Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja nie nadrabiasz, to nie wiesz jak często do Ciebie gadam :)

Fedra, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    nie mam siły, nie chcę mi się gadać idę sobie
    miałam podczytać ale przybyło tyllllee stron ż esie nie spodxziewałam
    pewnie świętowałyście 4000stronkę

miłego dnia wszystkim <3

p.s. jednak pójdę do tego lekarza niech sprawdzi czy ovu była (mam nadzieję że nie jest za późno)a jak nie to niech da końska dawkę na wywołanie

Powodzenia! O której idziesz?

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu jak miło że się do mnie odzywasz :*
    poprawiłas mi humor chyba jednak na chwilkę zostanę...

Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Kiedyś, gdy zawodowo byłam związana z przedszkolami (nie pracowałam w przedszkolu), usłyszałam, ze przeważnie to mamy bardziej się przejmują niż dzieci i same je nakręcają. Mówią: "Nie martw się, będzie fajnie a mamusia po ciebie przyjdzie" i dopiero wtedy dziecku przychodzi do głowy myśl, że widocznie jest coś na rzeczy i powinno się martwić...

:) ja nie histeryzuję :)

ale widok Ali siedzącej obok innych dzieciaków, cichutkiej, zagubionej.. ech... będzie dobrze.

Beata, magdzia26, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Olu jak miło że się do mnie odzywasz :*
    poprawiłas mi humor chyba jednak na chwilkę zostanę...

Boszsz Beata niewyczymie z Tobą!

Beata, nick nieaktualny, Selena, magdzia26, Fedra, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu wszystko będzie dobrze napewno jej sie spodoba nie martw sie na zapas bo ola ma rację dzieciom sie stres udziela

zosia-ktosia, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Boszsz Beata niewyczymie z Tobą!
    ja z Tobą wytrzymuję to i Ty dasz radę
    (heh no miał to byc żart, ale jakoś chyba mi nie wychodzi? )

p.s. idę dzwonić do gina

Ola_czeka, Selena, Selena, magdzia26, Fedra, aisa, aisa, Sandraa, Kfjatus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko cieszę się że się jednak zdecydowałaś :) Trzymam kciuki :)

Beata, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Pismaku, dużym sukcesem jest już taki ładny wykres. Pamiętaj o tym. Takie ładne, dwufazowe wykresy znacznie ułatwiają zajście w ciążę, nawet jeśli tym razem się nie uda.
    Trzymam kciuki!

Wiem wiem :) Ale to już jest ten okres w którym staram się usilnie zachować zimną krew ! :D

Kaja a tobie jak idzie ?

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki w ten słoneczny dzień!

Jeju - współczuję awarii pralki i nadziejam, że jakoś da sie ja jednak odratować (tak żeby się to opłacało)

Muska - poniekąd rozumiem Twoją rowerową irytację... Też jeździłam do pracy rowerem i jakaś klątwa była rzucona na mój jednoślad, bo często przebijałam sobie dętki... :/ Ale się wkurzałam! I potem naprawa 30 zeta (sama się za to nie zabierałam ani nie angażowałam M)... Bardzo lubię rowerować, ale obiektywnie obliczając, na rower wskoczę dopiero na sezon wiosna 2015...

Ruciu - no, to było raczej wiadome, że w przedszkolu skończy się płaczem. Dziś przy oddawaniu już płakał (M zdał mi relację) - ciekawe czy w ciągu dnia też będą szlochy... No ale co zrobić - podobno taka adaptacja może zająć max miesiąc (mam jednak nadzieję, że u nas to będzie tydzień, najwyżej dwa...)

Effciu - jeszcze męczą Cię mdłości? TRZYMAJ SIĘ, to już pewnie ich końcówka... Ale sama jeszcze pamiętam jak to było... (choć - podkreślam - formalnie pawika nigdy nie odnotowałam)

Zosiu - aha, bo wczoraj było rozpoczęcie roku, a dziś pierwszy dzień w szkolnej ławie :) Ciekawa jestem jak Ala będzie się czuła w nowym miejscu - daj potem znać!

Uff nocleg w Kołobrzegu zaklepany, jednak jedziemy. Pogoda ponoć ma być słoneczna, więc fajnie :) To wprawdzie nie to co wywczas Oli, ale zawsze coś ;)

zosia-ktosia, Ola_czeka, Pismak, Beata, nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, aisa, nick nieaktualny, Sandraa, Kfjatus, zbikowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    :) ja nie histeryzuję :)

ale widok Ali siedzącej obok innych dzieciaków, cichutkiej, zagubionej.. ech... będzie dobrze.

Przecież tak nie twierdzę :)

Tak mi się przypomniało, jak pisałaś o tym, że przedszkole jest fajne. Na tych szkoleniach (na których to usłyszałam) mówili też, że to normalne że dziecko płacze, żeby nie rezygnować z przedszkola z tego powodu. Pani trenerka mówiła "wyobraźcie sobie, że to was nagle wywożą w obce miejsce - normalne, że dziecko czuje się niepewnie, ale to mienie". Kazała przestrzegać rodziców przed kłamstwami typu: "zostań tu w przedszkolu na chwilę, jak tylko wrócę na chwilę do samochodu, coś zostawiłam" (i potem pisk opon i mama jedzie do pracy). To by dopiero wzmogło poczucie bezpieczeństwa takiego szkraba :D No i mówili jeszcze, żeby nie posługiwać się terminologią, której trzylatek nie ogarnia, z cyklu "mamusia przyjdzie o 15:00". Radzili, żeby mówić "przyjdę po spaniu" albo "po obiedzie". Bardzo fajne były te szkolenia, niby oczywiste sprawy a jednak dają do myślenia.

mauysia, zosia-ktosia, Beata, Muska, nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, aisa, Kfjatus, zbikowa, nick nieaktualny, Gunia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Tak mi się przypomniało, jak pisałaś o tym, że przedszkole jest fajne. Na tych szkoleniach (na których to usłyszałam) mówili też, że to normalne że dziecko płacze, żeby nie rezygnować z przedszkola z tego powodu. Pani trenerka mówiła "wyobraźcie sobie, że to was nagle wywożą w obce miejsce - normalne, że dziecko czuje się niepewnie, ale to mienie". Kazała przestrzegać rodziców przed kłamstwami typu: "zostań tu w przedszkolu na chwilę, jak tylko wrócę na chwilę do samochodu, coś zostawiłam" (i potem pisk opon i mama jedzie do pracy). To by dopiero wzmogło poczucie bezpieczeństwa takiego szkraba :D No i mówili jeszcze, żeby nie posługiwać się terminologią, której trzylatek nie ogarnia, z cyklu "mamusia przyjdzie o 15:00". Radzili, żeby mówić "przyjdę po spaniu" albo "po obiedzie". Bardzo fajne były te szkolenia, niby oczywiste sprawy a jednak dają do myślenia.

No, fajne, widzę, że mówiły o żelaznej zasadzie, która my stosujemy, czyli "nigdy nie wciskaj dziecku kitu".

Beata, Muska, nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, aisa, Effcia28, Kfjatus, zbikowa, nick nieaktualny, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysiu dziękuję ci za sprowadzenie mnie w humorystyczny sposób na ziemię :P

Beata, mauysia, magdzia26, Fedra, nick nieaktualny, Kfjatus lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

super sprawa. ja zawsze starałam się mówić że przyjdę jak zejdziecie na dół do sali (dzieci schodziły o 16:30 a ja własnie w tych okolicach sie pojawiałam). wtedy jak byłam któregos dnia wczesniej to tylko był większy uśmiech na twarzy córki :)

Beata, nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, aisa, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Wiem wiem :) Ale to już jest ten okres w którym staram się usilnie zachować zimną krew ! :D

Kaja a tobie jak idzie ?

nie wiem jak mi idzie ?? ehhh tylko czekać mi pozostało

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu masz oczywiście świeta rację po raz kolejny dziś to mówię
    ale większośc rodziców naprawdę oszukuje swoje dzieci i moim zdaniem stąd potem sa lęki

uważam że dziecko powinno wiedziec dokladnie jak będzie wyglądał dzień i czego sie spodziewać to daje mu poczucie bezpieczeństwa
    i musi wiedziec że rodzic po niego wróci ale dopiero po pracy że tez ma obowiązki musi zarobić na zabwaki itp.
    proste ale naprawde działa

mauysia, Ola_czeka, Selena, nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, aisa, Sandraa, Kfjatus, zbikowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    nie wiem jak mi idzie ?? ehhh tylko czekać mi pozostało

Ah ze stresem i tym wkręcaniem jak ci idzie :D

Angelius Provita

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Mauysiu dziękuję ci za sprowadzenie mnie w humorystyczny sposób na ziemię :P
    Miałam jeszcze dodać: masz już w odwodzie podpaski?

Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Selena, magdzia26, Fedra, aisa, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak not stres ,a jest seks bez wkrecania .....luzik guzik ...co ma być to będzie !!!!

Pismak, Beata, Selena, magdzia26, Fedra, aisa, Sandraa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. nawet pokrecilam daty @@@ więc nie wiem czy będzie 6 czy8 mało mnie ona obchodzi ....

Beata lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 3986 3987 3988 3989 3990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ