X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)

Schagga, kurczaki, właśnie uswiadomilal sobie, ze to prawie juz. Dobrze, ze juz spakowana jesteś. Teraz spokojnie czekamy. Juz niedługo będziemy oglądać zdjęcia bobaskow, od Ciebie sie zacznie, potem Mauysia, Rutka ojej, ale ten czas leci :)

Blondi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;) Spełnienia wszystkich marzeń :)

Aisko właśnie, kiedy pierwsza wizyta?

Miłego dnia :)

Shagga_80, aisa, mauysia, magdzia26, Blondi22, Libra, Beata, Pismak, zbikowa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Hej Laski :)

Schagga, kurczaki, właśnie uswiadomilal sobie, ze to prawie juz. Dobrze, ze juz spakowana jesteś. Teraz spokojnie czekamy. Juz niedługo będziemy oglądać zdjęcia bobaskow, od Ciebie sie zacznie, potem Mauysia, Rutka ojej, ale ten czas leci :)

Blondi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;) Spełnienia wszystkich marzeń :)

Aisko właśnie, kiedy pierwsza wizyta?

Miłego dnia :)
    W teorii to ja pierwsza na liście...ale ale..tak sobie myślę że jak ja teraz tak zacznę się oszczędzać do tego nadal leki brać to może okazać się że jeszcze przenoszę...a tymczasem mobilna Mauysia rozpakuje się ;-)

Ilona, aisa, mauysia, magdzia26, Libra, Blondi22, Beata, Effcia28, Sandraa, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ok więc czekamy :-)
    A wizyta u położnej jest taka jak u nas u Gina?

Obstawiam, że podobnie. Z ulotek, które dostałam przy zapisie wynika że badania na toksopl, różyczke itp się odbędą, ale co i kiedy to nie wiem. Będziemy dowiadywać się na bieżąco..

Beata lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Obstawiam, że podobnie. Z ulotek, które dostałam przy zapisie wynika że badania na toksopl, różyczke itp się odbędą, ale co i kiedy to nie wiem. Będziemy dowiadywać się na bieżąco..
    Będziemy więc wspólnie śledzić jak to jest z prowadzeniem ciąży w Szwedowie :-)
    Ps. Kiedyś znajoma opowiadała że Ona w UK w ogóle Gina nie oglądała ..a Usg miała chyba 3 razy ...a czy to Gin robił czy też położna to już nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 08:46

aisa, Libra, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witaj Mauysia! Już w domku? :-)
    Tak, przyjechaliśmy wczoraj o 22:30 :)
    Znad morza wyjechaliśmy trochę po 18, Młodzian zasnął w foteliku prawie od razu po wyjeździe, spał przez cała drogę i potem w domu, więc spał 12 godzin - rekord pobity :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 08:57

Shagga_80, Beata, aisa, Effcia28, Sandraa, Rucia, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    W teorii to ja pierwsza na liście...ale ale..tak sobie myślę że jak ja teraz tak zacznę się oszczędzać do tego nadal leki brać to może okazać się że jeszcze przenoszę...a tymczasem mobilna Mauysia rozpakuje się ;-)
    He he, no bardzo jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać :D
    A powoli zaczynam się stresować jak najlepiej rozwiązać sprawę z opieką nad Leo w tym czasie (najlepiej by było, gdyby akcja porodowa zaczęła się jakoś rano, ale wiadomo, że mogę se gadać, a jak będzie - nie wiadomo :) ), poza tym - dawno temu już o tym pisałam - trochę mnie deprymuje to, że to będzie tak NAGLE, bo ja lubię mieć wszystko zaplanowane, szczególnie jeśli chodzi o sprawy tego kalibru ;) Bo samego porodu się nie boję.

Shagga_80, Beata, Pismak, a-koczek, aisa, Sandraa, Rucia, zbikowa, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaku - a kiedy wynik drugiej bety?
    Kaju - prosimy o raporcik z dzisiejszej wizyty!

Shagga_80, Beata, Pismak, aisa, magdzia26, Sandraa, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, wszystkiego najlepszego! Zdrowia szczęścia pomyślności! Spokojnej drugiej połowy ciąży a potem lekkiego rozwiązania :) Pociechy z dzieciaczków i M :)

Blondi22, Beata, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Blondi - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

Blondi22, Beata, Shagga_80, Effcia28, aisa, magdzia26, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia ;)
    kochane jestescie ;)

;***

Mauysia torcik super ;)

A ja dzis sie nie moglam oprzec i kupilam malutka cieplutka bluzeczke dla bobasa kolor niebieski z misiem wiec na dziewczynke tez w razie czego bedzie pasowac ;) i dałam całe 5zł;)
    wogole zapomnialam ze te rzeczy takie malutkie sa ;)

Beata, mauysia, Shagga_80, Pismak, Effcia28, a-koczek, AGA 30, aisa, magdzia26, Libra, Sandraa, Rucia, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki

Kaju jeszcze raz tu Ci powiem jak ogromnie się cieszę że wreszcze Ci się udało!! <3
    Gratuluję i życzę Ci spokojnych już 8? Miesięcy

Pismaczku Tobie również jeszcze raz z całego serducha gratuluje :* i też życzę spokojnych miesięcy bez nudności

Blondi sto Lat!! I żeby szybko Ci zleciało i szczęśliwego rozwiązania :*

Shaggi podziwiam za zwartośc i gotowość, Ty zawsze jesteś taka dobrze zorganizowana, mam nadzieję że będę mogła skorzystać z Twojej listy

Aisko wypytaj o wszystko konkretnie, bo my nie możemy się doczekać

Mayus ale smaka narobiłaś, wróciłaś już z wywczasu? Wypoczełaś ?
    buziaki dla reszty dziewczyn nie wymioenionych w poście :*

mauysia, Shagga_80, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Effcia28, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Blondi22, a-koczek, aisa, magdzia26, Libra, Sandraa, zbikowa, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:

A ja dzis sie nie moglam oprzec i kupilam malutka cieplutka bluzeczke dla bobasa kolor niebieski z misiem wiec na dziewczynke tez w razie czego bedzie pasowac ;) i dałam całe 5zł;)
    wogole zapomnialam ze te rzeczy takie malutkie sa ;)
    No, czyli powoli zaczyna się kupowanko :)

Beata, Blondi22, aisa, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    He he, no bardzo jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać :D
    A powoli zaczynam się stresować jak najlepiej rozwiązać sprawę z opieką nad Leo w tym czasie (najlepiej by było, gdyby akcja porodowa zaczęła się jakoś rano, ale wiadomo, że mogę se gadać, a jak będzie - nie wiadomo :) ), poza tym - dawno temu już o tym pisałam - trochę mnie deprymuje to, że to będzie tak NAGLE, bo ja lubię mieć wszystko zaplanowane, szczególnie jeśli chodzi o sprawy tego kalibru ;) Bo samego porodu się nie boję.
    Ostatnio moja kuzynka która na koniec lipca rodziła spytała mnie czy już stresuję się..a ja podobnie jak Ty nie boję się (zresztą pierwszego też się nie bałam,trzeba urodzić i nie ma co martwić się) ja teraz martwię się by donosić i żeby wszystko było Ok. Ja jak uda mi się przeforsować swój plan z wyjazdem może od przyszłego już tygodnia do mojej mamy (M jeszcze nic nie wie...wiecie z Nim trzeba dyplomatycznie :-P ) to nie wiem czy M będzie co dzień u nas..jeśli nie to obstawiam że jak coś się zacznie to dzwonie do Niego i najdalej za 45 min powinien być po mnie a ja będę miała czas na dopakowanie jeśli czegoś w torbie nie będzie i Wami jakiś prysznic...ewentualnie zawiezie mnie Dziadek a M dojedzie...no i wiadomo,że u Mamy problem pod tytułem,co zrobić z opieką nad Młodym mam z głowy :)...póki co moje plany są takie i nikt poza Wami ich nie zna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 09:18

mauysia, Beata, Effcia28, Blondi22, a-koczek, aisa, magdzia26, Libra, Sandraa, Rucia, zbikowa, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Beciu :D
    Wyjazd był bardzo fajny, tym bardziej że poszczęściło nam się z pogodą = było słoneczko i ok. 24 stopni. Ale na kapiel w morzu jednak za zimno (wg mnie była lodowata woda)... Ważne też że Leo był zachwycony. Nad morzem był już 2 lata temu, ale miał wtedy roczek więc pewnie niewiele pamiętał. A teraz zwariował z radości na widok takiej gigantycznej piaskownicy :D

Jedno "ale"... właśnie weszłam na wagę i na wskazuje 80 kilo, a przed wyjazdem było 78,5... Jak teraz mam tyć 1,5 kg na 3 dni to ja dziękuję za taki interes!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 09:14

Beata, Shagga_80, Effcia28, Blondi22, a-koczek, aisa, magdzia26, Libra, Sandraa, Rucia, zbikowa, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi - dobry plan z tą przeprowadzką :)

Shagga_80, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś na komórce nie dało się takiego długiego posta pisać i edytować więc nie wysłało mi całego :/ Więc już na kompie dodałam resztę zdania :P

Beciu, miło mi baaaaaaardzo :) Buziaki!

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, Ty już w pracy? Czy lenisz się w domku?

Libra lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kfjatku nie lubię twojej @ :(

Blondi wszystkiego najlepszego :) Dużo zdrówka dla ciebie i maluszka i szczęśliwego rozwiązania

Mauyś byłam dzisiaj rano... wynik będzie dzisiaj chyba do 17 mają mi na maila wysłać...

Miłego dnia życzę wszystkim :)

Shagga_80, Beata, mauysia, Blondi22, aisa, magdzia26, Sandraa, zbikowa, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ja Wam juz zazdroszczę tych porodów normalnie czuję euforię i jakoś tak jakbym czekała na własny poród, kurde teraz to może sie wydarzyć tak naprawde w każdej chwili,

mam tylko nadzieję że uda Wam sie wszystko zorganizować i dopiąć na ostatni guzik, Shaggi że mąż zdąrzy dojechac :*

Mayuś czym Ty sie przejmujesz zaczniesz karmić to wszystko pójdzie migiem, a wyglądasz bardzo ładnie

Shagga_80, mauysia, a-koczek, AGA 30, Pismak, aisa, magdzia26, Libra, Sandraa, zbikowa, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Coś na komórce nie dało się takiego długiego posta pisać i edytować więc nie wysłało mi całego :/ Więc już na kompie dodałam resztę zdania :P

Beciu, miło mi baaaaaaardzo :) Buziaki!
    no i pamiętaj że w stosownym czasie upomnę sie o pomoc :*

Shagga_80, a-koczek, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 4051 4052 4053 4054 4055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ