plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruciu, a o jakim koglu-moglu Ty marzysz???O jajku z cukrem czy truskawki z cukrem i śmietana? I dlaczego nie możesz? Jak Ci sie chce to raz możesz sobie zgrzeszyć...Przecież to nie surowe mięso tylko jajko!!!Umyj je dobrze przed stłuczeniem i mozesz według mnie śmiało sobie zapodać taki deserek
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOch dziewczyny
Kinga mi tu narobiła chęci na jajko z cukrem, więc idę sobie zrobić a co tam
Z nią w ciąży pewnie jadłam nie raz, więc po co ja się zastanawiam?
Tak to jest jak się jest w upragnionej ciąży i człowiek głupieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 14:01
Effcia28, Fedra, Sandraa, gocha04, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Jestem zdania, że jeśli ciężarna kobieta ma nieodpartą, ogromną ochotę coś zjeść lub wypić, to powinna to zrobić, nie ważne czy chodzi o łyk piwa czy kilka łyżek surowego jajka. Niezaspokojona potrzeba wyrządzi więcej szkód wg mnie.
-
nick nieaktualnykopciuszek126 wrote:Ruciu, a o jakim koglu-moglu Ty marzysz???O jajku z cukrem czy truskawki z cukrem i śmietana? I dlaczego nie możesz? Jak Ci sie chce to raz możesz sobie zgrzeszyć...Przecież to nie surowe mięso tylko jajko!!!Umyj je dobrze przed stłuczeniem i mozesz według mnie śmiało sobie zapodać taki deserek

jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa czasem mam taaaaaaaaaaaaaaaaką ochotę na łyk piwa jak Stary pije i nawet podbiorę Mu ze 3-4 łykiOla_czeka wrote:Jestem zdania, że jeśli ciężarna kobieta ma nieodpartą, ogromną ochotę coś zjeść lub wypić, to powinna to zrobić, nie ważne czy chodzi o łyk piwa czy kilka łyżek surowego jajka. Niezaspokojona potrzeba wyrządzi więcej szkód wg mnie.

Ale z jajkiem surowym, czy mięsem surowym jest zupełni inaczej, bo jak trafi się na "felerne" to nawet chyba kilka łyżeczek może zaszkodzić...baaa może zaszkodzić oczywiście nawet nie-ciężarnym.
Rucia, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:witajcie

Ruciu podobno nie można w ciąży zjeść surowego jajka bo wiesz salmonella itd
Effciu podobno zagrożenie salmonelli jest bardziej na skorupce niż w samym jajku. Ale tak jak napisały dziewczyny nie ma co dać się zwariować, jak mam cheć to sobie zrobię. Przecież dziecko mi nie umrze od tego
Effcia28, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurde,to i ja nie dostanęEffcia28 wrote:więc ja serduszka od Ruci nie dostanę
bo ja bym Ci zakazała
PS. Mnie tam nic do tego,co kto je i jestem daleka od zabraniania Komuś czegokolwiek,ale odsyłam np tu:
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_odzywianie_artykul,5418.html
Effcia28, Fedra, jeju lubią tę wiadomość
-
A mam pytanko ... na piatek mam skierowanie na badania tak ogolnie chcialam sobie zrobic .. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka .. czy na takich ogolnych badaniach krwi i moczu mozliwe jest wykrycie wczesnej ciazy?
jeju lubi tę wiadomość
Lenka19 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLenka19 wrote:A mam pytanko ... na piatek mam skierowanie na badania tak ogolnie chcialam sobie zrobic .. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka .. czy na takich ogolnych badaniach krwi i moczu mozliwe jest wykrycie wczesnej ciazy?
Yyyy ...
nic nie rozumiem
. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka ..
Czyli jesteś po miesiączce ale chcesz sprawdzić czy jesteś w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 14:07
Sandraa, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:pewnie każdy robi jak uważa więc smacznego

i teraz dawaj serducho
Aaa i jeszcze jedno gdzie wybywacie 7 lipca?
A masz

Mamy działkę nad jeziorem w Orchówku/Okunince woj. lubelskie przy trójstyku Polski, Białorusi i Ukrainy
Juz nie mogę się doczekać tego nic nie robienia
Shagga_80, Effcia28, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Shagguś uważam, że jeżeli masz ochotę na piwo to ja nie widzę niczego złego w napiciu się nawet szklanki. Ostatnio na grillu u teściów wypiłam Karmi 0,5 % i nie uważam, żeby dziecku miało się coś stać

Powtórzę więc...jestem daleka od krytykowania Kogokolwiek za Jego poglądy :)Nic mi do tego
Np jak idziemy do moich Teściów to jestem za każdym razem częstowana "tylko piwem" albo "tylko winem"...zwykle zanim zdążę odpowiedzieć "nie dziękuję" Stary już wyprzedza mnie i z oburzeniem odpowiada "przecież Ona jest w ciąży!"
Fedra, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLenka19 wrote:Rucia . Dostalam skierowanie na ogolne badania krwi i moczu . Czy w tych badaniach mozliwe jest wykrycie ciazy? Czy musi byc specjalne skierowanie .
Przy ogólnych badaniach krwi i moczu raczej chyba nie da się stwierdzić ciąży. Chyba że się myle.
gocha04, jeju lubią tę wiadomość
-
Poprostu moge miec pewne podejrzenia ... miesiaczke mialam calkiem inna niz zawsze ... duzo lzejsza . Wiec tak sie zastanawiam czy musi byc specjalne skierowanie na krew czy w takim zwyklym badaniu ogolnym tez wykrycie jest mozliwe...
jeju lubi tę wiadomość
Lenka19