X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ten cykl jade z temp. castangusem.. pokładam w tym wszystkim duze nadzieje..:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    A właśnie, dziewczyny które mają już swoje - jak to powiedziała Mayusia - Dziubasy, miałyście już pytania:
    "ale jak to? co ja tu robie? nie wciskać mnie tu kitu o bocianach!?"
    jakie historie sprzedałyście dzieciom? :)

ja nigdy nie bawiłam sie w żadne bociany zreszta od początku widziała w rodzinie ciaze i naturalnie o tym rozmawialiśmy, ze dziecko jest w brzuszku, potem oczywiście z biegiem czasu były pytania jak tam sie znalazło i jak wyjdzie

wie że potrzebny jest mężczyzna do zrobienia dziecka (ale nie tłumaczyłam że musi włożyć siusiaka dla mnie to smieszne ale w gazecie ostatnio wyczytałam porade że dziecku powinno się tak tłumaczyc o siusiaku dla mnie to totalna bzdura bo potem dzieci eksperymentuja! hehe)

wie że wyszła brszuszkiem ale wiekszośc dzieci siońką(tak nazywamy) i na tym etapie to zupełnie wystarczające

mauysia, zbikowa, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelajda82 wrote:
    co mowicie o zmianie lodówki na tak ? a ile kasy sie zaoszczedzi ?

http://odinspiracjidorealizacji.blogspot.com/2013/05/maa-zmiana-duzy-efekt-czyli-diy-retro.html

Wygląda fajnie :) Ale oszczędność prądu itp. to już inna historia... Taki starszy typ lodówki na pewno ma gorsze parametry pod tym względem. Ale jeśli komuś zależy tylko na wyglądzie lodówki to czemu nie ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś witaj kochana
    słyszałam o spadkach no ale gdyby było zagnieżdzenie tak? ale jesli miałam ovu wtedy co wyznaczone to nie ma mowy o czyms takim aszzzz tam kurde już tyle cykli a ja połapać się nie moge

p.s. nie rozpędzajcie sie zbytnio bo ja cały czas nadrabiam
    a naskrobałyście wieczorem co niemiara jestem na 2754 więc jeszcze chwile* sie zejdzie

Effcia28 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:
    A wie, ze to jak wyglądasz to nie obżarstwo tylko siedzi tam młodszy brat/siostra i czeka na rozwinięcie sytuacji?

Wie wie, czasem nawet rozmawia z dzidzią, a ja muszę podkładać jej głos :D
    "Dzidziu, pójdziesz ze mną na boisko?" albo "Dzidziu, chcesz trochę czekoladki?" a ja odpowiadam głosem dzidzi "Nie bardzo mogę, bo jestem schowana w brzuchu, ale możesz dać mamie, to zaraz do mnie dojdzie" :) I tego typu gadki :D

Mayuś fantastycznie naprawdę bym na to nie wpadła! super przygotowanie małego

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam energ ale nowa .. jest biała . a dzis własnie wpadłam na ten link.. i chyba ja potraktuje , i tak w ostatecznosci bedzie zabudowana wiec nie warto było wydawac kasy .. hmm chyba ja potraktuje... urzadzam dom .. do konca czerwca juz wszytsko bedzie stało tylko mieszkać...:)

masakra .. ile to nerwów i wyrzeczeń , ale efekt jest ..

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayuś witaj kochana
    słyszałam o spadkach no ale gdyby było zagnieżdzenie tak? ale jesli miałam ovu wtedy co wyznaczone to nie ma mowy o czyms takim aszzzz tam kurde już tyle cykli a ja połapać się nie moge

p.s. nie rozpędzajcie sie zbytnio bo ja cały czas nadrabiam
    a naskrobałyście wieczorem co niemiara jestem na 2754 więc jeszcze chwile* sie zejdzie

No to właśnie jest coś innego :) Ten 3-5 po to jest ten inny skok - może (ale of course nie musi) on mieć miejsce bez wcześniejszego zapłodnienia. A spadek implantacyjny - jeśli było zapłodnienie - jest tak z parę dni później, jeśli w ogóle oczywiście, bo nie wszystkie zaciążone go odnotowują (podobnie jak i ten pierwszy, nieciążowy, spadek).

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:
    A wie, ze to jak wyglądasz to nie obżarstwo tylko siedzi tam młodszy brat/siostra i czeka na rozwinięcie sytuacji?

"Dzidziu, pójdziesz ze mną na boisko?" albo "Dzidziu, chcesz trochę czekoladki?" a ja odpowiadam głosem dzidzi "Nie bardzo mogę, bo jestem schowana w brzuchu, ale możesz dać mamie, to zaraz do mnie dojdzie" :) I tego typu gadki :D

Tzn. on sam to wymyślił :) Rozkazuje mi: "mów jak dzidzia!" i nie ma zmiłuj ;) Oczywiście im bardziej piskliwym głosem, tym lepiej :)

zbikowa, Beata, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi!, no tak mnie wkręcić! wiesz co....

a ja taka naiwna, jak przedszkolak normalnie... ;p

Oj będzie rewanżyk w naj mniej spodziewanym momencie! :)

aisa, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Jestem za odpowiadaniem na zadawane pytania przez dzieci ale konkretnie i krótko. Z biegiem czasu pytania będą bardziej dociekliwe, jestem za subtelnym dawkowaniem wiedzy w tym zakresie...ile dziecko chce wiedzieć to mówić i nie zadawać pytań czy rozumie, bo się zapędzimy w kozi róg...

No, jak walniemy takiemu 4-latkowi wykład oparty na książkach do anatomii, i dodamy do niego pomoce takie jak diagramy, wykresy, flipcharty czy prezentacje w Powerpoincie to możemy mu nieźle zamieszać...

Czyli: popieram Cię muzi :)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

No dobra, przyznam się Wam jaki miałam dziś GŁUPI sen - a kto wie, może wpłynęło na niego wczorajsze "agencyjne" wynurzenie Muzarci...
    Śniło mi się, że mój M zamówił do nas do chaty facia i babkę na telefon! I my niby mieliśmy się bzykać tugewa w kwadraciku :/ To była po prostu żena - już we śnie wydawało mi się to masakrycznie żenujące - na szczęscie nie doszło to jakichś super ostrych momentów - na szczęście! Na domiar złego wszystko się działo w mieszkaniu moich rodziców, właściwie pokój obok nich i do tego był ogromny stres że oni tam wlezą i zobaczą co się dzieje. Na szczęście obudziłam się z tego "koszmaru" :/

Łomatko, musiałam to z siebie wyrzucić ;)

zbikowa, Beata, Effcia28, Dodi, Shagga_80, mala29_, Ilona, aisa, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:

No dobra, przyznam się Wam jaki miałam dziś GŁUPI sen - a kto wie, może wpłynęło na niego wczorajsze "agencyjne" wynurzenie Muzarci...
    Śniło mi się, że mój M zamówił do nas do chaty facia i babkę na telefon! I my niby mieliśmy się bzykać tugewa w kwadraciku :/ To była po prostu żena - już we śnie wydawało mi się to masakrycznie żenujące - na szczęscie nie doszło to jakichś super ostrych momentów - na szczęście! Na domiar złego wszystko się działo w mieszkaniu moich rodziców, właściwie pokój obok nich i do tego był ogromny stres że oni tam wlezą i zobaczą co się dzieje. Na szczęście obudziłam się z tego "koszmaru" :/

chyba masz jakies braki w sexie , bo kiedy podswiadomosc nam takie sny płata to jestesmy wtedy spragnieni.. a zważywszy na twoj stan to norma..:)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelajda82 wrote:
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:

chyba masz jakies braki w sexie , bo kiedy podswiadomosc nam takie sny płata to jestesmy wtedy spragnieni.. a zważywszy na twoj stan to norma..:)

he he, "braki w seksie" powiadasz? :)
    Ale jeślibym do tego seksu tęskniła, to chyba by mi się przyśniła jakaś pikantna orgietka, a nie jakaś straszna żenua, po której obudziłam się zlana potem ;)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poddaje się proszę o nie ukamienowanie oszczędźcie pliss

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

A czemu Beti?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:

hehe, też się nabrałaś ;) swoją drogą po takim śnie to strach zasnąć znowu ;) a nóż przyjdzie kontynuacja

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Jestem za odpowiadaniem na zadawane pytania przez dzieci ale konkretnie i krótko. Z biegiem czasu pytania będą bardziej dociekliwe, jestem za subtelnym dawkowaniem wiedzy w tym zakresie...ile dziecko chce wiedzieć to mówić i nie zadawać pytań czy rozumie, bo się zapędzimy w kozi róg...
    Od kilkunastu może więcej miesięcy a już na pewno odkąd tu jestem, nie miałam tak dobrze zaczynającej się @...mała rzeźnia ;-)
    Macie może wiedzę co oznacza skrót Lt.cyst lt 1,79 rt.ovary to wiem prawy jajnik, czyli jednak owulka miała być z lewego jajnika...chyba, że się mylę...

hej jeju jeju :*

masz świętą rację łatwo zapędzić sie w kozi róg szczególnie przy dociekliwym dziecku

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:

Tzn. on sam to wymyślił :) Rozkazuje mi: "mów jak dzidzia!" i nie ma zmiłuj ;) Oczywiście im bardziej piskliwym głosem, tym lepiej :)

eh no to ukłony w stone Leosia *) fenomenalny chłopiec
    fajnie czyli rozumie że to zabawa ale cudownie tak beztrosko rozmarzyłam się..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:

hehehh ale sie uśmiechnełam z rana heheh

Mayuś musicie koniecznie spróbować żebyś wiedziała czy jest czego załować, moze byłoby o wiele fajniej niż we śnie

....jakies niespełnione fantazje osz Mayuś nie znałam Cię od tej strony :P

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

A czemu Beti?

w czytaniu bo nie dam rady

o nie chyba nie myslałaś ze w staraniu co to to nie! :)

zbikowa, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 2754 2755 2756 2757 2758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ