SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    aaa wiesz dobrze jak za długo stoję to się w głowie kreci ,a tak po za tym ok i waga mi spadła :-)
    ja dzis mam takie zawroty w glowie i zaraz słabo mi sie robi jak postoje

a.png
    a.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór...
    Jestem padnięta - bardzo ciężki dyżur a zapowiadało się tak spokojnie.
    "Zwolnily" się dwa pesele...

Kaja datę porodu masz wyznaczoną w moje urodziny:)
    Idę się wykąpać i potem nadrobię zaległości w czytaniu:)

Kaja, Libra, Spero, Dodi, aisa, magdzia26, a-koczek, Beata, Blondi22, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie :)

Kaju, nie stresuj się bez potrzeby! Przecież wyniki są w normie. Dopóki nie masz drugiego wyniku, nie denerwuj się bezpodstawnie.

Shagga_80, Libra, Dodi, aisa, magdzia26, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Witam wieczornie :)

Kaju, nie stresuj się bez potrzeby! Przecież wyniki są w normie. Dopóki nie masz drugiego wyniku, nie denerwuj się bezpodstawnie.

Oby oby bo stracha mam się.....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widac ze jednak się nie powinnam wypowiadać bo tylko się odezwałam a już wprowadziłam zamęt...

Kaja nie martw sę na zapas jesteś dopiero w 5 tygodniu a wynik progesteronu masz jak na ten tydzień bardzo dobry, tylko warto jest go skontrolować i tyle...

Blondi w tabelce jesteście według kolejjności testowania jak będe robić następne korekty to Cię poprawie...\

i już się więcej nie odzywam... zmiany tabelkowe prosze zgłaszać na priv...

spokojnego wieczoru udanego weekendu i uśmiechu na ustach cały czas no i kolejnych zielonych kropek na wykresach... bez odbioru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 21:15

a-koczek, Beata, Blondi22, Ilona, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę kochane pod prysznic i do łóżka jutro rano na badania muszę jechać ;-)'

Miłej nocki dobranocki i kolorowych snów (ja będę miała grzybowe)

a-koczek, Ilona lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) już po usg :) wszystko jest dobrze :) Serduszko prawidłowej budowy :) mały waży już 359 g :) i według obwodu główki to 20t3d :) a i już jest ułozony główką do dołu :) ale dzidziuś nie był dziś chętny do współpracy..i nie mamy żadnej fotki..tylko filmik :) więc jutro pójde do fotografa może uda mu się jakieś fotki z filmu zrobić :) a no i udało nam się dostrzec co ma między nogami ;) no i na 100 % będzie Kacperek :)

Shagga_80, AGA 30, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, sylwia1985, mauysia, Fedra, aisa, Libra, zbikowa, Spero, anka_a, Dodi, Sandraa, Rucia, jeju, magdzia26, a-koczek, Beata, Blondi22, Ilona lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Fedruś odzywaj się! Tęsknimy , pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!
    U mnie nic nowego,więc nie odzywam się :P

PS. Aguś, ja chcę na grzyby z Tobą !!!!!!!!!!!!!

AGA 30, Libra, Spero, Dodi, Sandraa, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kochana Fedruś odzywaj się! Tęsknimy , pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!
    U mnie nic nowego,więc nie odzywam się :P

PS. Aguś, ja chcę na grzyby z Tobą !!!!!!!!!!!!!

Dawaj kochana bo ja nie mam z kim z rana chodzić :-)

no dobra idę już;-)

Selenko super wieści no i gratki na te jajca :-)

Selena, Shagga_80, Spero, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wybrałam moment żeby wejść, akurat na wieści od Selenki natknęłam się :) Gratuluję Synusia, synusie są fajni :D No i wychodzi,że Twój Synuś też starszy niż OM wskazuje :) Ja z filmiku wycinałam klatki programem : windows movie maker, stąd mam fotkę w suwaczku :)

Selena, Libra, Spero, aisa, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleneko gratulacje synusia :) i cieszę się że zdrowo rośnie :)

Ja uciekam już do łóżeczka bo rano na 8:40 mam tą wizytę u ginka :)
    Trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko dobrze było !

Buziaki i miłej nocki :)

Shagga_80, Selena, aisa, Libra, Spero, Dodi, magdzia26, Beata, Blondi22, Ilona, AGA 30 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Na tarczycy to ja sięzupełnie nie znam :) jak robię badania to patrzę czy w normie i jak tak to się nie martwię :) właśnie z ciekawości odkopalam swoje tsh z marca i miałam wtedy 2.36 niby w normie ;) ale pamiętam ze wyczytalam ze powyżej 2 to nie dobrze dla starających się i w ciąży :/ zapytam jutro ginka o to:)
    Apropo norm ....niestety w wielu przypadkach jest tak,że laboratoria podają normy dla "normalnych" (że się ta wyrażę ) ludzi, a normy dla ciężarnych są inne...i tak jest właśnie z tsh i np z glukozą (czy raczej po obciążeniu glukozą).
    A co do tego nieszczęsnego progesteronu to jest tak jak mówi Fedrusia, jeden wynik (nawet jeśli wydaje się nie aż tak wysoki) nie wiele mówi a już na pewno nic złego nie musi zwiastować, u Kai jest w normie więc podstaw do zmartwienia nie ma...innych objawów niepokojących też Kajusia nie masz, prawda? Więc postaraj się wyluzować i nie martwić na zapas :)...a tak na marginesie,bo nie doczytałam, Kajusia Ginka już dojrzała serduszko Maluszka?

Libra, Spero, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seleno fajnie ze syncio bedzie

ja zmykusiam spac bo rano pobudka i do gina a potem do pracy

spokojnej nocy

Shagga_80, Selena, Pismak, aisa, Libra, Spero, Dodi, magdzia26, a-koczek, Ilona lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Sleneko gratulacje synusia :) i cieszę się że zdrowo rośnie :)

Ja uciekam już do łóżeczka bo rano na 8:40 mam tą wizytę u ginka :)
    Trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko dobrze było !

Buziaki i miłej nocki :)
    Będzie, będzie :)
    Widać,że jutro jakiś ginekologiczny dzień...Pismak, Sylwia :) Zaraz po wyjściu od Gina prosimy o relację!!!

Pismak, Libra, Spero, magdzia26, a-koczek, Blondi22, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No ale wybrałam moment żeby wejść, akurat na wieści od Selenki natknęłam się :) Gratuluję Synusia, synusie są fajni :D No i wychodzi,że Twój Synuś też starszy niż OM wskazuje :) Ja z filmiku wycinałam klatki programem : windows movie maker, stąd mam fotkę w suwaczku :)
    O widzisz Shagga to spróbuje sama :) aha jakimś cudem udało mi sie załadować filmik na fb :) więc zapraszam do obejrzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 21:42

mauysia, Pismak, Libra, Spero, aisa, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    O widzisz Shagga to spróbuje sama :) aha jakiś cudem udało mi sie załadować filmik na fb :) więc zapraszam do obejrzenia :)
    Lecę oglądać :D

Selena, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    O widzisz Shagga to spróbuje sama :) aha jakiś cudem udało mi sie załadować filmik na fb :) więc zapraszam do obejrzenia :)
    Ahhh...filmiki są super :) To chyba najlepsza pamiątka :) Liczę,że we wtorek i ja dostanę filmik...ostatni już raczej :) Kolejny będzie po drugiej stronie brzucha :)

Selena, Libra, Spero, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale dziś masakrycznie dokucza mi zgaga :( Włosy Młodemu rosną,tak ;) ?
    Ja raczej obstawiam,że to po kluskach z mięsem od mojej mamy...ja już od kilku co najmniej miesięcy żyję bez glutaminianu a Ona oczywiście nie :(

PS. Myślę Libruś, że z taką Mamusią jak Twoja dogadałabym się :D

Selena, Libra, Dodi, Rucia, aisa, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ahhh...filmiki są super :) To chyba najlepsza pamiątka :) Liczę,że we wtorek i ja dostanę filmik...ostatni już raczej :) Kolejny będzie po drugiej stronie brzucha :)
    No super sprawa :) no a teraz mykam bo mnie m pogania bo chciałby już do łóżka a ja jeszcze nie umyta..więc ide do łazienki :) do jutra :) dobranoc :)

Shagga_80, Spero, magdzia26, a-koczek, Beata, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    O widzisz Shagga to spróbuje sama :) aha jakimś cudem udało mi sie załadować filmik na fb :) więc zapraszam do obejrzenia :)

a ja nie umiem znaleźć filmiku na twoim fb :/ chyba już mi się jednak wada pogorszyła :/

Nic podejmę wyzwanie jutro może jak się wyśpię to mi się wzrok poprawi :D

Tym razem naprawdę dobranoc :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
‹‹ 4091 4092 4093 4094 4095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ