X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Dziś też nie dodzwoniłam się do mojej ginki...ale posłałam tatę na oddział żeby dowiedział sie czy dziś jest w pracy? Okazało się,ze jest na szkoleniu. Więc pojechalam na oddział do innego lekarza.
    Powiedział,ze najlepiej byłoby położyć się na oddział, ale mi to nie bardzo na ten weekend bo te chrzciny mamy-mąż za chrzestnego. powiedziałam to lekarzowi,a on na to no to dobrze zbadam panią i zobaczymy...I na szczęscie rozwarcie jest takie jakie było-czyli na opuszek palca, szyjka dosyć długa i twarda wg niego. Kazał brac luteine, no-spę 3x1 i magnez. I powiedział,że mogę iść na chrzciny :). No i odpoczywać. I pierdole (przepraszam za słowo) wszystko i nic nie robię jutro- zero sprzątania jakiegokolwiek. Uprasuję tylko ubrania na niedzielę. Zarosnę najwyżej w brudach...Powiedziałam to mamie,ze juz nie sprzątam bo nie mogę- a ona jak zwykle skwitowała,ze nie muszę sprzątać bo jest czysto. I że jutro ona odkurzy i umyje podłogi-bo przecież przy tym najwiekszy jest wysiłek. Zobaczymy czy to jutro zrobi?Bo znając ja- rano poleci na grzyby,potem obieranie,gotowanie,później jej brat przyjeżdza i w domu będzie "amba fatima", ale ja leżeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

Dziewczyny, a co do luteiny- to w moim przypadku samodzielne jej zapodanie sobie raczej niczym złym nie poskutkuje...Bo ja ją miałam na bóle podbrzusza i rozwierajaca sie szyjke. Ale zrobił mi sie stan zapalny i zmieniła mi na podjezykowa i ostatnia wzięłam przedwczoraj. A wczoraj wziełam dopochwowa. To nie jset jakis niebezpieczny lek. To jest progesteron w tabletce. I wiem,ze dobrze zrobiłam zazywajac ją. To jedyna forma ratunku.
    To tyle u mnie. Niestety nie nadrobie Was bo mi sie nie chce. A i dzis bedac u lekarza poszłam na małe zakupy-ale z siostrą i ona mi nosiła zakupy. Kupiłamm sobie koszule do karmienia do szpitala, biustonosz, małemu komplecik na wyjscie i body. Byłam też w rossmanie po proszek Dzidzius,ale nie było i kupilam ale w innym sklepie. No i pokonczyły mi sie balsam do ciała i balsam przeciw rozstępom i kilka innych kosmetyków. Dzis tez wrzuciałm do pralki najmniejsze ubranka po Cyprusiu i sie właśnie wyprały i sie suszą. Po niedzieli jak będzie ok. to poprasuję je-no chyba,ze pójdę do szpitala to będa musiały poczekać.

a co do mojego brzucha- to cały czas twardnieje a mały naprawdę mało śpi i jest dosyć aktywny. No i od poniedziałku zauważyłam u niego czkawke. Podobnie było z Cypkiem i po urodzeniu miał mega okropna czkawę, która męczyła go dosyć długo-nie wiem do którego miesiaca i trwała po minimum 20 minut i wyrywała z niego jedzenie. Nawet po lekarzach z nim jeździłam z powodu tej uciążliwej czkawki.Ale zadne specyfiki nie dały rady. Dziecko musi poprostu z tego wyrosnać.

No to miłego weekendu. Jakby co poproszę smska o narodzinach Igorka :) bo nie wiem czy jutro zajrzę a w niedziele na bank nie bedę mieć czasu.
    Dobranoc :)

Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeszcze Wam napiszę co wyczytałam na ciążowych:) , mam nadzieję, że Kleopatra się nie obrazi :)
    Kleopatra wrote:
    Maksymilian Adam urodzil sie o 13.15 przez cc. Ma 59 cm i 4200. Jest podobny do starszego brata :)

Gratuluję jeszcze raz!

kopciuszek126, zbikowa, Libra, plemniczka, mauysia, Kleopatra, Blondi22, Ilona, aisa, Fedra, Sandraa, Dodi, a-koczek, Shagga_80, Kfjatus, gocha04, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

niestety nie poszło zbyt dobrze... Wyniki mam za dwa tygodnie po części ustnej ale czuję że zawaliłam tą część pisemną.... A jak nie zdasz jednej części to poprawiasz całość więc szykuję się mentalnie już na poprawkę...

No nic idę spać bo padam...

życzę wam miłego weekendu :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ponownie. Dziekuje za mile slowa, ale seksownie to z pewnością nie czuje sie...

Olu ja jestem blondynką, ale przez odrosty i niemożność rozjasnienia wlosów w ciąży, musialam zafarbować na ciemniejszy kolor. Ale po wykluciu pewnie powróce do blondu.
    Selenko piekny pokazny brzucholek.
    Sylwia wspólczuje, mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej!
    Pismaczku zycze by jednak Cie przeczucie myliło i uda Ci sie zaliczyć. Trzymam kciuki.
    Gadgetko szkoda ze mnie nie bylo jak ty bylas.
    Kleopatro gratuluje synka!

Libra, Selena, Kleopatra, Blondi22, Rucia, Ilona, aisa, Fedra, gadgeta, Dodi, Pismak, Shagga_80, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki :-)

Shaguś dalej w dwupaku ?
    Nie mam czasu ochoty i sił siedzieć tu ale male co nieco podczytam :-)
    Sylwia 3 cykle zlecą szybko i mam nadzieję że wyniki histo wyjdą dobre

Idę trochę podczytać ale nie wiem ile dam radę ;-)
    Miłej nocki laseczki :-)

Libra, Ilona, Fedra, Dodi, Shagga_80, Kfjatus, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra gratuluje synka :)
    Kopciuszku :) odpoczywaj jak najwięcej :) teraz Ty z dzidzia jesteście najważniejsi :)
    Pismaczku oby to przeczucie Cie myliło i obyś wszystko pięknie zaliczyła :)

Ilona, aisa, Fedra, Dodi, a-koczek, kopciuszek126, Pismak, magdzia26 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Cale szczescie juz mam mojego skarba :)

Spero, Selena, plemniczka, Kaja, Rucia, Libra, Ilona, aisa, Fedra, Dodi, a-koczek, Shagga_80, Kfjatus, gocha04, Blondi22, mauysia, magdzia26 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra jak sie czujesz? dzisiaj mialas cesarke i sily juz odzyskalas?
    :)

Kleopatra, magdzia26 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki wlasnie wrocilam . Koszmarnie bylo.Lezalam na korytarzu bo miejsc nie bylo i tak przy wszytkich ludziach zmieniali mi lignine ..porazka... Mialam pobierany wycinek i wyczyszczona cala macice- o tym drugim nie wiedzialam. Jutro po wypis jade a za dwa tygodnie po wyniki hist.
    Lekarz powiedzial ze mam sie nie starac 3 cykle zeby macica sie zregenerowala... jestem zalamana ... a jak wyniki wyjda zle i wtedy znowu bede musiala miec cos wycinane ? boje sie bardzo. Ciekawa jestem ile nie moge wspolzyc bo tego mi gin nie powiedzial.Boli mnie teraz macica i krwawie....
    miala ktoras z was lyzeczkowanie? i jak dochodzilyscie do siebie?
    Ja miałam zabieg. Mało po nim krwawiłam ale wspolzyc moglam dopiero po 2 tyg od momentu az przestalam krwawic. A po kontroli lekarz zalecil zebym poczekala do pierwszej @ chociaz mowil ze wszysko jest ok. Najwazniejszy byl zakaz kapieli tylko prysznic. Trzymaj sie

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dzieki dziewczyny. Cale szczescie juz mam mojego skarba :)
    suuuuuuuuuper gratulacje ;) kawał chłopa ;)

Kleopatra, magdzia26 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mało nas tuuu bo reszta gada na czacie ;) o reszcie zapominają ;p

magdzia26 lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziś znów mam plamienia przed chwilą były i poszły co to jest pomocy ......

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa plamienia są brązowe i nie za dużo ...

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju spokojnie. Lekarz mówił Ci, żebyś je obserwowała tak? Jeżeli nie znikną do jutra to może umów się na wizytę?

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie ma nikogo idę się stresowac sama buuuuuuuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kaju spokojnie. Lekarz mówił Ci, żebyś je obserwowała tak? Jeżeli nie znikną do jutra to może umów się na wizytę?

tak tydzień był spokój a teraz znów tylko dziś są ciemniejsze iż ostatnio

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia jestem posrana ze strachu ...

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam czarne myśli ....że kurcze skończy się zle ...

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju spokojnie. Jutro leć do lekarza po luteinę albo duphaston. Pamiętaj, Plemniczka też miała takie plamienia, a pomimo tego ciąża rozwija się prawidłowo.

plemniczka, aisa, Dodi, Shagga_80, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia jestem na luteinie i to sześć tabl na dobę

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 4338 4339 4340 4341 4342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ