X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    aaa wiesz dobrze jak za długo stoję to się w głowie kreci ,a tak po za tym ok i waga mi spadła :-)
    ja dzis mam takie zawroty w glowie i zaraz słabo mi sie robi jak postoje

a.png
    a.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór...
    Jestem padnięta - bardzo ciężki dyżur a zapowiadało się tak spokojnie.
    "Zwolnily" się dwa pesele...

Kaja datę porodu masz wyznaczoną w moje urodziny:)
    Idę się wykąpać i potem nadrobię zaległości w czytaniu:)

Kaja, Libra, Spero, Dodi, aisa, magdzia26, a-koczek, Beata, Blondi22, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie :)

Kaju, nie stresuj się bez potrzeby! Przecież wyniki są w normie. Dopóki nie masz drugiego wyniku, nie denerwuj się bezpodstawnie.

Shagga_80, Libra, Dodi, aisa, magdzia26, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Witam wieczornie :)

Kaju, nie stresuj się bez potrzeby! Przecież wyniki są w normie. Dopóki nie masz drugiego wyniku, nie denerwuj się bezpodstawnie.

Oby oby bo stracha mam się.....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widac ze jednak się nie powinnam wypowiadać bo tylko się odezwałam a już wprowadziłam zamęt...

Kaja nie martw sę na zapas jesteś dopiero w 5 tygodniu a wynik progesteronu masz jak na ten tydzień bardzo dobry, tylko warto jest go skontrolować i tyle...

Blondi w tabelce jesteście według kolejjności testowania jak będe robić następne korekty to Cię poprawie...\

i już się więcej nie odzywam... zmiany tabelkowe prosze zgłaszać na priv...

spokojnego wieczoru udanego weekendu i uśmiechu na ustach cały czas no i kolejnych zielonych kropek na wykresach... bez odbioru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 21:15

a-koczek, Beata, Blondi22, Ilona, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę kochane pod prysznic i do łóżka jutro rano na badania muszę jechać ;-)'

Miłej nocki dobranocki i kolorowych snów (ja będę miała grzybowe)

a-koczek, Ilona lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) już po usg :) wszystko jest dobrze :) Serduszko prawidłowej budowy :) mały waży już 359 g :) i według obwodu główki to 20t3d :) a i już jest ułozony główką do dołu :) ale dzidziuś nie był dziś chętny do współpracy..i nie mamy żadnej fotki..tylko filmik :) więc jutro pójde do fotografa może uda mu się jakieś fotki z filmu zrobić :) a no i udało nam się dostrzec co ma między nogami ;) no i na 100 % będzie Kacperek :)

Shagga_80, AGA 30, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, sylwia1985, mauysia, Fedra, aisa, Libra, zbikowa, Spero, anka_a, Dodi, Sandraa, Rucia, jeju, magdzia26, a-koczek, Beata, Blondi22, Ilona lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Fedruś odzywaj się! Tęsknimy , pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!
    U mnie nic nowego,więc nie odzywam się :P

PS. Aguś, ja chcę na grzyby z Tobą !!!!!!!!!!!!!

AGA 30, Libra, Spero, Dodi, Sandraa, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kochana Fedruś odzywaj się! Tęsknimy , pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!
    U mnie nic nowego,więc nie odzywam się :P

PS. Aguś, ja chcę na grzyby z Tobą !!!!!!!!!!!!!

Dawaj kochana bo ja nie mam z kim z rana chodzić :-)

no dobra idę już;-)

Selenko super wieści no i gratki na te jajca :-)

Selena, Shagga_80, Spero, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wybrałam moment żeby wejść, akurat na wieści od Selenki natknęłam się :) Gratuluję Synusia, synusie są fajni :D No i wychodzi,że Twój Synuś też starszy niż OM wskazuje :) Ja z filmiku wycinałam klatki programem : windows movie maker, stąd mam fotkę w suwaczku :)

Selena, Libra, Spero, aisa, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleneko gratulacje synusia :) i cieszę się że zdrowo rośnie :)

Ja uciekam już do łóżeczka bo rano na 8:40 mam tą wizytę u ginka :)
    Trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko dobrze było !

Buziaki i miłej nocki :)

Shagga_80, Selena, aisa, Libra, Spero, Dodi, magdzia26, Beata, Blondi22, Ilona, AGA 30 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Na tarczycy to ja sięzupełnie nie znam :) jak robię badania to patrzę czy w normie i jak tak to się nie martwię :) właśnie z ciekawości odkopalam swoje tsh z marca i miałam wtedy 2.36 niby w normie ;) ale pamiętam ze wyczytalam ze powyżej 2 to nie dobrze dla starających się i w ciąży :/ zapytam jutro ginka o to:)
    Apropo norm ....niestety w wielu przypadkach jest tak,że laboratoria podają normy dla "normalnych" (że się ta wyrażę ) ludzi, a normy dla ciężarnych są inne...i tak jest właśnie z tsh i np z glukozą (czy raczej po obciążeniu glukozą).
    A co do tego nieszczęsnego progesteronu to jest tak jak mówi Fedrusia, jeden wynik (nawet jeśli wydaje się nie aż tak wysoki) nie wiele mówi a już na pewno nic złego nie musi zwiastować, u Kai jest w normie więc podstaw do zmartwienia nie ma...innych objawów niepokojących też Kajusia nie masz, prawda? Więc postaraj się wyluzować i nie martwić na zapas :)...a tak na marginesie,bo nie doczytałam, Kajusia Ginka już dojrzała serduszko Maluszka?

Libra, Spero, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seleno fajnie ze syncio bedzie

ja zmykusiam spac bo rano pobudka i do gina a potem do pracy

spokojnej nocy

Shagga_80, Selena, Pismak, aisa, Libra, Spero, Dodi, magdzia26, a-koczek, Ilona lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Sleneko gratulacje synusia :) i cieszę się że zdrowo rośnie :)

Ja uciekam już do łóżeczka bo rano na 8:40 mam tą wizytę u ginka :)
    Trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko dobrze było !

Buziaki i miłej nocki :)
    Będzie, będzie :)
    Widać,że jutro jakiś ginekologiczny dzień...Pismak, Sylwia :) Zaraz po wyjściu od Gina prosimy o relację!!!

Pismak, Libra, Spero, magdzia26, a-koczek, Blondi22, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No ale wybrałam moment żeby wejść, akurat na wieści od Selenki natknęłam się :) Gratuluję Synusia, synusie są fajni :D No i wychodzi,że Twój Synuś też starszy niż OM wskazuje :) Ja z filmiku wycinałam klatki programem : windows movie maker, stąd mam fotkę w suwaczku :)
    O widzisz Shagga to spróbuje sama :) aha jakimś cudem udało mi sie załadować filmik na fb :) więc zapraszam do obejrzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 21:42

mauysia, Pismak, Libra, Spero, aisa, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    O widzisz Shagga to spróbuje sama :) aha jakiś cudem udało mi sie załadować filmik na fb :) więc zapraszam do obejrzenia :)
    Lecę oglądać :D

Selena, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    O widzisz Shagga to spróbuje sama :) aha jakiś cudem udało mi sie załadować filmik na fb :) więc zapraszam do obejrzenia :)
    Ahhh...filmiki są super :) To chyba najlepsza pamiątka :) Liczę,że we wtorek i ja dostanę filmik...ostatni już raczej :) Kolejny będzie po drugiej stronie brzucha :)

Selena, Libra, Spero, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale dziś masakrycznie dokucza mi zgaga :( Włosy Młodemu rosną,tak ;) ?
    Ja raczej obstawiam,że to po kluskach z mięsem od mojej mamy...ja już od kilku co najmniej miesięcy żyję bez glutaminianu a Ona oczywiście nie :(

PS. Myślę Libruś, że z taką Mamusią jak Twoja dogadałabym się :D

Selena, Libra, Dodi, Rucia, aisa, magdzia26, a-koczek, Beata, Ilona lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ahhh...filmiki są super :) To chyba najlepsza pamiątka :) Liczę,że we wtorek i ja dostanę filmik...ostatni już raczej :) Kolejny będzie po drugiej stronie brzucha :)
    No super sprawa :) no a teraz mykam bo mnie m pogania bo chciałby już do łóżka a ja jeszcze nie umyta..więc ide do łazienki :) do jutra :) dobranoc :)

Shagga_80, Spero, magdzia26, a-koczek, Beata, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    O widzisz Shagga to spróbuje sama :) aha jakimś cudem udało mi sie załadować filmik na fb :) więc zapraszam do obejrzenia :)

a ja nie umiem znaleźć filmiku na twoim fb :/ chyba już mi się jednak wada pogorszyła :/

Nic podejmę wyzwanie jutro może jak się wyśpię to mi się wzrok poprawi :D

Tym razem naprawdę dobranoc :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
‹‹ 4091 4092 4093 4094 4095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ