plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
adelajda82 wrote:moj N mnie wspiera bardzo.. stara sie jak moze i widac to po udanym przytulanko . mowi dalej tyłek w góre 15 minut, czasem nawet łapie mnie za kostki i trzesie mna by sie przyjeło.. masakra bo ja wtedy padam ze smiechu... i z niego takie zaangazowanie .. jak zrobiłam tes i wyszły II krechy jedna słaba .. to nie był przekonany , ale pozniej beta i jak zobaczył na oczy to cieszył sie .. a jak sie okazało przy wizycie ze serduszko nie bije załamała sie płakał razem ze mna.. było mi go bardzo szkoda bo bardzo czekał na to malenstwo..
mój m tez mi pomaga po strankach:)zeby plemniczki dotarły do celu:)fajne to
wiesz ja tez straciłam dzidzie:(w czerwcu bedzie 4 lata od zabiegu:(a najgorsze jest to ze miałam go w dniu urodzin jednego z moich braci:(adelajda82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczynki w ten słoneczny dzień!
Dobry wkręt z ARiMR-em
Ruciu - Tak, mam jutro wizytę i mam nadzieję, że lekarz machnie mi USG, bo już prawie zapomniałam, jak wygląda moje własne dzieckoOstatnio USG miałam to wypasione genetyczne (co inny lekarz sam do mnie zadzwonił, żebym przyjechała, bo są wolne m-ca na NFZ), ale wydaje mi się, że to było ze sto lat temu!
Muzarciu - widzisz, zagroziłaś cyklowi wywołaniem i się biedny tak zestresował, że aż sam się zakończył
Wosebko - jak zwykle trzymam za Ciebie kciuki, ale boję się o Waszą kondycję psychiczną, jeśli jednak miałoby okazać się, że dzidziosław postanowił nie przyjść w tym miesiącu... Co nie zmienia faktu, że bardzo chciałabym, by tak jednak było.
Mała - Jak widzisz, w niektórych przypadkach właśnie takie odłożenie "oficjalnych" starań pomaga. A na pewno ma zbawienny wpływ na psychikę i - tak sądzę - pomoże Wam naprawić wszelkie niesnaski między Wami. Oby tak się stało.Kfjatus, Selena, Effcia28, Dodi, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Witajcie dziewczynki w ten słoneczny dzień!
Dobry wkręt z ARiMR-em
Ruciu - Tak, mam jutro wizytę i mam nadzieję, że lekarz machnie mi USG, bo już prawie zapomniałam, jak wygląda moje własne dzieckoOstatnio USG miałam to wypasione genetyczne (co inny lekarz sam do mnie zadzwonił, żebym przyjechała, bo są wolne m-ca na NFZ), ale wydaje mi się, że to było ze sto lat temu!
Muzarciu - widzisz, zagroziłaś cyklowi wywołaniem i się biedny tak zestresował, że aż sam się zakończył
Wosebko - jak zwykle trzymam za Ciebie kciuki, ale boję się o Waszą kondycję psychiczną, jeśli jednak miałoby okazać się, że dzidziosław postanowił nie przyjść w tym miesiącu... Co nie zmienia faktu, że bardzo chciałabym, by tak jednak było.
Mała - Jak widzisz, w niektórych przypadkach właśnie takie odłożenie "oficjalnych" starań pomaga. A na pewno ma zbawienny wpływ na psychikę i - tak sądzę - pomoże Wam naprawić wszelkie niesnaski między Wami. Oby tak się stało.
hej Mauyś :)no to czekamy na wieści:)czy chłopczyk czy dziewczynka:)
powiem Ci ze ja tez sie martwie o to..stad moja prośba zebyscie mnie zbytnio nie nakrecały..narazie jestem spokojna i sie trzymam:)ale niewiem co będzie dalej..co ma byc to bedzie..jak sieudało to prędzej czy później sie dowiem..a jak nie to już i tak tego nie zmienie...mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiecie , że naukowcy stwierdzili
że
Niektórzy mężczyźni powinni codziennie uprawiać seks, by zapłodnić swoją partnerkę – twierdzą naukowcy z Uniwersytetu w Sydney. Wcześniej parom bezskutecznie starającym się o dziecko zalecano przed współżyciem kilka dni abstynencji seksualnej. Taki zabieg miał zwiększyć liczbę plemników w ejakulacie.
Australijczycy przemawiający na konferencji Amerykańskiego Stowarzyszenia Reprodukcyjnego przekonywali jednak audytorium, że skutkiem takiego postu może być sperma gorszej jakości.
Akademicy z antypodów badali 42 mężczyzn, w których spermie znaleziono podczas badań mikroskopowych plemniki o nieprawidłowej budowie. Poproszono ich o doprowadzanie przez 7 dni do wytrysku, a następnie uzyskane próbki porównywano z ejakulatem zebranym po 3-dniowej abstynencji seksualnej. Okazało się, że u 37 mężczyzn w pobieranych dzień w dzień próbkach spadła liczba uszkodzonych plemników.
Dr Allan Pacey z British Fertility Society podkreśla, że mamy tu do czynienia z typowym dylematem, czy postawić na ilość, czy też może na jakość. Wg eksperta, badania Australijczyków wykazały, że codzienne współżycie zmniejsza liczbę uszkodzeń DNA w męskich komórkach rozrodczych.
-
mauysia wrote:Kfjatus wrote:Dziewczyny, a macie kontakt z Muską? Wiecie może, co u Niej?
Nie wiem nic poza tym, że mówiła, że do czerwca (bodajże) się stąd ewakuuje.
Tyle to i ja wiem, tylko myślałam, że może ktoś ma prywatny kontakt i da znać co u niejPoczekamy na Muskę do czerwca, nie ma problemu. A najlepiej jak wróci z zielonymi kropkami na wykresie
mauysia, Selena, Effcia28, Dodi, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Moze i macie racje dziewczeta daje sobie spokuj z tym wszystkim. Powoli godze sie ze swoim losem. Co ma byc to bedzie.
Dobra dziewuszki ja zmykam do pracy papatki.mauysia, Selena, Beata, Effcia28, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosia28:( wrote:od tego cyklu
to moze byc tak ze cykl sie przesunie .. ale z tego co wyczytałam to nie przerywac i brac pełne 90 dni.. @ w koncu przyjdzie czytałam ze nawet do 54 dni moze sie przesunąc ,, jest tak ze u jednych własnie w ten sposób działa czyli normuje hormony ..bez obaw .. a bierzesz na własna reke czy po konsultacji z lekarzem..?
-
hej dzieczynki
ja w takim razie chyba zacznę go brac od nowa i całe 90 dni
bo dziś mi juz ukradło ovu więc cykl znów będzie brzydki i wydłuzony
aż niech go....Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:hej dzieczynki
ja w takim razie chyba zacznę go brac od nowa i całe 90 dni
bo dziś mi juz ukradło ovu więc cykl znów będzie brzydki i wydłuzony
aż niech go....
Cześć Beciu,
jeszcze nie mów hop, czasem są takie spadki 3-5 dni po owu, tzw. "corpus luteum dip", ma to coś wspólnego z ciałkiem żółtym, ale co konkretnie - nie wiem. Moze to jest to - okaże się pewnie jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 06:45
Beata, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny