plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
aisa wrote:Nie padłam
Na siusiu byłam a i owszem
Robiłam notatki... szkoda tylko, że połowa ważna była tylko wczoraj... ale i tak o tym napiszę...
Gdybym nie odzywała się przez kolejne 20 min, znaczy że drukuje posta
To nie pisz mi tekstów w stylu: "Ola piękna tempka, kiedy testujesz?"Shagga_80, aisa, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:dziewczyny a czy w ciazy mozna uzywac kremow do twarzy np przeciwzmarszczkowych...
Nie wiem plemniczko, pewnie trzeba uważać na to czy nie mają w składzie parabenów czy czegośtam, ale ja generalnie wychodzę z założenia że nic w rozsądnych ilościach nie szkodziKfjatus, aisa, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Plemniczko co do kremów, to ja wyznaje zasade podbną do Mauysi nie przesadzam, ale czytam sklad po rpostu,m sa takie któe nie maja parabenów i tego drugiego czego na R co nie moge sobie nazwy przypomniec. Ale powiem ci ze w ciazy jest inny porblem z kremami, nie kazdy zapach bedzie ci odpowiadal. mam super krem naturalny bez rzadnych konserwantow itd. ale co z tego od tego zapachu od razu mi niedobrze, wiec czeka na lepsze czasy. a przed ciążą mi się podobał, żeby było jasne.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Witam Was, wreszcie dobrnełam do konca i musze powiedziec że jest mi smutno, czuje sie pominięta w obstawianiu płci, wiem, ze przez moje mdlosci malo sie u was udzielałam, ale ostatnio juz jestem tutaj regularnie a wszystkie zapomniały ze ja dziś na usg ide
jest mi bardzo smutno
Hej Ami,
a skąd podejrzenie, że wszystkie zapomniały, że idziesz na USG? Ja np. pamiętam, ale się tym nie chwalęi domyślam się że nie byłam jedyna
A z tym obstawianiem płci to wyszło tak, że dyskusja toczyła się wokół laseczek, które były akurat w tamtym momencie online, więc nie smutkaj się z takiego byle powodu
PS) Ja Ci nie obstawię, bo nie znam tych wszystkich reguł, że jak się ma smaka na cośtam, to będzie chłopiec/dziewczyna itp. Są w tej dziedzinie lepsze "specjalistki"Fedra lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Nie padłam
Na siusiu byłam a i owszem
Robiłam notatki... szkoda tylko, że połowa ważna była tylko wczoraj... ale i tak o tym napiszę...
Gdybym nie odzywała się przez kolejne 20 min, znaczy że drukuje posta
Aż się boję!aisa lubi tę wiadomość
-
mauysia wrote:Hej Ami,
a skąd podejrzenie, że wszystkie zapomniały, że idziesz na USG? Ja np. pamiętam, ale się tym nie chwalęi domyślam się że nie byłam jedyna
A z tym obstawianiem płci to wyszło tak, że dyskusja toczyła się wokół laseczek, które były akurat w tamtym momencie online, więc nie smutkaj się z takiego byle powodu
PS) Ja Ci nie obstawię, bo nie znam tych wszystkich reguł, że jak się ma smaka na cośtam, to będzie chłopiec/dziewczyna itp. Są w tej dziedzinie lepsze "specjalistki"
Odezwała się pani racjonalna.
I może jeszcze nie wierzysz, że jak zobaczysz mysz to dziecko będzie miało znamię tam, gdzie się dotknęłaś?mauysia, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
gocha04 wrote:też dziś jakoś nie mogę zabrać się do roboty, ale trzeba się zmusić, bo jak się nawarstwi to nie wygrzebię się z papierzysków.
Mauysia dziś skończę oglądać 2 sezon Gry o tron. Może trochę akcja nabrała tempa od drugiej połowy 2 sezonu.
Gosiu, ale macie tempo!!! Ale pamiętam, jak na poprzednim L4 przed porodem i na macierzyńskim oglądaliśmy z M "Lostów" i przejechaliśmy 6 sezonów w jakimś megakrótkim czasie...
A teraz... jeden odcinek na 4 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 12:03
-
Ola_czeka wrote:Odezwała się pani racjonalna.
I może jeszcze nie wierzysz, że jak zobaczysz mysz to dziecko będzie miało znamię tam, gdzie się dotknęłaś?
Ale proszę o doprecyzowanie... Czy chodzi o dotknięcie w momencie zobaczenia myszy, przed, a może po tym wydarzeniu? I jaki jest dopuszczalny margines czasowy między zobaczeniem a dotknięciem? -
nick nieaktualny
-
mauysia wrote:Gosiu, ale macie tempo!!! Ale pamiętam, jak na poprzednim L4 przed porodem i na macierzyńskim oglądaliśmy z M "Lostów" i przejechaliśmy 6 sezonów w jakimś megakrótkim czasie...
A teraz... jeden odcinek na 4 dni.
Losty tez oglądałam i to był fajny serial. Zawiodłam się tylko przy zakończeniu.
Tempo to mamy nic nie robimy tylko oglądamy od niedzieli hehe Ale pomyślałam sobie tez o tym, że gdyby było dziecko jakieś konkretne obowiązki to byłby jeden na tydzień.A odcinki są długie, bo 50 min.
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Ola_czeka wrote:Małysz, nie dociekaj.
Na wszelki wypadek będę się bać od 10 min przed do 10 min po zobaczeniu myszy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 12:12
Fedra lubi tę wiadomość
-
Mauysia nie chodzi mi o te całe reguły, bo ja tez sie na nich nie znam. Raczej o takie z przymrużeniem oka stawianie która kogo ma, i zrobilo mi sie smutno, bo o mnie wszyscy zapomnieli i tyle. I może mi sie zrobic smutno, poczułam się zapomniania. i tyle w temacie. Spokojnie juz mi przeszło
mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Nadrabianie zakończyłam, nie powiem... lekko nie było...
Dzięki za miłe słowa odnośnie naszego spotkania i zdjęć z Kają
Olu, koleś od zdjęć był wiekowym starszym panem, po mojemu po 70-kę, a z braku laku jego poprosiłyśmy. Na koniec powiedział, że On ma normalny telefon, taki z klawiszami
Nie pomyślałam o Glöggu, a mogłam przywieźć... Ogórków na ogórkową nie kupiłam. Nie lubię Twojej @, przecież bulknęła do morza !!!
Żbiku, nie przeprowadzaj się za daleko!!! Im dalej tym mocniej będziesz tęsknić za polską plażą! Wczoraj po tej naszej kawie z Kają zachciało się nam do wc, i mówimy, że Żbikssonowa byłaby z nas dumna, że idziemy w odpowiednim czasie opróżnić pęcherz. Może nie najlepsze skojarzenie, no ale cóż, takie było.
Mauysiu, chyba rozejrzę się za tym surstömmingiem. Siostra się czasem pode mnie podszywa, ale na spotkaniu z Kają byłam ja
Kfjatuszku, dużo porad było w sprawie testu, ale widzę, że ćwiczysz się w cierpliwości... no i dobrze. A ja trzymam wciąż kciuki!!!!
Muzi, dobrze, że z buzią już lepiejPozdrów Sylwię
Sylwia, jeśli to czytasz to wiedz, że Ci kibicuje. Już Ci to kiedyś pisałam na priv. Trzymaj się dzielnie. No i napisz coś czasem do nas
Kopciuszku, cisze się, że z dzieciątkiem wszystko ok. Szkoda tylko, że na zdjęcie sobie nie poparzymy, ale to następnym razemGratuluje umowy o pracę
Ruciu, życzę mężowi i synkowi zdrowia
Dodi :* Fajnie, że jesteś!
Karoam, dziewczyny już doradziły co i jak z badaniami. Ja się nie znam więc się nie wypowiadam, ale ciesze się, że dzieciątko ładnie się rozwija i jest takie aktywne.
Selena, piękny sen o lekkim porodzie miałaś. Życzę by się spełnił
Plemniś, nie znam się na prawie pracy, ale kamufluj się w pracy, że niby pracujesz. Wiem, że to niełatwe, ale może się czasem udaU Ciebie obstawiam chłopca.
Blondi, gratulejszyn z powodu pierwszego ciążowego pawia, oby się za często nie pojawiałyU Ciebie będzie chłopak.
Mała, fajnie, że jest praca. Szkoda, że zmęczona po niej jesteś, ale na pewno się uda i będziesz chodziła na ranne zmiany.
Shagga, z luteiną nie pomogę... Dobrze, że są inne laski. Tu zawsze, któraś coś podpowie
Aga, nieźle wyszło z tym pasemFajnie, że uda się dziś z basenem. No i niech się cyckonosz dobrze nosi
Ilona, czekamy na relacje z czwartkowej wizyty.
U Mauysi i Blondi też w czwartek.
Ami, dziś wizytę ma. Czekamy na wieści. Co do płci to będzie syn
Gocha, miłego oglądania "Gry o tron"
Fedra, ale z Ciebie lajkorozmnażajkaU Oli 6 polubień, za chwilę 2 u Kfjatusa, a za chwilę znów 6 u Oli... Podziwiać
Może u Ciebie to jakaś mocno mnoga ciąża jest
A tak serio to obstawiam córę
Gunia, co Ty ostatnio tak cicho? Wczoraj mecz był
Kaja, kombinuj ze zdjęciami i wysyłaj na maila. Zmień avataraEDIT: wyprzedziłaś moje myśli
Zapewne o kimś zapomniałam, z góry przepraszam!
Pozdrawiam Effcię - gdzie się schowałaś?
To samo do Beaty, też gdzieś się zbunkrowała...
Pozdrawiam wszystkie urlopowiczki, niech już wracają!
Ciekawe czy ktoś wytrwał do końcaIdę robić obiad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 12:55
mauysia, gocha04, Amicizia, Ola_czeka, Kfjatus, Shagga_80, Blondi22, zbikowa, Ilona, kopciuszek126, Rucia, Fedra, plemniczka, Gunia, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Gocha zgadza sie, kazda sprawa wyglada indywidualnie ale wiem, ze chyba od 2 lat jest zapis prawny, ze jesli umowa zlecenie to twoje jedyne zrodlo zatrudnienia to pracodawca MUSI opłacac ci wszystkie składki. Inaczej mozna go nawet zaskarżyć. W tamtym roku pracowałąm w ksiegowosci i kadrach wiec sie co nie co dowiedziałam
moja siostra tez obstawia córe. Mam nadzieję, że maluch dziś się nam zaprezentuje w całej swej okazałości
ja to próbuje coś kombinować, żeby w ciąży nie zostać na lodzie i bez kasy. A umowa do końca roku. tylko, że tu co roku od 3 lat dostawałam nową, a jak zajdę w ciążę to będzie już gorzej. Poza tym już mam zmęczenie materiału i chciałabym się wymiksować pod pretekstem ciąży, L4 itepe👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy