesz jeszcze do innego lekarza porównać obserwacje?
Znów o tym samym pomyślałyśmy
Bez odbioru!Rucia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi znajdź dobrego lekarza prywatnie, idź do niego, zobaczysz co ci powie. Jak tak zrobiłam jak roniłam. Nie wierzyłam lekarce w szpitalu, i jeszcze tego samego dnia poleciałam do innego lekarza, który zrobił mi USG i pomimo tego, że poroniłam, trochę mnie wtedy uspokoił.
Dodi lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Ola_czeka wrote:Dodi wrote:Ciąża wg usg wygląda na dużo pozniejsza bo gdzieś 5 tydzień. Echo maleńkiego zarodka się znalazło ale niecałe 3mm
A może zrobisz to, co wszystkie odradzamy i pójdziesz jeszcze do innego lekarza porównać obserwacje?
Znów o tym samym pomyślałyśmy
Bez odbioru!
Widzę Sis!Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny