X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu od nocy podaję mu cole.właśnie m. pojechał po zapas i jakieś chrupki, wafle ryzowe i suchary. bo co mu dac do jedzenia?Dałam bułkę taką przedwczorajszą kazjzerkę, ale obgryzł troszkę jak myszka i nic więcej. Pić pije dużo.Zwłaszcza coli :). a no i temperatura sie pojawiła 37,9 miał 1,5 godz. temu. mówił,że mu zimno i dałam nurofen i przeszło. dobra zmykam bo prostownica sie grzeje i ciuchy nie prasowane a na 12 do koscioła.papa
    Shagga czekamy na Igorka :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    JAKIE TO ŻYCIE JEST NIESPRAWIEDLIWE :(
    Tak Sylwia... Bardzo mi przykro:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku ja zazwyczaj gotuję krupnik, rosół, bądź jakąś zupę warzywną, bardzo delikatną, możesz mu też dać bułeczkę z szyneczką drobiową. Ważne, że dużo pije. Skoro jest gorączka, to organizm walczy z chorobą.
    Dużo zdrówka dla Cyprusia :)

kopciuszek126, Ilona, Kfjatus, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shaggi u Ciebie TO JUŻ DZIŚ trwa od kilku dni, więc daj znać z porodówki :D
    No właśnie nie! Pierwszy raz mam przeczucie ...dotąd nie miałam wizji :-P
    Pewnie nie bez znaczenia jest fakt że znów mam ten śluz...więc od razu pomyślałam że musiało się zwiększyć rozwarcie...no i w nocy częściej niż zwykle oczyszczałam się...no i dziś mam termin z USG ...no i ogólnie tak jakoś dziś mam przeczucie ;-) Co prawda wiedząc co mówi się o niedzielnych dzieciach to może niech wytrzyma do po północy (kurcze jestem jednak przesądna ;-) ).Zresztą obiecałam Oli że do jutra nie urodzę :-P

Kopciuszku niestety znam to jak to jest gdy ktoś nie uprzedza o chorobie i nasze dzieci cierpią na tym...ja po kilku takich akcjach nauczyłam się pytać WSZYSCY ZDROWI? Uważaj na siebie teraz szczególnie bo biegunka w Twoim stanie mogłaby być groźna ..jak pewnie wiesz.

Libra, Spero, kopciuszek126, mauysia, Ilona, Kfjatus, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki :) Będę zaglądała czy nie ma jakiś wieści od Shaggi. Mogłaby już urodzić bo muszę zająć teraz jej miejsce na tronie :P

Shagga_80, mauysia, Ilona, Kfjatus, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Uciekam dziewczynki :) Będę zaglądała czy nie ma jakiś wieści od Shaggi. Mogłaby już urodzić bo muszę zająć teraz jej miejsce na tronie :P
    A ostatnio Kleopatra pisała coś o dwóch babkach przede mną w kolejce,wiadomo co z Nimi? No i kto to ta druga osoba przede mną?

Sandraa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś życzę Ci żeby już dziś maleństwo było z Wami
    Sylwunia przykro mi ale nie trać nadzieji Kochana , ściskam

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Shagguś- no to powodzenia :)
    Sylwia- tulam :*

Agafia, Shagga_80, Ilona, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Ruciu od nocy podaję mu cole.właśnie m. pojechał po zapas i jakieś chrupki, wafle ryzowe i suchary. bo co mu dac do jedzenia?Dałam bułkę taką przedwczorajszą kazjzerkę, ale obgryzł troszkę jak myszka i nic więcej. Pić pije dużo.Zwłaszcza coli :). a no i temperatura sie pojawiła 37,9 miał 1,5 godz. temu. mówił,że mu zimno i dałam nurofen i przeszło. dobra zmykam bo prostownica sie grzeje i ciuchy nie prasowane a na 12 do koscioła.papa
    Shagga czekamy na Igorka :)

Kochana kup mu w aptece Dicoflor dla dzieci ja przerabiam jelitówke średnio raz w miesiącu albo dwa tak tojest jak się pracuje w przedszkolu.. ale ten lek który ci napisłąm jest bardzo dobry i pomaga to jest bez recepty jakies 22 zł kosztuje 10 tabletek

Kaja, Libra, kopciuszek126, Ilona, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia...wiem że kolejny z rzędu piękny wykres a mimo wszystko niekończący się zieloną kropką jest dołujący ale pomyśl że to DOPIERO Twój 2gi taki wykres...pomyśl że mamy ty Babeczki które nawet rok czy więcej takie rozczarowanie przechodzą ...grunt to nie załamywac się.bo to napewno nie pomoże! ..WRESZCIE SIĘ UDA! Jestem pewna ! Uszy do góry!!

Agafia, Libra, Rucia, Ilona, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do biegunki to ja Kubie swego czasu (jak łapał gdzieś to paskudztwo ) dawałam smecte, jakiś probiotyk (np właśnie polecany przez Agafie Dicoflor),nawadnianie np Orsalitem,czasem też kupowałam w aptece " Hipp ors " to taki niby soczek z marchewki i chyba ryżu...no i dieta a więc podstawa to marchewka,ryż ...zero surowych owoców i mleka...tak my walczymy ..a moja Pediatra mówi jak przyszedł wirus to musi pójść i walka polega tylko na leczeniu objawów i nie dopuszczeniu do odwodnienia!

Rucia, kopciuszek126, Ilona, Agafia, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam teraz...trzeba pobawić się że Starszym :-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia uszy do góry tak jak Shagga pisze uda się zobaczysz ....

Witam was kochane ...Ola gdzie ty znów wyfrunelas .???

Shagga_80, Ilona, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga wes idź się rozpakuj bo Rucia cię wyprzedzi i co w tedy ?

Rucia, Ilona, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shaggi u Ciebie TO JUŻ DZIŚ trwa od kilku dni, więc daj znać z porodówki :D
    nigdy nie rodzilam, ale wydaje mu się,ze codziennie moze to być TEN dzień tak poczynając od 2 tyg. przed terminem porodu... Zobaczymy jak akcja bedzie rozgrywać się u Ciebie... Czy to bedzie tak z nienacka jak u Mauysi czy tak wyczekiwane jak u Shaggi...

Shagga_80, Ilona, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :) życzę wszystkim wam miłego słonecznego dzionka :)

Shagga w końcu mogła byś się już rozpakować :) a nie miejsce Ruci zajmujesz :P
    Sylwiu nie załamuj się Shagga ma racje jeszcze się doczekasz w najmniej spodziewanym momencie maluszka. A co o twojego wykresu to nie patrzała bym na temp zbytnio bo mówiłaś ze bierzesz lek CLO a to powoduje stabilizacje i wysokie temperatury. Wiem bo sama go brałam.

Libra, Shagga_80, Ilona, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Sylwia...wiem że kolejny z rzędu piękny wykres a mimo wszystko niekończący się zieloną kropką jest dołujący ale pomyśl że to DOPIERO Twój 2gi taki wykres...pomyśl że mamy ty Babeczki które nawet rok czy więcej takie rozczarowanie przechodzą ...grunt to nie załamywac się.bo to napewno nie pomoże! ..WRESZCIE SIĘ UDA! Jestem pewna ! Uszy do góry!!
    racja... Sylwia, ja takich pięknych wykresów mam 12... Mam wielką nadzieje,ze Ty nie uzbierasz takiej liczy y i szybciej zajdziesz w ciążę! Nie poddawaj się, trzymaj się:*

Shagga_80, Ilona, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kurcze przykro mi bardzo, ale dziewczyny maja racje. Przede wszystkim jest duzy krok do przodu. Uda sie zobaczysz!
    A tak swoja droga Twoj m. byl na badaniach? Pytam bo wiesz... roznie bywa. Sciskam Cie mocno :*

Shagga_80, Ilona, Fedra, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A ostatnio Kleopatra pisała coś o dwóch babkach przede mną w kolejce,wiadomo co z Nimi? No i kto to ta druga osoba przede mną?

1.Kleopatra 04 październik 2013r SYNUŚ <3
    2.PAREL 9 październik 2013r CÓRCIA <3
    3.Shagga_80 11 październik 2013r (wg USG 06.10.2013) - SYNUŚ <3

Lista aktualna wygląda tak :) Nie wiem co się dzieje z dziewczynami.

Ilona, Libra, Blondi22, Blondi22, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    nigdy nie rodzilam, ale wydaje mu się,ze codziennie moze to być TEN dzień tak poczynając od 2 tyg. przed terminem porodu... Zobaczymy jak akcja bedzie rozgrywać się u Ciebie... Czy to bedzie tak z nienacka jak u Mauysi czy tak wyczekiwane jak u Shaggi...

Libra moja wypowiedź była w żartach, ale chyba tak tego nie odebrałaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 14:09

Libra lubi tę wiadomość

‹‹ 4273 4274 4275 4276 4277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ