X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Aga srode mamy :-) bo jutro umuwiona jestem z wosabka :-)
    ALe gdzie umówiona??? Macie spotkanie???

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Ja robię jeszcze sałatkę z ogórków w carry je sie robi trochę dłużej. Zaraz przepis.
    Właśnie robiłam b.podobnie ogórki z chili. Też pyszne i mega ostre. Ale kroiłam ogórki na plasterki, bo tak szybciej i wygodniej mi było. W końcu mogłam też wykorzystać zalety malaksera ;)
    Zapisałam sobie już przepis na te ogóreczki i może na dniach je zrobię. To w końcu nie jest trudne a trochę eksperymentów w kuchni się przyda :)

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    No, ogólnie jestem zadowolona bo skierowania na hormony mam. Cała masa badań będzie. Oprócz hormonów tarczycy, to progesteron 3 razy, prolaktyna, estradiol, glukoza i coś tam na czczo, a reszty to nie pamiętam...
    No fajnie fajnie że masz tyle skierowań, ale kurde jakbym ja miała do czynienia z tak obmierzłą lekarką, to by moja noga nie postała już chyba w jej gabinecie! Nie cierpię takich typów...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Wafel właśnie mi oznajmił że od 12 sierpnia ma urlop i to dwa tygodnie!!!Po malych obliczeniach jak pojedziemy do Zakopca to @ dostanę a on pojedzie do pracy po urlopie tuż przed owulacją!!!Więc w tym roku m chyba nie trafimy na dni żeby być razem he he he!!!:-):-);-(

mala29_ lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A mój Wafel właśnie mi oznajmił że od 12 sierpnia ma urlop i to dwa tygodnie!!!Po malych obliczeniach jak pojedziemy do Zakopca to @ dostanę a on pojedzie do pracy po urlopie tuż przed owulacją!!!Więc w tym roku m chyba nie trafimy na dni żeby być razem he he he!!!:-):-);-(
    W sensie nie traficie na dni płodne tak? Bo rozumiem, że do Zakopca wybieracie się RAZEM :)

Kfjatus lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No fajnie fajnie że masz tyle skierowań, ale kurde jakbym ja miała do czynienia z tak obmierzłą lekarką, to by moja noga nie postała już chyba w jej gabinecie! Nie cierpię takich typów...
    Nigdy więcej Mauysia! Tylko do endokrynologa kolejki nawet w LM. Ja mam wizytę dopiero na 21.08, bo chodzi mi o konkretną lekarkę, która jest też naprotechnologiem i wg mnie i innych jest b.dobra. No a jak wiesz, badania wygasły, a zależy mi żeby je zrobić w tym cyklu, bo za chwilę znowu jakieś wakacje i znowu coś wypadnie i nigdy ich nie porobię bo zawsze coś... I tylka ta obmierzła ginka była dostępna od zaraz.
    Także na następną wizytę idę do swojego ulubionego gina. Odkąd mieszkam z m we Wrocławiu to byłam u niego raptem 2 razy ;) ale jest świetny. Także zaraz obczajam u niego wolne terminy i od razu się umawiam, znając życie najszybciej jak się da czyli na sierpień :)

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    W sensie nie traficie na dni płodne tak? Bo rozumiem, że do Zakopca wybieracie się RAZEM :)
    A no tak razem !!! W sumie w trójkę Ja Wafel i @ he he
    Na a jak mu się urlop skończy to mi się płodzić zachcę he he!!!

mala29_ lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moge zadać pytanie od czapy? czemu Wafel to Wafel? :D w sensie skąd mu się to wzięło?

AGA 30, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    ALe gdzie umówiona??? Macie spotkanie???
    Tak jade jutro do wosabki :-) bo jestem niedaleko u tesciow na urlopie :-)

AGA 30, mauysia, Sandraa, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salatka ogorkowa

2kg ogórków pokroic w plastry
    1/2kg cebuli, pokroic w plastry cebulę lekko osolic

1/2 szklanki soli
    3 szklanki wody
    Zagotowac i ostudzić, zalać tym ogórki i cebulę, zostawić na 2 godziny.

2 papryki pokroic w kostkę

1,5 szklanki wody
    1 szklanka octu
    2 szklanki cukru
    1,5 lyzeczki carry
    1 lyzeczka ziela angielskiego
    1 lyzeczka gorczycy
    Zagotowac

Po 2 godzinach odcisnac ogórki i cebulę, dodać papryke i zalać zalewa. Przekładać do słoikow. Zagotowac max 10 min.

Rownież bardzo dobre, do obiadku ;D

Muska, AGA 30, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Muska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Salatka ogorkowa

2kg ogórków pokroic w plastry
    1/2kg cebuli, pokroic w plastry cebulę lekko osolic

1/2 szklanki soli
    3 szklanki wody
    Zagotowac i ostudzić, zalać tym ogórki i cebulę, zostawić na 2 godziny.

2 papryki pokroic w kostkę

1,5 szklanki wody
    1 szklanka octu
    2 szklanki cukru
    1,5 lyzeczki carry
    1 lyzeczka ziela angielskiego
    1 lyzeczka gorczycy
    Zagotowac

Po 2 godzinach odcisnac ogórki i cebulę, dodać papryke i zalać zalewa. Przekładać do słoikow. Zagotowac max 10 min.

Rownież bardzo dobre, do obiadku ;D
    Mniami. To też wypróbuję. Tylko zdradź jeszcze na ile ogórków jest poprzedni przepis?

Ilona lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Aga moge zadać pytanie od czapy? czemu Wafel to Wafel? :D w sensie skąd mu się to wzięło?
    Bo mu kiedyś powiedziałam KOCHAM CIĘ WAFELKU to bylo moje pierwsze wyznanie miłości i tak zostało on Wafel ja Waflica lub Wafelek!!!:-)

zbikowa, Ilona, mala29_, Ola_czeka, Kfjatus, Rucia, Fedra, aisa, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ale t wszyscy się z tego śmieją!!A jak ktoś nie dosłyszy to się pyta jak on na ciebie woła albo ty na niego!!!:-)

Muska, zbikowa, mala29_, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Bo mu kiedyś powiedziałam KOCHAM CIĘ WAFELKU to bylo moje pierwsze wyznanie miłości i tak zostało on Wafel ja Waflica lub Wafelek!!!:-)

ojaaaaa jaka słodka historia :)

AGA 30, Ilona, mala29_, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłoszenie parafialne - zmieniłam awatarka, bo czas "wysiedzieć" swojego własnego kurczaczka ;)

AGA 30, Ilona, zbikowa, mala29_, Ola_czeka, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    ojaaaaa jaka słodka historia :)
    Ale pewnie na starość zostaniemy ANDRUTAMI!!!!:-):-)

Ilona, mala29_, Ola_czeka, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    A na ile kg ogórków ten przepis i ile wychodzi słoików? Bo mnie m goni że nie mamy tyle miejsca w kawalerce na te wszystkie słoiki ;)

Ja robiłam na oko bo miałam dużo ogorasow, ale myśle ze z tego z 5 pól litrowych słoikow zrobisz, ogórki ja upycham na maxa w słoiki. Musisz zobaczyć sama ;D

Muska lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ogłoszenie parafialne - zmieniłam awatarka, bo czas "wysiedzieć" swojego własnego kurczaczka ;)
    ja też zmieniłam z młodego kota na starego kota!!!:-)

Muska, mala29_, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ilona!
    Dam znać jak już wypróbuję :)

Zmykam póki co, bo złapałam się na tym że siedzę z laptopem na kolanach i od ponad godziny tu klikam, a muszę jeszcze trochę chatę ogarnąć zanim zasnę.

Dobranoc kobitki :)

Ilona, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Muska!!!!:-)

‹‹ 3608 3609 3610 3611 3612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ