X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu, a o jakim koglu-moglu Ty marzysz???O jajku z cukrem czy truskawki z cukrem i śmietana? I dlaczego nie możesz? Jak Ci sie chce to raz możesz sobie zgrzeszyć...Przecież to nie surowe mięso tylko jajko!!!Umyj je dobrze przed stłuczeniem i mozesz według mnie śmiało sobie zapodać taki deserek :)

jeju lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny :D Kinga mi tu narobiła chęci na jajko z cukrem, więc idę sobie zrobić a co tam :) Z nią w ciąży pewnie jadłam nie raz, więc po co ja się zastanawiam?

Tak to jest jak się jest w upragnionej ciąży i człowiek głupieje. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 14:01

Effcia28, Fedra, Sandraa, gocha04, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Jestem zdania, że jeśli ciężarna kobieta ma nieodpartą, ogromną ochotę coś zjeść lub wypić, to powinna to zrobić, nie ważne czy chodzi o łyk piwa czy kilka łyżek surowego jajka. Niezaspokojona potrzeba wyrządzi więcej szkód wg mnie.

<3

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

Ruciu podobno nie można w ciąży zjeść surowego jajka bo wiesz salmonella itd

jeju lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Ruciu, a o jakim koglu-moglu Ty marzysz???O jajku z cukrem czy truskawki z cukrem i śmietana? I dlaczego nie możesz? Jak Ci sie chce to raz możesz sobie zgrzeszyć...Przecież to nie surowe mięso tylko jajko!!!Umyj je dobrze przed stłuczeniem i mozesz według mnie śmiało sobie zapodać taki deserek :)

<3

jeju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Jestem zdania, że jeśli ciężarna kobieta ma nieodpartą, ogromną ochotę coś zjeść lub wypić, to powinna to zrobić, nie ważne czy chodzi o łyk piwa czy kilka łyżek surowego jajka. Niezaspokojona potrzeba wyrządzi więcej szkód wg mnie.
    Ja czasem mam taaaaaaaaaaaaaaaaką ochotę na łyk piwa jak Stary pije i nawet podbiorę Mu ze 3-4 łyki :P
    Ale z jajkiem surowym, czy mięsem surowym jest zupełni inaczej, bo jak trafi się na "felerne" to nawet chyba kilka łyżeczek może zaszkodzić...baaa może zaszkodzić oczywiście nawet nie-ciężarnym.

Rucia, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    witajcie :)

Ruciu podobno nie można w ciąży zjeść surowego jajka bo wiesz salmonella itd

Effciu podobno zagrożenie salmonelli jest bardziej na skorupce niż w samym jajku. Ale tak jak napisały dziewczyny nie ma co dać się zwariować, jak mam cheć to sobie zrobię. Przecież dziecko mi nie umrze od tego :)

Effcia28, jeju lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc ja serduszka od Ruci nie dostanę :( bo ja bym Ci zakazała

Fedra, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś uważam, że jeżeli masz ochotę na piwo to ja nie widzę niczego złego w napiciu się nawet szklanki. Ostatnio na grillu u teściów wypiłam Karmi 0,5 % i nie uważam, żeby dziecku miało się coś stać :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Nie dostaniesz :P

jeju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Kurde,to i ja nie dostanę :(

PS. Mnie tam nic do tego,co kto je i jestem daleka od zabraniania Komuś czegokolwiek,ale odsyłam np tu:
    http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_odzywianie_artykul,5418.html

Effcia28, Fedra, jeju lubią tę wiadomość

• Lenka19 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanko ... na piatek mam skierowanie na badania tak ogolnie chcialam sobie zrobic .. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka .. czy na takich ogolnych badaniach krwi i moczu mozliwe jest wykrycie wczesnej ciazy?

jeju lubi tę wiadomość

Lenka19
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuje się, gdyż mężu wraca do domu, czas wziać się za obiad. Do wieczorka dziewoje.

jeju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka19 wrote:
    A mam pytanko ... na piatek mam skierowanie na badania tak ogolnie chcialam sobie zrobic .. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka .. czy na takich ogolnych badaniach krwi i moczu mozliwe jest wykrycie wczesnej ciazy?

Yyyy ... o.O nic nie rozumiem

. do stosunkow ochodzilo juz z 2 tyg temu przed miesiaczka ..

Czyli jesteś po miesiączce ale chcesz sprawdzić czy jesteś w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 14:07

Sandraa, jeju lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie każdy robi jak uważa więc smacznego :)

i teraz dawaj serducho :D

Aaa i jeszcze jedno gdzie wybywacie 7 lipca?

Shagga_80, Fedra, jeju lubią tę wiadomość

• Lenka19 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Yyyy ... o.O nic nie rozumiem

Rucia . Dostalam skierowanie na ogolne badania krwi i moczu . Czy w tych badaniach mozliwe jest wykrycie ciazy? Czy musi byc specjalne skierowanie .

jeju lubi tę wiadomość

Lenka19
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    pewnie każdy robi jak uważa więc smacznego :)

i teraz dawaj serducho :D

Aaa i jeszcze jedno gdzie wybywacie 7 lipca?

A masz :P <3

Mamy działkę nad jeziorem w Orchówku/Okunince woj. lubelskie przy trójstyku Polski, Białorusi i Ukrainy :)

Juz nie mogę się doczekać tego nic nie robienia :P

Shagga_80, Effcia28, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagguś uważam, że jeżeli masz ochotę na piwo to ja nie widzę niczego złego w napiciu się nawet szklanki. Ostatnio na grillu u teściów wypiłam Karmi 0,5 % i nie uważam, żeby dziecku miało się coś stać :)

Powtórzę więc...jestem daleka od krytykowania Kogokolwiek za Jego poglądy :)Nic mi do tego :)
    Np jak idziemy do moich Teściów to jestem za każdym razem częstowana "tylko piwem" albo "tylko winem"...zwykle zanim zdążę odpowiedzieć "nie dziękuję" Stary już wyprzedza mnie i z oburzeniem odpowiada "przecież Ona jest w ciąży!" :)

Fedra, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka19 wrote:
    Rucia . Dostalam skierowanie na ogolne badania krwi i moczu . Czy w tych badaniach mozliwe jest wykrycie ciazy? Czy musi byc specjalne skierowanie .

Przy ogólnych badaniach krwi i moczu raczej chyba nie da się stwierdzić ciąży. Chyba że się myle.

gocha04, jeju lubią tę wiadomość

• Lenka19 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu moge miec pewne podejrzenia ... miesiaczke mialam calkiem inna niz zawsze ... duzo lzejsza . Wiec tak sie zastanawiam czy musi byc specjalne skierowanie na krew czy w takim zwyklym badaniu ogolnym tez wykrycie jest mozliwe...

jeju lubi tę wiadomość

Lenka19
‹‹ 3158 3159 3160 3161 3162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ