SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Pamiętam pamiętam...i mało Kogo bym była pewna,że tak fajnie się Nim zajmie,ale Ty pomyśl,czy spodobałby Ci się telefon w środku nocy - RODZĘ! WIOZĘ CI KUBUSIA :P

Nie ma mnie!!
    NOOO!!! a ja za telefon i do szefowej: Jutro mnie nie ma w pracy, bo będę się bawić z Kubusiem... męża oddelegowałabym do salonu.... a ja z Kubusiem miałabym wielkie łoże:D

a-koczek, AGA 30, kopciuszek126, magdzia26, Pismak, Pismak, Sandraa, Beata, aisa, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    sZAGGI dzięki że zerknełaś usunełam ten wodnisty i jest ok więć chyba jednak pójdę na tą betę dziś

koniecznie pogadaj z mamą na spokojnie face to face myslę że zrozumie Twoje obawy i odpuści wyjazd taką ma nadzieję i trzymam kciuki za jej przemyslana i słuszną decyzję

Libruś jakto za starzy? ostatnio znalazłam gdzies wątek że kobiety pisały że nawet po 35 roku zycia kobiet przysługuje... wieć o co cgodzi? chyba nie o wiek M? bo skoro wiek dla kobiet nie jest jakos drastycznie niski to dla mężczyzn pewnie tez nie, w każdym razie jak będziesz miała czas juz po kolejnym urlopie poszukaj info na ten temat

tak mi powiedzieli w klinice... ale to wszystko było jeszcze w wielkiej niewiadomej... teraz wchodzę na ich stronę i czytam, że wiek to tylko jest granicą 40 lat dla kobiet

ale nie wiem, czy chciałoby mi się tyle czekać... bo staram się dopiero rok, więc musiałabym przejść wszystkie badania i jak by nie znaleźli przyczyny niepłodności (tzw. niepłodność idiopatyczna), to i tak mogłabym się zapisać na listę oczekujących za 24 mies. I ciekawa jestem czy zrefundują in vitro wszystkim oczekującym, czy tylko niewielkiej części

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra jak czytam twoją wypowiedź na temat tego, ze jesteście za starzy, to włos mi się jeży na głowie o.O Po raz kolejny pytam się ... w jakim kraju my żyjemy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora na fejsie wrzuciła zdjęcie małej Róży :)

Beata, aisa, mauysia, Ilona lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus moje zdanie jets takie ze jezeli juz zdecydowałaś sie na invitro to chyba czas zacząć dziłać bo zobaczysz te 24 miesiace zleca szybko i im pozniej zaczniesz robic te wszystkie badania to tym pozniej bedziesz cieszyc sie z maleństwa a moze i w tym czasie samej ci sie udac zajsc w ciąże takze niema co gdybac tylko brac sie do roboty
    Libra wrote:
    tak mi powiedzieli w klinice... ale to wszystko było jeszcze w wielkiej niewiadomej... teraz wchodzę na ich stronę i czytam, że wiek to tylko jest granicą 40 lat dla kobiet

ale nie wiem, czy chciałoby mi się tyle czekać... bo staram się dopiero rok, więc musiałabym przejść wszystkie badania i jak by nie znaleźli przyczyny niepłodności (tzw. niepłodność idiopatyczna), to i tak mogłabym się zapisać na listę oczekujących za 24 mies. I ciekawa jestem czy zrefundują in vitro wszystkim oczekującym, czy tylko niewielkiej części

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Pismak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Libruś no ale jak teraz pójdziecie na jesień do tej kliniki to przecież porobią wam badania i będzie wiadomo co i jak w przeciągu roku ! a na pewno do 40 to już będziesz miała dzidzi albo dwa nawet !
    Ja jednak wierzę że wam się uda bez in vitro !

I masz ode mnie 7000 lajka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 11:50

magdzia26, Beata, Libra, Ilona, Shagga_80, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kOPCIUSZKU dzięki kochana
    życzę zdrówka dla Cyprianka :*

Libruś ale jestes kochana dla Szagii (trzymamy Cię wszystkie za słowo... :P )

Libra, magdzia26, kopciuszek126, Shagga_80, Spero lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

no tak bo musisz mieć dokumentacje medyczna że starasz sie min. 2 lata

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Libra ja mam rozwiązanie dla ciebie.

Moja koleżanka jakies 2 moze 3 lata temu potzrbowała kasy na operacje nogi około 40 tys. wiesz co zrobiła? na fc wysłala prośbe do swoich znajomych ze potrzebuje kasy i kazda kwota ja zadowoli i wyobraz sobie ze w ciagu 3 miesiecy uzbierała całą sumę
    my mamy kasę na badania wstępne, stymulację i pierwsze podejście powinno nam wystarczyć... a reszta pójdzie w kredyt... to się da załatwić, bo przecież najważniejsze, żeby się udało, by nie pozostała gorycz i kredyty

Beata, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo kochan myślałam ze to kwestia finansów a jeżeli nie to dziłac i byc dobrej mysli zobacz ta moja znajoma za pierwszym podejscie i chyba sie udąło bo jak jest w 4 miesiącu to juz tylko bedzie do przodu
    Libra wrote:
    my mamy kasę na badania wstępne, stymulację i pierwsze podejście powinno nam wystarczyć... a reszta pójdzie w kredyt... to się da załatwić, bo przecież najważniejsze, żeby się udało, by nie pozostała gorycz i kredyty

Beata, Libra, aisa, magdzia26, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra to jeszcze tak sie spytam to na co wy teraz czekać to jakies mega kolejki są czy poprostu chcecie zobaczyc czy na refundacje sie załapiecie

zpbnej28qs8fkan8.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra i jej mąż są obydwoje zdrowi i w pełni zdatni z medycznego punktu widzenia, wiec to nie tak hop siup wydać tyle kasy skoro jest nadzieja że w każdej chwili może się udac i ja w to wierzę i głęboko trzymam za nich kciuki

magdzia26, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja teraz widzę....u mnie w pracy! 6-cioro niemowlaków!
    czuję że patrzą na mnie...:P

a-koczek, magdzia26, Ilona, Shagga_80, Spero, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia - raczej takie stwierdzenie, że nie pierwszej świeżości - to są o moim m... o mnie mowią, że ja mam jeszcze czas

A-koczek - my już o badanich w klinice myślimy od zimy (kiedy dowiedziałam się o guzie), ale zjawić się nam kazali jesienią... więc teraz czekam na @... wyliczam termin 3dc następnego cyklu i będę próbować zaklepać termin na pierwszą wizytę...

Becia - a możesz mnie trzymać za słowo... nie rzucam słów na wiatr;)

a teraz zmykam, bo moje myśli znów zbaczają z obranego kursu i zaczynam się sama nakręcać i stresować.... więc sama sobie powiem: Nie idź w tę stronę!:D
    idę w stos papierów, bo skubane same się nie chcą zrobić i uporządkować;)

Pismak, magdzia26, a-koczek, Beata, mauysia, Ilona, Shagga_80, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra i jej mąż są obydwoje zdrowi i w pełni zdatni z medycznego punktu widzenia, wiec to nie tak hop siup wydać tyle kasy skoro jest nadzieja że w każdej chwili może się udac i ja w to wierzę i głęboko trzymam za nich kciuki
    no nie dokońca... co prawda mój m ma dobre wyniki, ale ma powtórzyć badanie
    a ja mam guza... no i jeszcze zapewne czeka mnie badanie drożności jajowodów (bo nie miałam)... a bez tego gin mnie nie chciał stymulować przy dobrych wynikach hormonów

i już mnie nie ma, ale będę podczytywać

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No i wszystko jasne czemu omdlenie w Lekarzach było :-)
    Spokojnie tu dziś :-)
    Myślisz że ta zdzira jest w ciąży z Małaszyńskim ?!?!?!?!?!?!?!!??

[Nie no żartuję, tak naprawdę to w ogóle się tym nie emocjonuję :) ]

a-koczek, Beata, Rucia, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu się wymądrzam radzę Librze że by zacżęła działać a sama niemam kiedy do gina sie wybrac i w koncu wziąść sie za siebie i porobić moze wyniki bo juz rok minął a tu nic

Beata, aisa, Libra, Ilona, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z kim innym mogła by byc kilka odcinków mi umknęło wiec może w między czasi z kims tam na boku baraszkowała
    mauysia wrote:

mauysia, AGA 30, Ilona, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała w dziesiatkę :-)
    mauysia wrote:

Ilona, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lIBRUŚ ale bylam pewna ze gin Cię uspokajał że ten guzek nie jest przyczyna i nie ma jakiegoś większego wpływu na zaciażenie?

w każdym razie życzę i wierzę że uda sie bez invitro, ale jesli jesteś przekonana to faktycznie nie ma na co czekac, tak czy siak trzymam kciuki
    i już nie nakrecaj sie kochana wracaj do pracy a ja zrobię tak samo

bo już odczuwam mega mdłości i zaraz zacznę szukac przyczyn :P

a-koczek, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 4071 4072 4073 4074 4075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ