plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
też dziś jakoś nie mogę zabrać się do roboty, ale trzeba się zmusić, bo jak się nawarstwi to nie wygrzebię się z papierzysków.
Mauysia dziś skończę oglądać 2 sezon Gry o tron. Może trochę akcja nabrała tempa od drugiej połowy 2 sezonu.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Witam Was, wreszcie dobrnełam do konca i musze powiedziec że jest mi smutno, czuje sie pominięta w obstawianiu płci, wiem, ze przez moje mdlosci malo sie u was udzielałam, ale ostatnio juz jestem tutaj regularnie a wszystkie zapomniały ze ja dziś na usg ide
jest mi bardzo smutno
-
Plemnoiczka a czy ty na umowe zlecienie byłąs zatrudniona tylko w tej jednej pracy? bo jesli tak to pracodawca musial ci oplacac skladki choroboiwe takze, obecnie juz od dłuższego czasu jest taki obowiązek prawny, ze jesli umowa zlecenie jedst jedyna forma zatrudnienia to pracodawca musi czy wszystko oplacac, przez to nawet z umowy zlecenie mozesz miec macierzynskie wyplacane. roznica jest tylko taka, ze przy zleceniu chorobowe jest traktowane jak dobrowolne, wiec okres wyczekiwania to 90 dni, a w umowie o prace jak obowiazkowe i masz wtedy 30 dni. powinnas miec takie druczki RMUA z oracy i tam wyszczegolnione jakie skladki ci oplacali na umowie zlecenie. Wtedy wychodziloby zgodnie z tym co ja juz kiedys czytalam na necie ze nie musisz wyczekiwac juz tych 30 dni na umowie o prace tylko od razu isc. ale wiadomo upewnij sie jakiejs madrej ksiegowej czy kadrowej.
Fedra, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Ami ja myślę, że córa będzie.
Co do umów to ja na zleceniu pracuje w jednej firmie już 3,5 roku i mam odprowadzane wszystkie składki. Jak byłam na chorobowym ostatnio tydzień to pensji dostałam tyle co zwykle.
Dla mnie ten temat jest tematem rzeką i ciężko mi się w tym wszystkim połapać. Bo każdą taka sprawę trzeba rozpatrywać indywidualnie, bo różne są też zapisy w tych umowach.Amicizia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Gocha zgadza sie, kazda sprawa wyglada indywidualnie ale wiem, ze chyba od 2 lat jest zapis prawny, ze jesli umowa zlecenie to twoje jedyne zrodlo zatrudnienia to pracodawca MUSI opłacac ci wszystkie składki. Inaczej mozna go nawet zaskarżyć. W tamtym roku pracowałąm w ksiegowosci i kadrach wiec sie co nie co dowiedziałam
moja siostra tez obstawia córe. Mam nadzieję, że maluch dziś się nam zaprezentuje w całej swej okazałościaisa, Blondi22, mauysia, gocha04, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Ami ja właściwe słabo Cię znam, bo jak ja zaczęłam się udzielać, to Ty przestałaś
Ja obstawiam, że to będzie chłopak
A Ty masz już dzieci?
wiem ale jest tu i sporo dziewczyn ktore mnie znaja długo.
Nie mamy jeszcze dzieci. To nasze pierwsze maleństwo -
Kfjatus wrote:Aisa tylko lubi i lubi, chociaż możemy sprawdzać czy wszystko ok u Niej - lubi - znaczy oddycha, nie padała w gąszczu postów
A może ona zasnęła z czołem na myszce i jej się te lajki klikają w miarę chrapania?aisa, Amicizia, Kfjatus, Ilona, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Nie padłam
Na siusiu byłam a i owszem
Robiłam notatki... szkoda tylko, że połowa ważna była tylko wczoraj... ale i tak o tym napiszę...
Gdybym nie odzywała się przez kolejne 20 min, znaczy że drukuje postaOla_czeka, Kaja, Kfjatus, mauysia, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość