X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Mauyś juz dawno czuje :) jakoś od 16 tc :) najpierw były takie deliaktane jak motylki :) i takie łaskotanie :)a teraz już takie delikatne kopniaczki :) i nawet m czasami czuje jak ręke przyłoży :)
    No widzisz jaka skleroza grozi na stare lata :P
    To fajnie :) Ja w pierwszej ciąży czułam dopiero w 19 tc.

Selena, Shagga_80, Beata, Ilona, AGA 30, Spero, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beciu, posta polubiłam, żeby się z Tobą przywitać ;)
    To pewnie jakieś skrzepy, jak mówi Rucia, ale dziwi mnie ich rozmiar... Dwa skrzepy o wielkości kciuka?

Może Beci chodziło o wielkosć paznokcia od kciuka. Albo długość? Ciezko mi sobie nawet wyobrazić te kawałki mięsa o.O

• magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku szybko dawaj znać:)
    Beti ja powiem Ci że też tak ostatnio miałam i to nie był pierwszy raz czasem tak mam podczas @
    ale jajniki powinnaś skonsultować bo jeżeli tak mocno bolą to nie ma co lekceważyć...

Pismak, Beata, Ilona, Spero, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Hej witam się szybciutko z poczekalni u ginka :) siedze jak na szpitalach
    "jak na szpitalach" - podoba mi się to przejęzyczenie :D

Rucia, a-koczek, Selena, magdzia26, Pismak, Shagga_80, Beata, Ilona, Spero, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No widzisz jaka skleroza grozi na stare lata :P
    To fajnie :) Ja w pierwszej ciąży czułam dopiero w 19 tc.
    No ja tez byłam zdziwiona że tak szybko :) nawet gina pytałam czy to może być to :) i potwierdził :) także widać że u każdej z nas jest inaczej :)

mauysia, a-koczek, magdzia26, Rucia, Beata, Ilona, Spero, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    :D o ja dopiero teraz to zauważyłam ;) byłam pewna ze tam pisze "jak na szpilkach" ;)

a-koczek, a-koczek, a-koczek, magdzia26, Pismak, Shagga_80, Beata, Ilona, Spero, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    :D o ja dopiero teraz to zauważyłam ;) byłam pewna ze tam pisze "jak na szpilkach" ;)
    Ja też za pierwszym razem tego nie zauważyłam :D Widać to prawda, że jak czytamy wyraz, to patrzymy tylko na jego początek i koniec, a środek sam nam się układa w głowie :)

Selena, a-koczek, magdzia26, Libra, Rucia, Shagga_80, Beata, Ilona, Spero, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Beti a mopz eto jais skutek uboczny dupka?
    o tym samym pomyślałam

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sie mylę ale dupek to progesteron. a gdzies czytałam ze nadmiar progesteronu powoduje włąsnie dość brunatne miesiąćzki i własnie skrzepy

Beata lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • jeju Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być dekoratorem wnętrz i florystą. To na tyle, nie wyłączyłam kompa i mam, musiałam przeczytać.
    Poza tym chciałabym wykorzystać środki unijne by otworzyć póki co działalność w wolnym zawodzie- coś w stylu "mobilny terapeuta i opiekun" dla ludków od 0-200 lat :-)
    Podobno u nas nie ma jeszcze ani jednego.
    Kupię fajne maty masujące, sprzęt do muzykoterapii i refleksoterapii. Może się udać ale to zależy ile będę miała czasu pomiędzy zajęciami.

Libra, mauysia, Rucia, Shagga_80, a-koczek, magdzia26, Beata, Beata, Blondi22, Ilona, AGA 30, Spero, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Może sie mylę ale dupek to progesteron. a gdzies czytałam ze nadmiar progesteronu powoduje włąsnie dość brunatne miesiąćzki i własnie skrzepy
    to ja chyba prawie zawsze mam nadmiar progesteronu:D

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Chcę być dekoratorem wnętrz i florystą. To na tyle, nie wyłączyłam kompa i mam, musiałam przeczytać.
    Poza tym chciałabym wykorzystać środki unijne by otworzyć póki co działalność w wolnym zawodzie- coś w stylu "mobilny terapeuta i opiekun" dla ludków od 0-200 lat :-)
    Podobno u nas nie ma jeszcze ani jednego.
    Kupię fajne maty masujące, sprzęt do muzykoterapii i refleksoterapii. Może się udać ale to zależy ile będę miała czasu pomiędzy zajęciami.
    Bardzo ciekawe plany, Muzi! Trzymam kciuki, żeby wypaliło.

Shagga_80, magdzia26, Ilona, Spero, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju na moje oko wyniki są bardzo dobre nie stresuj się wszystko będzie dobrze

Wosebko gratuluję Kacperka i ciesze się że ładnie rośnie
    Nadrobiłam wszystko i polajkowałam co lubbię co się podoba, ale nie wszystko skomentuję <3

p.s.Muzi naprawdę myślisz że przy normalnym krwawieniu mogłaby wyjść beta pozytywna?

Selena, Shagga_80, Libra, a-koczek, Ilona, AGA 30, Spero, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    to ja chyba prawie zawsze mam nadmiar progesteronu:D
    I ja tez chyba miałam ;) u mnie zawsze przy @ skrzepy były..raz pamiętam były naprawde duże..i to nie jak kciuk..dużo większe..a potem sie okazało ze mam torbiele...Beciu Ty sie kochana nie stresuj :) tylko do gina :) on sprawdzi co i jak :)

Shagga_80, Libra, Beata, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie uśmiecha mi się administracja i rachunkowość.No nie wiem. W sumie to kusi mnie zawód agenta celnego, i do pracy baaaaardzo blisko. Zapytam jak u nich z pracą i się zdecyduję :-)
    Ale marzyłam raczej o wolnych artystycznych zawodach. I wówczas lokal czy agencja na uboczu nie zrobiłaby różnicy, bo kto by chciał, to by dojechał.

a-koczek, Libra, magdzia26, Beata, Ilona, AGA 30, Spero, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki no więc jestem :)

Gin mi powiedział że to wczesna ciąża :) i że mam przyjść za tydzień to założy mi kartę i zleci badania i dostane zdjęcie pisklaczka :)

Ogólnie powiedział mi że przyszłam za wcześnie o ten tydzień :/
    No nic najważniejsze że potwierdził że to wczesna ciąża a za tydzień (boszzzz jak ja wytrzymam tydzień?) już będę widzieć pisklaka :)

To tyle :)

A Selenko w związku z tym suwaczek będzie za tydzień dopiero :)

Selena, Shagga_80, zbikowa, a-koczek, Libra, magdzia26, Rucia, Beata, mauysia, Blondi22, Ilona, AGA 30, Spero, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Mauysia no ładnie to się tak śmiać z przejęzyczenia koleżanki ? :P
    cała w stresie byłam !

Selena, a-koczek, magdzia26, Rucia, Beata, mauysia, Ilona, Spero, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • jeju Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu jak pisałam posta na wykresie było skąpe krwawienie. Ja bym zrobiła jak temp. się utrzyma jeszcze z 4-5 dni, beta hcg i crp, bo albo to jakiś stan zapalny- jakaś bzdura a organizm już wypuścił pirogeny do ataku albo jednak albo coś innego tyle, że to już nie na moją wiedzę.
    Na 100% crp wskaże nawet ten mniejszy stan zapalny.
    Mierz temp. też normalnie innym termometrem ale pod pachą. Zobaczymy.
    Jadę po bułeczki i ściereczki, gąbeczki i inne nabłyszczacze, jak będę jeść śniadanie, to zajrzę jeszcze :-D

a-koczek, magdzia26, Beata, Ilona, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Hej dziewczynki no więc jestem :)

Gin mi powiedział że to wczesna ciąża :) i że mam przyjść za tydzień to założy mi kartę i zleci badania i dostane zdjęcie pisklaczka :)

Ogólnie powiedział mi że przyszłam za wcześnie o ten tydzień :/
    No nic najważniejsze że potwierdził że to wczesna ciąża a za tydzień (boszzzz jak ja wytrzymam tydzień?) już będę widzieć pisklaka :)

To tyle :)

A Selenko w związku z tym suwaczek będzie za tydzień dopiero :)
    No to kochana czekamy :) ja też od razu poszłam jak Ty :) i mnie gin nie powiedział że za wcześnie przyszłam..pogadał troche tak ogólnie co można w ciąży a co nie i takie tam :) zbadał na fotelu :) a karte to mi dopiero założył w 11 tc :)

Pismak, magdzia26, Beata, Ilona, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :)
    Na początek oficjalnie gratuluję Pismaczku potwierdzenia ciąży, baaaaaaardzo się cieszę :) Robił Ci USG? Widać już coś było, tak?

Beciu, ja po laserowym usuwaniu nadżerki miałam tak,że wraz z @ wyleciało coś wieeeeeeelkiego, więc wiem,że może to wystraszyć...pamiętam,że siedziałam chwilę w kiblu i "badałam" to :P Tak czy inaczej nie zaszkodzi szepnąć o tym Ginowi :)

Jeju, trzymam kciuki za powodzenie Twoich planów...zresztą taka osóbka jak Ty doprowadzi do końca to co zaplanowała :)

A tymczasem odmeldowuję się,dziś wstaliśmy wyjątkowo wcześniej (już po 8 ) ale że WRESZCIE odnowili mi debet na koncie to mogłam zrobić to co spędzało mi sen z powiek a więc popłacić zaległe rachunki...popłaciłam, zerknęłam do Was to uciekam :)
    Będę wkrótce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 09:14

magdzia26, Beata, mauysia, Libra, Blondi22, Ilona, Spero, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

‹‹ 4093 4094 4095 4096 4097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ