X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    No to kochana czekamy :) ja też od razu poszłam jak Ty :) i mnie gin nie powiedział że za wcześnie przyszłam..pogadał troche tak ogólnie co można w ciąży a co nie i takie tam :) zbadał na fotelu :) a karte to mi dopiero założył w 11 tc :)

Ahh mój też mi nie powiedział że za wcześnie :) nawet powiedział że dobrze :)Powiedział że ogólnie za wcześnie żeby dostać zdjęcie pisklaka o ten tydzień :) Zrobił mi usg i też mi zrobił pogadankę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 09:14

magdzia26, Beata, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatku dziękuję :*
    Madziu <3
    a-koczek wrote:
    Beti a mopz eto jais skutek uboczny dupka?
    no nie wiem odstawiłam go 2.5 tygodnia temu...
    mauysia wrote:
    Beciu, posta polubiłam, żeby się z Tobą przywitać ;)
    To pewnie jakieś skrzepy, jak mówi Rucia, ale dziwi mnie ich rozmiar... Dwa skrzepy o wielkości kciuka?
    no niestey to nie skrzepy (naprawdę nie obrzydzę Was jak dokładnie opiszę)
    UWaga nie dla wrażliwych!

to wypadło mi w wannie więc natychmiast zatkałam korek żeby sie temu przyjrzeć to była ewidentnie skóra! jak umyłam to była normalna zbita tkanka jasna nawet nie zakrwawiona i były to dwa kawałki właśnie wielkości mojego całego! kciuka a nie paznokcia tak jak pomyslałyście oczywiście o nieregularnych kształtach to było...

magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    I ja tez chyba miałam ;) u mnie zawsze przy @ skrzepy były..raz pamiętam były naprawde duże..i to nie jak kciuk..dużo większe..a potem sie okazało ze mam torbiele...Beciu Ty sie kochana nie stresuj :) tylko do gina :) on sprawdzi co i jak :)
    ja torbieli nie miałam stwierdzonych... ale ostatnio mój okres przypomina płodny śluz rozciągliwy jak białko kurzego jaja tylko że koloru czerwonego/bordowego... jestem płodna już od okresu:d hahaha

Selena, magdzia26, Beata, Ilona, Spero, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ja torbieli nie miałam stwierdzonych... ale ostatnio mój okres przypomina płodny śluz rozciągliwy jak białko kurzego jaja tylko że koloru czerwonego/bordowego... jestem płodna już od okresu:d hahaha
    He he ;) no to teraz musisz zaczynać starania od 1 dc ;)

a-koczek, magdzia26, Beata, Libra, Spero, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Ahh mój też mi nie powiedział że za wcześnie :) nawet powiedział że dobrze :)Powiedział że ogólnie za wcześnie żeby dostać zdjęcie pisklaka o ten tydzień :) Zrobił mi usg i też mi zrobił pogadankę :)
    A no to tak :) w tym tygodniu mało co by było widać...ja pierwsze usg miałam w 6 tc jak wylądowałam w szpiatlu..

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Pismaczku szybko dawaj znać:)
    Beti ja powiem Ci że też tak ostatnio miałam i to nie był pierwszy raz czasem tak mam podczas @
    ale jajniki powinnaś skonsultować bo jeżeli tak mocno bolą to nie ma co lekceważyć...
    I konsultowałaś to mieso z lekarzem? wieć to normalne nic sie nie urwało niebezbiecznego?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko ja co jakis czas mam coś podobnego takie ugotowane mięso jak ja to mówie tylko mniejszych kształtów. ja to sądze że to może przez ta moją endometriozę ze szwa po cc. w sumie to jak teraz pojde do gina to musze sie go o to spytac
    Beata wrote:
    Kfjatku dziękuję :*
    Madziu <3

no niestey to nie skrzepy (naprawdę nie obrzydzę Was jak dokładnie opiszę)
    UWaga nie dla wrażliwych!

to wypadło mi w wannie więc natychmiast zatkałam korek żeby sie temu przyjrzeć to była ewidentnie skóra! jak umyłam to była normalna zbita tkanka jasna nawet nie zakrwawiona i były to dwa kawałki właśnie wielkości mojego całego! kciuka a nie paznokcia tak jak pomyslałyście oczywiście o nieregularnych kształtach to było...

Beata lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ponawiam swoja prośbe kto powie mi jak znalezc filmik Wosebki plisssssssss

zpbnej28qs8fkan8.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    o tym samym pomyślałam
    a-koczek wrote:
    Może sie mylę ale dupek to progesteron. a gdzies czytałam ze nadmiar progesteronu powoduje włąsnie dość brunatne miesiąćzki i własnie skrzepy

No tak ale idąc tym tropem to powinnam mieć wysoki progesteron a mam niziutki więc to chyba nie to? Musze chyba przestać o tym myslec bo im bardziej się zagłębiam tym większe anomalie mnie spotykają…
    Selena wrote:
    I ja tez chyba miałam ;) u mnie zawsze przy @ skrzepy były..raz pamiętam były naprawde duże..i to nie jak kciuk..dużo większe..a potem sie okazało ze mam torbiele...Beciu Ty sie kochana nie stresuj :) tylko do gina :) on sprawdzi co i jak :)
    ok ale myślisz że mogę wytrzymać do 24 czy szukac na szybko innego lekarza?

Muzi fantastyczne plany życzę aby udało się wszystko dopiąć <3

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Ja wczoraj nie miałam do Was siły nic pisać bo miałam "głupi dzień" zryczałaam się jak dziecko, a wszystko przez m. Wczoraj w pracy jak na złość padły mu baterie w dwóch telefonach :( Zadzwonił o15.12 od kolegi z tel. i pytam o której wróci? Bo on ma nienormowany czas pracy. A on mówi,ze za jakieś 2 godzinki będzie. No to siedzę i czekam. Obiad ugotowany. Godz. 17 jego nie ma, 18 nie ma i tel. niedostępne....potem 19 - czyli 4 godziny jak dzwonił i nadal Go nie ma. A ja już mam "czarne wizje" bo pogoda taka paskudna :(. Zebrałam się na odwagę i dzwonie do tego kolegi, którego widziałam 2 razy w życiu, a nr miałam bo m. dzwonił od niego. I pytam o m. a on mówi,że ostatnio widzial sie z nim przed 16 w Bialobrzegach. A z Białobrzeg przy takiej pogodzie to godzinka powrotu.
    Ale rzekomo pojechał na Nowe Miasto poinformować rolnika o kontroli. No, ale ileż to mogło trwac? Godzinke? Dzwonie do drugiego kolegi, z którym jeździł wcześniej - nie ma Go u niego ,był rano. Dzwonie do trzeciego-ten dzis nie kontaktował sie z Damianem... No ręce mi opadły i coraz gorsze wizje po tym co czytałam na ovu- a mianowicie o pogrzebach i o tym co Libra pisała, że była na pogrzebie gdzie kobieta w 9 m-cu ciaży stała nad trumną męża :(. Dziewczyny, myślałam,ze oszaleje...Prosiłam Boga zeby wrócił szczęśliwie do domu, choć łzy napływały mi same do oczu.
    Przyszła do mnie moja mama i pyta-no gdzie jest Damian, a ja w płacz :( że nie wiem i dodzwonić się nie moge bo baterie mu padły, mówię,ze dzoniłam do kolegów i nic nie wiedzą. Ta jeszcze bardziej mnie doprowadziła do płaczu, bo mówi to dzwon gdzieś jeszcze!!!A ja mówię gdzie? na policję???Oszalałaś??? Mówię Wam siedzialam jak na szpilkach i płakalam :(. Już miałam dzonic do koleżanki policjantki, zapytac co robić??? ale zguba zjawiała sie w domu o godzinie 19.30 a wyszedł z domu po 5-tej rano. był w okolicach N. Miasta u rolnika i zajechał do znajomego. No tak Go wyzwałam.... po co mnie tak denerwuje??? I powiedziałam,ze za ostatnie pieniądze, ale kupie mu łądowarke samochodową do telefonu, albo zapasową baterię.

A po wizycie u endo ok. Wyniki TSH -2.5 w normie jak na ten trymestr, bo norma jest do 3.5 - tak mi powiedziała i dala nową receptę i skierowanie na nowe badanie tsh, a następna wizyta miesiac przed porodem-5 listopada.

Kaja wyniki tarczycowe masz idealne i progesteron nie jest zły-mógłby być wyzszy, ale pewnie urosnie jeszcze. Jak masz dupka to sobie bierz, albo luteinę.

Beatko - co do tych skrzepów to Ci powiem,ze ja nigdy tak wielkich nie mialam jak przed zajściem w ciąże!! Ok. 3-4 cykle te skrzepy były ogromne-3 cm średnicy a czasem i wieksze. Ja czulam jak mi one wylatują. Co to było to nie wiem :(. Ale Ty zrób betę jak Ci dziś nic nie wypłynie wiecej. Bo o róznych przypadkach słyszałam,ze kobitkom leciały takie wielkie skrzepy, a były w ciaży i wszystko bylo ok.

Muzi-fajny pomysł na interes :)

miłego dnia ;)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    I konsultowałaś to mieso z lekarzem? wieć to normalne nic sie nie urwało niebezbiecznego?
    Beciu nie konsultowałam ale u mnie to były bardziej wielkości paznokcia dużego a nie kciuka więc uważam że powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi przy najbliższej wizycie i zapytać się co to mogło być tym bardziej jeżeli bolą cię jajniki to nie ma co lekceważyć i przynajmniej sama się uspokoisz

Beata lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko-gratuluję Kacperka ;)

Selena, a-koczek, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku no to czekamy razem z Tobą ten tydzień :*

a-koczek, Pismak, magdzia26, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ok ale myślisz że mogę wytrzymać do 24 czy szukac na szybko innego lekarza?

Beciu a to juz od Ciebie zależy..czy dasz rade do tego 24 wytrzymać..czy to za bardzo Cie martwi i stresuje i wolisz iść predzej...

Beata lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Ja ponawiam swoja prośbe kto powie mi jak znalezc filmik Wosebki plisssssssss

Koczku Wosebka wrzuciła filmik na naszego fejsowego ovufrienda.

• Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kopciuszku :) no to faktycznie miałaś nie ciekawy dzień..a m jak sobie pojechał do znajomego to powinien Cie o tym powiadomić..skoro mu padł tel to znajomy chyba miał swój...tyle godzin...to normalne ze sie o niego martwiłaś...
    Ni fajnie ze wyniki ok :) i oby tak dalej :)

Beata, kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku bardzo dobrze, że Go ochrzaniłaś. Aczkolwiek M. pewnie nie zdawał sobie sprawy, że tak bardzo się o Niego martwisz.
    Becia idź na betę jeżeli niepokoją Cię te skrzepy, lub skonsultuj to z Ginem. Faktycznie z tego co opisałaś widok musiał być nieciekawy, i sądzę, że też bym się tym zmartwiła.

Beata, Ilona, kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Koczku Wosebka wrzuciła filmik na naszego fejsowego ovufrienda.
    tzn bo ja jej niemam w znajomych

Beata lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Selena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    tzn bo ja jej niemam w znajomych
    Koczku a jesteś w naszej grupie na ovuforum ?:) bo filmik moga zobaczyc tylko osoby które sa w niej dodane :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Beatko ja co jakis czas mam coś podobnego takie ugotowane mięso jak ja to mówie tylko mniejszych kształtów. ja to sądze że to może przez ta moją endometriozę ze szwa po cc. w sumie to jak teraz pojde do gina to musze sie go o to spytac
    coo? ze szwu po cc? po takim czasie?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 4094 4095 4096 4097 4098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ