X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej Liberko :) kochana ja też nie wierzyłam w mój trudny przypadek..i wiesz my też z m szykowalismy sie na wizyty w Gamecie..i co ?:) nie były nam potrzebne :) oby i u Ciebie tak było :) ślę mnóstwo wirusków w twoim kierunku :) :) :) i dla pozostałaych starajacych sie również :) :) :)
    No mogłoby się coś wreszcie ruszyć w naszej tabelce!!!!!!!!!! Wierzę gorąco, że lato sprzyja odstresowaniu się,zrelaksowaniu i zaciążeniu :D Ja sama przy Kubie zaszłam właśnie w sierpniu :D

Selena, Fedra, kiti, gocha04, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, Shagga- dzięki :*

Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej Liberko :) kochana ja też nie wierzyłam w mój trudny przypadek..i wiesz my też z m szykowalismy sie na wizyty w Gamecie..i co ?:) nie były nam potrzebne :) oby i u Ciebie tak było :) ślę mnóstwo wirusków w twoim kierunku :) :) :) i dla pozostałaych starajacych sie również :) :) :)

o tak, tylko wy wiedzieliście, w czym u was tkwi problem... a u nas na razie wygląda, że jest ok... czyli nie wiadomo o co chodzi:D i dlatego mam nadzieję, że nas rozpracują w Gamecie:) pewnie coś u mnie, bo mój m 5 lat temu przeszedł wszystkie badania w Gamecie i z nim było super... a teraz jeszcze bardziej dba o siebie - przedtem chajczył papierochy (teraz od 5 lat zdarza mu się zapalić jedynie przy okazji piwka), pił więcej... a teraz witaminki, sport... także czekam do października i z tym wiążę me wielkie nadzieje... teraz to mi rybka, bo chyba będę owulować u Fedry:D... także zobaczymy czy starczy materiału zostawionego tuż przed wyjazdem:D

Selena, Shagga_80, Fedra, kiti, Blondi22, gocha04, AGA 30, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No mogłoby się coś wreszcie ruszyć w naszej tabelce!!!!!!!!!! Wierzę gorąco, że lato sprzyja odstresowaniu się,zrelaksowaniu i zaciążeniu :D Ja sama przy Kubie zaszłam właśnie w sierpniu :D
    No właśnie :) dziewczynki :) mocno trzymam kciuki :) Wakacje w pełni :) więc zmiana klimatu i obca ziemia ;) muszą zdziałać swoje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 12:55

Libra, Shagga_80, Fedra, Blondi22, gocha04, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    o tak, tylko wy wiedzieliście, w czym u was tkwi problem... a u nas na razie wygląda, że jest ok... czyli nie wiadomo o co chodzi:D i dlatego mam nadzieję, że nas rozpracują w Gamecie:) pewnie coś u mnie, bo mój m 5 lat temu przeszedł wszystkie badania w Gamecie i z nim było super... a teraz jeszcze bardziej dba o siebie - przedtem chajczył papierochy (teraz od 5 lat zdarza mu się zapalić jedynie przy okazji piwka), pił więcej... a teraz witaminki, sport... także czekam do października i z tym wiążę me wielkie nadzieje... teraz to mi rybka, bo chyba będę owulować u Fedry:D... także zobaczymy czy starczy materiału zostawionego tuż przed wyjazdem:D
    No to trzymam kciuki żeby wam szybciutko pomogli :) wierze że tak będzie :) na każdą z nas przyjdzie kolej :) tylko trzeba cierpliwości :) u mnie było z nia ciężko ;) ale opłacało sie :) ja sobie zawsze myślałam :) ze któryś z cykli wkońcu bedzie szczęśliwy :) i za 18 razem sie doczekałam :)

Shagga_80, Fedra, Libra, Pismak, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    żeby na własne oczy nie widziała, to bym nie uwierzyła:) ale Ty pomykasz jakbyś w ciąży nie była:) robisz dziewczyno masę km:)
    Dopiero zauważyłam tę Twoją wypowiedź :)
    Ja po prostu wychodzę z założenia,że nie muszę siedzieć, czy nawet leżeć...a im więcej ruchu w ciąży tym lepiej...łatwiejszy poród, szybszy powrót do formy po...zresztą uważam,że nie jestem w zagrożonej ciąży więc nie muszę jakoś szczególnie na siebie chuchać..ciąża to nie choroba :)
    PS. Mam nadzieję,że nie odszczekam tego w piątek :P

Fedra, a-koczek, kiti, Libra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wyjasnienia dotyczace lutka.

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    No to trzymam kciuki żeby wam szybciutko pomogli :) wierze że tak będzie :) na każdą z nas przyjdzie kolej :) tylko trzeba cierpliwości :) u mnie było z nia ciężko ;) ale opłacało sie :) ja sobie zawsze myślałam :) ze któryś z cykli wkońcu bedzie szczęśliwy :) i za 18 razem sie doczekałam :)
    ja tam teraz zyskałam cierpliwość... i sobie czekam:)
    skoro teraz mam 15 cykl, to sobie myślę, że moim szczęśliwym cyklem mógłby być cykl między 20 a 25:D fajnie by było:)

Selena, kiti, plemniczka, Fedra, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    skoro teraz mam 15 cykl, to sobie myślę, że moim szczęśliwym cyklem mógłby być cykl między 20 a 25:D fajnie by było:)
    No i niech tak będzie :) a nawet prędzej :) trzymam kciuki za to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 13:02

Libra, Fedra, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Libra (nie wiem który) ale wiem na pewno że któryś cykl będzie i dla nas owocny! :)

Selena, Libra, a-koczek, Fedra, plemniczka, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Kochana, ale powiedz szczerze,oczekując na te 20-25 cykli nie stresujesz się kolejnymi @? Tak?

Libra lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Jasne, jasne uważaj bo uwierzę, że nie będziesz się przez te 5 cykli pozostałych do magicznej 20 stresować przed datą @ :P
    To tak w żartach oczywiście :P

a co do kliniki to oczywiście trzymam kciuki za wyniki i będzie wszystko ok!
    i życzę aby udało się i było zielono kiedy przyjdzie na to właściwy czas - oby jak najszybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 13:12

Selena, Libra, Ilona lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kochana, ale powiedz szczerze,oczekując na te 20-25 cykli nie stresujesz się kolejnymi @? Tak?
    teraz już od jakiegoś czasu się nie stresuję... bo wiem, że i tak przyjdzie... choć ostatni cykl mnie trochę oszukał, bo się @ opóźniła a wykres trochę wyglądem był "ala" Kaja...
    niepotrzebnie tylko wykres pokazałam 2 laskom i kobity czekały w niepewności:D
    wkurzyło mnie tylko jedno... że @ dostałam na kajakach i przez to nie miałam ochoty tyłka w wodzie umoczyć:D

edit
    chyba widać, ze się nie stresuję, bo jakoś ostatnio coraz częściej tu bywam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 13:13

Selena, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak ja sie z tobą jeszcze nie witalam, wiec WITAJ :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Jasne, jasne uważaj bo uwierzę, że nie będziesz się przez te 5 cykli pozostałych do magicznej 20 stresować przed datą @ :P
    To tak w żartach oczywiście :P

a co do kliniki to oczywiście trzymam kciuki za wyniki i będzie wszystko ok!
    i życzę aby udało się i było zielono kiedy przyjdzie na to właściwy czas - oby jak najszybciej :)
    następnego cyklu nawet nie zamierzam "monitorować"... jadę na wczasy i z m będziemy szaleć ile wlezie:D

może troszkę się po stresuje w cyklu, w którym będę jeździć do kliniki... ale nie o to czy jestem w ciąży, tylko o to jakie nam będą wyniki wychodzić... no i co o nas orzekną specjaliści...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 13:18

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dopiero zauważyłam tę Twoją wypowiedź :)
    Ja po prostu wychodzę z założenia,że nie muszę siedzieć, czy nawet leżeć...a im więcej ruchu w ciąży tym lepiej...łatwiejszy poród, szybszy powrót do formy po...zresztą uważam,że nie jestem w zagrożonej ciąży więc nie muszę jakoś szczególnie na siebie chuchać..ciąża to nie choroba :)
    PS. Mam nadzieję,że nie odszczekam tego w piątek :P
    to tak jak ja też wszystko robie a oddpoczywam dopiero na wieczor jak ide spac ;)
    a tesciowa to juz chciala do mnie wyslac swoje corki (moje szfagierki ) zeby mi pomogły przy sprzataniu i ukladaniu po za jakies dwa tyg mały remoncik robimy w mieszkaniu tzn malowanie meble trzeba kupic i złozyc . ale powiedziałam że ciaza to nie choroba i sama sobie poradze bo przecierz w domu codziennie sie sprzata i daje rade ;)

Libra, a-koczek, Fedra, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    teraz już od jakiegoś czasu się nie stresuję... bo wiem, że i tak przyjdzie... choć ostatni cykl mnie trochę oszukał, bo się @ opóźniła a wykres trochę wyglądem był "ala" Kaja...
    niepotrzebnie tylko wykres pokazałam 2 laskom i kobity czekały w niepewności:D
    wkurzyło mnie tylko jedno... że @ dostałam na kajakach i przez to nie miałam ochoty tyłka w wodzie umoczyć:D

edit
    chyba widać, ze się nie stresuję, bo jakoś ostatnio coraz częściej tu bywam:D
    Chciałam się upewnić,bo tak myślałam,że nie witasz @ zalewając się łzami :) A w związku z tym dobre podejście jest jak Twoje,że czekasz do października :) Spokój to podstawa...a ja wciąż mam wrażenie,że Gameta będzie nie dla Was...bo ciężarnych to chyba tam nie przyjmują,co :P ?

Selena, kiti, gocha04, Fedra, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz uciekam,bo Młodemu obiecałam,że jak skończy się MM to i ja wyłączam kompa...i natrętnie usiłuje wyegzekwować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Chciałam się upewnić,bo tak myślałam,że nie witasz @ zalewając się łzami :) A w związku z tym dobre podejście jest jak Twoje,że czekasz do października :) Spokój to podstawa...a ja wciąż mam wrażenie,że Gameta będzie nie dla Was...bo ciężarnych to chyba tam nie przyjmują,co :P ?
    Przekonasz się sama, że przejdę badania w Gamecie... czuję to w kościach... jestem z tym pogodzona i łączę z tym wielkie nadzieje, że ruszę w wiadomej sprawie z potężnego kopyta:) aż się będzie za mną kurzyło

Edit...
    jak dostaję @ to nie zalewam się łzami... ale w 2 czy 3 dc nachodzą mnie czarne myśli, że ja nigdy nie doczekam się dzieciątka... i tu zawsze wkracza mój m, który ma dla mnie cos pokrzepiającego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 13:24

Fedra lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Pismak ja sie z tobą jeszcze nie witalam, wiec WITAJ :)

Również witam :)
    przepraszam, że się pierwsza nie przywitałam jako świeżynka ale już mi się trochę trudno połapać z kim się witałam a z kim nie :/

Libra, Selena, plemniczka, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
‹‹ 3674 3675 3676 3677 3678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ