X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Nie padłam
    Na siusiu byłam a i owszem

Robiłam notatki... szkoda tylko, że połowa ważna była tylko wczoraj... ale i tak o tym napiszę...
    Gdybym nie odzywała się przez kolejne 20 min, znaczy że drukuje posta ;D

To nie pisz mi tekstów w stylu: "Ola piękna tempka, kiedy testujesz?"

Shagga_80, aisa, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    dziewczyny a czy w ciazy mozna uzywac kremow do twarzy np przeciwzmarszczkowych... :)

Nie wiem plemniczko, pewnie trzeba uważać na to czy nie mają w składzie parabenów czy czegośtam, ale ja generalnie wychodzę z założenia że nic w rozsądnych ilościach nie szkodzi :)

Kfjatus, aisa, plemniczka lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka co słychać u Ciebie? Wyjdź z ukrycia :)

Ilona lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami mi się wydaje że będzie córa, ale może sugeruję się "delikatnym" avatarem. Odgrzebałam Twoje posty i czekamy na relację po 17:30 ;)

Amicizia, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko co do kremów, to ja wyznaje zasade podbną do Mauysi nie przesadzam, ale czytam sklad po rpostu,m sa takie któe nie maja parabenów i tego drugiego czego na R co nie moge sobie nazwy przypomniec. Ale powiem ci ze w ciazy jest inny porblem z kremami, nie kazdy zapach bedzie ci odpowiadal. mam super krem naturalny bez rzadnych konserwantow itd. ale co z tego od tego zapachu od razu mi niedobrze, wiec czeka na lepsze czasy. a przed ciążą mi się podobał, żeby było jasne.

Fedra lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Witam Was, wreszcie dobrnełam do konca i musze powiedziec że jest mi smutno, czuje sie pominięta w obstawianiu płci, wiem, ze przez moje mdlosci malo sie u was udzielałam, ale ostatnio juz jestem tutaj regularnie a wszystkie zapomniały ze ja dziś na usg ide :( jest mi bardzo smutno :( :( :(

Hej Ami,
    a skąd podejrzenie, że wszystkie zapomniały, że idziesz na USG? Ja np. pamiętam, ale się tym nie chwalę ;) i domyślam się że nie byłam jedyna :)

A z tym obstawianiem płci to wyszło tak, że dyskusja toczyła się wokół laseczek, które były akurat w tamtym momencie online, więc nie smutkaj się z takiego byle powodu :)
    PS) Ja Ci nie obstawię, bo nie znam tych wszystkich reguł, że jak się ma smaka na cośtam, to będzie chłopiec/dziewczyna itp. Są w tej dziedzinie lepsze "specjalistki" ;)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Nie padłam
    Na siusiu byłam a i owszem

Robiłam notatki... szkoda tylko, że połowa ważna była tylko wczoraj... ale i tak o tym napiszę...
    Gdybym nie odzywała się przez kolejne 20 min, znaczy że drukuje posta ;D

Aż się boję!

aisa lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej Ami,
    a skąd podejrzenie, że wszystkie zapomniały, że idziesz na USG? Ja np. pamiętam, ale się tym nie chwalę ;) i domyślam się że nie byłam jedyna :)

A z tym obstawianiem płci to wyszło tak, że dyskusja toczyła się wokół laseczek, które były akurat w tamtym momencie online, więc nie smutkaj się z takiego byle powodu :)
    PS) Ja Ci nie obstawię, bo nie znam tych wszystkich reguł, że jak się ma smaka na cośtam, to będzie chłopiec/dziewczyna itp. Są w tej dziedzinie lepsze "specjalistki" ;)

Odezwała się pani racjonalna.

I może jeszcze nie wierzysz, że jak zobaczysz mysz to dziecko będzie miało znamię tam, gdzie się dotknęłaś?

mauysia, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona przyjdzie tu i się odezwie.

Ilona lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    też dziś jakoś nie mogę zabrać się do roboty, ale trzeba się zmusić, bo jak się nawarstwi to nie wygrzebię się z papierzysków.

Mauysia dziś skończę oglądać 2 sezon Gry o tron. Może trochę akcja nabrała tempa od drugiej połowy 2 sezonu.

Gosiu, ale macie tempo!!! Ale pamiętam, jak na poprzednim L4 przed porodem i na macierzyńskim oglądaliśmy z M "Lostów" i przejechaliśmy 6 sezonów w jakimś megakrótkim czasie...
    A teraz... jeden odcinek na 4 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 12:03

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Odezwała się pani racjonalna.

I może jeszcze nie wierzysz, że jak zobaczysz mysz to dziecko będzie miało znamię tam, gdzie się dotknęłaś?

:D

Ale proszę o doprecyzowanie... Czy chodzi o dotknięcie w momencie zobaczenia myszy, przed, a może po tym wydarzeniu? I jaki jest dopuszczalny margines czasowy między zobaczeniem a dotknięciem?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh ale napisałyście ehhh uciekam dalej ,,,,,,miłego dnia dla wszystkich

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    dziewczyny a czy w ciazy mozna uzywac kremow do twarzy np przeciwzmarszczkowych... :)

Ja używam :)

plemniczka lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz, nie dociekaj.

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Gosiu, ale macie tempo!!! Ale pamiętam, jak na poprzednim L4 przed porodem i na macierzyńskim oglądaliśmy z M "Lostów" i przejechaliśmy 6 sezonów w jakimś megakrótkim czasie...
    A teraz... jeden odcinek na 4 dni.

Losty tez oglądałam i to był fajny serial. Zawiodłam się tylko przy zakończeniu.
    Tempo to mamy nic nie robimy tylko oglądamy od niedzieli hehe Ale pomyślałam sobie tez o tym, że gdyby było dziecko jakieś konkretne obowiązki to byłby jeden na tydzień.:) A odcinki są długie, bo 50 min.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Małysz, nie dociekaj.
    To skąd mam wiedzieć czego właściwie mam się bać?!
    Na wszelki wypadek będę się bać od 10 min przed do 10 min po zobaczeniu myszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 12:12

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia nie chodzi mi o te całe reguły, bo ja tez sie na nich nie znam. Raczej o takie z przymrużeniem oka stawianie która kogo ma, i zrobilo mi sie smutno, bo o mnie wszyscy zapomnieli i tyle. I może mi sie zrobic smutno, poczułam się zapomniania. i tyle w temacie. Spokojnie juz mi przeszło :)

mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    To skąd mam wiedzieć czego właściwie mam się bać?!
    Na wszelkie wypadek będę się bać od 10 min przed do 10 min po zobaczeniu myszy...

nie dotykaj się wtedy, jeśli wiesz, co mam na myśli.

mauysia lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabianie zakończyłam, nie powiem... lekko nie było...

Dzięki za miłe słowa odnośnie naszego spotkania i zdjęć z Kają :)

Olu, koleś od zdjęć był wiekowym starszym panem, po mojemu po 70-kę, a z braku laku jego poprosiłyśmy. Na koniec powiedział, że On ma normalny telefon, taki z klawiszami ;D
    Nie pomyślałam o Glöggu, a mogłam przywieźć... Ogórków na ogórkową nie kupiłam. Nie lubię Twojej @, przecież bulknęła do morza !!!

Żbiku, nie przeprowadzaj się za daleko!!! Im dalej tym mocniej będziesz tęsknić za polską plażą! Wczoraj po tej naszej kawie z Kają zachciało się nam do wc, i mówimy, że Żbikssonowa byłaby z nas dumna, że idziemy w odpowiednim czasie opróżnić pęcherz. Może nie najlepsze skojarzenie, no ale cóż, takie było.

Mauysiu, chyba rozejrzę się za tym surstömmingiem. Siostra się czasem pode mnie podszywa, ale na spotkaniu z Kają byłam ja :)

Kfjatuszku, dużo porad było w sprawie testu, ale widzę, że ćwiczysz się w cierpliwości... no i dobrze. A ja trzymam wciąż kciuki!!!! :)

Muzi, dobrze, że z buzią już lepiej :) Pozdrów Sylwię :)

Sylwia, jeśli to czytasz to wiedz, że Ci kibicuje. Już Ci to kiedyś pisałam na priv. Trzymaj się dzielnie. No i napisz coś czasem do nas :)

Kopciuszku, cisze się, że z dzieciątkiem wszystko ok. Szkoda tylko, że na zdjęcie sobie nie poparzymy, ale to następnym razem ;) Gratuluje umowy o pracę :)

Ruciu, życzę mężowi i synkowi zdrowia :)

Dodi :* Fajnie, że jesteś!

Karoam, dziewczyny już doradziły co i jak z badaniami. Ja się nie znam więc się nie wypowiadam, ale ciesze się, że dzieciątko ładnie się rozwija i jest takie aktywne.

Selena, piękny sen o lekkim porodzie miałaś. Życzę by się spełnił :)

Plemniś, nie znam się na prawie pracy, ale kamufluj się w pracy, że niby pracujesz. Wiem, że to niełatwe, ale może się czasem uda ;) U Ciebie obstawiam chłopca.

Blondi, gratulejszyn z powodu pierwszego ciążowego pawia, oby się za często nie pojawiały ;) U Ciebie będzie chłopak.

Mała, fajnie, że jest praca. Szkoda, że zmęczona po niej jesteś, ale na pewno się uda i będziesz chodziła na ranne zmiany.

Shagga, z luteiną nie pomogę... Dobrze, że są inne laski. Tu zawsze, któraś coś podpowie :)

Aga, nieźle wyszło z tym pasem ;) Fajnie, że uda się dziś z basenem. No i niech się cyckonosz dobrze nosi :)

Ilona, czekamy na relacje z czwartkowej wizyty.

U Mauysi i Blondi też w czwartek.

Ami, dziś wizytę ma. Czekamy na wieści. Co do płci to będzie syn :)

Gocha, miłego oglądania "Gry o tron"

Fedra, ale z Ciebie lajkorozmnażajka ;) U Oli 6 polubień, za chwilę 2 u Kfjatusa, a za chwilę znów 6 u Oli... Podziwiać :) Może u Ciebie to jakaś mocno mnoga ciąża jest ;) A tak serio to obstawiam córę :)

Gunia, co Ty ostatnio tak cicho? Wczoraj mecz był ;)

Kaja, kombinuj ze zdjęciami i wysyłaj na maila. Zmień avatara ;D EDIT: wyprzedziłaś moje myśli ;)

Zapewne o kimś zapomniałam, z góry przepraszam!

Pozdrawiam Effcię - gdzie się schowałaś?
    To samo do Beaty, też gdzieś się zbunkrowała...

Pozdrawiam wszystkie urlopowiczki, niech już wracają!

Ciekawe czy ktoś wytrwał do końca ;) Idę robić obiad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 12:55

mauysia, gocha04, Amicizia, Ola_czeka, Kfjatus, Shagga_80, Blondi22, zbikowa, Ilona, kopciuszek126, Rucia, Fedra, plemniczka, Gunia, sylwia1985 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Gocha zgadza sie, kazda sprawa wyglada indywidualnie ale wiem, ze chyba od 2 lat jest zapis prawny, ze jesli umowa zlecenie to twoje jedyne zrodlo zatrudnienia to pracodawca MUSI opłacac ci wszystkie składki. Inaczej mozna go nawet zaskarżyć. W tamtym roku pracowałąm w ksiegowosci i kadrach wiec sie co nie co dowiedziałam :)

moja siostra tez obstawia córe. Mam nadzieję, że maluch dziś się nam zaprezentuje w całej swej okazałości :)

ja to próbuje coś kombinować, żeby w ciąży nie zostać na lodzie i bez kasy. A umowa do końca roku. tylko, że tu co roku od 3 lat dostawałam nową, a jak zajdę w ciążę to będzie już gorzej. Poza tym już mam zmęczenie materiału i chciałabym się wymiksować pod pretekstem ciąży, L4 itepe

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
‹‹ 3069 3070 3071 3072 3073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ