X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś, a czy Gin skomentował jakoś tą betę z innego labolatorium?

• she Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra - wygląda na to, że teraz wszystko układa się w całość. Nadal mocno trzymam kciuki i będę się modlić za Twoje dzieciątko :)

Fedra, Ilona, mala29_, Kaja, Sandraa lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Fedruś, a czy Gin skomentował jakoś tą betę z innego labolatorium?

nie ponieważ nie smiałam mu o niej nawet mówić, po tym jak mój wyczytał ze nie robi się bet w różnych laboratoriach ponieważ do odczytu używaja innych preparatów i wyniki mąga się różnić...
    co nie pozostawia bez różnicy ze lekarz powiedział ze moja ostatnia beta która była na p[oziomie 14 tyś powinna być już ponad 100 tyś...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Fedra - wygląda na to, że teraz wszystko układa się w całość. Nadal mocno trzymam kciuki i będę się modlić za Twoje dzieciątko :)

dzięki She no jak dla mnie nadal jest to wszystko jedną wielką niewiadomą i moje nerwy już nie wytrzymują...
    przez to wszystko zamiast jechać w piatek do mamy będę jechał jutro tak więc mogę nie pisac przez kilka dni a w sumie to nawet do wtorku bo wracać będę we wtorek i będe jechała prosto na wizytę...

Boże kiedy to się wszystko wyjaśni???!!!

Shagga_80, she lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    nie ponieważ nie smiałam mu o niej nawet mówić, po tym jak mój wyczytał ze nie robi się bet w różnych laboratoriach ponieważ do odczytu używaja innych preparatów i wyniki mąga się różnić...
    co nie pozostawia bez różnicy ze lekarz powiedział ze moja ostatnia beta która była na p[oziomie 14 tyś powinna być już ponad 100 tyś...
    ale sama mówiłaś, że ciąża jest młodsza o tydzień więc wcale nie musi być tak wysoko :) głowa do góry! wszystko idzie w dobrą strone. ja zabieram psiura do lasu, trzeba sie troche dotlenic, łeb mi pęka...

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 15 minut ma dzwonić położna i może mi powie jakie były wyniki...

aha i jeszcze jedno co zaniepokoiło lekarza ze ciąża usadowiła się dość nisko przy szyjce nie wiem co to znaczy pewnie zaraz przekopie neta to będe wiedziała...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wierze, ze będzie dobrze. Fedrus trzymaj sie.
    Poniżej jest modlitwa. Odmowmy ja w intencji Fedry.

Święta Joanno Beretto, Ty dobrze poznałaś lęk i niepokój matki, która nosi pod swoim sercem dziecko, lecz nie wie, czy będzie mogła cieszyć się z jego szczęśliwych narodzin. Kocham najszczerszą matczyną miłością to dziecko, które Pan Bóg stworzył w moim łonie, ale boję się o jego kruche życie, które jest zagrożone i niepewne. Zwracam się do Ciebie, heroiczna matko, bo wiem, że Ty mnie zrozumiesz w moim utrapieniu. Ufam, że przyjdziesz mi z pomocą i wyprosisz mi u Boga potrzebne łaski.

Módl się za moje dziecko, aby mogło szczęśliwie przyjść na świat i żyć ku chwale Bożej i naszej radości. A mnie wybłagaj siły do znoszenia tego niepokoju i strachu o przyszłość. Uproś mi łaskę pokornego przyjęcia woli Bożej i odczytania właściwego sensu Jego odpowiedzi na moje modlitwy. Amen.

Fedra, Blondi22, aisa, Selena, Kaja, mala29_, Kfjatus, Effcia28, plemniczka, Sandraa, Shagga_80, she, mauysia, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Ja tez wierze, ze będzie dobrze. Fedrus trzymaj sie.
    Poniżej jest modlitwa. Odmowmy ja w intencji Fedry.

Święta Joanno Beretto, Ty dobrze poznałaś lęk i niepokój matki, która nosi pod swoim sercem dziecko, lecz nie wie, czy będzie mogła cieszyć się z jego szczęśliwych narodzin. Kocham najszczerszą matczyną miłością to dziecko, które Pan Bóg stworzył w moim łonie, ale boję się o jego kruche życie, które jest zagrożone i niepewne. Zwracam się do Ciebie, heroiczna matko, bo wiem, że Ty mnie zrozumiesz w moim utrapieniu. Ufam, że przyjdziesz mi z pomocą i wyprosisz mi u Boga potrzebne łaski.

Módl się za moje dziecko, aby mogło szczęśliwie przyjść na świat i żyć ku chwale Bożej i naszej radości. A mnie wybłagaj siły do znoszenia tego niepokoju i strachu o przyszłość. Uproś mi łaskę pokornego przyjęcia woli Bożej i odczytania właściwego sensu Jego odpowiedzi na moje modlitwy. Amen.

ilonko bardzo dziękuje za modlitwę będe ją odmawiać może mi to pomoże :*

Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wiem że mam leki brac nada tak jak biorę a wyniki

beta 19425
    progesteron 28,79

i tym akcentem zegnam się z Wami i idę spać bo nie mam już w ogóle siły na nic...

kiti, mala29_, aisa, Ilona, Effcia28, Sandraa, Rucia, sylwia1985, gocha04, Kleopatra lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia czyli nie jest zle !!!!:-)
    Skończyłam czytać całą książkę!!
    Idę spać bo na oczy nie widzę dobranoc laseczki!!

Ilona, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra teraz jeszcze częściej będę się za ciebie modlić i prosić Boga o szczęśliwe rozwiązanie. Trzymam mocno kciuki :)

Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia:* Nadal wierzymy!

Ilona, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie ze Beta rośnie. To jest dobra wiadomość.
    Teraz moge iść spać.
    Dobranoc laski ;D
    Do jutra

Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, wiara i nadzieja umierają ostatnie. Oby się udało, oby to Twoje czekanie miało jakiś niezmierzony dla nas ludzi sens, oby wszystko wreszcie ułożyło się po Twojej myśli. Kochana całą sobą jestem z Tobą, życzę jak najlepiej, oby Fasoleczka rozwijała się, rosła, a jej serduszko było silne. Przytulam i pamiętam w modlitwie :*

Shagga_80, aisa, Fedra, gocha04 lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra kochana jest dobrze. Ciesze sie ze pojawil sie zarodek, we wtorek za tydzien bedzie serduszko!! ja wierze w to! jak ladnie Ci progesteron skoczyl i beta. Nie ustaje w trzymaniu kciuków i modlitwie

Shagga_80, aisa, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny.
    Ostatnie dni są ciezkie dla mnie... od poczatku zreszta tak jest :(
    Nie moge cieszyc sie ciazą i byc spokojną. Przez ostatni tydzien co 2 dni mam jakies plamienia. Nie wiem jak to teraz wygląda u mojej fasolki...
    czy sie trzyma?
    z tego wszystkiego i przez naciski z pracy jutro ide do ginekologa i na USG.. prosze was tez o troszke modlitwy za mnie.

mauysia lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • she Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko - oczywiście, możesz liczyć na pewno na modlitwę i wsparcie wszystkich dziewczyn. Trzymaj się kochana, przytulam mocno.
    A jakie to naciski z pracy? Może pisałaś, a ja nie doczytałam - to przepraszam

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she u mnie w pracy nie wiedzą o ciazy.. zwolnienie mam poki co do czwartku. Juz mi wyslali grafik od piatku... gdzie mam mnóstwo godzin do zrobienia.
    Dzisiaj dzwonila kierowniczka do mnie, nie odebralam. Bo co jej mialam powiedziec? na tą chwile nie wiem nic... nie wiem jak sprawa wygląda przez te plamienia. Napisala mi smsa pozniej bardzo suchego i niemilego: "Prosze o kontakt. Wazne!"
    Wiec juz z tego wszystkiego przenioslam wizyte u lekarza na jutro i jutro bede wiedziala na czym stoje. Mam nadzieje ze mimo wszystko jest ok i wtedy poinformuje szefową o ciazy i braku mojego powrotu

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • she Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

201306215365.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, rozumiem ze bardzo się boisz o ciążę, ale powinnaś pogadać z kierowniczką. może chodziło o coś innego? gdyby pytała co Ci jest i czy wracasz w piątek to powiedz ze na razie wolisz o tym nie mówić, że jutro masz kontrole i wtedy sie wszystkiego dowiesz....a sprawa z którą dzwoni może dotyczyć czegoś innego niż Twoja nieobecność. to że ją ignorujesz nie da nic dobrego...

‹‹ 3199 3200 3201 3202 3203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ