plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Pamiętam pamiętam...i mało Kogo bym była pewna,że tak fajnie się Nim zajmie,ale Ty pomyśl,czy spodobałby Ci się telefon w środku nocy - RODZĘ! WIOZĘ CI KUBUSIA
Nie ma mnie!!a-koczek, AGA 30, kopciuszek126, magdzia26, Pismak, Pismak, Sandraa, Beata, aisa, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:sZAGGI dzięki że zerknełaś usunełam ten wodnisty i jest ok więć chyba jednak pójdę na tą betę dziś
koniecznie pogadaj z mamą na spokojnie face to face myslę że zrozumie Twoje obawy i odpuści wyjazd taką ma nadzieję i trzymam kciuki za jej przemyslana i słuszną decyzję
Libruś jakto za starzy? ostatnio znalazłam gdzies wątek że kobiety pisały że nawet po 35 roku zycia kobiet przysługuje... wieć o co cgodzi? chyba nie o wiek M? bo skoro wiek dla kobiet nie jest jakos drastycznie niski to dla mężczyzn pewnie tez nie, w każdym razie jak będziesz miała czas juz po kolejnym urlopie poszukaj info na ten temat
tak mi powiedzieli w klinice... ale to wszystko było jeszcze w wielkiej niewiadomej... teraz wchodzę na ich stronę i czytam, że wiek to tylko jest granicą 40 lat dla kobiet
ale nie wiem, czy chciałoby mi się tyle czekać... bo staram się dopiero rok, więc musiałabym przejść wszystkie badania i jak by nie znaleźli przyczyny niepłodności (tzw. niepłodność idiopatyczna), to i tak mogłabym się zapisać na listę oczekujących za 24 mies. I ciekawa jestem czy zrefundują in vitro wszystkim oczekującym, czy tylko niewielkiej częściWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 11:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Librus moje zdanie jets takie ze jezeli juz zdecydowałaś sie na invitro to chyba czas zacząć dziłać bo zobaczysz te 24 miesiace zleca szybko i im pozniej zaczniesz robic te wszystkie badania to tym pozniej bedziesz cieszyc sie z maleństwa a moze i w tym czasie samej ci sie udac zajsc w ciąże takze niema co gdybac tylko brac sie do robotyLibra wrote:tak mi powiedzieli w klinice... ale to wszystko było jeszcze w wielkiej niewiadomej... teraz wchodzę na ich stronę i czytam, że wiek to tylko jest granicą 40 lat dla kobiet
ale nie wiem, czy chciałoby mi się tyle czekać... bo staram się dopiero rok, więc musiałabym przejść wszystkie badania i jak by nie znaleźli przyczyny niepłodności (tzw. niepłodność idiopatyczna), to i tak mogłabym się zapisać na listę oczekujących za 24 mies. I ciekawa jestem czy zrefundują in vitro wszystkim oczekującym, czy tylko niewielkiej części -
Libra wrote:tak mi powiedzieli w klinice... ale to wszystko było jeszcze w wielkiej niewiadomej... teraz wchodzę na ich stronę i czytam, że wiek to tylko jest granicą 40 lat dla kobiet
ale nie wiem, czy chciałoby mi się tyle czekać... bo staram się dopiero rok, więc musiałabym przejść wszystkie badania i jak by nie znaleźli przyczyny niepłodności (tzw. niepłodność idiopatyczna), to i tak mogłabym się zapisać na listę oczekujących za 24 mies. I ciekawa jestem czy zrefundują in vitro wszystkim oczekującym, czy tylko niewielkiej części
Libruś no ale jak teraz pójdziecie na jesień do tej kliniki to przecież porobią wam badania i będzie wiadomo co i jak w przeciągu roku ! a na pewno do 40 to już będziesz miała dzidzi albo dwa nawet !
Ja jednak wierzę że wam się uda bez in vitro !
I masz ode mnie 7000 lajka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 11:50
magdzia26, Beata, Libra, Ilona, Shagga_80, Spero lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
kOPCIUSZKU dzięki kochana
życzę zdrówka dla Cyprianka :*
Libruś ale jestes kochana dla Szagii (trzymamy Cię wszystkie za słowo...)
Libra, magdzia26, kopciuszek126, Shagga_80, Spero lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Libra wrote:tak mi powiedzieli w klinice... ale to wszystko było jeszcze w wielkiej niewiadomej... teraz wchodzę na ich stronę i czytam, że wiek to tylko jest granicą 40 lat dla kobiet
ale nie wiem, czy chciałoby mi się tyle czekać... bo staram się dopiero rok, więc musiałabym przejść wszystkie badania i jak by nie znaleźli przyczyny niepłodności (tzw. niepłodność idiopatyczna), to i tak mogłabym się zapisać na listę oczekujących za 24 mies. I ciekawa jestem czy zrefundują in vitro wszystkim oczekującym, czy tylko niewielkiej częściLibra lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Libra ja mam rozwiązanie dla ciebie.
Moja koleżanka jakies 2 moze 3 lata temu potzrbowała kasy na operacje nogi około 40 tys. wiesz co zrobiła? na fc wysłala prośbe do swoich znajomych ze potrzebuje kasy i kazda kwota ja zadowoli i wyobraz sobie ze w ciagu 3 miesiecy uzbierała całą sumęBeata, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
a bo kochan myślałam ze to kwestia finansów a jeżeli nie to dziłac i byc dobrej mysli zobacz ta moja znajoma za pierwszym podejscie i chyba sie udąło bo jak jest w 4 miesiącu to juz tylko bedzie do przoduLibra wrote:my mamy kasę na badania wstępne, stymulację i pierwsze podejście powinno nam wystarczyć... a reszta pójdzie w kredyt... to się da załatwić, bo przecież najważniejsze, żeby się udało, by nie pozostała gorycz i kredyty
Beata, Libra, aisa, magdzia26, Ilona, Spero lubią tę wiadomość
-
Libra i jej mąż są obydwoje zdrowi i w pełni zdatni z medycznego punktu widzenia, wiec to nie tak hop siup wydać tyle kasy skoro jest nadzieja że w każdej chwili może się udac i ja w to wierzę i głęboko trzymam za nich kciuki
magdzia26, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
wiecie co ja teraz widzę....u mnie w pracy! 6-cioro niemowlaków!
czuję że patrzą na mnie...a-koczek, magdzia26, Ilona, Shagga_80, Spero, aisa lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyRucia - raczej takie stwierdzenie, że nie pierwszej świeżości - to są o moim m... o mnie mowią, że ja mam jeszcze czas
A-koczek - my już o badanich w klinice myślimy od zimy (kiedy dowiedziałam się o guzie), ale zjawić się nam kazali jesienią... więc teraz czekam na @... wyliczam termin 3dc następnego cyklu i będę próbować zaklepać termin na pierwszą wizytę...
Becia - a możesz mnie trzymać za słowo... nie rzucam słów na wiatr;)
a teraz zmykam, bo moje myśli znów zbaczają z obranego kursu i zaczynam się sama nakręcać i stresować.... więc sama sobie powiem: Nie idź w tę stronę!
idę w stos papierów, bo skubane same się nie chcą zrobić i uporządkowaćPismak, magdzia26, a-koczek, Beata, mauysia, Ilona, Shagga_80, Spero, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Libra i jej mąż są obydwoje zdrowi i w pełni zdatni z medycznego punktu widzenia, wiec to nie tak hop siup wydać tyle kasy skoro jest nadzieja że w każdej chwili może się udac i ja w to wierzę i głęboko trzymam za nich kciuki
a ja mam guza... no i jeszcze zapewne czeka mnie badanie drożności jajowodów (bo nie miałam)... a bez tego gin mnie nie chciał stymulować przy dobrych wynikach hormonów
i już mnie nie ma, ale będę podczytywaćShagga_80 lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:No i wszystko jasne czemu omdlenie w Lekarzach było
Spokojnie tu dziś
[Nie no żartuję, tak naprawdę to w ogóle się tym nie emocjonuję]
a-koczek, Beata, Rucia, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
a z kim innym mogła by byc kilka odcinków mi umknęło wiec może w między czasi z kims tam na boku baraszkowałamauysia wrote:Myślisz że ta zdzira jest w ciąży z Małaszyńskim ?!?!?!?!?!?!?!!??
[Nie no żartuję, tak naprawdę to w ogóle się tym nie emocjonuję]
mauysia, AGA 30, Ilona, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lIBRUŚ ale bylam pewna ze gin Cię uspokajał że ten guzek nie jest przyczyna i nie ma jakiegoś większego wpływu na zaciażenie?
w każdym razie życzę i wierzę że uda sie bez invitro, ale jesli jesteś przekonana to faktycznie nie ma na co czekac, tak czy siak trzymam kciuki
i już nie nakrecaj sie kochana wracaj do pracy a ja zrobię tak samo
bo już odczuwam mega mdłości i zaraz zacznę szukac przyczyna-koczek, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość
Oliwka 2006