X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelajda82 wrote:
    moj N mnie wspiera bardzo.. stara sie jak moze i widac to po udanym przytulanko . mowi dalej tyłek w góre 15 minut, czasem nawet łapie mnie za kostki i trzesie mna by sie przyjeło.. masakra bo ja wtedy padam ze smiechu... i z niego takie zaangazowanie .. jak zrobiłam tes i wyszły II krechy jedna słaba .. to nie był przekonany , ale pozniej beta i jak zobaczył na oczy to cieszył sie .. a jak sie okazało przy wizycie ze serduszko nie bije załamała sie płakał razem ze mna.. było mi go bardzo szkoda bo bardzo czekał na to malenstwo..:(

mój m tez mi pomaga po strankach:)zeby plemniczki dotarły do celu:)fajne to :)
    wiesz ja tez straciłam dzidzie:(w czerwcu bedzie 4 lata od zabiegu:(a najgorsze jest to ze miałam go w dniu urodzin jednego z moich braci:(

adelajda82 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest podane co i jak.. jeju ..poczytaj jak podejsc do badań.

link http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w ten słoneczny dzień!

Dobry wkręt z ARiMR-em :)

Ruciu - Tak, mam jutro wizytę i mam nadzieję, że lekarz machnie mi USG, bo już prawie zapomniałam, jak wygląda moje własne dziecko ;) Ostatnio USG miałam to wypasione genetyczne (co inny lekarz sam do mnie zadzwonił, żebym przyjechała, bo są wolne m-ca na NFZ), ale wydaje mi się, że to było ze sto lat temu!

Muzarciu - widzisz, zagroziłaś cyklowi wywołaniem i się biedny tak zestresował, że aż sam się zakończył :D

Wosebko - jak zwykle trzymam za Ciebie kciuki, ale boję się o Waszą kondycję psychiczną, jeśli jednak miałoby okazać się, że dzidziosław postanowił nie przyjść w tym miesiącu... Co nie zmienia faktu, że bardzo chciałabym, by tak jednak było.

Mała - Jak widzisz, w niektórych przypadkach właśnie takie odłożenie "oficjalnych" starań pomaga. A na pewno ma zbawienny wpływ na psychikę i - tak sądzę - pomoże Wam naprawić wszelkie niesnaski między Wami. Oby tak się stało.

Kfjatus, Selena, Effcia28, Dodi, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju a co się stało synowi? Nie wiem czy pisałaś, a może ja przeoczyłam...

1221648qmrgggy559.gif
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Witajcie dziewczynki w ten słoneczny dzień!

Dobry wkręt z ARiMR-em :)

Ruciu - Tak, mam jutro wizytę i mam nadzieję, że lekarz machnie mi USG, bo już prawie zapomniałam, jak wygląda moje własne dziecko ;) Ostatnio USG miałam to wypasione genetyczne (co inny lekarz sam do mnie zadzwonił, żebym przyjechała, bo są wolne m-ca na NFZ), ale wydaje mi się, że to było ze sto lat temu!

Muzarciu - widzisz, zagroziłaś cyklowi wywołaniem i się biedny tak zestresował, że aż sam się zakończył :D

Wosebko - jak zwykle trzymam za Ciebie kciuki, ale boję się o Waszą kondycję psychiczną, jeśli jednak miałoby okazać się, że dzidziosław postanowił nie przyjść w tym miesiącu... Co nie zmienia faktu, że bardzo chciałabym, by tak jednak było.

Mała - Jak widzisz, w niektórych przypadkach właśnie takie odłożenie "oficjalnych" starań pomaga. A na pewno ma zbawienny wpływ na psychikę i - tak sądzę - pomoże Wam naprawić wszelkie niesnaski między Wami. Oby tak się stało.

hej Mauyś :)no to czekamy na wieści:)czy chłopczyk czy dziewczynka:)
    powiem Ci ze ja tez sie martwie o to..stad moja prośba zebyscie mnie zbytnio nie nakrecały..narazie jestem spokojna i sie trzymam:)ale niewiem co będzie dalej..co ma byc to bedzie..jak sieudało to prędzej czy później sie dowiem..a jak nie to już i tak tego nie zmienie...

mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie , że naukowcy stwierdzili
    że
    Niektórzy mężczyźni powinni codziennie uprawiać seks, by zapłodnić swoją partnerkę – twierdzą naukowcy z Uniwersytetu w Sydney. Wcześniej parom bezskutecznie starającym się o dziecko zalecano przed współżyciem kilka dni abstynencji seksualnej. Taki zabieg miał zwiększyć liczbę plemników w ejakulacie.

Australijczycy przemawiający na konferencji Amerykańskiego Stowarzyszenia Reprodukcyjnego przekonywali jednak audytorium, że skutkiem takiego postu może być sperma gorszej jakości.

Akademicy z antypodów badali 42 mężczyzn, w których spermie znaleziono podczas badań mikroskopowych plemniki o nieprawidłowej budowie. Poproszono ich o doprowadzanie przez 7 dni do wytrysku, a następnie uzyskane próbki porównywano z ejakulatem zebranym po 3-dniowej abstynencji seksualnej. Okazało się, że u 37 mężczyzn w pobieranych dzień w dzień próbkach spadła liczba uszkodzonych plemników.

Dr Allan Pacey z British Fertility Society podkreśla, że mamy tu do czynienia z typowym dylematem, czy postawić na ilość, czy też może na jakość. Wg eksperta, badania Australijczyków wykazały, że codzienne współżycie zmniejsza liczbę uszkodzeń DNA w męskich komórkach rozrodczych.

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie kontakt z Muską? Wiecie może, co u Niej? :)

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejpa*

*nie mam dziś dla Was czasu Robaczki!

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:

Nie wiem nic poza tym, że mówiła, że do czerwca (bodajże) się stąd ewakuuje.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kfjatus wrote:

Nie wiem nic poza tym, że mówiła, że do czerwca (bodajże) się stąd ewakuuje.

Tyle to i ja wiem, tylko myślałam, że może ktoś ma prywatny kontakt i da znać co u niej :) Poczekamy na Muskę do czerwca, nie ma problemu. A najlepiej jak wróci z zielonymi kropkami na wykresie :)

mauysia, Selena, Effcia28, Dodi, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i macie racje dziewczeta daje sobie spokuj z tym wszystkim. Powoli godze sie ze swoim losem. Co ma byc to bedzie.
    Dobra dziewuszki ja zmykam do pracy papatki.

mauysia, Selena, Beata, Effcia28, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja sie ewakuuje póki co:)mam mnóstwo pracy dzis..zajrze do Was na przerwie:)pa:*

Fedra lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) @ nadal brak hmmm 30 dc a mam 27-28 dc beta wczoraj zeroowa :( co jest? może castagnus?

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę myć okna. Wpadnę za godzinkę, więc się nie rozgadywać zbytnio :P

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    hej :) @ nadal brak hmmm 30 dc a mam 27-28 dc beta wczoraj zeroowa :( co jest? może castagnus?

a bierzesz castangus ? od kiedy ?

• gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od tego cyklu

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    od tego cyklu

to moze byc tak ze cykl sie przesunie .. ale z tego co wyczytałam to nie przerywac i brac pełne 90 dni.. @ w koncu przyjdzie czytałam ze nawet do 54 dni moze sie przesunąc ,, jest tak ze u jednych własnie w ten sposób działa czyli normuje hormony .. :) bez obaw .. a bierzesz na własna reke czy po konsultacji z lekarzem..?

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzieczynki
    ja w takim razie chyba zacznę go brac od nowa i całe 90 dni
    bo dziś mi juz ukradło ovu więc cykl znów będzie brzydki i wydłuzony
    aż niech go....

Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    hej dzieczynki
    ja w takim razie chyba zacznę go brac od nowa i całe 90 dni
    bo dziś mi juz ukradło ovu więc cykl znów będzie brzydki i wydłuzony
    aż niech go....

Cześć Beciu,

jeszcze nie mów hop, czasem są takie spadki 3-5 dni po owu, tzw. "corpus luteum dip", ma to coś wspólnego z ciałkiem żółtym, ale co konkretnie - nie wiem. Moze to jest to - okaże się pewnie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 06:45

Beata, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co mowicie o zmianie lodówki na tak ? a ile kasy sie zaoszczedzi ?

http://odinspiracjidorealizacji.blogspot.com/2013/05/maa-zmiana-duzy-efekt-czyli-diy-retro.html

‹‹ 2753 2754 2755 2756 2757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ