X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jeszcze chciałam rzec... Że zalajkowałam wpis Guni z przepisem Kopciuszka, bo o pizzy w realu to se raczej mogę na razie pomarzyć... Choć może się mylę?! (mam nadzieję...)

Kopciuszku - oby choroba Cyprianka zniknęła tak szybko jak się pojawiła.

Sylwia - trzymam kciuki na kolejny cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 15:58

Ilona, Gunia, Fedra, Libra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)

Sylwia bardzo mi przykro, ale głowa do góry. Zobaczysz uda sie :)

Mauysiu Ty to w ogóle sporo podrozowalas na koniec ciazy i to spore dystanse, także sie nie dziwie wcale, ze Heniutek zastrajkował :)

U mnie juz wszystko ok, jak to zazwyczaj bywa. Wczoraj M sie zrekompeensowal i przyniósł mi piękne kwiatki i na dodatek przygotował pyszna kolacje, ach co to była za wieczór i rano tez było miło bo dostałam śniadanie do lozka i nie tylko ... :)
    Niestety o 15 sie ulotnil bo jak co niedziela mecz i wróci koło 20. No trudno wszystkiego mieć nie mozna bo by za dobrze było, ale juz nie narzekam, narazie :)

Szkoda ze weekend nie trwa dłużej :)

Miłej niedzieli ;)

mauysia, Gunia, Rucia, Fedra, Libra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobiłam, może jutro spróbuję nadrobić...
    widziałam tylko, że nie ma mnie w urodzinowej tabelce, a byłam...no szkoda...
    a i jeszcze @ przyszła (wcześniej niż się spodziewałam)- więc proszę o zmianę tabelkową Fedrusię - następna @ 02.11.2013 (tak bardzo marzę, by nie przyszła...ehhhhh......).
    Pozdrawiam wszystkie gorąco i z całego serca gratuluję Selence obrączki na palcu i Męża przy boku :) Przesyłam buziaki i uciekam...

mauysia, Ilona, Fedra, Agafia, Libra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiku no gratki :D Kurcze nie wiedziałam, że z Ciebie taka biegaczka :D

Klaudiaa gratulacje :)

Z tymi podróżami to chyba jednak jest prawda. Znajoma pojechała nad morze samochodem z meżem na początku 8 miesiąca, wróciła do domu, i za 2 dni urodziła :) także chyba wstrząsy, wysiłek fizyczny ma tu duże znaczenie :)

Shaggi mam nadzieję, że nie uraziłam Cię moim wpisem, żebyś odezwała się z porodówki, oczywiście nie miałam nic złego na myśli, raczej do tych głupich nie należę i wiem, że dziecko pojawi się na świecie wtedy kiedy ono będzie miało na to ochotę. I tak wszystkie wiemy, że nastąpi to pewnie lada chwila :)

Kfjatus kochana ja tą tabelkę skopiowałam z fejsa więc może tam się nie dopisywałaś, nie wiem, tutaj nawet jak bym chciała ją znaleźć to i tak bym nie mogła, bo co chwilę wywalało mnie z ovu gdy próbowałam ją odnaleźć, więc WYBACZ kochana :)

zbikowa, Ilona, Fedra, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz ja mam wrażenie takie jak Shagga kiedyś, że coś powiedziałam co zostało mylnie odebrane, broń Boże nie chciałam żadnej z Was urazić.

Shagga_80, Libra, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma reguły. Ja byłam cały weekend w Borach Tucholskich. Jechałam 150 km w jedną stronę po wybojach. Cały weekend chodziłam na grzyby i nic ;p

Rucia, Shagga_80, Libra, Blondi22, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odważna jesteś :)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz bym chciała rodzić, pomyślałam że szpitale są wszędzie ;p

Gunia, Ilona, Shagga_80, Libra, Effcia28, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, ja mylnie nie odebrałam, i myślę, że Shagga też nie... Może mało się znamy, ale chyba dość poznałam Twój (czasem specyficzny) humor (bez urazy - wspominam Twoje teksty wymieniane z Olcią!)

Co do tabelki - dopiero po tym, jak wkleiłaś tu to uzupełniłam tę na fb, i Kfiatuszka w niej nie wyłapałam, zawsze można każdą edytować.
    Dziewczyny pisały tu daty urodzin, ale nie pisały roku urodzenia - nie liczy się, nenenene! ;)

(sorry za szczenięcą euforię - mój A. wraca do mnie na kilka godzin) :D :*

Kleopatra - życzę rychłego porodu i jak najmniej bolesnego, a zwłaszcza bez powikłań!

Jaaa cięęęę, coraz więcej bejbików się na Ovu rodzi, pięknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 19:17

Kleopatra, zbikowa, Rucia, Ilona, Kfjatus, Shagga_80, Fedra, Sandraa, mauysia, Libra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze o zmiane w tabelce
    nastepna @ 05.11
    15 cykl staran

dziekuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 19:38

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... przepraszam, jeśli Cię urażę, ale może Ty za bardzo myślisz o zapłodnieniu i ciąży? Gdy się dopisywałam do tabelki to było mówione, że cykle liczymy od czasu bycia na owu. lub od czasu, gdy się podjęło konkretne starania w sensie, monitoring cyklu itp.... No bo jakby liczyć tak ogólnie, a nie od konkretnego momentu to ja bym nie miała 10 cyklu starań (jak jest w tabelce), a minimum 36 miesiąc (bo tyle jestem po ślubie, a nie zabezpieczam się jeszcze ponad rok wcześniej)... Może nie naciskaj na Fasolkę, wszyscy radzą odstresowanie, wyluzowanie, a Ty z każdym cyklem coraz większe masz parcie :( Kobieto... Uważaj byś w nerwicę nie popadła albo cuś :( Pogadaj z nami czasem normalnie, nie wspominaj który masz dzień cyklu, nie patrz na śluz, nie obserwuj objawów w fazie lutealnej... Stres na pewno nie pomoże...

Takie mnie przemyślenia naszły po przeczytaniu kilkudziesięciu stron ovu naraz :)

(możecie mnie krytykować)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 20:06

Rucia, Ilona, Kfjatus, Shagga_80, Fedra, Libra, Effcia28, Blondi22, Blondi22, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Shagus i Kleopatra trzymam kciuki za szybkie porody.
    Klaudia gratulacje.
    Kopciuszku ja przy jelitówce daje diphergan ( bartdziej na wymioty jest) ale pomaga dajesz raz na noc 5 ml wiek oloło 5 lat i rano mozesz zapomiec o wszystkim. kiedys nie było naszej lekarki i oddelegowali mnie do innej miejscowosci i tamata lekarka powiedziala mi ze jezeli po 2 dawkach nie przejdzie to juz szpital. ale przewaznie po jedej przechodzi. ale to chyba na recepte jest. no i oczywiscie duzo pic.
    Sylwia ktoras z dizewczyn tez brala clo i dopiero w drugim cyklu po clo zaszla wiec ciesz sie ze cykl ci sie unormował i nastepny bedzie pewnie tym. zobacz ja mam ksiazkowe wykresy i jak widac ciagle nic z tego

Ilona, Fedra, Rucia, Libra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nawet odzwyczailam sie od mierzenia temp a w tym cyklu gin mi kazał i oczywiscie zapomiałam dzis mierzyc. takze postaraj sie wrzucic na luz wiem ze to ciezkie ale w koncu trzeba bo psychicznie sie wykonczysz

Ilona, Rucia, Libra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WRÓCIŁAM !!!!!!!!!!! :-)

wieczór dobry :-)
    Ależ jestem padnięta normalnie jak koń po weesternie :/

Ale imprezka się udała popiłam że ho ho ho a plan z prezentem wypalił na piatkę:-)

Nie nadrabiałam was jeszcze -a czy ciocią już zostałam czy nie jeszcze :-)

Kfjatus, Shagga_80, Sandraa, Fedra, Rucia, Gunia, Ilona, Libra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    I teraz ja mam wrażenie takie jak Shagga kiedyś, że coś powiedziałam co zostało mylnie odebrane, broń Boże nie chciałam żadnej z Was urazić.
    Chciałam stronę zmienić a robię to na telefonie więc przypadkiem polubiłam...to raz. Kochana czy ja coś takiego napisałam że odebrałaś że obraziłam się? No coś Ty...przyznam przy tym że gdy czytam któreś z kolei pytanie kiedy urodzisz to jest to nieco irytujące bo nic nie poradzę że wciąż nie urodziłam ale broń boże nie gniewam się bo wiem że nic złego na myśli nie macie :-)

Gunia, Rucia, Ilona, Libra, Effcia28, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocki kobietki idę bo padam na pysk normalnie :-)
    Jutro podczytam was :-)

magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Chyba nie ma reguły. Ja byłam cały weekend w Borach Tucholskich. Jechałam 150 km w jedną stronę po wybojach. Cały weekend chodziłam na grzyby i nic ;p
    Ja też przestałam oszczędzać się ale też bezskutecznie póki co.. czekam z niecierpliwością na mojego Synka ale niestety każe czekać na siebie...ostatecznie to jeszcze terminu nie przekroczyłam

Libra, Effcia28, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    Shaggi a może za bardzo wszystkie na Igora czekamy, a on nie lubi być w centrum uwagi ;)
    Nie ma się co niecierpliwić, bo to tak jak czekanie na II kreski.
    Kleopatra od Ciebie też czekamy na wieści porodówkowe.
    2 kreski jasne, że pamiętamy i Gratulujemy! A teraz powiedz jak Ci się udało.
    Klaudiaa również gratuluję!
    Selena wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
    A-koczku sto lat!
    Zbiku to dlatego biegałaś wieczorkami, żeby się przygotować na ten maraton? Gdybym wiedziała to bym Cię przy nowym świecie wypatrywała z tramwaju. I faktycznie po drodze nawet jednego biegacza policja trzymała. Pewnie przekroczył prędkość i mu mandat wlepili. A z tą śmiercią na mecie to przypał, ale cóż zrobić. Życie...

Mnie katarzysko dopadło i w gardle drapie. Jeszcze tego mi było potrzeba :/ Mam nadzieję, że do czwartku przejdzie.

Fedra, Shagga_80, zbikowa, mauysia, Rucia, Ilona, Libra, Effcia28, magdzia26, aisa, Selena, AGA 30 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Wpadłam zobaczyć co tu u Was nowego.
    Żbikowa gratuluję medalu:)
    Sylwia;*
    A miałabym pytanie do Was... W którym dniu cyklu najlepiej zrobić badanie prolaktyny?? Wiem, że pisalyscie juz o tym nie jeden raz ale nie mogę się dokopać. Mam je zrobić na kolejną wizytę u Endo w listopadzie(w sumie to nie wiem czemu)
    Plecy jeszcze bolą. Ale jest juz o niebo lepiej. Jutro juz do domku w końcu. Juz sie nie moge doczekać. Mam nadzieje ze poodpoczywam z tydzień i wrócę do pracy.:)

zbikowa, Gunia, Rucia, Ilona, Libra, magdzia26, aisa, Spero lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti....................................- 6 stycznia 1988
    Spero………………………- 27 stycznia
    Agafia…………………….- 5 luty
    Beata..............................- 17 lutego 1984
    Dodi................................- 13 marzec 1984
    muzarcia.........................- 30 kwietnia 1982
    Kierzynka.........................- 13 kwietnia 1982
    Effcia28...........................- 20 maja 1984
    Natusia............................- 25 maja 1985
    Woseba...........................- 27 maja 1988
    mauysia.............................- 1 czerwca 1981
    AGA30...............................- 7 czerwca 1982
    Muska...............................-16 czerwiec 1982
    anna_w.............................- 20 czerwca 1982
    Fedra..................................- 9 lipiec 1984
    Dora..................................- 11 lipca 1982
    Rucia................................- 12 lipca 1986
    kopciuszek126..................- 24 lipca 1983
    gocha-04……………….......- 5 sierpnia 1985
    mala26_..............................- 9 sierpnia 1983
    Blondi22.............................- 9 września 1990
    zosia-ktosia......................- 20 września 1983
    Libra................................- 22 października 1982
    Gadgeta..........................- 24 października 1980
    Shagga_80.........................-3 listopada 1980
    Amicizia..............................- 7 listopada 1986
    Kaja..................................- 24 listopad 1980

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 22:03

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 4275 4276 4277 4278 4279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ