plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:nie mam siły, nie chcę mi się gadać idę sobie
miałam podczytać ale przybyło tyllllee stron ż esie nie spodxziewałam
pewnie świętowałyście 4000stronkę
miłego dnia wszystkim
p.s. jednak pójdę do tego lekarza niech sprawdzi czy ovu była (mam nadzieję że nie jest za późno)a jak nie to niech da końska dawkę na wywołanie
Powodzenia! O której idziesz?Beata lubi tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Kiedyś, gdy zawodowo byłam związana z przedszkolami (nie pracowałam w przedszkolu), usłyszałam, ze przeważnie to mamy bardziej się przejmują niż dzieci i same je nakręcają. Mówią: "Nie martw się, będzie fajnie a mamusia po ciebie przyjdzie" i dopiero wtedy dziecku przychodzi do głowy myśl, że widocznie jest coś na rzeczy i powinno się martwić...
ja nie histeryzuję
ale widok Ali siedzącej obok innych dzieciaków, cichutkiej, zagubionej.. ech... będzie dobrze.Beata, magdzia26, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Zosiu wszystko będzie dobrze napewno jej sie spodoba nie martw sie na zapas bo ola ma rację dzieciom sie stres udziela
zosia-ktosia, Kfjatus lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Ola_czeka wrote:Boszsz Beata niewyczymie z Tobą!
(heh no miał to byc żart, ale jakoś chyba mi nie wychodzi? )
p.s. idę dzwonić do ginaOla_czeka, Selena, Selena, magdzia26, Fedra, aisa, aisa, Sandraa, Kfjatus, Libra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beatko cieszę się że się jednak zdecydowałaś
Trzymam kciuki
Beata, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Ola_czeka wrote:Pismaku, dużym sukcesem jest już taki ładny wykres. Pamiętaj o tym. Takie ładne, dwufazowe wykresy znacznie ułatwiają zajście w ciążę, nawet jeśli tym razem się nie uda.
Trzymam kciuki!
Wiem wiemAle to już jest ten okres w którym staram się usilnie zachować zimną krew !
Kaja a tobie jak idzie ?20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Witajcie dziewuszki w ten słoneczny dzień!
Jeju - współczuję awarii pralki i nadziejam, że jakoś da sie ja jednak odratować (tak żeby się to opłacało)
Muska - poniekąd rozumiem Twoją rowerową irytację... Też jeździłam do pracy rowerem i jakaś klątwa była rzucona na mój jednoślad, bo często przebijałam sobie dętki...Ale się wkurzałam! I potem naprawa 30 zeta (sama się za to nie zabierałam ani nie angażowałam M)... Bardzo lubię rowerować, ale obiektywnie obliczając, na rower wskoczę dopiero na sezon wiosna 2015...
Ruciu - no, to było raczej wiadome, że w przedszkolu skończy się płaczem. Dziś przy oddawaniu już płakał (M zdał mi relację) - ciekawe czy w ciągu dnia też będą szlochy... No ale co zrobić - podobno taka adaptacja może zająć max miesiąc (mam jednak nadzieję, że u nas to będzie tydzień, najwyżej dwa...)
Effciu - jeszcze męczą Cię mdłości? TRZYMAJ SIĘ, to już pewnie ich końcówka... Ale sama jeszcze pamiętam jak to było... (choć - podkreślam - formalnie pawika nigdy nie odnotowałam)
Zosiu - aha, bo wczoraj było rozpoczęcie roku, a dziś pierwszy dzień w szkolnej ławieCiekawa jestem jak Ala będzie się czuła w nowym miejscu - daj potem znać!
Uff nocleg w Kołobrzegu zaklepany, jednak jedziemy. Pogoda ponoć ma być słoneczna, więc fajnieTo wprawdzie nie to co wywczas Oli, ale zawsze coś
zosia-ktosia, Ola_czeka, Pismak, Beata, Shagga_80, magdzia26, Fedra, aisa, AGA 30, Sandraa, Kfjatus, zbikowa, Libra lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:
ja nie histeryzuję
ale widok Ali siedzącej obok innych dzieciaków, cichutkiej, zagubionej.. ech... będzie dobrze.
Przecież tak nie twierdzę
Tak mi się przypomniało, jak pisałaś o tym, że przedszkole jest fajne. Na tych szkoleniach (na których to usłyszałam) mówili też, że to normalne że dziecko płacze, żeby nie rezygnować z przedszkola z tego powodu. Pani trenerka mówiła "wyobraźcie sobie, że to was nagle wywożą w obce miejsce - normalne, że dziecko czuje się niepewnie, ale to mienie". Kazała przestrzegać rodziców przed kłamstwami typu: "zostań tu w przedszkolu na chwilę, jak tylko wrócę na chwilę do samochodu, coś zostawiłam" (i potem pisk opon i mama jedzie do pracy). To by dopiero wzmogło poczucie bezpieczeństwa takiego szkrabaNo i mówili jeszcze, żeby nie posługiwać się terminologią, której trzylatek nie ogarnia, z cyklu "mamusia przyjdzie o 15:00". Radzili, żeby mówić "przyjdę po spaniu" albo "po obiedzie". Bardzo fajne były te szkolenia, niby oczywiste sprawy a jednak dają do myślenia.
mauysia, zosia-ktosia, Beata, Muska, Shagga_80, magdzia26, Fedra, aisa, Kfjatus, zbikowa, Libra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Przecież tak nie twierdzę
Tak mi się przypomniało, jak pisałaś o tym, że przedszkole jest fajne. Na tych szkoleniach (na których to usłyszałam) mówili też, że to normalne że dziecko płacze, żeby nie rezygnować z przedszkola z tego powodu. Pani trenerka mówiła "wyobraźcie sobie, że to was nagle wywożą w obce miejsce - normalne, że dziecko czuje się niepewnie, ale to mienie". Kazała przestrzegać rodziców przed kłamstwami typu: "zostań tu w przedszkolu na chwilę, jak tylko wrócę na chwilę do samochodu, coś zostawiłam" (i potem pisk opon i mama jedzie do pracy). To by dopiero wzmogło poczucie bezpieczeństwa takiego szkrabaNo i mówili jeszcze, żeby nie posługiwać się terminologią, której trzylatek nie ogarnia, z cyklu "mamusia przyjdzie o 15:00". Radzili, żeby mówić "przyjdę po spaniu" albo "po obiedzie". Bardzo fajne były te szkolenia, niby oczywiste sprawy a jednak dają do myślenia.
No, fajne, widzę, że mówiły o żelaznej zasadzie, która my stosujemy, czyli "nigdy nie wciskaj dziecku kitu".Beata, Muska, Shagga_80, magdzia26, Fedra, aisa, Effcia28, Kfjatus, zbikowa, Libra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Mauysiu dziękuję ci za sprowadzenie mnie w humorystyczny sposób na ziemię
Beata, mauysia, magdzia26, Fedra, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
Ola_czeka wrote:Przecież tak nie twierdzę
super sprawa. ja zawsze starałam się mówić że przyjdę jak zejdziecie na dół do sali (dzieci schodziły o 16:30 a ja własnie w tych okolicach sie pojawiałam). wtedy jak byłam któregos dnia wczesniej to tylko był większy uśmiech na twarzy córkiBeata, Shagga_80, magdzia26, Fedra, aisa, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Olu masz oczywiście świeta rację po raz kolejny dziś to mówię
ale większośc rodziców naprawdę oszukuje swoje dzieci i moim zdaniem stąd potem sa lęki
uważam że dziecko powinno wiedziec dokladnie jak będzie wyglądał dzień i czego sie spodziewać to daje mu poczucie bezpieczeństwa
i musi wiedziec że rodzic po niego wróci ale dopiero po pracy że tez ma obowiązki musi zarobić na zabwaki itp.
proste ale naprawde działamauysia, Ola_czeka, Selena, Shagga_80, magdzia26, Fedra, aisa, Sandraa, Kfjatus, zbikowa, Libra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Kaja wrote:nie wiem jak mi idzie ?? ehhh tylko czekać mi pozostało
Ah ze stresem i tym wkręcaniem jak ci idzie20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
Pismak wrote:Mauysiu dziękuję ci za sprowadzenie mnie w humorystyczny sposób na ziemię
Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Selena, magdzia26, Fedra, aisa, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość