X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! jestem i ja ;)
    Oczywiście wpadłam zobaczyć co u Doduś?Ja dziś znowu na budowie byłam i nazbierałam się tego styropianu, naschylałam a teraz boli mnie podbrzusze i plecy na samym dole ;(
    Dodi- ja mam nadzieje,ze u Ciebie wszystko będzie jak w książce ;)
    W sumie to skoro ostatnio nie było widać zarodka, a teraz jest tylko mniejszy- to moze dlatego,ze za długo gdzieś tam się ukrywał???
    A teraz jak ruszy to dogoni rowieśników!!!!
    Ale proponuję jak dziewczyny-iść w piatek gdzieś prywatnie i porównać to co mówi jeden lekarz a co drugi? Wtedy będziesz mieć jaśniejszy obraz.
    P.S. zauważ,ze u Ruci też dzidzia mniejsza jest o kilka dni!!!
    Ciekawe jak będzie u mnie?
    W pierwszej ciąży szło łeb w łeb!!!!Ciążą według OM zgadzała się z USG. Byłam na pierwszej wizycie w 8 tygodniu i 2 dniu ciąży i usg powiedziało to samo!!!!!
    miłego wieczorku Kochane moje ;)
    Ja jestem śpiąca, trzesie mnie zimno, i pobolewa tu i tam.....a musze jeszcze ogarnąć trochę chatkę-bo jutro koleżanka przychodzi.
    Papatki moje WARIATKI!!!!!!!!
    A ja nadal w niewiedzy jeszcze 2 tygodnie....

Dodi, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska papaty :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    niestety jeszcze jestem w pracy to i podglądam forum, ale Wy już wolne ptaki to korzystacie ze słonka.:)

ja pracuje jeszcze godzine dluzej, tenkju, strefo czasowa ;/
    dlatego jak wszystkie buszują od rana na forum ja jeszcze słodko chrapię

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc tak...

Ola co my byśmy bez Ciebie zrobiły jajcaro Ty jednak Kofana ;)

I znowu dziękuję Wam za wytrwałość, zainteresowanie, kciuki, modlitwę itp., itd.

Kopciuszku, Ty się tak nie forsuj, nie wskazane !!!

nie lubię być w centrum zainteresowania, ale to wyjątkowa sytuacja
    powiem wprost -> wkurwiłam się trochę, bo po 1 to ja chodzę do niego prywatnie, każda wizyta 80 zł, mówi że albo nie da mi nadziei, albo że nie będzie obiecywał, albo że wątpi, że ciąża się prawidłowo będzie rozwijała (i tu nie zapytałam co ma na myśli)... kurna, to kto jak nie on, ma mnie w tym wszystkim uświadomic!!!
    pytam, czy może to wyglądać tak dlatego, że najpierw były te dwa pęcherzyki, teraz został jeden i dlatego się to tak opóźnia? może a nie musi - odpowiedz jak do idiotki... albo panie tak późno w ciążę zaszła - no dobra, ale on mówi tak jakby co najmniej z 4 tygodnie różnicy były :/
    L4 nie mam, duphaston miała brać do dzisiaj potem nic o tym nie wspomniał to się wróciłam zapytać no i tak mam brać, ale mówię, że jedna tabletka mi została to acha myślałem, że więcej przepisałem!!!! WTF??? ja mam normalnie dosyć... Gdyby nie Wy to ja bym zwariowała, bo nikt mi takiej wiary nie daje jak Wy i za to jestem Wam ogromnie wdzięczna.
    Pogadam z m jak wróci i zobaczę kiedy przyjmuje gin, do którego kiedyś chodziłam... MASAKRA jak dla mnie :/

aha no i oczywiście nie jestem jakąś egoistyczną świnią i czekam teraz na wiadomości od Ciebie she ;)

Olka zostalo coś jeszcze z tych orzeszków albo coli???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2013, 15:36

she, kopciuszek126, Rucia, mauysia, Shagga_80, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciusze Ty się tak nie przemęczaj, bo o ile styropiany ciężkie nie są o tyle regularne i długie zginanie się po niego mogło kręgosłup nadwyrężyć. Uważaj na siebie!:)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    gocha04 wrote:
    niestety jeszcze jestem w pracy to i podglądam forum, ale Wy już wolne ptaki to korzystacie ze słonka.:)

ja pracuje jeszcze godzine dluzej, tenkju, strefo czasowa ;/
    dlatego jak wszystkie buszują od rana na forum ja jeszcze słodko chrapię

ja też chrapię (a lubię sobie pospać lubię) jak dziewczyny zapisują kolejne strony od 7 rano albo i wcześniej, a później nie mogę ich nadrobić i pisać na bieżąco.:)

zbikowa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, a kto to za mnie zrobi wszystko?nikt przecież nie wie,że jestem w ciąży to musze robić jak normalny śmiertelnik!!!
    Mam nadzieję,ze nasze dzidzie będą silne i zdrowe i o to Boga proszę!!!!
    P.S. a kto mi posprzata jak będziemy sie do nowego domku wprowadzać?Czy Wy wiecie,że ja do nowego domku albo pójdę już z malenstwem,albo pomieszkam chwilke w dwupaku i będę zaraz rodzić!Mamy wprowadzić sie na poczatku grudnia, a ja termin mam na 7 grudnia!Synuś urodzil sie równy tydzień wcześniej, to jakby ta dzidzia też sie pośpieszyła to załapie sie jeszcze na koniec listopada!!!!

Dodi, Beata, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pomysł-na sprzątanie zaproszę Was wszystkie ;)!!!!Pomożecie?????? (Jak mawiał E. Gierek)

Dodi, Rucia, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi kochan dziewczyny Ci już wszystko napisały,
    a ja osobiście uważam że tak jak podała chyba zbikowa moi zdaniem wszystko wskazuje na to że będzie wszytsko dobrze i prawidłowo a ten Twój lekarz to jakiś tempy konował który zupełnie niepotrzebnie miesza Ci w głowie i podnosi hormon stresu, ja zdecydowanie kochana poszłabym szybko do innego lekarz po to by uspokoić się całkowicie no i chyba nie ufałabym mu już

a na pocieszenie ci powiem że ja w mojej ciąży zawsze na usg nawet miałam sporą róznicę niż z okresu i było to więcej niż 2 tygodnie ale nawet przez myśl nie przeszło mojemu lekarzowi żeby podważać to że jest dobrze i wszytsko dobrze się skończyło u Ciebie też tak będzie kochana głowa do góry i szukaj dobrego lakarza

zbikowa, Dodi, aisa, Libra, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, mnie nic nie wkurza jak niezdecydowani ludzie. Tracisz przy nich czas i nerwy.
    tak wiec nie zastanawiaj sie dluzej nad zmianą gina...

Dodi, Kaja, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszki witaj a daleko mieszkasz? jak niedaleko to zaraz wpadam i pomagam :)

no chyba ze chodzi o sprzątanie przed przeprowadzka to wiekszość będzie w głeboko zaawansowanej ciaży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2013, 15:49

kopciuszek126, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    no więc tak...

Ola co my byśmy bez Ciebie zrobiły jajcaro Ty jednak Kofana ;)

I znowu dziękuję Wam za wytrwałość, zainteresowanie, kciuki, modlitwę itp., itd.

Kopciuszku, Ty się tak nie forsuj, nie wskazane !!!

nie lubię być w centrum zainteresowania, ale to wyjątkowa sytuacja
    powiem wprost -> wkurwiłam się trochę, bo po 1 to ja chodzę do niego prywatnie, każda wizyta 80 zł, mówi że albo nie da mi nadziei, albo że nie będzie obiecywał, albo że wątpi, że ciąża się prawidłowo będzie rozwijała (i tu nie zapytałam co ma na myśli)... kurna, to kto jak nie on, ma mnie w tym wszystkim uświadomic!!!
    pytam, czy może to wyglądać tak dlatego, że najpierw były te dwa pęcherzyki, teraz został jeden i dlatego się to tak opóźnia? może a nie musi - odpowiedz jak do idiotki... albo panie tak późno w ciążę zaszła - no dobra, ale on mówi tak jakby co najmniej z 4 tygodnie różnicy były :/
    L4 nie mam, duphaston miała brać do dzisiaj potem nic o tym nie wspomniał to się wróciłam zapytać no i tak mam brać, ale mówię, że jedna tabletka mi została to acha myślałem, że więcej przepisałem!!!! WTF??? ja mam normalnie dosyć... Gdyby nie Wy to ja bym zwariowała, bo nikt mi takiej wiary nie daje jak Wy i za to jestem Wam ogromnie wdzięczna.
    Pogadam z m jak wróci i zobaczę kiedy przyjmuje gin, do którego kiedyś chodziłam... MASAKRA jak dla mnie :/

aha no i oczywiście nie jestem jakąś egoistyczną świnią i czekam teraz na wiadomości od Ciebie she ;)

Olka zostalo coś jeszcze z tych orzeszków albo coli???

kochana to cię pocieszę ja za każdą wizytę płacę 130 zł i co wizyta jest helikopter i badanie USG więc wydaje mnie się ,że drogo nie jest ,ale powiem ci ,że kurcze jeszcze do innego bym poszła ,ale zrobisz jak uważasz tak dla spokojności swojej bo to co napisałaś nie był on za wylewny,,,,,,

Dodi, Beata lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Mam pomysł-na sprzątanie zaproszę Was wszystkie ;)!!!!Pomożecie?????? (Jak mawiał E. Gierek)

POMOŻEMY !!!!!! ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko w łódzkim ;)

Beata lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pouciekały przede mną....
    musze na chwilkę spadać bo musze biurko udostępnić do odrabiania lekcji :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Beatko w łódzkim ;)

no to aż tak daleko nie jest jeszcze zalezy przy której granicy bo moze sie okazać że całkiem niedaleko

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wiem kopciuszku, ale żartów nie ma ;) przynajmniej się oszczędzaj, ile się da... a grudzień bądź przełom listopada i grudnia zapowiada się całkiem, całkiem. Takie podwójne szczęście znowu, można powiedzieć. Spokojnie i wszystko będzie tak jak być powinno. Dom wykończycie w czasie a Ty nie szalej ;) Też się o to modlę, żeby wszystkie nasze fasolki zdrowo się rozwijały a nasze staraczki jak najszybciej wyjaśniły swoje sytuacje i też cieszyły się maleńkim szczęściem ;)

Beata, kopciuszek126, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty gdzie mieszkasz? No, część dziewczyn będzie juz po porodzie a część przed ;)Więc jakby któraś chciała wczesniej urodzić to zapraszam na sprzatanie ;)!!!!Myśle,ze w listopadzie będzie sie to odbywać!!!!Choć wolałabym nieco wcześniej to załatwić bo w listopadzie moze być już zimno i jak tu okna umyć?Mam jeszcze mamę, siostrę, teściowa- na która nie wiem czy można liczyć!!!!? no i kolezankę,która z mężem zaoferowała się,że jakby co to dzwonić i przyjeżdzają nam pomagać ;)!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszki to sił do pracy masz multum he he więc jakby ewentualnie jakiejś pary rąk zabrakło to krzycz, ale ja mam kawałek do Ciebie ;)

1995fd7a4d57bc6e.png

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ,Ty w mazowieckim-w stolicy???Dobrze kojarzę?To nawet nie daleko-ok. 2 godzinki drogi.Często ostatnio tam bywałam bo z mężusiem jeździłam. on do pracy a ja do Galerii ;)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ