plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilona wrote:Ja robię jeszcze sałatkę z ogórków w carry je sie robi trochę dłużej. Zaraz przepis.
Zapisałam sobie już przepis na te ogóreczki i może na dniach je zrobię. To w końcu nie jest trudne a trochę eksperymentów w kuchni się przydaFedra, aisa lubią tę wiadomość
-
Muska wrote:No, ogólnie jestem zadowolona bo skierowania na hormony mam. Cała masa badań będzie. Oprócz hormonów tarczycy, to progesteron 3 razy, prolaktyna, estradiol, glukoza i coś tam na czczo, a reszty to nie pamiętam...
-
nick nieaktualnyA mój Wafel właśnie mi oznajmił że od 12 sierpnia ma urlop i to dwa tygodnie!!!Po malych obliczeniach jak pojedziemy do Zakopca to @ dostanę a on pojedzie do pracy po urlopie tuż przed owulacją!!!Więc w tym roku m chyba nie trafimy na dni żeby być razem he he he!!!
;-(
mala29_ lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:A mój Wafel właśnie mi oznajmił że od 12 sierpnia ma urlop i to dwa tygodnie!!!Po malych obliczeniach jak pojedziemy do Zakopca to @ dostanę a on pojedzie do pracy po urlopie tuż przed owulacją!!!Więc w tym roku m chyba nie trafimy na dni żeby być razem he he he!!!
;-(
Kfjatus lubi tę wiadomość
-
mauysia wrote:No fajnie fajnie że masz tyle skierowań, ale kurde jakbym ja miała do czynienia z tak obmierzłą lekarką, to by moja noga nie postała już chyba w jej gabinecie! Nie cierpię takich typów...
Także na następną wizytę idę do swojego ulubionego gina. Odkąd mieszkam z m we Wrocławiu to byłam u niego raptem 2 razyale jest świetny. Także zaraz obczajam u niego wolne terminy i od razu się umawiam, znając życie najszybciej jak się da czyli na sierpień
mauysia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:W sensie nie traficie na dni płodne tak? Bo rozumiem, że do Zakopca wybieracie się RAZEM
Na a jak mu się urlop skończy to mi się płodzić zachcę he he!!!
mala29_ lubi tę wiadomość
-
Salatka ogorkowa
2kg ogórków pokroic w plastry
1/2kg cebuli, pokroic w plastry cebulę lekko osolic
1/2 szklanki soli
3 szklanki wody
Zagotowac i ostudzić, zalać tym ogórki i cebulę, zostawić na 2 godziny.
2 papryki pokroic w kostkę
1,5 szklanki wody
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
1,5 lyzeczki carry
1 lyzeczka ziela angielskiego
1 lyzeczka gorczycy
Zagotowac
Po 2 godzinach odcisnac ogórki i cebulę, dodać papryke i zalać zalewa. Przekładać do słoikow. Zagotowac max 10 min.
Rownież bardzo dobre, do obiadku
Muska, AGA 30, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
Ilona wrote:Salatka ogorkowa
2kg ogórków pokroic w plastry
1/2kg cebuli, pokroic w plastry cebulę lekko osolic
1/2 szklanki soli
3 szklanki wody
Zagotowac i ostudzić, zalać tym ogórki i cebulę, zostawić na 2 godziny.
2 papryki pokroic w kostkę
1,5 szklanki wody
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
1,5 lyzeczki carry
1 lyzeczka ziela angielskiego
1 lyzeczka gorczycy
Zagotowac
Po 2 godzinach odcisnac ogórki i cebulę, dodać papryke i zalać zalewa. Przekładać do słoikow. Zagotowac max 10 min.
Rownież bardzo dobre, do obiadkuIlona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:Aga moge zadać pytanie od czapy? czemu Wafel to Wafel?
w sensie skąd mu się to wzięło?
zbikowa, Ilona, mala29_, Ola_czeka, Kfjatus, Rucia, Fedra, aisa, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:Aga moge zadać pytanie od czapy? czemu Wafel to Wafel?
w sensie skąd mu się to wzięło?
Muska, zbikowa, mala29_, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Muska wrote:A na ile kg ogórków ten przepis i ile wychodzi słoików? Bo mnie m goni że nie mamy tyle miejsca w kawalerce na te wszystkie słoiki
Ja robiłam na oko bo miałam dużo ogorasow, ale myśle ze z tego z 5 pól litrowych słoikow zrobisz, ogórki ja upycham na maxa w słoiki. Musisz zobaczyć samaMuska lubi tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Ilona!
Dam znać jak już wypróbuję
Zmykam póki co, bo złapałam się na tym że siedzę z laptopem na kolanach i od ponad godziny tu klikam, a muszę jeszcze trochę chatę ogarnąć zanim zasnę.
Dobranoc kobitkiIlona, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny