X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a po za tym Kuba ma już 3 lata i wbrew pozorą bardzo dobrze wie co się swięci więc musisz wyznaczać granice i zasady i się ich trzymać...
    jeśli niechce jeść niech nie je będzie głodny...
    jeśli się nie ubieże to nie pójdzie na dwór...
    jesli nie posprzata nie obejrzy bajki...
    nie wiem jakie czynności On sam wykonuje...
    i tłumaczyć mu że teraz będzie miał braciszka i ze będzie dla niego bardzo wazny i ze będzie wzorem i ze będzie musiał mamie i tacie pomagać...
    myśle ze jak się mały urodzi to wszystko u Ciebie wróci do normy :)
    a ze wiem ze jesteś silną kobietą to i z tym problemem szybko dasz sobie radę :)
    Wczoraj już tak mnie zdenerwował,że dostał dwie kary...najpierw musiał odsiedzieć swoje w swoim pokoju a potem schowałam kartę od dekodera (bo samo powiedzenie Mu,że nie pozwalam Mu na bajki nie starczyło,bo chciał i tak sobie włączyć,a przecież przepychać się z Nim nie będę :/ ).
    Prawda jest taka,że dochodzi też fakt,że wieczorami jestem mega zmęczona i dlatego łatwiej mnie wyprowadzić z równowagi..a On ostatnio - siku nie pójdzie sam,bo Mama ma iść z Nim, albo przynieść Mu nocnik do pokoju (a dodam,że jakiś czas temu zaczął sam siadać na sedes , bez czyjejkolwiek pomocy), teraz nie dość,że przynieść Mu nocnik to zmontuj Mu, a doskonale umie sam,ale ćwiczy mnie...a jako,że ja nie chcę ulec,to jest ryk!!!!!!ryk
    wyprowadza mnie z równowagi masakrycznie szybko...no i ile razy jest,że "mówi" coś po swojemu,czego ja nie rozumiem, a On denerwuje się...jak wczoraj gdy coś sobie wymyślił podczas kolacji (a na początek zaczął,że chce jeść na łóżku a nie przy stoliczku! Na co zgodzić się nie chciałam,bo łóżko ma kilka miesięcy a w ostatnim czasie podczas jedzenie ubrudził je już dwa razy!)....W ogóle to do jedzenia nigdy nie zmuszałam, mówi,że nie chce to wynoszę talerz i efekt jest natychmiastowy, bo zaraz mówi,że będzie jadł! Zwykle do drzwi nie zdążę dojść.
    Dam radę,wiem,ale szlag mnie trafia,bo o wszystko jest awantura! A pomyśleć,że tydzień temu było inaczej...obawiam,że tydzień z Tatusiem to sprawił...obym szybko Go naprostowała...bo inaczej tak jak dziś,od rana będzie kara....już siedział w swoim pokoju (co o dziwo baaaaaaaaaaardzo działa teraz,jak nigdy!).

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Dokładnie a potem spadło na 37 ... dlatego nie wiem o co chodzi :/ mierze dopochwowo tak ponoć najlepiej :) Ciężki przypadek ze mnie

to może oznaczaż ze mogłas miec owu wcześniej czyli przed 21 dniem cyklu co jest bardzo prawdopodobne co oznaczało by ze ten skok na prawie 38 to temp zaburzona - zaburzona moze być czymkolwiek... tak więc trzeba czekać...

jeśli w tym cyklu nie wyjdzie to trzeba mierzyć temp w przyszłym żeby zobaczyć jaka jest temp przed owu bo w każdym cyklu jest mniej więcej taka sama :)

ja mierze w ustach bo jest mi tak wygodniej tylko trzeba pamietac zeby termometr zawsze wkłądac w to samo miejsce :)

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł:)

Mała – co do wiersza Oli… zawsze jak ktoś komentarzem mi zarzuci… wchodzę sobie i czytam ten wiersz… i sobie myśle – jak mało osób rozumie to co ja przeżywam… nauczyłam się 2 ostatnich zwrotek i kiedyś komuś wypalę je prosto w twarz… i będę miała spokój:D

Selena – pobiłaś rekord „lubienia” posta – 15 razy:) nieźle nieźle:D

Fedra – ja też niebawem zacznę niedługo z powrotem ćwiczyć (ale z umiarem, żeby mi testosteron nie skoczył), bo jutro jedziemy jeszcze orbitreka oglądnąć:)

Rutka – akurat cycki to chciałabym ciut mniejsze… choć zapewne mój m wolałby jeszcze większe:D, bo zawsze do mnie żartuje, że mój rozmiar to standard:D

Pismak – hahah awatarek zmieniłaś na pisklaczka:)

Agafia – współczuję… ja też się średnio wyspałam przez tą duchotę… 9 rano… fajnie… ja wstałam przed 6:) z pojedynczych temperatur trudno coś wywnioskować… wszystko zależy kiedy miałaś owu i jaką miałaś temp przed skokiem… kiedy powinnaś dostać @? Bo wiesz szansa jest zawsze… i na ciąże i na @... lepiej udostępnij wykres , bo inaczej – jak mawia Mauysia – błądzimy jak dzieci we mgle;P

Effcia – ja też dziewczyny wyściskam od Ciebie:)

Shagga – to powiedz małemu, że ciocia Beatka do niego nie przyjedzie jak będzie niegrzeczny… albo, że przyjedzie… wybierz opcję którąś, która by na niego poskutkowała:) niezła ta „Piguła” z tym tekstem do Oli – to franca jedna

No i ciekawe co u Sylwi….??? Wykres sam się zakańcza jeżeli minie termin @ a obserwacje nie są prowadzone…

Ola –
    co do badania: Żeby strasznie nie bolało,
    Żeby krótko trwało... dobry efekt dało,
    Aby wkrótce w brzuszku bąbel się poruszył
    Pierwszym ruchem Ciebie wzruszył

Shagga_80, Pismak, Selena, Fedra, a-koczek, aisa, kopciuszek126, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Sagga w takim razie musisz zmienić taktykę i na razie nie mówić mu o dzidziusiu bo ewidentnie On widzi jak duzo będziesz czasu musiała poświęcić maluchowi przez co i On teraz chce zybyć mu ten czas poświęcała...
    A o Dziecku chyba sama nigdy nie zaczynam mówić ja, to On zwykle coś "pyta",a od wczoraj "pyta" kiedy (albo jak?) wyjdzie dzidziuś :) Niestety Jego "niegadanie" nie poprawia naszej sytuacji, ehhhh.
    A w ogóle wspominałam,że za 2 tyg, mam wizytę z Nim w poradni psychologicznej? Logopeda niby nic nie znalazła niepokojącego,ale spytała,czy nie chciałabym zbadać Go przez psychologa...i ostatnio dzwonili,że mają termin dla mnie...czemu nie, możemy Go zbadać.

No nic...zmykam robić śniadanie, odczekaliśmy trochę po lekach,które dostaje na czczo i już możemy jeść :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Libra, Kubuś często wspomina Ciebie :) Czasem gdy mówię Mu o jakiejś cioci,to gdy "pyta" o Kogo chodzi,to Ciebie wymienia na pierwszym miejscu...swoją drogą wiesz,jak On Ciebie kojarzy? Że był z Tobą na kulkach:)
    I już mnie tu nie ma :)

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra : dziękuje za pomoc i wsparcie tak jak pisałaś wcześniej dużo dają wasze słowa :)))

Libra przed skokiem miałam 37 temp. , @ mam dostać 14-15 sierpień czy już niebawem , a jak się ten wykres udostępnia bo nie wiem jeszcze :)))

Fedra lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do mojego zdjęci - wszystkie opinie pokarzę dzisiaj memu m... i niech da mi spokój i przestanie mnie denerwować;P

Pismak, Fedra, Shagga_80, Blondi22, Sandraa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Pismak – hahah awatarek zmieniłaś na pisklaczka:)

Ano, dzięki Selenie w końcu zdecydowałam się na avatarka pisklaczka :)

Selena, Libra, a-koczek lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    co do mojego zdjęci - wszystkie opinie pokarzę dzisiaj memu m... i niech da mi spokój i przestanie mnie denerwować;P

Bardzo dobry pomysł, no ma taką laske w domu i narzeka nie wiadomo na co :))

Libra lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Fedra : dziękuje za pomoc i wsparcie tak jak pisałaś wcześniej dużo dają wasze słowa :)))

Libra przed skokiem miałam 37 temp. , @ mam dostać 14-15 sierpień czy już niebawem , a jak się ten wykres udostępnia bo nie wiem jeszcze :)))

Pod swoim wykresem masz dwie opcje do wyboru drukuj i udostępnij wykres i musisz kliknąć udostępnij wykres i tam wybierasz wykres na tablicy jak chcesz dać swój na tablicę a jak chcesz mieć pod swoimi postami to dajesz miniaturka i kopiujesz link do podpisu na forum :)

Libra lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak: Dziękuje :*

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

wiesz zawsze mu możesz pokazać moje zdjecie (chociaż takowe musiałabym zrobić zeby było mnie widac w CAŁEJ okazałości z nadbagazem) i powiedzieć ze niech się cieszy z tego co ma bo by mógł trafić gorzej :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:

a i jak dla mnie to Ty po skoku masz 37 ;) czyli owu była wczesniej...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zmykam dziewczynki póki co :)) miłego dnia wam życzę :) Prysznic , potem zakupki z mamą i mężusiowi obiadek trzeba ugotować :) Buziaki

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tą pigułe co tak oli powiedziała to bym w pysk dała jak mnie takie podejście do pacjęta wkurza a potem się zalą ze za mało zarabiają itp ehhh

Olka nie daj się tej babie :*

Libra, Pismak lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a i jak dla mnie to Ty po skoku masz 37 ;) czyli owu była wczesniej...

Udostępnie wykres to mi w przyszłym cyklu pomożecie jeśli się tym razem nie uda zafasolkować :))żebym wiedziałą dokładnie w którym momencie najlepiej działac z Mężem :))

Fedra, Libra, Pismak, Shagga_80 lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:

Udostępnianie
    Wchodzisz na „bieżący cykl”, pod wykresem klikasz na „udostępnij wykres”
    Wersja 1 – udostępniana na tablicy
    Klikasz w zakładkę „udostępnij na tablicy” i serduszkiem wybierasz dogodną opcję
    Wersja 2 – udostępnianie w stopce
    Klikasz w zakładkę „miniatura”, kopiujesz wygenerowany link… przechodzisz do ustawień (prawy górny róg), klikasz na zakładkę „społeczność” i link wklejasz w okienko „Twój podpis na forum”

Fedra, Pismak, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Bardzo dobry pomysł, no ma taką laske w domu i narzeka nie wiadomo na co :))
    to stwierdzenie pokaże mu w szczególności:D

Fedra, Agafia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    wiesz zawsze mu możesz pokazać moje zdjecie (chociaż takowe musiałabym zrobić zeby było mnie widac w CAŁEJ okazałości z nadbagazem) i powiedzieć ze niech się cieszy z tego co ma bo by mógł trafić gorzej :P
    on chyba tylko takie wymagania ma co do mojej osoby... ach strach pomyśleć jak on wytrzyma mój wieki brzuch jak ja w ciąży będę:D

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Udostępnie wykres to mi w przyszłym cyklu pomożecie jeśli się tym razem nie uda zafasolkować :))żebym wiedziałą dokładnie w którym momencie najlepiej działac z Mężem :))

najlepiej działać zaczynając od skończonej @ co drugi dzień jeśli rozpoznajesz u siebie śluz płodny wtedy można codziennie a najlepiej to się kochac wtedy kiedy ma się na to ochotę a nie wtedy kiedy trzeba ;) i tego się trzymajmy :)

Libra, Shagga_80, a-koczek lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 3692 3693 3694 3695 3696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ