X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ale ze co ze wafel będzie szedł w odstawkę czy jak bo chyba nie trybie :/

Oj Kochana zycze Ci duzo spokoju spełnienia marzeń i znalezienia pracy która Cię będzie satysfakcjonować :*

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Fedruś Kochana co do leków przeciwzapalnych i przeciwbólowych to ja jestem zdania że one obniżają temperaturę bo ich zadaniem jest zwalczanie stanów zapalnych i bólowych które dręczą organizm :) ale ekspertką nie jestem :)

znalazłam coś takiego:
    http://28dni.pl/artykuly/wplyw-niektorych-lekow-na-przebieg-cyklu

Dzięki kochana za ten artykuł teraz już kuźwa wiem dlaczego mam tak późną owulkę i taki ze mnie suchy pasztet :/

Pismak, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia no na 80% z tego związku nic nie będzie raczej :/
    A co czas pokarze to się okaże :/

• Agafia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś , a licz że 3 może bęzie szczęśliwy dla nas obu : *

Fedra, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam i się zorientowałam że to wszystko z dzisiaj jest ;)
    Ależ jesteście płodne :D
    Chyba nie nadrobię wszystkiego mimo szczerych chęci. Cóż to za okres chorobowy na ovu ostatnio?
    Widocznie jesteśmy jakoś zlinkowane bo się od siebie zarażamy ;)

Poprosze jakąś dbrą ovu-duszę o zlitowanie i napisanie jakiegos podsumowania z ostatnich hmmmmm 2 tygodni?

Agafia, jaka imprezka? Coś kombinujesz?

Shagga, jeszce tu raz napisze - najszczersze gratulacje!!!! Trzymam teraz kciuki za szybki powrót do domku!

Nie wiem czy coś do mnie pisałyście, bo w sumie to nie zaglądałam na forum. Musiałam trochę odsapnąć... Jakoś mi się problemy napiętrzyło i skumulowało się wszystko w jednym czasie.

Fedra, nie wiem jak z moją potencjalną ovu, bo dzisiaj mi ją system na 16 zamienił, a najgorsze jest to że we wtorek byłam na monitoringu cyklu i nie było tam już żadnego pęcherzyka :( Ja obstawiam że po prostu za późno poszłam, ale nie było wcześniej miejs. Pani gin. od USG powiedziała, ze nic nie widzi i jak był pęcherzyk to obstawia prawy jajnik, ale teraz nie ma nic. Czy to znaczy że jak było po owu to już nic nie widać, czy zawsze widać nawet po owu? Mogę którąś z Was, która miała monitorig prosić o jakieś krótki streszczenie jak to wygląda i co znaczą poszczególne info?

Fedra, AGA 30, magdzia26, Libra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska Kochanie jeśli pani nic nie widziała to znaczy ze byłas po owu i to znaczy ze mogłas ją mieć faktycznie w poniedziałek ale w tym temacie jest lepsza Libra która jest dzisiaj na szkoleniu ale jak znajdzie chwilkę to na pewno sie do tego odniesie :)

Agafia ja mam już tyle cykli za sobą ze az liczyć się niechce to ze się udało jakimś cudem no właśnie cudem można to nazwać, więc pomimo ze moja wiara ze zostanę kiedyś mamą jest coraz silniejsza i mocniejsza to nie nastawiam się na zaden cykl ani ten ani następny bo jeśli będę miała być w ciaży to będę a ja cierpliwie będe czekać :)

ale Tobie zycze by ten 3 był tym własnie udanym :*

Muska, magdzia26, a-koczek, a-koczek, Selena, Libra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Fredzia no na 80% z tego związku nic nie będzie raczej :/
    A co czas pokarze to się okaże :/

Aguś nie wiem co Ci powiedzieć ale mam nadzieję że wszystko potoczy się tak Ty sobie tego zazyczysz i tak zebyś to Ty była szczęśliwa :*

Libra lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska pisałam dziewczynom , że jeżeli uda mi się zajść w ciążę to jak się do końca urządzę to zapraszam do mnie wszystkie chętne na kawke ; )) ty będziesz miałą jedyne 23 km to spoko : ))))

Muska, Fedra, a-koczek, Pismak, aisa, Libra, Sandraa, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Muska pisałam dziewczynom , że jeżeli uda mi się zajść w ciążę to jak się do końca urządzę to zapraszam do mnie wszystkie chętne na kawke ; )) ty będziesz miałą jedyne 23 km to spoko : ))))
    Szybko zachodź! Tylko bez wykrętów :D
    Przyjade pierwsza stół nakrywać ;)

Agafia, Fedra, a-koczek, Pismak, aisa, Libra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Aguś nie wiem co Ci powiedzieć ale mam nadzieję że wszystko potoczy się tak Ty sobie tego zazyczysz i tak zebyś to Ty była szczęśliwa :*

Jak sobie pomyślę ze wszystko od nowa zaczynać to stwierdzam że nie mam naprawdę sił już na to:/

A miało być tak pięknie :/

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki milego dnia

Agafia, Kaja, Fedra, aisa, Sandraa, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Szybko zachodź! Tylko bez wykrętów :D
    Przyjade pierwsza stół nakrywać ;)

Nie mam zamiaru się wykręcać , zapraszam bardzo serdecznie ; ) a wy jak wkońcu z budową ??

Muska, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sylwunia , dziękujemy i wzajemnie

Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzięki kochana za ten artykuł teraz już kuźwa wiem dlaczego mam tak późną owulkę i taki ze mnie suchy pasztet :/

Polubiłam za stwierdzenie "suchy pasztet" :D

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Nie mam zamiaru się wykręcać , zapraszam bardzo serdecznie ; ) a wy jak wkońcu z budową ??
    Do przodu ;) tzn w końcu ostatecznie mamy działkę, ma której możemy się budować! Załatwianie tych formalności z bankami trwało 6 miesięcy. Koszmar jakiś. Szczegółó nie będe pisać bo miejsca braknie w poście. Przedwczoraj dopiero bank wypłacił kredyt. Bylismy już na skraju wyczerpania nerwowego przez to wszystko. Mieliśmy miec ta działkę na koniec maja :/ Po prostu brawa dla polskiego państwa - wszystko żeby udupić obywatela, bo po co pomagać młodym?
    Teraz szukam projektu i wykonawcy. Orzez te problemy z kredytem boimy sie myśleć o tradycyjnej budowie. Na razie rozważamy dom prefabrykowany. Plusem jest że bierze się kredyt, jest wypłacony na raz i stawiają dom w mniej niż miesiąc. Odchodza probelmy z budową. Tylko się boimy o trwałość takiego domu z klocków. Ach, kawa jest z Tobą wręcz wymagana :)
    Chętnie posłucham jak Wy sobie z tym poradziliście.
    Teraz, przechodzimy etap wycinanie drzew na działce. \tzn zastanawiania się jak to ugryźć, bo przecież bez pozwolenia na budowę nam zgody na wycinkę nie dadzą :/ No i znowu w pętli jesteśmy...

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sylwia! Co u Ciebie? Nic nie wiem, pisz kobieto bo ciekawa jestem co się powyjaśniało. Jesteście na dobrej drodze?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Cześć Sylwia! Co u Ciebie? Nic nie wiem, pisz kobieto bo ciekawa jestem co się powyjaśniało. Jesteście na dobrej drodze?
    oj muska dzialo sie duzo.mam miec za 2tyg wyniki histo poza tym po staremu praca-dom

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, za Was oboje trzymam również kciuki. Musicie sobie wyjaśnić co nieco. Mam nadzieję że taka rozmowa tylko pozytywnie na Was wpłynie. Czasem tak jest, że mamy do siebie wzajemnie pretensje o w sumie błache rzeczy, tylko nie mówienie o tym głośno prowadzi do wyolbrzymiania ich znaczenia. Przerabiałam już takie rzeczy z moim m. Życzę Wam żebyście się dogadali i razem powalczyli o Wasz związek. Ale pamiętaj, taką rozmowę trzeba na spokojnie przeprowadzić, bez emocji, chociaż to jest najtrudniejsze.
    Będzie dobrze!

Fedra, AGA 30, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska , my to samo przerabialiśmy z tymi dokumentami , masakra jakaś normalnie ta biurokracja nas zabije kiedyś ... myślę że drzew bez asygnaty wycinać nie możesz nie pamiętam gdzie mój mąż to załatwiał ... hmm bo wcinał z innej działki ostatnio musiałabym spytać ale wiem że chodził i załatwiał na o dokumenty . Domu z kolcków bym nie stawiała , w ogóle te metody domów kanadyjskich mnie bawią , wichura jakaś i domu nie ma hehe . Ale nie wiem to już każdego decyzja w olałabym dłużej poczekać a mieć porządniej niż na szybko a byle co . My projekt kupowaliśmy we Wro w Archonie , jesteśmy zadowoleni

Muska lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no jak na razie zauwazyłam tylko tyle ze mam wrażenie że jest mokro ale jak idę do wc to nic tam nie ma jest sucho do tego przez ostatnie dni bolał mnie brzuch jak na @...

no i dalej nie wiem czy leki przeciwgorączkowe, przeciwbólowei i przeciwzapalne mogą działać tak na temp ze poszła w dół??? bo wczoraj i przed wczoraj ze względu na moją mega migrenę łykłam sobie dość duzą dawkę takiego leku...
    mam zupełnie identycznie ;) ten śluz niby czuję że jest a jak patrze to nie ma i jeszcze mam takie bóle jakbym zaraz miała okresu dostać, a to dopiero przecież za tydzień. Do tego ovu przesunęło mi termin @ o dwa dni dalej...

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 4386 4387 4388 4389 4390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ