X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc klameczko... agdzie Libra pisala ze 13 dc pecgerzyk mial 16mm? czyzbym przeoczyla? cholibka..

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarciu, mauysiu no to nie za dobrze z tymi waszymi temperaturami...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2012, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczko, pod wykresem czytalam.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u Ciebie klameczko piekny wykresik! moze tobie sie udalo.. no dziewczyny któraś w tym cyklu musi dołączyć do zafasolkowanych!

klamka lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2012, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie panie!! dziewczyny wierzycie w te wykresy tu!! bo ja według wykresu jutro powinnam sie @ spodziewać.. czuje bóle miesiączkowe i tak zastanawia sie czy przyjdzie czy nie!!!! nadzieja jest///

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie doczytałam tego pęcherzyka w 13 dniu.
    Aga w wykresy wierzę, w wyznaczanie owulacji też (choć program jest omylny i często wyznacza dzień wcześniej lub później) natomiast co do przewidywanej @ program wyznacza PRZEWIDYWANY termin @ na podstawie informacji, które wpisywałaś na poczatku ( m.in ile trwają u Ciebie cykle)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klameczko faktycznie.. napisala tam ze pecherzyk mial wczoraj 16mm ...
    no ale wtedy to tez by sie tak srednio zgadzalo... bo pecherzyk powinien peknac dopiero... w ciagu najblizszych dni... jesli faktycznie byl tej wielkosci wczoraj... widze kilka niejednoznacznosci w takim razie...
    wiec nie wiem

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ale ona byla 13go dnia cyklu u lekarza, i pecherzyk mial 16mm.

ahaaaaaaaaaa, no to wszystko jasne :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    muzarciu, mauysiu no to nie za dobrze z tymi waszymi temperaturami...

Cześć plemniczko :)

Łiii tam, gdyby to był ostatni cykl w moim życiu, to bym się może przejęła a tak... już zaczynam obmyślać zaawansowaną strategię na kolejny. Choć nadal czekam, aż mnie krew zaleje ;)

gadgeta lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to policzcie wy jak możecie moje cykle: początki @ od marca..
    17 marzec
    13 kwiecien
    10 maj
    5 czerwiec
    3 lipiec
    28 lipiec
    23 sierpien
    20 wrześien
    17 pazdziernik to moim zdaniem cykle 28 dniowe a wasztm zdaniem????może ja licze żle
    DZIEWCZYNY CO MYŚLICIE O TYCH MOICH CYKLACH!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2012, 11:30

• mauysia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam wszystkie panie!! dziewczyny wierzycie w te wykresy tu!! bo ja według wykresu jutro powinnam sie @ spodziewać.. czuje bóle miesiączkowe i tak zastanawia sie czy przyjdzie czy nie!!!! nadzieja jest///

Aga,

te obliczenia spodziewanej @ są oparte tylko na statystykach, które mogą mieć niewiele wspólnego z rzeczywistością :)
    A co do tego, czy wierzę, czy nie wierzę - wierzę w wyznaczanie dni płodnych, bo dnia owulacji nie jestem w stanie wyznaczyć metodami domowymi.

Tak czy inaczej, stosując tę metodę odkryłam jak zmyślny jest nasz organizm. Teraz nie jestem w stanie NIE OBSERWOWAĆ cyklu, uzależniłam się :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? Nie chcę siać zamętu, nie chcę się wymądrzac, nie jestem lekarzem, nie chcę wprowadzć w błąd, ale kiedy ja się przygotowywałam do mierzenia temperatur sporo czytałam, sporo rozmawiałam z siostrą (która latami wyznaczała sobie owulacje itd.) i wszystkie źródła zgodnie mówią, ze czasem organizm przygotowuje się do owulacji (śluz, szyjka, temperatura- chyba, ze skoki sa duże, ale jak małe to nigdy nic ni ewiadomo ponoć) a owulacji nie ma i pęcherzyk wcale nie pęka stąd może w 13dc ten pęcherzyk 16mm? Gdyby miał peknąć, to objawy owulacji powinny wrócić zatem. Może być też tak, ze owulacji zwyczajnie nie będzie, bo pęcherzyk nie peknie. Tak wywnioskowałam z informacji, które czerpałam w ostatnim czasie... ale ja nie lekarz, Pan Bóg lekarz, Ciebie boli Ty narzekasz :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2012, 10:12

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja jutro zrobie test a jaki wyjdzie to zobaczymy... a @ spodziewać sie będe do 17 tak jak ostatnio dostałam,, chodz w lutym jak dostałam tak póżno to testy i beta pozytywnie wyszła ale niestety popłyneło!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ale u Ciebie klameczko piekny wykresik! moze tobie sie udalo.. no dziewczyny któraś w tym cyklu musi dołączyć do zafasolkowanych!

No jestem baaardzo ciekawa czy sie udalo w tym miesiacu... zazwyczaj po 6 dniu mi troche spada tempka, teraz sie utrzymala, ale to moze w sumie nic nie znaczyc. Mam takie dziwne odczucie z bardziej prawej strony, blizej prawego jajnika, tak jakbym miala taka gulke... tyle ze to nie boli. No nie wiem, wymyslam sobie pewnie, juz przez dwa ostatnie cykle wymyslalam coraz to nowe symptomy, wiec nie wierze sobie za grosz.

Poczekamy i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2012, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2012, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Oj ja jutro zrobie test a jaki wyjdzie to zobaczymy... a @ spodziewać sie będe do 17 tak jak ostatnio dostałam,, chodz w lutym jak dostałam tak póżno to testy i beta pozytywnie wyszła ale niestety popłyneło!!

Aga wiesz co, mi wyznacza i owu i okres idealnie... co mnie bardzo dziwi. Ale moze to dlatego, ze moj organizm zaczal chodzic jak w zegarku, hehhe.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Libry to kurcze musze sie zgodzic z Bellą... no chyba ze jeszcze cos sie wydarzy z temperaturą i nagle spadnie...

BellaRosa lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomościej dziewczyny wiem powiecie ze jestem nienormalna ale serio od wczoraj sie martwie....
    caly dzien czulam podbrzusze i miednice... tak wokół calej osi brzucha... jajniki mnie tez pobolewają, głownie ten w którym byl pecherzyk, kują...
    i naczytalam sie ze mogą to byc objawy ciazy pozamacicznej...
    i sie troche boje. Bolą mnie tez sutki.

Staram sie myslec ze moge byc gdzies 4 dni po owulacji wiec jeszcze by nie moglo dojsc do zagniezdzenia i to nie z tego powodu mam takie pobolewania...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko o ile nakręcac Cię nie będę, o tyle dupę Ci skopię jak jeszcze raz będziesz pisac o ciążach pozamacicznych i innych takich. Ty myślisz, ze tak łatwo zajść w ciążę pozamaciczną? :P Odczep się od swojego brzucha niech robi swoje :D

klamka, mauysia lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a ty wiesz cos o tych ciazach pozamacicznych? w sensie czy to tak przebiega jak w przypadku normalnej ciazy? czyli ze zarodek zagniezdza sie dopiero gdzies w 7 dni po owulacji? czy wczesniej w tym wypadku?
    tak tylko dopytuje..

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2012, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wiem o takich rzeczach, bo nie czytam takich głupot :D Przecież to osiwieć można od takich rzeczy :D Jedno jest pewne... ciąze pozamaciczne zdarzają się dużo rzadziej niż normalne, więc nie ma co sobie wmawiać, ze coś jest nie tak.

klamka lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ