X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Hej, hej Laseczki!
    Tyle zeście już naskrobały, ze sama nie wiem co do której mam napisać???

Zacznę od życzeń spóźnionych dla Ewelinek oraz dla Selenki z okazji urodzin- Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń tych małych i tych wielkich!!!!

Ruciu- te wymioty to mysle,że to podrażniona śluzówka żołądka i dlatego krew. Bo rano nie masz czym wymiotować-pewnie tylko tymi okropnymi kwasami zoładkowymi-bleeee. Powodzenia na USG- ja mam za tydzień we wtorek. Też sie bardzo boję ;(

Shagguś-Tobie również powodzenia.

Blondi- no widac kreseczki, za kilka dni będą mocniejsze, mój pierwszy test był taki jak Twój dzisiejszy,ale ja robiłam testy wieczorami dopiero. Moim zdaniem nie musisz robić bety-ja też nie robiłam ani w pierwszej ani teraz. Jak ma byc dobrze to będzie !!! a co do gina-to idź na pierwszą wizytę do obojętnie kogo, a na nastepną pójdź do tej ginki co masz do niej zaufanie. Ja na pierwszą wizytę poszłam do innego gina potwierdzić ciążę w 7 tyg. A do swojej ginki dopiero w 9 tyg. i 3 dniu ciąży. Bo nie miala wolnych terminów,dopiero po weekendzie majowym miala wolne. I w karcie wpisała mi ciąża 10 tyg. i do becikowego się liczy.

Ami-co do banków i kredytu to ja rok temu dokładnie sie strałam z m. o kredyt. Wzielismy w PeKaO s.a. moim zdaniem najlepsze warunki, a mielismy wybór miedzy Getinbankiem i BGŻ ale PeKaO wygrało bo to bank z większymi tradycjami-taki pewniejszy moim zdaniem. opłat dodatkowych nie bylo za wiele-u nas tylko 160 zl wycena rzeczoznawcy i ubezpieczenie domku 130 zł na rok. Potem w sądzie-wpis do ksiegi wieczystej- nie pamietam ile. Żadnych dodatkowych kosztów nie było.

Muzi-fajnie ,ze juz po wszystkiemu :)

Mauysiu-brzunio piękny i ja Cię doganiam już moja droga z tym brzuchem chyba :)

Plemniczko- nie martw się, ja tez tak miałam, ze w pewnym momencie piersi przestaly bolec,martwiłam sie i dopytywałam dziewczyn. Teraz bolą, ale nie okropnie i są większe ale nie aż bardzo i nie są nabrzmiałe,są miekkie.

Witaj Kopciuszku:)i dziekuje za życzonka:)a usg sienie bój:)napewno będzie dobrze:)chociaż ja mam tydzień po Tobie pierwsze usg ..ale też się boje..oby tylko serduszko biło mojej fasolce..;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu- ja będąc w szpitalu w pierwszej ciaży na obserwacji, leżałam na sali z dziewczyna która wymiotowała całe 8 miesiecy w obydwóch swoich ciażach-ona nic nie jadła :( Dopiero po kilku dnaich poprosila mnie zebym kupiła jej czekoladę i draże w sklepiku szpitalnym- urodziła córeczę.

Ale o co mi chodzi-jej wymioty miały kolor "czarny"

I nie po czekoladzie....czekolada była później :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Ruciu- ja będąc w szpitalu w pierwszej ciaży na obserwacji, leżałam na sali z dziewczyna która wymiotowała całe 8 miesiecy w obydwóch swoich ciażach-ona nic nie jadła :( Dopiero po kilku dnaich poprosila mnie zebym kupiła jej czekoladę i draże w sklepiku szpitalnym- urodziła córeczę.

Ale o co mi chodzi-jej wymioty miały kolor "czarny"

I nie po czekoladzie....czekolada była później :)

O matko o.O To ja już wolę te moje poranne męczarnie.

Tymczasem się żegnam, teraz już na serio uciekam. :) Do wieczora i bez odbioru.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos muli tak w żoładku i kręci w glowie he z kuba tak nie miałam a i jesc mi sie prawie wogole nie chce

Pa Rucia

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauwazylyscie niedlugo swietowanie bo szykuje sie 3000 strona ;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Żbikowa wstała :) Dzień dobry...

Selena, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    zauwazylyscie niedlugo swietowanie bo szykuje sie 3000 strona ;)

No ja już od jakiegoś tygodnia szykuję się do tego psychicznie :)

Selena lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim Panią;)

Mauysiu, śliczny masz brzuszek;) Niezła z Ciebie laska ... ;)
    Muzi, super że już jesteś po;)... Odpoczywaj kochana.
    Blondii - to gratuluję raz jeszcze;*
    Rucia, Shagga czekamy na wieści o Waszych maluszkach;)
    Effciu (spóźnione ale szczere) Wszystkiego naj naj:)
    Wosebko również życzenia dla Ciebie kochana;) dużo zdrówka, szczęścia i spokojnej ciąży;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 19:38

mauysia, Selena, Ilona, Effcia28, Blondi22, Shagga_80, jeju lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa witaj:)i dziękuje za życzenia:)

Sandraa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ nie ma za co;)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiku, chyba nie muszę pisać, że z niecierpliwością czekamy na dokładny opis przebiegu Waszego spotkanka... Co było - wino i balety, czy nasiadówa w chacie przy filmach z ciachami w roli głównej?>

zbikowa lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Państwo Olowie już pojechali :(
    Siedziałyśmy z Olą pod kocem do 5.00 i kładłysmy się spać jak było jasno a mój pies w stał na poranne siku ;) Nasi panowie też sie wykruszyli wcześnie. Wiecie co, jestem wdzięczna ovu za to, że poznałyśmy się z Olą i myślę ze to będzie długa i fajna przyjaźn. Ogólnie jestem zniesmaczona długością wizyty, bo wpadli wczoraj wieczorem i już ich nie ma :( A poza tym to u nas ustawowo wolne dlatego taki przedłuzony weekend sobie zafundowałyśmy.

a teraz do rzeczy:

Mauysia - przepiękny bębenek.
    Wosebka - stóweczka. niech ci się wszystko układa po myśli.
    Rucia - mam nadzieję że to nic poważnego i szybko przejdzie
    Karoam - jak tam rozmowa?

no i chyba wróciłam z urlopu.

mauysia, aisa, Ilona, Kaja, Blondi22, Kfjatus, Shagga_80, jeju, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Państwo Olowie już pojechali :(
    Siedziałyśmy z Olą pod kocem do 5.00 i kładłysmy się spać jak było jasno a mój pies w stał na poranne siku ;) Nasi panowie też sie wykruszyli wcześnie. Wiecie co, jestem wdzięczna ovu za to, że poznałyśmy się z Olą i myślę ze to będzie długa i fajna przyjaźn. Ogólnie jestem zniesmaczona długością wizyty, bo wpadli wczoraj wieczorem i już ich nie ma :( A poza tym to u nas ustawowo wolne dlatego taki przedłuzony weekend sobie zafundowałyśmy.

a teraz do rzeczy:

Mauysia - przepiękny bębenek.
    Wosebka - stóweczka. niech ci się wszystko układa po myśli.
    Rucia - mam nadzieję że to nic poważnego i szybko przejdzie
    Karoam - jak tam rozmowa?

no i chyba wróciłam z urlopu.

Ja cie, a ja myślałam, że już Wasze ostatnie 4 godziny to było "długo" - MYLIŁAM SIĘ I TO GRUBO! A więc to było spotkanie dwóch rodzinek, a nie tylko żon! Fajnie, fajnie :)
    No i szacun dla Waszej wytrwałości, mi bateryjki kończą się już między 21 a 22...

PS) i dzięki za perkusyjny komplement!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 11:37

zbikowa, jeju lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia masz taki sam brzuszek jak moja kumpela w 8 miesiącu ciąży ....jak stoi tyłem to nie widać ,że w ciąży by była....ostatnio jakiś dziadek jej dupe obrabiał ,że młodzi szacunku do starszych nie maja ,że się w kolejkę wpychają ,a jak się odwróciła i mu brzuch pokazała to powiedział ,że na litość go bierze hehehe ludzie to berety jak nic ,,,,

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kaja :)

Dzięki dzieweczki, że mniej więcej udało mi się nadrobić zaległości w pracy! I za pół godziny wylotka :)

Kaja lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na wylocie.

Rzutem na taśmę przekazuję Wam pozdrowienia od naszej Fedry. Jutro o 20:10 ma USG więc wiecie... pełna mobilizacja.

Pa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 13:29

aisa, Sandraa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja już na wylocie.

Rzutem na taśmę przekazuję Wam pozdrowienia od naszej Fedry. Jutro o 20:10 ma USG więc wiecie... pełna mobilizacja.

Pa!

to ja jestem przed Fedrą i jestem na badaniu 0 19:40 ehhh będzie się działo :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dziś drażniąca pochmurno, deszcz pada co jakiś czas, aż się nie ma ochoty na nic, masakra jakaś. Chodzę przymulona cały dzień...
    Żbiku super, że z Olą tak się zakumplowałyście, a i Wasi Panowie również się poznali :) Fajnie macie :).
    Czekam na dobre wieści dziewczyn, które mają dziś wizytę.

1221648qmrgggy559.gif
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Pogoda dziś drażniąca pochmurno, deszcz pada co jakiś czas, aż się nie ma ochoty na nic, masakra jakaś. Chodzę przymulona cały dzień...
    Żbiku super, że z Olą tak się zakumplowałyście, a i Wasi Panowie również się poznali :) Fajnie macie :).
    Czekam na dobre wieści dziewczyn, które mają dziś wizytę.

nooo oby u Fedry było b.Dobrze !!!!i Ruci tez

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohhh myslałam ,że Fedra dziś ma badanie ,ale to nic i tak trzymam kciukasy już dziś !!

Shagga ,Rucia dobrych wiesci oczekuję !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 2940 2941 2942 2943 2944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ