X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    No i to jest termin odpowiedni do sprawdzania co tam się święci :-) nie denerwuj się na zapas.
    Ale że konkretnie ten dzień - Dzień Niepodległości w USA - to najlepszy termin? ;)

Kfjatus lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Beciu :) jak miło Cie widzieć :)

Beata, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rUCIU fajnie że daje Ci się już we znaki ;*
    Efciu wszystko będzie dobrze jest za wcześnie sama wiesz
    Wosebko życzę aby udała sie jutrzejsza wyprawa na usg
    widze ża Aga powróciła do staranek-powodzenia

własnie Mayuś u u Ciebie co tam ciekawrego?

Selena, AGA 30, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaguś a co tam z Twoim śluzem kochana sie dzieje co Cie niepokoi?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu, no ja żyję myślą wyrażoną w moim suwaczku numer dwa, a mianowicie tym, że za miesiąc i jeden dzień mówię w pracy "baj baj" i udaję się na zwolnienie lekarskie, jeżeli oczywiście uda mi się przekonać ginekologa, że muszę na nie iść (on chyba tak nie szasta zwolnieniami).

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Bomba!!!!!!
    Twój mąż jeszcze nie pomyślał o ucieczce? ;) hihi Na pewno kocha całym sercem ten swój babiniec :D
    Mój mi powiedział, że jak będą same baby w domu to on ucieka na księżyc ;) buahahahahahaa. No, ja za to mam nadzieję, że będzie chociaż jedna kruszynka w sukience.
    Jeszcze raz gratuluję kochana!!! Jakieś imię już Ci po głowie chodzi?

Mój mąż chodzi wniebowzięty :D Bardzo chciał drugą córkę. Ja dbam o jego paznokcie, Kinga robi mu masaże więc trzecia baba też dostnanie jakąś role :P
    Imię wybrał tata - Pola :-)

Dziękuję za gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 09:52

mauysia, AGA 30, Beata, Shagga_80, Muska, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beciu, no ja żyję myślą wyrażoną w moim suwaczku numer dwa, a mianowicie tym, że za miesiąc i jeden dzień mówię w pracy "baj baj" i udaję się na zwolnienie lekarskie, jeżeli oczywiście uda mi się przekonać ginekologa, że muszę na nie iść (on chyba tak nie szasta zwolnieniami).

Mayś no chyba żartujesz ? ja i tak Cię podziwiam że długo ciągniesz
    uwazam że nie powinien miec żadnych oporów aby za miesiąc dAC cI ZWOLNIENIE? bez obaw :)

p.s. czyli rozumiem żer wszystko u Ciebie w najlepszym porządku, ale zaraz ja nie wyłapałam w końcu kto to bedzie? zatrzymałam sie na etapie niewiadomej

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    p.s. czyli rozumiem żer wszystko u Ciebie w najlepszym porządku, ale zaraz ja nie wyłapałam w końcu kto to bedzie? zatrzymałam sie na etapie niewiadomej

U mnie ponoć chłopak, imię jeszcze nieznane.

Beata, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu normalnie rozpieszczacie go :) i dobrze

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoś pewnie pomoże wybrac

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Ruciu normalnie rozpieszczacie go :) i dobrze

Becia On sam się karze rozpieszczać. Za dzisiejsze wagary wisimy mu wieczorny masaż :-)

mauysia, Muska, Beata, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam długiego posta i mi go nie dodało ;/

więc napiszę jeszcze raz
    lekarz powiedział że to normalne że nic nie widać.Tylko po jaką cholerę mi kazał tak wcześnie przyjść ?chyba tylko po to żebym się zdenerwowała :)
    Kiedyś jak u niego byłam to mi powiedział że jak zajdę w ciąze to mam zaraz do niego zadzwonić i się umówimy to da mi leki m.in Acard a jak wczoraj do niego poszłam to powiedział że dopóki nie stwierdzi ciąży to nic mi nie da! Ja mam duphaston z pierwszego poronienia ale on mi się zaraz skończy a ten moi nie zapisał.Wkurzył mnie tylko tym po po pierwsze to po dwóch poronieniach powinien sam zapobiegawczo dać luteinę lub duphaston +acard a on nic.Tego duphastonu to mi nawet nie starczy do kolejnej wizyty

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZARAZ NAPISZĘ co u mnie ale poszukam najpierw tabelki bo wyczytałam ze sporo przybyło a ja gratulowałam tylko Effci żadne inne info do mnie nie dotarło

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    U mnie ponoć chłopak, imię jeszcze nieznane.
    Nie wierzę, że typów nie ma :P
    No, zapodaj parę, specjalnie dla nas.
    A jeśli chodzi o zwolnienie to moje znajome mają niezawodny sposób na lekarza ;) Mówią, że mamy w pracy taaaaki stres, ale taaaaki stres, że normalnie człowiek nie moze funkcjonować, że ciągle ktoś krzyczy o terminach, że wszystko w plecy i to tak Cię stresuję, że się boich o dziecko...
    Ponoć zawsze działa, bo stres to czynnik w miarę groźny dla przyszłej mamusi.

aisa lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Becia On sam się karze rozpieszczać. Za dzisiejsze wagary wisimy mu wieczorny masaż :-)

hehe a wy dręczone wyrzutami sumienia musicie wziąść sie za niego :P

Rucia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia no pytałam przeciez czy masz duphaston myslałam że masz dużo
    to musisz isc koniecznie jak Ci sie bedzie kończył i sie przypomniec

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia jakiś kulawy ten twój lekarz. Przypomnij mi czy ty po HSG zdecydowałaś się zmienić lekrza czy zostałaś w końcu przy swoim?
    Nie powinien cię tak lekcewarzyć, w końcu jesteś po przejściach. Może trzeba było na Niego naciskać o duphaston i acard.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Nie wierzę, że typów nie ma :P
    No, zapodaj parę, specjalnie dla nas.
    A jeśli chodzi o zwolnienie to moje znajome mają niezawodny sposób na lekarza ;) Mówią, że mamy w pracy taaaaki stres, ale taaaaki stres, że normalnie człowiek nie moze funkcjonować, że ciągle ktoś krzyczy o terminach, że wszystko w plecy i to tak Cię stresuję, że się boich o dziecko...
    Ponoć zawsze działa, bo stres to czynnik w miarę groźny dla przyszłej mamusi.

Ale naprawdę na razie nic nie mamy - wspominałam, że z nas lenie śmierdzące i wszystko odkładamy na ostatnią chwilę... Moja mama ubolewa, bo chciałaby się już zwracać do mojego brzucha po imieniu, a tu nic z tego ;)

Dziękuję za porady, powiem o stresie :D No i o tym, że od siedzenia 8h przed kompem czuję że napina mi się brzuch (już teraz troszkę, a co dopiero za miesiąc), no i powoli zaczynają mi puchnąć kończyny, więc powinno mi się udać go przekonać - nie ma innej opcji :D

Muska, Shagga_80, Kfjatus, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    napisałam długiego posta i mi go nie dodało ;/

więc napiszę jeszcze raz
    lekarz powiedział że to normalne że nic nie widać.Tylko po jaką cholerę mi kazał tak wcześnie przyjść ?chyba tylko po to żebym się zdenerwowała :)
    Kiedyś jak u niego byłam to mi powiedział że jak zajdę w ciąze to mam zaraz do niego zadzwonić i się umówimy to da mi leki m.in Acard a jak wczoraj do niego poszłam to powiedział że dopóki nie stwierdzi ciąży to nic mi nie da! Ja mam duphaston z pierwszego poronienia ale on mi się zaraz skończy a ten moi nie zapisał.Wkurzył mnie tylko tym po po pierwsze to po dwóch poronieniach powinien sam zapobiegawczo dać luteinę lub duphaston +acard a on nic.Tego duphastonu to mi nawet nie starczy do kolejnej wizyty

Wybacz Kochana, ale jakiś dziwny ten Twój lekarz!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Effcia no pytałam przeciez czy masz duphaston myslałam że masz dużo
    to musisz isc koniecznie jak Ci sie bedzie kończył i sie przypomniec
    napisałam Ci ze mam ale on mi nie przepisał nic tylko kazał przyjść za tydzień w czwartek.On mi kiedyś powiedział że ja tego leku nie muszę mieć bo ja jestem zdrowa ! Głupek jeden i tyle

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
‹‹ 3242 3243 3244 3245 3246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ