Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Hej, hej Laseczki!
    Tyle zeście już naskrobały, ze sama nie wiem co do której mam napisać???

Zacznę od życzeń spóźnionych dla Ewelinek oraz dla Selenki z okazji urodzin- Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń tych małych i tych wielkich!!!!

Ruciu- te wymioty to mysle,że to podrażniona śluzówka żołądka i dlatego krew. Bo rano nie masz czym wymiotować-pewnie tylko tymi okropnymi kwasami zoładkowymi-bleeee. Powodzenia na USG- ja mam za tydzień we wtorek. Też sie bardzo boję ;(

Shagguś-Tobie również powodzenia.

Blondi- no widac kreseczki, za kilka dni będą mocniejsze, mój pierwszy test był taki jak Twój dzisiejszy,ale ja robiłam testy wieczorami dopiero. Moim zdaniem nie musisz robić bety-ja też nie robiłam ani w pierwszej ani teraz. Jak ma byc dobrze to będzie !!! a co do gina-to idź na pierwszą wizytę do obojętnie kogo, a na nastepną pójdź do tej ginki co masz do niej zaufanie. Ja na pierwszą wizytę poszłam do innego gina potwierdzić ciążę w 7 tyg. A do swojej ginki dopiero w 9 tyg. i 3 dniu ciąży. Bo nie miala wolnych terminów,dopiero po weekendzie majowym miala wolne. I w karcie wpisała mi ciąża 10 tyg. i do becikowego się liczy.

Ami-co do banków i kredytu to ja rok temu dokładnie sie strałam z m. o kredyt. Wzielismy w PeKaO s.a. moim zdaniem najlepsze warunki, a mielismy wybór miedzy Getinbankiem i BGŻ ale PeKaO wygrało bo to bank z większymi tradycjami-taki pewniejszy moim zdaniem. opłat dodatkowych nie bylo za wiele-u nas tylko 160 zl wycena rzeczoznawcy i ubezpieczenie domku 130 zł na rok. Potem w sądzie-wpis do ksiegi wieczystej- nie pamietam ile. Żadnych dodatkowych kosztów nie było.

Muzi-fajnie ,ze juz po wszystkiemu :)

Mauysiu-brzunio piękny i ja Cię doganiam już moja droga z tym brzuchem chyba :)

Plemniczko- nie martw się, ja tez tak miałam, ze w pewnym momencie piersi przestaly bolec,martwiłam sie i dopytywałam dziewczyn. Teraz bolą, ale nie okropnie i są większe ale nie aż bardzo i nie są nabrzmiałe,są miekkie.

Witaj Kopciuszku:)i dziekuje za życzonka:)a usg sienie bój:)napewno będzie dobrze:)chociaż ja mam tydzień po Tobie pierwsze usg ..ale też się boje..oby tylko serduszko biło mojej fasolce..;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu- ja będąc w szpitalu w pierwszej ciaży na obserwacji, leżałam na sali z dziewczyna która wymiotowała całe 8 miesiecy w obydwóch swoich ciażach-ona nic nie jadła :( Dopiero po kilku dnaich poprosila mnie zebym kupiła jej czekoladę i draże w sklepiku szpitalnym- urodziła córeczę.

Ale o co mi chodzi-jej wymioty miały kolor "czarny"

I nie po czekoladzie....czekolada była później :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Ruciu- ja będąc w szpitalu w pierwszej ciaży na obserwacji, leżałam na sali z dziewczyna która wymiotowała całe 8 miesiecy w obydwóch swoich ciażach-ona nic nie jadła :( Dopiero po kilku dnaich poprosila mnie zebym kupiła jej czekoladę i draże w sklepiku szpitalnym- urodziła córeczę.

Ale o co mi chodzi-jej wymioty miały kolor "czarny"

I nie po czekoladzie....czekolada była później :)

O matko o.O To ja już wolę te moje poranne męczarnie.

Tymczasem się żegnam, teraz już na serio uciekam. :) Do wieczora i bez odbioru.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos muli tak w żoładku i kręci w glowie he z kuba tak nie miałam a i jesc mi sie prawie wogole nie chce

Pa Rucia

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauwazylyscie niedlugo swietowanie bo szykuje sie 3000 strona ;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Żbikowa wstała :) Dzień dobry...

Selena, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    zauwazylyscie niedlugo swietowanie bo szykuje sie 3000 strona ;)

No ja już od jakiegoś tygodnia szykuję się do tego psychicznie :)

Selena lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim Panią;)

Mauysiu, śliczny masz brzuszek;) Niezła z Ciebie laska ... ;)
    Muzi, super że już jesteś po;)... Odpoczywaj kochana.
    Blondii - to gratuluję raz jeszcze;*
    Rucia, Shagga czekamy na wieści o Waszych maluszkach;)
    Effciu (spóźnione ale szczere) Wszystkiego naj naj:)
    Wosebko również życzenia dla Ciebie kochana;) dużo zdrówka, szczęścia i spokojnej ciąży;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 19:38

mauysia, Selena, Ilona, Effcia28, Blondi22, nick nieaktualny, jeju lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa witaj:)i dziękuje za życzenia:)

Sandraa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ nie ma za co;)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiku, chyba nie muszę pisać, że z niecierpliwością czekamy na dokładny opis przebiegu Waszego spotkanka... Co było - wino i balety, czy nasiadówa w chacie przy filmach z ciachami w roli głównej?>

zbikowa lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Państwo Olowie już pojechali :(
    Siedziałyśmy z Olą pod kocem do 5.00 i kładłysmy się spać jak było jasno a mój pies w stał na poranne siku ;) Nasi panowie też sie wykruszyli wcześnie. Wiecie co, jestem wdzięczna ovu za to, że poznałyśmy się z Olą i myślę ze to będzie długa i fajna przyjaźn. Ogólnie jestem zniesmaczona długością wizyty, bo wpadli wczoraj wieczorem i już ich nie ma :( A poza tym to u nas ustawowo wolne dlatego taki przedłuzony weekend sobie zafundowałyśmy.

a teraz do rzeczy:

Mauysia - przepiękny bębenek.
    Wosebka - stóweczka. niech ci się wszystko układa po myśli.
    Rucia - mam nadzieję że to nic poważnego i szybko przejdzie
    Karoam - jak tam rozmowa?

no i chyba wróciłam z urlopu.

mauysia, aisa, Ilona, Kaja, Blondi22, Kfjatus, nick nieaktualny, jeju, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Państwo Olowie już pojechali :(
    Siedziałyśmy z Olą pod kocem do 5.00 i kładłysmy się spać jak było jasno a mój pies w stał na poranne siku ;) Nasi panowie też sie wykruszyli wcześnie. Wiecie co, jestem wdzięczna ovu za to, że poznałyśmy się z Olą i myślę ze to będzie długa i fajna przyjaźn. Ogólnie jestem zniesmaczona długością wizyty, bo wpadli wczoraj wieczorem i już ich nie ma :( A poza tym to u nas ustawowo wolne dlatego taki przedłuzony weekend sobie zafundowałyśmy.

a teraz do rzeczy:

Mauysia - przepiękny bębenek.
    Wosebka - stóweczka. niech ci się wszystko układa po myśli.
    Rucia - mam nadzieję że to nic poważnego i szybko przejdzie
    Karoam - jak tam rozmowa?

no i chyba wróciłam z urlopu.

Ja cie, a ja myślałam, że już Wasze ostatnie 4 godziny to było "długo" - MYLIŁAM SIĘ I TO GRUBO! A więc to było spotkanie dwóch rodzinek, a nie tylko żon! Fajnie, fajnie :)
    No i szacun dla Waszej wytrwałości, mi bateryjki kończą się już między 21 a 22...

PS) i dzięki za perkusyjny komplement!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 11:37

zbikowa, jeju lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia masz taki sam brzuszek jak moja kumpela w 8 miesiącu ciąży ....jak stoi tyłem to nie widać ,że w ciąży by była....ostatnio jakiś dziadek jej dupe obrabiał ,że młodzi szacunku do starszych nie maja ,że się w kolejkę wpychają ,a jak się odwróciła i mu brzuch pokazała to powiedział ,że na litość go bierze hehehe ludzie to berety jak nic ,,,,

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kaja :)

Dzięki dzieweczki, że mniej więcej udało mi się nadrobić zaległości w pracy! I za pół godziny wylotka :)

Kaja lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na wylocie.

Rzutem na taśmę przekazuję Wam pozdrowienia od naszej Fedry. Jutro o 20:10 ma USG więc wiecie... pełna mobilizacja.

Pa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 13:29

aisa, Sandraa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja już na wylocie.

Rzutem na taśmę przekazuję Wam pozdrowienia od naszej Fedry. Jutro o 20:10 ma USG więc wiecie... pełna mobilizacja.

Pa!

to ja jestem przed Fedrą i jestem na badaniu 0 19:40 ehhh będzie się działo :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dziś drażniąca pochmurno, deszcz pada co jakiś czas, aż się nie ma ochoty na nic, masakra jakaś. Chodzę przymulona cały dzień...
    Żbiku super, że z Olą tak się zakumplowałyście, a i Wasi Panowie również się poznali :) Fajnie macie :).
    Czekam na dobre wieści dziewczyn, które mają dziś wizytę.

1221648qmrgggy559.gif
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Pogoda dziś drażniąca pochmurno, deszcz pada co jakiś czas, aż się nie ma ochoty na nic, masakra jakaś. Chodzę przymulona cały dzień...
    Żbiku super, że z Olą tak się zakumplowałyście, a i Wasi Panowie również się poznali :) Fajnie macie :).
    Czekam na dobre wieści dziewczyn, które mają dziś wizytę.

nooo oby u Fedry było b.Dobrze !!!!i Ruci tez

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohhh myslałam ,że Fedra dziś ma badanie ,ale to nic i tak trzymam kciukasy już dziś !!

Shagga ,Rucia dobrych wiesci oczekuję !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 2940 2941 2942 2943 2944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ