X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszek wiesz co oby to tylko na tej wizycie się skończyło szpitalnej a finisz za kilka miesięcy ze szczesliwym porodem tego tobie i sobie i innym ciężarnym życzę ....

Fedra, plemniczka, plemniczka, plemniczka, plemniczka, plemniczka, plemniczka, kopciuszek126, Sandraa, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko, gratuluję ślicznego robaczka :).Już sporo widać na zdjeciu :)

Kleopatra, Tobie gratuluję dorodnego synusia :) !!!

Miłego dnia życze wszystkim :)

aisa, Dodi, Fedra, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki

Fedra mialam miec tylko pobierane dokladnie dwa wycinki i myslalam ze tylko to mnie czeka. Potem bylam jeszcze na haju i gin podszedl i powiedzial ze jutro wypis a wszystkiego sie dowiem za 3 tygodnie jak do niego przyjde z wynikami histo. Zapytalam sie tak z glupa kiedy bede sie mogla starac o dziecko a on ze musze chwile poczekac bo konieczne bylo lyzeczkowanie i sobie poszedl..... Czuje sie fatalnie psychicznie ale nic nie dostalam przeciwbolowego.Wczoraj wzielam paracetamol bo tak mnie okropnie wszystko w srodku bolalo. Dzis wybieramy sie do mojej mamy bo dawno nie bylam

buziolki zozolki i milego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 08:56

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. roczek jest już większy niż ostatnio na foci ...

Fedra, plemniczka, Libra, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

W nocy obudziłam się z bólem podbrzusza, wzięłam tabletki i po jakiejś godz przeszło, teraz znowu boli, to taki ból jak by coś mnie w środku w dół ciągnęło. Kurczę narazie leżę w łóżku. Nie wiem co robić czy jechać do szpitala czy poczekać jeszcze, nie mam nr kom do swojego lekarza.

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko-skad ja to znam???Poobserwuj sie jeszcze, bo jak nie ma plamień to ok. a do szpitala jest zawsze czas pojechać. Mozna i w nocy.Ale jak nie przejdzie ten ból do wieczora to jedź nie męcz sie dostaniesz luteine czy co tam u was daja. a bierzesz magnez i no-spę? Ja teraz jestem na 3 tabl. dziennie no-spy forte i magnezu. I luteina bo moze czytaąłś ,ale mi tawrdnieje brzuch a w sierpniu miałam bóle podbrzusza i brałam to samo co teraz. Też mam takie ciągnięcia w dół i nie tylko...ech szkoda gadać...

Sylwus zdrówka!!!Będzie dobrze zobaczysz :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka a ból pochodzi raczej z macicy, czy może być z jelita np.?
    Wiem, że jesteś zdenerwowana ale jak masz nospę albo scopolan to żażyj dwie sztuki i poczekaj chwilkę....może to problem z gazami...

Jednak mimo wszystko sprawdzić trzeba...Kochana jestem z Tobą myślami i czekam na wieści...oby to tylko coś łagodnego było...

Aga30 zabalieła grypam :-( Podczytuje i pozdrawia...

Ilona, Fedra, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biorę bo to tylko mam z przeciwbólowyc to apap extra ale nie wiem czy mogę go brać, nospy niestety nie mam. Mi to się pierwszy raz takie coś zdarza, w pierwszej ciąży i do tej pory tego nie mialam. No nic narazie leżę.

• Ilona Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ciężko mi to opisac, ale to tak jak by promieniowanie z przodu w podbrzuszu z takim
    ciagnieciem w dolu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Miłej soboty :)

Kaju koniecznie idź do swojego lekarza. Wiem z doświadczenia, jak lekarze w szpitalu potrafią bagatelizować sprawę.

Ilona mam nadzieję, że to nic poważnego, aczkolwiek różne bóle zdarzają się w ciąży.

aisa, Dodi, Ilona, Fedra, Spero, Libra, Sandraa, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie zazdroszczę Wam przeżyć, tyle się nadenerwujecie!

Kajuś, przykro mi, że miałaś stresujące kilka godzin. Nie dość że boisz się o dziecko, to jeszcze lekarz nie potrafił zaoszczędzić Ci widoku jakichś rozgrywek z personelem, skandal.

Sylwia, Ciebie też coś los nie oszczędza ostatnio, mam nadzieję, że po tym, jak dostaniesz wyniki, przyjdzie u Ciebie 7 lat tłustych i należna nagroda za te obecne stresy. Mocno Cię przytulam i po raz kolejny mam ochotę krzyczeć z powodu służby zdrowia. Płaci się składki całe życie, a jak człowiek raz na 5 lat potrzebuje położyć się do szpitala, to go na korytarzy z gołym tyłkiem za przeproszeniem trzymają.

Ilonka, ja to jestem panikarz i najchętniej bym Cię znalazła w tych Niemcach ;) i zaciągnęła gdzieś do gina. Ale tak serio to wiem, jakie znaczenie ma intuicja i wiem, ze będziesz wiedzieć, kiedy zacząć się martwić. Trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego. Może to ten mały człowiek, którego masz w sobie, zrobił sobie you can dance?

Kopciuszek, mam nadzieję, że realizujesz wczorajszą obietnicę i masz dziś Dzień Dziecka (Twojego nienarodzonego dziecka).

Kleopatra, jeśli Ci się wydaje, że starczy nam taka zdawkowa informacja to się gruuuuuuuuuuuuubo mylisz. My tu czekamy na fotkę potomka!!!

aisa, Rucia, Shagga_80, Ilona, Fedra, Spero, kopciuszek126, Libra, Selena, magdzia26, Kfjatus, mauysia lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry.

aisa, Rucia, Dodi, Ilona, Fedra, plemniczka, Spero, a-koczek, Selena, Libra, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku, jak zwykle nie mam pojęcia o co masz do mnie pretensje, ale zaczynam się przyzwyczajać :D

a-koczek, Selena, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle Aisa, muszę Ci powiedzieć, ze mnie zmyliłaś.

Mnie się zdawało, że obiecywałaś USG teraz po wizycie u położnej, ale w relacji z wizyty napisałaś, że USG w 17 tygodniu i że potem masz się zdzwonić z położną. No to stwierdziłam, że może coś pomyliłam, że wcale nie miałas mieć teraz USG. Nawet miałam Cię pytać, ale stwierdziłam, ze może też Cię drażnią nasze utyskiwania na szwedzką służbę zdrowia i na to, że nie mamy od Ciebie żadnych wieści (bo na przykład Shagga musiała to napisać jak krowie na rowie, żebym zrozumiała jak wkurzające musi byc zaczynanie każdego dnia od mówienia 15 osobom "nie, jeszcze nie urodziłam"). NO a po chwili patrzę a Ty wklejasz USG. Tak, że była to dla mnie miła niespodzianka, serio! Buziaki, gratuluję ciąży!

aisa, Dodi, Ilona, Fedra, Selena, Libra, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miłej soboty.

aisa, Dodi, Ilona, Fedra, Selena, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Baby, wczoraj narobiłam się jak nie wiem z odgruzowywaniem mieszkania, odkurzaniem itd i w którymś momencie coś mi w miednicy przestawiło się czy coś,że ledwo mogłam stać, chodzić itd....więc resztę popołudnia przeleżałam...wieczorem jako,że mi przeszło usmażyłam placki ziemniaczane i potem myślałam,że zdechnę! Tak mnie plecy bolały....a czy mojego Igorka cały ten mój wysiłek ruszył? Bynajmniej!!!!!!! Jak siedział w brzuchu , tak siedzi i nigdzie się nie wybiera...ehhh.
    Ostatecznie poszłam wcześniej spać...więc Starego też nie zmusiłam do pomocy z wykurzeniu Młodego...no trudno...

Teraz robię śniadanko,więc wpadłam zameldować się...zajrzę później poczytać co tu nowego .

Dodi, aisa, Ilona, Fedra, Spero, a-koczek, Selena, Libra, Ola_czeka, magdzia26, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziękuję że jeszcze wierzycie i widzicie dla mnie nadzieje :)
    Ja nastawiłam się na poprawkę bo ciężko mi się zabrać strasznie za naukę i w sumie to mam jakieś zobojętnienie na to kolokwium.

Szczególne podziękowania dla Oli za post dopingujący <3

Kajuś trzymaj sie dzielnie i leż oczywiście żadnych prac :) modlę się i wierzę że będzie z Roczkiem wszystko ok :)

Sylwia współczuję przeżyć :/ ja po łyżeczkowaniu plamiłam/krwawiłam ok. 1,5 tyg. z tym że ja nie miałam żadnych bólów. Trzymam kciuki będzie dobrze :)

Aisko śliczna fasolka i już wyraźnie ją widać niech zdrowo rośnie :)

Kleopatra serdecznie gratuluję :)

Ilonka i kopciuszek proszę oszczędzajcie się a jak tylko wasza intuicja podpowiada że czas do lekarza to w te pędy lećcie :)

Plemniczko ślicznie wyglądasz i już brzuszek całkiem spory :)

Selenko twój brzuszek również śliczniutki :)

Mamy dzisiaj imprezę u rodziny M z okazji 25 lecia ślubu cioci i wujka także zmykam się szykować bo o 14 msza :)

Miłego i słonecznego weekendu wam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 10:30

Dodi, Shagga_80, aisa, Ilona, Fedra, Spero, kopciuszek126, Selena, Ola_czeka, Libra, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • jeju Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem znowu na moment....Olka również jak pisałam posta myślałam o kobiecej, matczynej intuicji :-) YOU CAN DANCE- póki ściany brzuszka mocno nie ograniczają, może tak być :-)

Sorry za bezpośredniość ale ja pamiętam jakby młody mnie drapał od środka paznokciem po dnie, już konkretnie naprężonej macicy...a nogi wbijał pod żebra...coś okropnego...
    Jaka ja byłam wtedy gówniara...nie zdawałam sobie sprawy z tylu rzeczy, z tylu doświadczeń, z tylu spraw...nie myślałam tak jak teraz, nie wiem czy ja chociaz raz się wtedy zastanawiałam nad tym wszystkim...ile miałam szczęścia, że nie było zbyt wielu komplikacji, jak to jest i ile ciężaru noszę w przedniej części ciała...(4200 i 59 cm- dokładnie tyle samo co Kleopatry synuś)do tego wody....wszystkiego około 12 kg...rany Julek!

Jaka ja wtedy byłam gówniara!
    Ale jak ja wtedy się cieszyłam macierzyństwem i jaka dumna byłam...i wbrew gadaniu wszystkich wokół byłam dumna, że mam synka i wcale nie żal mi młodości i tych lat...jest całym moim światem....W. miał gorzej ze zdobywaniem mojego serca :-D

Tak jakoś mnie wzięło na przemyślenia...MAM NADZIEJĘ, ŻE NIKOGO TYM NIE URAZIŁAM....na pewno tego nie chciałam....

Dodi, aisa, Ilona, Fedra, kopciuszek126, a-koczek, Selena, Ola_czeka, Libra, Kfjatus, gocha04, mauysia, magdzia26 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko kurde ale ze mnie ciapa !!!

GRATULACJE potwierdzonej ciąży :D

Shagga_80, aisa, Kaja, Ilona, Fedra, Spero, Selena, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi do której wczoraj gadałyście? :)

‹‹ 4340 4341 4342 4343 4344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ