X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liberro, wielokropki w sumie po to właśnie są, żeby siać tajemniczy nastrój :)

No właśnie Ola- prosimy o dokładny rozkład monitoringów! Reszty dowiem się już w czwartek :P Specjalnie Cię nie privuję, żeby usłyszeć wszystko prosto z Twoich ust.

Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • didi Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witakcie dziewczyny wlasnie wrocilam od lekarza poszlam tam bo bolal mnie jajnik i nie mam miesiaczki on dal mi luteine i powiedzial ze jak po tyg nie dotane to zeby przyjsc. Po za tym troche mnie bolalo podczas badania i powiedzial ze robi sie stan zapalny przydatkow a ja juz mialam chore przysdatki jakies 2 miesiace temu to mozliwe ze znow bym miala? po za tym chcialam usg powedzial ze narazie niepotrzebne troche sie wkurzylam bo chcialabym zrobic sobie monitoring widzę ola miala robiony i jak na czym to polega? myslicie ze tak bez usg mozna wyczuc zapalenie ? hm,,, nie wiem juz sama co mam myslec moze lekarza zmnienic?

• mauysia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi, niestety Ci nie pomogę, bo:
    - nie wiem nic o luteinie
    - nie wiem o bólu jajników/zapalenia przydatków
    - nie wiem nic o monitoringu cyklu.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Liberro, wielokropki w sumie po to właśnie są, żeby siać tajemniczy nastrój :)

No właśnie Ola- prosimy o dokładny rozkład monitoringów! Reszty dowiem się już w czwartek :P Specjalnie Cię nie privuję, żeby usłyszeć wszystko prosto z Twoich ust.

Mauysiu jak tak piszę od zawsze i dopiero teraz to wyhaczyłaś? taki jest już mój sposób pisania... czy jak Aga wstawia wiele znaków wykrzyknika, to oznacza, że na nas krzyczy? nie, to jest przyzwyczajenie i już:)

PS. i jak widać, to moje "powroty" nie są udane... bo albo temat się nie spodoba, albo jakieś ale do moich wielokropek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 11:07

• Fedra Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Mauysiu jak tak piszę od zawsze i dopiero teraz to wyhaczyłaś? taki jest już mój sposób pisania... czy jak Aga wstawia wiele znaków wykrzyknika, to oznacza, że na nas krzyczy? nie, to jest przyzwyczajenie i już:)

PS. i jak widać, to moje "powroty" nie są udane... bo albo temat się nie spodoba, albo jakieś ale do moich wielokropek

he he he Libra jak najbardziej powróty udane bo jak widac od razu jesteś zauważona :P
    a tak swoją drogą to ja też stosuje wielokropki a to w chwilach kiedy w rzeczywistości łapie oddech albo myśle :)

a co do smieci to ja wam powiem tak Wy to wcale problemu nie macie bo jak ja mam segregować śmieci w bloku jak moja kuchnia jest taka mała że kot napłakał a gdzie tam jeszcze zmieścić jakieś pojemniki na segregacje :/ jedynie co segreguje to butelki plastkowe, puszki i makulaturę (i to też raczej gazety zbieram dla mamy do spalenia)...

Shagga_80, Ilona, gocha04 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola cieszy mnie bardzo co napisałaś ale do żadnego muzeum ginekologi nie idz bo kto wtedy będzie do Nas tu śmiesznosci pisał ???

wiem że miałam coś jeszcze napisac do czegoś się jeszcze odnieść ale głęboko wierzę że mi wybaczycie moje rozkojarzenie i brak zwięzłości myślenia :)

trzymajcie się ciepło i ja Was też Kocham :* Libra a Ciebie w szczególności :* :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 11:29

mauysia, Shagga_80, Effcia28, aisa, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Udany, udany :)

Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie , wróciliśmy już :P
    Najpierw jakąś godzinkę byliśmy na placu zabaw, a potem w aptece po leki dla mnie (ponad 80 zł poszło, masakra! Ta luteina jest masakrycznie droga :( )..zrobiłam nawet "zakupy" dla siebie :P 8 kolorowych gumek do włosów (Pani w kiosku pobliskim tylko taki zestaw miała, a ja na gwałt potrzebowałam przed placem zabaw :P) a w drodze do domu dokupiłam sobie opaskę :D
    gocha04 wrote:
    Shagga ja to oczami najpierw jem, a jak sobie nałożę z górą to szkoda wyrzucać itd. Trzeba będzie nakładać jedzenie z zamkniętymi oczami.:)
    To jesteś taka jak mój M, jak nałożysz Mu kopę jak dla 3 chłopów to zje wszystko z talerza,choćby miał pęknąć..
    aisa wrote:
    Pochwalę się i ja czymś. Nasz ogródek wydaje plony ;) Już próbowaliśmy sałaty, rzodkiewki i szpinaku. Dziś wylukałam jedną dojrzałą truskawę :) Reszta jeszcze żółtawa, ale na dniach powinny dojrzeć. Mamy mało krzaczków więc jedzenia za dużo nie będzie, ale zawsze to swoje. Takie bzdurki a jaka radość ;)

Miłego dnia dziołchy :)
    Ja siałam w skrzynce na balkonie rzodkiewkę i pięknie wykiełkowała,ale za cholerę nie chce urosnąć..ile się czeka? Kurcze,bo my z Kubą doczekać się nie możemy,tak oboje lubimy :D
    gocha04 wrote:
    też siedziałabym w jakimś parku tylko praca przeszkadza.;) A ty Effciu się nie wybierasz, bo z syniem siedzisz?
    Cześć Fedra.
    Już kiedyś pisałam...jak Ci praca przeszkadza , to rzuć ją :P
    gocha04 wrote:
    no właśnie to jest sprawa indywidualna z tymi szczepionkami. Samych szczepionek podejrzewam, że jest do wyboru do koloru. Aż tak dobrze się nie orientuję, bo sama nie potrzebuję na szczęście.:)
    My szczepiliśmy Młodego (poza obowiązkowymi) na pneumokokki...a dopiero po skończeniu wyczytałam jakie groźne mogą być...ehhh,niestety przyszło nam żyć w czasach, gdy nikomu nie wolno ufać...lekarz ma profity jak poleci Ci szczepionkę (nie tanią) a Ty nie chcąc oszczędzać na zdrowiu dziecka łapiesz się na to, a największy zysk mają firmy farmaceutyczne...a to,że w wielu szczepionkach jest szkodliwa rtęć (do konserwacji) która może wywoływać wieeeeeeeeeeeeeeeele chorób, to jakoś się nie mówi :(
    Libra wrote:
    Shagguś – wiesz, że ja zaglądam od wielkiego dzwonu:* i wiesz czemu, więc rozwodzić się nie będę na ten temat… ale wiesz, ze jak będziesz miała czas pomiędzy spacerkami z małym Kubusiem, to możemy poklikać;) aaa… chyba w lipcu będę miała z kilka dni urlopu, więc może się do Ciebie wybiorę w któryś dzień? Hmm? Takich rzeczy staram się w ogóle nie oglądać, bo wyje jak bóbr… a odkąd zaczęłam ćwiczyć, to zaczęłam jeść więcej niż mój chłop:/

Baaaaaaaaaaaaaaardzo byśmy oboje z Kubusiem ucieszyli się z Twojej wizyty , koniecznie musimy być w kontakcie :)
    I zaglądaj jak najczęściej...a co do wielokropków, to ja mam wrażenie,że ja stawiam głównie wielokropki :D

PS. jestem dziś na placu zabaw i jest tam babcia z wnuczkiem (swoją drogą ukrop,a On w długich gaciach!) i inna dziewczyna z dwójką chłopców i ten Jej starszy syn nie chciał wejść do piaskownicy, choć zwykle bawi się tam i ta Babcia komentuje - "może dziś nie miał obiekcji" :D Uwielbiam , gdy ktoś używa takich "mądrych" słów a zupełnie nie zna ich znaczenia :)
    I tak na marginesie, czy wiecie,że bynajmniej to oznacza - wcale , wcale nie, wogóle itd? Wybaczcie na koniec tę puentę, ale często zdarza się tu na forum stosowanie tego słowa zamiennie z "przynajmniej"...a to nie są synonimy! Wręcz przeciwnie! :)

I tym akcentem żegnam się :D

Do roboty zabieram się - jak zwykle robota czeka...a mam plan wyjść przed 16 pod blok i poczekać na Tatusia tam, szkoda takiej pogody na siedzenie w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 12:13

mauysia, Effcia28, aisa, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to muszę jeszcze coś dodać (zdążyłam raptem przelać do mniejszego garnuszka rosołku na dziś :P) ...ozłocę tego co wymyślił puzzle , a już przede wszystkim te Libra,co razem kupowałyśmy :D
    Młody zasiada w kuchni przy stole, bierze puzzle i układa, a Matka ma czas na gotowanie, zmywanie itd :D A że w tych puzzlach jest 9 kompletów różnych z Myszką Miki i resztą to jest w ogóle przeszczęśliwy...nigdy Mu się nie nudzą :D

I wracam do garów i zmywania, bo wczoraj wieczorem była awaria u nas i wody nie było,więc mam zmywanie po kolacji jeszcze :/ (myślałby kto,że normalnie nie zmywam po kolacji następnego dnia :D ).

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na priv Ola mi pisała ze wizyty jeszcze chyba w pon i w środe, ale to było dawno i coś sie mogło zmienić.

• aisa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, fajnie, że zajrzałaś do nas :) Miłego dalszego urlopowania :D
    No i dawaj znać jak się "monitorowane" sprawy mają..

Shagga, jeśli ładnie wykiełkowała a nie rośnie to może ma za mało wody albo skrzynka za płaska. Pamiętam jak pisałaś o sadzeniu bo Kubie bardzo smakowała i w tym czasie jakoś i ja swoją posadziłam. Po mojemu Twoja powinna też już być dobra... tylko czemu nie jest, oto jest pytanie :?

Libra, ładny post długaśny ;) Skoro termin @ mamy zbliżony to może będziemy fasolkową parą ;) no chyba, że już masz kogoś innego zaklepanego ;)

Ferduś :*

Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewakuuję się, pa!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Shagga, jeśli ładnie wykiełkowała a nie rośnie to może ma za mało wody albo skrzynka za płaska. Pamiętam jak pisałaś o sadzeniu bo Kubie bardzo smakowała i w tym czasie jakoś i ja swoją posadziłam. Po mojemu Twoja powinna też już być dobra... tylko czemu nie jest, oto jest pytanie :?
    Twoja już dobra do jedzenia? Kurcze moja wyrosła,ale nadal nie ma "owocu"...podlewamy co wieczór - kupiliśmy z Kubą specjalnie konewkę :D wystawiam na słońce więc wydawałoby się,że wszystko ma...inna sprawa,że w pewnych miejscach nieco za gęsto posiana...ale nie wszędzie- gdzieniegdzie ma miejsca więcej a i tak nie "tyje" jest już czerwona, ale chuda jak patyk :/

No nic...przyjrzę się sprawie bliżej...a tymczasem zjedliśmy rosołek i właśnie uszykowaliśmy się na dwór :)

Buziaki siusiaki

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Didi, niestety Ci nie pomogę, bo:
    - nie wiem nic o luteinie
    - nie wiem o bólu jajników/zapalenia przydatków
    - nie wiem nic o monitoringu cyklu.
    szczęściara.:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagga nie wiem co ty za luteine kupujesz ale ja za nią grosze płacę... za 3 opakowania dałam niecałe 10 zł...

Effcia28 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Twoja już dobra do jedzenia? Kurcze moja wyrosła,ale nadal nie ma "owocu"...podlewamy co wieczór - kupiliśmy z Kubą specjalnie konewkę :D wystawiam na słońce więc wydawałoby się,że wszystko ma...inna sprawa,że w pewnych miejscach nieco za gęsto posiana...ale nie wszędzie- gdzieniegdzie ma miejsca więcej a i tak nie "tyje" jest już czerwona, ale chuda jak patyk :/

No nic...przyjrzę się sprawie bliżej...a tymczasem zjedliśmy rosołek i właśnie uszykowaliśmy się na dwór :)

Buziaki siusiaki

A może to taka odmiana jest. Ja zasadziłam okrąglaki, ale w sprzedaży są też takie cienkie i długie. Może to to...
    Co do gęstości to i moja gęsto posadzona była. Której się miejsce kończy a już kolor ma cacy to wyrywam i się reszcie trochę luźniej robi. Moja już dobra do jedzenia, jest ostrzejsza niż taka kupna.

Muzi też na pewno ma rzodkiewkę, poratuj radą :)

Pa Mauysiu

Wszystkie na dworze siedzą to i ja idę, pa

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • she Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wytrzymam! I mam nadzieję, że Mamusia mi wybaczy przekazanie newsa
    Bella Rosa dzisiaj urodziła o 11.05 - Ala ma 2840g , 51cm
    Belluś - tutaj też gratuluję ślicznej córci! Ściskam Was!

zbikowa, aisa, Sandraa, Shagga_80, Fedra, Gunia, kopciuszek126, mauysia, Rucia, Suzy Lee, Kfjatus, plemniczka, gocha04, Effcia28, Selena lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Gratulacje, niech Ala sie dobrze chowa.

Ola miłego urlopu. Monitoruj sie i dawaj znać co i jak na bierzaco.

Mauysiu fajnie, ze weekend sie udal. Tez lubię takie dzikie wypady.

Librus witaj. Miło ze jesteś.

Muska wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Miłego wieczoru dla wszystkich :D

aisa, mauysia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna ta córcia od Belli!!!Niech zdróweczko dopisuję!!!
    Ovu cioteczki już z nas!!!

Jak tam wieczorek mija laseczki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 16:39

Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po gin ;)

U mnie ciaza jednak 6tyg dopiero ;)
    widac było serduszko (a mozliwe że nawet 2)
    27 czerwca ide na kontrole kolejna .
    Ale jeden zarodek jest zdrowiutki na 100% i moze jest własnie drugi.

Fotki nie mam

Normalnie w szoku jestem
    dosalam skierowanie na badania te podstawowe i narazie tyle

zbikowa, Fedra, Ilona, mauysia, Rucia, Shagga_80, Kfjatus, kiti, plemniczka, gocha04, aisa, karoam, Selena lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 3185 3186 3187 3188 3189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ