plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruciu, a o jakim koglu-moglu Ty marzysz???O jajku z cukrem czy truskawki z cukrem i śmietana? I dlaczego nie możesz? Jak Ci sie chce to raz możesz sobie zgrzeszyć...Przecież to nie surowe mięso tylko jajko!!!Umyj je dobrze przed stłuczeniem i mozesz według mnie śmiało sobie zapodać taki deserek
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOch dziewczyny
Kinga mi tu narobiła chęci na jajko z cukrem, więc idę sobie zrobić a co tam
Z nią w ciąży pewnie jadłam nie raz, więc po co ja się zastanawiam?
Tak to jest jak się jest w upragnionej ciąży i człowiek głupieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 14:01
Effcia28, Fedra, Sandraa, gocha04, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Jestem zdania, że jeśli ciężarna kobieta ma nieodpartą, ogromną ochotę coś zjeść lub wypić, to powinna to zrobić, nie ważne czy chodzi o łyk piwa czy kilka łyżek surowego jajka. Niezaspokojona potrzeba wyrządzi więcej szkód wg mnie.
-
nick nieaktualnykopciuszek126 wrote:Ruciu, a o jakim koglu-moglu Ty marzysz???O jajku z cukrem czy truskawki z cukrem i śmietana? I dlaczego nie możesz? Jak Ci sie chce to raz możesz sobie zgrzeszyć...Przecież to nie surowe mięso tylko jajko!!!Umyj je dobrze przed stłuczeniem i mozesz według mnie śmiało sobie zapodać taki deserek
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Jestem zdania, że jeśli ciężarna kobieta ma nieodpartą, ogromną ochotę coś zjeść lub wypić, to powinna to zrobić, nie ważne czy chodzi o łyk piwa czy kilka łyżek surowego jajka. Niezaspokojona potrzeba wyrządzi więcej szkód wg mnie.
Ale z jajkiem surowym, czy mięsem surowym jest zupełni inaczej, bo jak trafi się na "felerne" to nawet chyba kilka łyżeczek może zaszkodzić...baaa może zaszkodzić oczywiście nawet nie-ciężarnym.Rucia, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:witajcie
Ruciu podobno nie można w ciąży zjeść surowego jajka bo wiesz salmonella itd
Effciu podobno zagrożenie salmonelli jest bardziej na skorupce niż w samym jajku. Ale tak jak napisały dziewczyny nie ma co dać się zwariować, jak mam cheć to sobie zrobię. Przecież dziecko mi nie umrze od tegoEffcia28, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:więc ja serduszka od Ruci nie dostanę
bo ja bym Ci zakazała
PS. Mnie tam nic do tego,co kto je i jestem daleka od zabraniania Komuś czegokolwiek,ale odsyłam np tu:
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_odzywianie_artykul,5418.htmlEffcia28, Fedra, jeju lubią tę wiadomość
-
A mam pytanko ... na piatek mam skierowanie na badania tak ogolnie chcialam sobie zrobic .. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka .. czy na takich ogolnych badaniach krwi i moczu mozliwe jest wykrycie wczesnej ciazy?
jeju lubi tę wiadomość
Lenka19 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLenka19 wrote:A mam pytanko ... na piatek mam skierowanie na badania tak ogolnie chcialam sobie zrobic .. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka .. czy na takich ogolnych badaniach krwi i moczu mozliwe jest wykrycie wczesnej ciazy?
Yyyy ...nic nie rozumiem
. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka ..
Czyli jesteś po miesiączce ale chcesz sprawdzić czy jesteś w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 14:07
Sandraa, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:pewnie każdy robi jak uważa więc smacznego
i teraz dawaj serducho
Aaa i jeszcze jedno gdzie wybywacie 7 lipca?
A masz
Mamy działkę nad jeziorem w Orchówku/Okunince woj. lubelskie przy trójstyku Polski, Białorusi i Ukrainy
Juz nie mogę się doczekać tego nic nie robieniaShagga_80, Effcia28, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Shagguś uważam, że jeżeli masz ochotę na piwo to ja nie widzę niczego złego w napiciu się nawet szklanki. Ostatnio na grillu u teściów wypiłam Karmi 0,5 % i nie uważam, żeby dziecku miało się coś stać
Powtórzę więc...jestem daleka od krytykowania Kogokolwiek za Jego poglądy :)Nic mi do tego
Np jak idziemy do moich Teściów to jestem za każdym razem częstowana "tylko piwem" albo "tylko winem"...zwykle zanim zdążę odpowiedzieć "nie dziękuję" Stary już wyprzedza mnie i z oburzeniem odpowiada "przecież Ona jest w ciąży!"Fedra, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLenka19 wrote:Rucia . Dostalam skierowanie na ogolne badania krwi i moczu . Czy w tych badaniach mozliwe jest wykrycie ciazy? Czy musi byc specjalne skierowanie .
Przy ogólnych badaniach krwi i moczu raczej chyba nie da się stwierdzić ciąży. Chyba że się myle.gocha04, jeju lubią tę wiadomość
-
Poprostu moge miec pewne podejrzenia ... miesiaczke mialam calkiem inna niz zawsze ... duzo lzejsza . Wiec tak sie zastanawiam czy musi byc specjalne skierowanie na krew czy w takim zwyklym badaniu ogolnym tez wykrycie jest mozliwe...
jeju lubi tę wiadomość
Lenka19