X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Pamiętam pamiętam...i mało Kogo bym była pewna,że tak fajnie się Nim zajmie,ale Ty pomyśl,czy spodobałby Ci się telefon w środku nocy - RODZĘ! WIOZĘ CI KUBUSIA :P

Nie ma mnie!!
    NOOO!!! a ja za telefon i do szefowej: Jutro mnie nie ma w pracy, bo będę się bawić z Kubusiem... męża oddelegowałabym do salonu.... a ja z Kubusiem miałabym wielkie łoże:D

a-koczek, AGA 30, kopciuszek126, magdzia26, Pismak, Pismak, Sandraa, Beata, aisa, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    sZAGGI dzięki że zerknełaś usunełam ten wodnisty i jest ok więć chyba jednak pójdę na tą betę dziś

koniecznie pogadaj z mamą na spokojnie face to face myslę że zrozumie Twoje obawy i odpuści wyjazd taką ma nadzieję i trzymam kciuki za jej przemyslana i słuszną decyzję

Libruś jakto za starzy? ostatnio znalazłam gdzies wątek że kobiety pisały że nawet po 35 roku zycia kobiet przysługuje... wieć o co cgodzi? chyba nie o wiek M? bo skoro wiek dla kobiet nie jest jakos drastycznie niski to dla mężczyzn pewnie tez nie, w każdym razie jak będziesz miała czas juz po kolejnym urlopie poszukaj info na ten temat

tak mi powiedzieli w klinice... ale to wszystko było jeszcze w wielkiej niewiadomej... teraz wchodzę na ich stronę i czytam, że wiek to tylko jest granicą 40 lat dla kobiet

ale nie wiem, czy chciałoby mi się tyle czekać... bo staram się dopiero rok, więc musiałabym przejść wszystkie badania i jak by nie znaleźli przyczyny niepłodności (tzw. niepłodność idiopatyczna), to i tak mogłabym się zapisać na listę oczekujących za 24 mies. I ciekawa jestem czy zrefundują in vitro wszystkim oczekującym, czy tylko niewielkiej części

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra jak czytam twoją wypowiedź na temat tego, ze jesteście za starzy, to włos mi się jeży na głowie o.O Po raz kolejny pytam się ... w jakim kraju my żyjemy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora na fejsie wrzuciła zdjęcie małej Róży :)

Beata, aisa, mauysia, Ilona lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus moje zdanie jets takie ze jezeli juz zdecydowałaś sie na invitro to chyba czas zacząć dziłać bo zobaczysz te 24 miesiace zleca szybko i im pozniej zaczniesz robic te wszystkie badania to tym pozniej bedziesz cieszyc sie z maleństwa a moze i w tym czasie samej ci sie udac zajsc w ciąże takze niema co gdybac tylko brac sie do roboty
    Libra wrote:
    tak mi powiedzieli w klinice... ale to wszystko było jeszcze w wielkiej niewiadomej... teraz wchodzę na ich stronę i czytam, że wiek to tylko jest granicą 40 lat dla kobiet

ale nie wiem, czy chciałoby mi się tyle czekać... bo staram się dopiero rok, więc musiałabym przejść wszystkie badania i jak by nie znaleźli przyczyny niepłodności (tzw. niepłodność idiopatyczna), to i tak mogłabym się zapisać na listę oczekujących za 24 mies. I ciekawa jestem czy zrefundują in vitro wszystkim oczekującym, czy tylko niewielkiej części

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Pismak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Libruś no ale jak teraz pójdziecie na jesień do tej kliniki to przecież porobią wam badania i będzie wiadomo co i jak w przeciągu roku ! a na pewno do 40 to już będziesz miała dzidzi albo dwa nawet !
    Ja jednak wierzę że wam się uda bez in vitro !

I masz ode mnie 7000 lajka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 11:50

magdzia26, Beata, Libra, Ilona, Shagga_80, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kOPCIUSZKU dzięki kochana
    życzę zdrówka dla Cyprianka :*

Libruś ale jestes kochana dla Szagii (trzymamy Cię wszystkie za słowo... :P )

Libra, magdzia26, kopciuszek126, Shagga_80, Spero lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

no tak bo musisz mieć dokumentacje medyczna że starasz sie min. 2 lata

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Libra ja mam rozwiązanie dla ciebie.

Moja koleżanka jakies 2 moze 3 lata temu potzrbowała kasy na operacje nogi około 40 tys. wiesz co zrobiła? na fc wysłala prośbe do swoich znajomych ze potrzebuje kasy i kazda kwota ja zadowoli i wyobraz sobie ze w ciagu 3 miesiecy uzbierała całą sumę
    my mamy kasę na badania wstępne, stymulację i pierwsze podejście powinno nam wystarczyć... a reszta pójdzie w kredyt... to się da załatwić, bo przecież najważniejsze, żeby się udało, by nie pozostała gorycz i kredyty

Beata, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo kochan myślałam ze to kwestia finansów a jeżeli nie to dziłac i byc dobrej mysli zobacz ta moja znajoma za pierwszym podejscie i chyba sie udąło bo jak jest w 4 miesiącu to juz tylko bedzie do przodu
    Libra wrote:
    my mamy kasę na badania wstępne, stymulację i pierwsze podejście powinno nam wystarczyć... a reszta pójdzie w kredyt... to się da załatwić, bo przecież najważniejsze, żeby się udało, by nie pozostała gorycz i kredyty

Beata, Libra, aisa, magdzia26, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra to jeszcze tak sie spytam to na co wy teraz czekać to jakies mega kolejki są czy poprostu chcecie zobaczyc czy na refundacje sie załapiecie

zpbnej28qs8fkan8.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra i jej mąż są obydwoje zdrowi i w pełni zdatni z medycznego punktu widzenia, wiec to nie tak hop siup wydać tyle kasy skoro jest nadzieja że w każdej chwili może się udac i ja w to wierzę i głęboko trzymam za nich kciuki

magdzia26, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja teraz widzę....u mnie w pracy! 6-cioro niemowlaków!
    czuję że patrzą na mnie...:P

a-koczek, magdzia26, Ilona, Shagga_80, Spero, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia - raczej takie stwierdzenie, że nie pierwszej świeżości - to są o moim m... o mnie mowią, że ja mam jeszcze czas

A-koczek - my już o badanich w klinice myślimy od zimy (kiedy dowiedziałam się o guzie), ale zjawić się nam kazali jesienią... więc teraz czekam na @... wyliczam termin 3dc następnego cyklu i będę próbować zaklepać termin na pierwszą wizytę...

Becia - a możesz mnie trzymać za słowo... nie rzucam słów na wiatr;)

a teraz zmykam, bo moje myśli znów zbaczają z obranego kursu i zaczynam się sama nakręcać i stresować.... więc sama sobie powiem: Nie idź w tę stronę!:D
    idę w stos papierów, bo skubane same się nie chcą zrobić i uporządkować;)

Pismak, magdzia26, a-koczek, Beata, mauysia, Ilona, Shagga_80, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra i jej mąż są obydwoje zdrowi i w pełni zdatni z medycznego punktu widzenia, wiec to nie tak hop siup wydać tyle kasy skoro jest nadzieja że w każdej chwili może się udac i ja w to wierzę i głęboko trzymam za nich kciuki
    no nie dokońca... co prawda mój m ma dobre wyniki, ale ma powtórzyć badanie
    a ja mam guza... no i jeszcze zapewne czeka mnie badanie drożności jajowodów (bo nie miałam)... a bez tego gin mnie nie chciał stymulować przy dobrych wynikach hormonów

i już mnie nie ma, ale będę podczytywać

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No i wszystko jasne czemu omdlenie w Lekarzach było :-)
    Spokojnie tu dziś :-)
    Myślisz że ta zdzira jest w ciąży z Małaszyńskim ?!?!?!?!?!?!?!!??

[Nie no żartuję, tak naprawdę to w ogóle się tym nie emocjonuję :) ]

a-koczek, Beata, Rucia, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu się wymądrzam radzę Librze że by zacżęła działać a sama niemam kiedy do gina sie wybrac i w koncu wziąść sie za siebie i porobić moze wyniki bo juz rok minął a tu nic

Beata, aisa, Libra, Ilona, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z kim innym mogła by byc kilka odcinków mi umknęło wiec może w między czasi z kims tam na boku baraszkowała
    mauysia wrote:

mauysia, AGA 30, Ilona, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała w dziesiatkę :-)
    mauysia wrote:

Ilona, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lIBRUŚ ale bylam pewna ze gin Cię uspokajał że ten guzek nie jest przyczyna i nie ma jakiegoś większego wpływu na zaciażenie?

w każdym razie życzę i wierzę że uda sie bez invitro, ale jesli jesteś przekonana to faktycznie nie ma na co czekac, tak czy siak trzymam kciuki
    i już nie nakrecaj sie kochana wracaj do pracy a ja zrobię tak samo

bo już odczuwam mega mdłości i zaraz zacznę szukac przyczyn :P

a-koczek, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 4071 4072 4073 4074 4075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ