X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Ja chyba sobie wykrakalam wczoraj.... Niedobrze mi bleeee
    Mam nadzieje ze nie bede rzygac w pracy ;)

no proszę kochaniutka. chciałaś i masz.. oby to nie to.. ale jak cie złapie to będziesz śmigac do kibla aż się będzie kurzyło.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • asiank Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co to za testy, domowe? Zosia-ktosia ja miałam na myśli zrobienie w labolatorium testu bhcg z krwii. One dużo wcześniej dają wynik.

eiktrjjgehcrgla0.png Mój Aniołek 17.07.2012 (8tc)
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiank no wiem że wczesniej wykryja ciążę..
    rozumiem że to tylko rano trzeba się udać do laboratorium, oddać krew i czekać na wynik pare godzin, tak?
    a domowe testy to zwykłe sikane, paskowe albo płytkowe czy cyfrowe. dajesz próbke moczu i ci wychodzi wynik..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2012, 10:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej! She ...już lepiej niech ta kara za krakanie na Ciebie nie spada...
    Zosiu powiem, że katar to masz być może naprawdę poważny...leczy się go dość może długo, trochę tyje w trakcie kuracji...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    ojej! She ...już lepiej niech ta kara za krakanie na Ciebie nie spada...
    Zosiu powiem, że katar to masz być może naprawdę poważny...leczy się go dość może długo, trochę tyje w trakcie kuracji...

a ha ha ha ha.. to sie uśmiałam..
    a na końcu z kataru wychodzi mały bobas.. dobre:)

zgagę mam.. to pewnie przez bułeczkę z makiem.. słodka dobra ale piecze mnie teraz..

• she Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurcia - jestes boskaaaaa!!! :)

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża to byłaby bardzo ciężka praca...dieta ścisła i w ogóle reżim...ale chyba warto się poświęcić...zobaczymy w następnym cyklu...

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no ok. ale w galerii jest jeden ostatni ciążowy co pokazał ciążę 10dpo. ja mam 12 dpo i mam 1 krechę.. czy to nie daje do myślenia?

nie, to nie daje do myslenia ;p bo sa babki, którym dopiero tydz od 2 pokazuje

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i są takie jak ja, że test w ogóle nie pokazał...a ciąża była...

a chciałabym żeby pokazał...przynajmniej by pamiątka była;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2012, 10:40

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Zosiu zgagę masz od bułeczki a bóle brzucha, przesunięcie cyklu (mimo, że owulacja się nie przesunęła... dziiiiiiiwne) i "stan podgorączkowy" od kataru :D Sie ino na porodówce nie zasmarkaj na śmierć ;P

zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu no ja trzymam gdzieś w swoich rzeczach test jaki wyszedł pozytywny z Alicją.. i ma prawie 7 lat (bo 6 plus ciąża) i nadal są 2 krechy:)

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dobra...kończymy to męczenie Zosi? Niech sobie dziewczynka odpocznie...ale tylko na chwilkę...Ja drugi dzień suchy chleb zjadam he he mam loty...no...no...auć! i dalej już wiem jakie to uczucie...jakby mi ktoś tam powietrze wtłaczał i za chwilę bardzo powoli je spuszczał...po czym gdzieś w bliżej nieokreślonym miejscu tam tam zakłuje i raz i drugi i tylko napięcie zostaje...zosia- ktosia też tak masz?

BellaRosa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...ja mam na pamiątkę pierwszej wizyty usg z 20 tygodnia he he...moje świadome macierzyństwo...i nawet nie pamiętałam daty ostatniej miesiączki...jakoś tak....11 kwietnia, bo później były krwawienia w pierwszym trymestrze...ale syn urodził się zdrowy a mi przeszły problemy jak myślałam z powiększoną wątrobą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2012, 10:51

klamka lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też kłuje jak szybko wstanę z krzesła np. w prawym jajniku jakby.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie dziwne uczucie jak ty opisujesz to ja miałam w niedzielę.. nie mogłam się ruszac, wszysrtko mnie ciągnęło i kluło..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2012, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...no jak byśmy parami zaciążały chociażby...

...trochę się obawiam jak to po 12 latach byłoby zostać mamą a właściwie po 13 prawie...pewnie tak samo jak po 3-5 czy 10 latach...ale obawy są...

Kiti nie pisała? Kiedy testuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2012, 11:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2012, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do garów i położę się może zanim chłopcy wrócą...

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!muszę chyba do Was dołączyć ;) o ile mnie zechcecie ;) tak tu u Was fajnie i wesolo no i nadążyć za Wami nie mogę!!!piszecie takim tempem,ze nie wiadomo kiedy i już 301 strona!!!U mnie dziś smutny dzien-@ zawitała jakąs godzinę temu.Cykl trwał 34 dni,owulka,w 20 dc seks był codziennie w dni płodne-czyli dwa dni przed,jeden dzien przed owulką,w dzien owulki i dzien po owulce.We wrześniu robilam wszystkie hormony-wg lekarza wszystko ok.,usg i badanie miałam robione-wszystko idealne a ciązy nie ma!!!Dziś rozpoczynam 12 cykl staran ;(Z synkiem zaszłam 4 lata temu w listopadzie-w pierwszym cyklu staran bez jakichkolwiek większych obserwacji,bez badań...Tylko troszkę sie podszkoliłam czytając neta ;)kupiłam wtedy wiesiolka,seks co dwa dni,nogi do góry na 15 minut po seksie i udało się w pierwszym cyklu ;)A teraz to nie wiem co myślec-ja już myślę,ze nie będziemy mieć drugiego dziecka!!!!starać się będziemy-po prostu seks bez zabezpiczenia-i jak wyjdzie to super a jak nie to nie wiem...przynajmniej rok nie wydajemy na gumki-hehe ;)
    Jednak myśl o dziecku i o staraniach to najlepsza antykoncepcja!!!
    w styczniu jestem zapisana do endokrynologa- TSH mam -2,28.Wg dziewczyn na forum mam za wysokie na starania,a wg mojej ginki idealne!!!co Wy na to?czy Waszym zdaniem moze pójść wcześniej prywatnie do endokrynologa?moze ona stwierdzi,ze mam za wysokie tsh i trzeba obniżyć?Wiem,ze niektorym dziewczynom takie tsh nie przeszkadza i zachodzą w ciążę,a u innych ono jest za wysokie i już sprawia problemy z zajśćiem.Czytałam,ze jedna kobitka miała tsh-10 i zaszła donosila i urodziła zdrowe dziecko.Naprawdę nie wiem co robić,nie wiem co myśleć?poradźcie coś Kochane moje kobietki ;)
    P.S. sorki,że Wam tam zanudzam o mnie.

zosia-ktosia, klamka lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti chyba 10tego.
    ale cos znowu nie ma plemniczki i Monisi..

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2012, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ja tylko na moment zosiu i co jak teścik?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ