plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
po poznańsku:
W antrejce na ryczce
Stały pyry w tytce
Przyszła niuda, spucła pyry
A w wymborku myła giry
Tłumaczenie wg. uncle Google:
W przedpokoju na stołku
Stały ziemniaki w papierowej torebce
Przyszła świnia, zjadła ziemniaki
A w wiadrze myła nogi
Ola_czeka, AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość
-
WITAJCIE kochana
widze humor z rana dopisuje
ja nadrabiałam was równo od 8.00
Fedruś kochana baardzo mi przykro wiem ze żadne moje słowa na nic teraz...
tule mocno :*
co do gwary waszej to wogóle nie kumam o co kaman..
mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
jeju wrote:po poznańsku:
W antrejce na ryczce
Stały pyry w tytce
Przyszła niuda, spucła pyry
A w wymborku myła giry
Tłumaczenie wg. uncle Google:
W przedpokoju na stołku
Stały ziemniaki w papierowej torebce
Przyszła świnia, zjadła ziemniaki
A w wiadrze myła nogi
Bardzo dobrze! trzy minus.AGA 30 lubi tę wiadomość
-
zbikowa wrote:no to u mnie jest jakaś bieda w regionalizmy i nic ciekawego nie mówimy. ale ze studiów wyniosłam "jo" jako tak i żarty typu: "co jest najgorszego w Toruniu? - to że Bydgoszcz jest niedaleko"
spadam...papapaAGA 30, zbikowa, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że sporo z tych gwarowych określeń jest u mnie w rodzinie w ciągłym użyciu. Fajne to.
szczun - chłopak
glajda - niechlujna dziewczyna
gelejza - niezdara
kejter - pies
ryczka - mały taborecik
potośtany - potargany (w sensie ma włosy w nieładzie, bo w Małopolsce potargany oznacza podarty)
Kfjatus, mauysia, zbikowa, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:No to Becia zapodaj coś swojego.
ja z mazowieckiego więc u mnie nic ciekawego sie nie pojawia żadne fajne zwroty, a to co pisałyście to dla mnie czarna magia
p.s. ja własnie po przeczytaniu Waszych porad IT zmieniłam przegladarkę na google chrome
i ku mojemu zdziwieniu jak zrobiło sie fajnie kolorowo, przez Ie wogóle nie widziałam wiekszości znaków nie mówiąc już o emotikonachmauysia, jeju, zbikowa, Kfjatus, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyA jak przyszła oma i się mnie pyta
MOCIE NATRON PANI!!!
No to już do szefowej musialam dzwonić bo nie miałam pojęcia co to NATRON a oma (babcia ) nie umiała mi wytlumaczyć!!
Najbardziej mi się śmiać chce jak tu dzieci mają babcię i ome!!!
Moja siostrzenica tak ma !!Moja mama to babcia a od szwagra matka to oma!!!Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość
-
no to pięknie Muzi
najiperw napisałam Ci mega wypociny na to co mi napisałaś oczywiście normalnie jakbyś mnie znała na wylot wszystko się zgodziło i opisałam Ci swoje przemyslenia do tematu i co wyrzuciło mnie wiec napisałam Ci kolejnego z wyjąsnieniem i skrótem i prośba o kontak tel.
edit
a tu totalna olewak :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 10:04
Oliwka 2006