X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Idę spać laski!!!
    Wlaśnie sie dowiedziałam takich rzeczy że spać pewnie nie będę!!!Jak zwykle rodzinka moja pie............

Dobranoc!!!

Hej mam nadzieję że już wszystko ok i spokój powrócił :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy może być jakaś szansa : w niedziele temp. 37,3 , pon: 37 , wt,37 dziś 36,9 dziś mam 27 dzień cyklu

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomościAgafia szans zawsze jest ale ja np mam tak ze w dniu miesiaczki dopiero spada a czasami nawet sie zdarzy ze dopiero w drugim dniu spada takze na typ etapie wszystko jest mozliwe

Shagga_80, Fedra, Libra, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dzis jechac plany sie zmieniły wiec zostaje w biurze i oczywiscie z wami. pewnie sie cieszycie hahah

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a- koczek :ok , pytam bo dopiero pierwszy cykl wpisuj uzupełniam ten wykres więc amatorką jestem :)

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Hej mam nadzieję że już wszystko ok i spokój powrócił :)

Spokój powróci jak się tragedia nie stanie!!!Ale mam nadzieja że nie będzie zle aż tak jak myślę!!!:-)

Pismak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    a- koczek :ok , pytam bo dopiero pierwszy cykl wpisuj uzupełniam ten wykres więc amatorką jestem :)

Szansa zawsze jest puki @ nie przyjdzie!!!
    Tu już takie cudne wykresy się zdarzały że we wszystko można uwierzyć!!:-)

Shagga_80, Fedra, Libra, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze z dwa cykle i sama jz bediesz wiedziała jak twoj cykl wyglada i czego masz sie w nim spodziewac. chociaz mam nadzieje ze juz do tego czasu zafasolkujesz takze wszystko czas anm pokaze
    Agafia wrote:

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Podziwiam Cię , że jesteś taka silna ...a ja cóż, taka jestem że się szybko utożsamiam z czyimś bólem i cierpieniem :)

hmmm czy jestem silna nie sądze... na pewno duzo mi pomogło to forum i ludzie którzy tu są i świadomośc ze nie zostałam z tym wszystkim sama :)
    i smsy od Libry jak byłam w szpitalu :*
    wsparcie to jest to co daje to forum zrozumienie którego często nie dostaje się w rodzinie dlatego takie miejsce jak to ma taką siłę przyciagania :D

a-koczek, AGA 30, Shagga_80, Selena, Libra, aisa, Blondi22, Blondi22, Kfjatus lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki...ja wczoraj do 2 nie spałam (przed 1 skończyłam rysowanie)..a w ogóle to od paru dni (odkąd M wrócił po krótkim urlopie do pracy) nie mogę poradzić sobie z Młodym...taaaaaaaaaak mnie wkurza,że szok!! Nie grzeczny, nic nie słucha i chce rządzić jak nie wiem...a do tego,do niedawna taki samodzielny a teraz nie zrobi nic sam i mówi,że "jest dzidzią"! Masakra! Chyba w październiku okaże się,że mam 2 noworodki w domu!

Agafia,nie wiedząc jak tempkę miałaś przed skokiem temperatury trudno coś przewidywać....nadzieja oczywiście zawsze jest :)

Rucia, co Ty tak rzadko ostatnio tu bywasz?!

O której Ola ma to badanie?

I ciekawe jak tam Sylwia...

Fedra, Libra, aisa, kopciuszek126, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Dziewczyny czy może być jakaś szansa : w niedziele temp. 37,3 , pon: 37 , wt,37 dziś 36,9 dziś mam 27 dzień cyklu

a jakie miałas tempki wcześniej???

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Cześć Babeczki...ja wczoraj do 2 nie spałam (przed 1 skończyłam rysowanie)..a w ogóle to od paru dni (odkąd M wrócił po krótkim urlopie do pracy) nie mogę poradzić sobie z Młodym...taaaaaaaaaak mnie wkurza,że szok!! Nie grzeczny, nic nie słucha i chce rządzić jak nie wiem...a do tego,do niedawna taki samodzielny a teraz nie zrobi nic sam i mówi,że "jest dzidzią"! Masakra! Chyba w październiku okaże się,że mam 2 noworodki w domu!

Agafia,nie wiedząc jak tempkę miałaś przed skokiem temperatury trudno coś przewidywać....nadzieja oczywiście zawsze jest :)

Rucia, co Ty tak rzadko ostatnio tu bywasz?!

O której Ola ma to badanie?

I ciekawe jak tam Sylwia...

Rutka napisała ze jej ładnej pogody szkoda na siedzenie na owu :)

własnie nie pamietam czy w ogóle pisała o której to godzinie ma :(

a Sylwia chyba wykres zakończyla albo się sam zakończył ale jakby nie przyszła @ to chyba Sylwia by nie wytrzymała i Nam w jakis sposób o tym doniosła tak myśle...

często tak jest ze dzieci sie tak zachowują jak się ma drugie pojawić na świecie odczuwa ze teraz temu młodszemu będziesz poświęcać więcej czasu... dużo z nim rozmawiaj i daj do zrozumienia ze takim zachowaniem nic nie ugra jeśli niechce się ubrać sam to mu powiedz ze jak sie nie ubieże to nie wyjdzie na dwór i takie tam musi zauwazyć że jest ważny a Ty się nabrać nie dasz na jego zagrywki ;) życzę powodzenia bo duzo cierpliwości przy tym trzeba...

Libra, sylwia1985 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zmywam laseczki!!
    Idę zielsko koło garażu powyrywać a potem jadę nad wodę !!!
    Miłego dnia!!!:-)

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po za tym Kuba ma już 3 lata i wbrew pozorą bardzo dobrze wie co się swięci więc musisz wyznaczać granice i zasady i się ich trzymać...
    jeśli niechce jeść niech nie je będzie głodny...
    jeśli się nie ubieże to nie pójdzie na dwór...
    jesli nie posprzata nie obejrzy bajki...
    nie wiem jakie czynności On sam wykonuje...
    i tłumaczyć mu że teraz będzie miał braciszka i ze będzie dla niego bardzo wazny i ze będzie wzorem i ze będzie musiał mamie i tacie pomagać...
    myśle ze jak się mały urodzi to wszystko u Ciebie wróci do normy :)
    a ze wiem ze jesteś silną kobietą to i z tym problemem szybko dasz sobie radę :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 30 : mam nadzieje że @ nie przyjdzie 14-15.08 zobaczymy ...

a-koczek: pewnie tak , ale póki co dobrze się poradzić was , bardziej doświadczonych :) będę pisać nabierząco jak to wygląda

Fedra :zaczełąm mierzyć od 21 dnia cyklu : 21 było 37, 22było 37,2, 23 był duży skok bo 37,9

AGA 30 lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rutka napisała ze jej ładnej pogody szkoda na siedzenie na owu :)

własnie nie pamietam czy w ogóle pisała o której to godzinie ma :(

a Sylwia chyba wykres zakończyla albo się sam zakończył ale jakby nie przyszła @ to chyba Sylwia by nie wytrzymała i Nam w jakis sposób o tym doniosła tak myśle...

często tak jest ze dzieci sie tak zachowują jak się ma drugie pojawić na świecie odczuwa ze teraz temu młodszemu będziesz poświęcać więcej czasu... dużo z nim rozmawiaj i daj do zrozumienia ze takim zachowaniem nic nie ugra jeśli niechce się ubrać sam to mu powiedz ze jak sie nie ubieże to nie wyjdzie na dwór i takie tam musi zauwazyć że jest ważny a Ty się nabrać nie dasz na jego zagrywki ;) życzę powodzenia bo duzo cierpliwości przy tym trzeba...

Pisałam do Oli, to mówiła,że nikt Jej nic nie mówi,więc nie o której będzie miała badanie (wychodzi na to,już tam siedzi). A jedna piguła powiedziała Jej tylko, żeby przygotowała się na największy ból w życiu...milutko,co?
    Pozdrawia Was!

Co do Rutki,to pewnie relaksuje się nad basenem :) Ja od kilku dni na dwór wychodzę dopiero ok 17 a i tak jest upał nie do wytrzymania :/

I co do mojego Kubusia, kurcze dużo Mu gadam o Dzidziusiu , a więc,że będzie mi potrzebna Jego (jako starszego brata) pomoc i On już wie,że podawać mi będzie kosmetyki itd, wczoraj nawet tłumaczyłam Mu (gdy był niegrzeczny),że jestem już coraz bardziej zmęczona i że niedługo Dzidziuś wyjdzie... zresztą mam wrażenie,że On nie do końca rozumie,że tam jest prawdziwy dzidziuś...ale tak czy inaczej od pewnego czasu lubi bawić się w Dzidzię :/ Ehhh...słyszałam wielokrotnie,że dzieci cofają się , gdy rodzi się drugie dziecko,ale żeby już?! Ehhhh...i jeszcze M ostatnio robi jednym ludziom meble (swoją drogą to zła jestem,bo nie wiadomo,czy Oni czasem nie liczą,że robi to w czynie społecznym!) i wraca z pracy i jedzie do Nich,a wraca,gdy Młody już śpi...a ja padam ze zmęczenia :(

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Aga 30 : mam nadzieje że @ nie przyjdzie 14-15.08 zobaczymy ...

a-koczek: pewnie tak , ale póki co dobrze się poradzić was , bardziej doświadczonych :) będę pisać nabierząco jak to wygląda

Fedra :zaczełąm mierzyć od 21 dnia cyklu : 21 było 37, 22było 37,2, 23 był duży skok bo 37,9

a potem Ci spadło znowu do 37?
    a w którym miejscu mierzysz temp?
    i ja jednak bym poczekała na przyszły cykl z oceną Twoich temp...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga : dobrze Fedra mówi tosamo tłumacze zawsze moim rodzicom przedszkolnym :)) aprzy tym konsekwencja to podstawa sukcesu jak się złamiesz dziecko ma automatycznie przewagę wie że wygrało po raz kolejny i ma nad tobą władze

Fedra lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a potem Ci spadło znowu do 37?
    a w którym miejscu mierzysz temp?
    i ja jednak bym poczekała na przyszły cykl z oceną Twoich temp...

Dokładnie a potem spadło na 37 ... dlatego nie wiem o co chodzi :/ mierze dopochwowo tak ponoć najlepiej :) Ciężki przypadek ze mnie

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagga w takim razie musisz zmienić taktykę i na razie nie mówić mu o dzidziusiu bo ewidentnie On widzi jak duzo będziesz czasu musiała poświęcić maluchowi przez co i On teraz chce zybyć mu ten czas poświęcała...
    baw się z nim w "dorosłe zabawy" w sensie na jego wiek...
    o dzidziusiu staraj się nie mówić chyba ze sam się zapyta czy da znać ze chce cos wiedzieć...
    jeśli zachowuje się ajk dzidzia musisz przekierować jego uwagę na coś "dorosłego" ;)
    będzie to wymagało od Ciebie troche wysiłku ale dasz radę...
    jeśli masz Misia w domu wielkości małej dzidzi możecie się bawić ze On ma swoja dzidzie którą się opiekuje czyli kładzie ją spać karmi i takie tam u koleżanki to pomogło chłopczyk nauczył się nawet na misiu zakładać i sciagać pampersa miał takie dwa swoje do zabawy :)
    tylko wiadomo kwestia wyznaczenia granic czym moze się bawic a czym nie ;)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 3691 3692 3693 3694 3695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ