plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pismak wrote:Fedruś Kochana co do leków przeciwzapalnych i przeciwbólowych to ja jestem zdania że one obniżają temperaturę bo ich zadaniem jest zwalczanie stanów zapalnych i bólowych które dręczą organizm
ale ekspertką nie jestem
znalazłam coś takiego:
http://28dni.pl/artykuly/wplyw-niektorych-lekow-na-przebieg-cyklu
Dzięki kochana za ten artykuł teraz już kuźwa wiem dlaczego mam tak późną owulkę i taki ze mnie suchy pasztetPismak, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Czytam i czytam i się zorientowałam że to wszystko z dzisiaj jest
Ależ jesteście płodne
Chyba nie nadrobię wszystkiego mimo szczerych chęci. Cóż to za okres chorobowy na ovu ostatnio?
Widocznie jesteśmy jakoś zlinkowane bo się od siebie zarażamy
Poprosze jakąś dbrą ovu-duszę o zlitowanie i napisanie jakiegos podsumowania z ostatnich hmmmmm 2 tygodni?
Agafia, jaka imprezka? Coś kombinujesz?
Shagga, jeszce tu raz napisze - najszczersze gratulacje!!!! Trzymam teraz kciuki za szybki powrót do domku!
Nie wiem czy coś do mnie pisałyście, bo w sumie to nie zaglądałam na forum. Musiałam trochę odsapnąć... Jakoś mi się problemy napiętrzyło i skumulowało się wszystko w jednym czasie.
Fedra, nie wiem jak z moją potencjalną ovu, bo dzisiaj mi ją system na 16 zamienił, a najgorsze jest to że we wtorek byłam na monitoringu cyklu i nie było tam już żadnego pęcherzykaJa obstawiam że po prostu za późno poszłam, ale nie było wcześniej miejs. Pani gin. od USG powiedziała, ze nic nie widzi i jak był pęcherzyk to obstawia prawy jajnik, ale teraz nie ma nic. Czy to znaczy że jak było po owu to już nic nie widać, czy zawsze widać nawet po owu? Mogę którąś z Was, która miała monitorig prosić o jakieś krótki streszczenie jak to wygląda i co znaczą poszczególne info?
Fedra, AGA 30, magdzia26, Libra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Muska Kochanie jeśli pani nic nie widziała to znaczy ze byłas po owu i to znaczy ze mogłas ją mieć faktycznie w poniedziałek ale w tym temacie jest lepsza Libra która jest dzisiaj na szkoleniu ale jak znajdzie chwilkę to na pewno sie do tego odniesie
Agafia ja mam już tyle cykli za sobą ze az liczyć się niechce to ze się udało jakimś cudem no właśnie cudem można to nazwać, więc pomimo ze moja wiara ze zostanę kiedyś mamą jest coraz silniejsza i mocniejsza to nie nastawiam się na zaden cykl ani ten ani następny bo jeśli będę miała być w ciaży to będę a ja cierpliwie będe czekać
ale Tobie zycze by ten 3 był tym własnie udanym :*Muska, magdzia26, a-koczek, a-koczek, Selena, Libra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:Fredzia no na 80% z tego związku nic nie będzie raczej
A co czas pokarze to się okaże
Aguś nie wiem co Ci powiedzieć ale mam nadzieję że wszystko potoczy się tak Ty sobie tego zazyczysz i tak zebyś to Ty była szczęśliwa :*Libra lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Muska pisałam dziewczynom , że jeżeli uda mi się zajść w ciążę to jak się do końca urządzę to zapraszam do mnie wszystkie chętne na kawke ; )) ty będziesz miałą jedyne 23 km to spoko : ))))
Muska, Fedra, a-koczek, Pismak, aisa, Libra, Sandraa, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Agafia wrote:Muska pisałam dziewczynom , że jeżeli uda mi się zajść w ciążę to jak się do końca urządzę to zapraszam do mnie wszystkie chętne na kawke ; )) ty będziesz miałą jedyne 23 km to spoko : ))))
Przyjade pierwsza stół nakrywaćAgafia, Fedra, a-koczek, Pismak, aisa, Libra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Aguś nie wiem co Ci powiedzieć ale mam nadzieję że wszystko potoczy się tak Ty sobie tego zazyczysz i tak zebyś to Ty była szczęśliwa :*
Jak sobie pomyślę ze wszystko od nowa zaczynać to stwierdzam że nie mam naprawdę sił już na to:/
A miało być tak pięknie -
Fedra wrote:Dzięki kochana za ten artykuł teraz już kuźwa wiem dlaczego mam tak późną owulkę i taki ze mnie suchy pasztet
Polubiłam za stwierdzenie "suchy pasztet"Fedra, Libra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Agafia wrote:Nie mam zamiaru się wykręcać , zapraszam bardzo serdecznie ; ) a wy jak wkońcu z budową ??
tzn w końcu ostatecznie mamy działkę, ma której możemy się budować! Załatwianie tych formalności z bankami trwało 6 miesięcy. Koszmar jakiś. Szczegółó nie będe pisać bo miejsca braknie w poście. Przedwczoraj dopiero bank wypłacił kredyt. Bylismy już na skraju wyczerpania nerwowego przez to wszystko. Mieliśmy miec ta działkę na koniec maja
Po prostu brawa dla polskiego państwa - wszystko żeby udupić obywatela, bo po co pomagać młodym?
Teraz szukam projektu i wykonawcy. Orzez te problemy z kredytem boimy sie myśleć o tradycyjnej budowie. Na razie rozważamy dom prefabrykowany. Plusem jest że bierze się kredyt, jest wypłacony na raz i stawiają dom w mniej niż miesiąc. Odchodza probelmy z budową. Tylko się boimy o trwałość takiego domu z klocków. Ach, kawa jest z Tobą wręcz wymagana
Chętnie posłucham jak Wy sobie z tym poradziliście.
Teraz, przechodzimy etap wycinanie drzew na działce. \tzn zastanawiania się jak to ugryźć, bo przecież bez pozwolenia na budowę nam zgody na wycinkę nie dadząNo i znowu w pętli jesteśmy...
Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
Aguś, za Was oboje trzymam również kciuki. Musicie sobie wyjaśnić co nieco. Mam nadzieję że taka rozmowa tylko pozytywnie na Was wpłynie. Czasem tak jest, że mamy do siebie wzajemnie pretensje o w sumie błache rzeczy, tylko nie mówienie o tym głośno prowadzi do wyolbrzymiania ich znaczenia. Przerabiałam już takie rzeczy z moim m. Życzę Wam żebyście się dogadali i razem powalczyli o Wasz związek. Ale pamiętaj, taką rozmowę trzeba na spokojnie przeprowadzić, bez emocji, chociaż to jest najtrudniejsze.
Będzie dobrze!Fedra, AGA 30, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Muska , my to samo przerabialiśmy z tymi dokumentami , masakra jakaś normalnie ta biurokracja nas zabije kiedyś ... myślę że drzew bez asygnaty wycinać nie możesz nie pamiętam gdzie mój mąż to załatwiał ... hmm bo wcinał z innej działki ostatnio musiałabym spytać ale wiem że chodził i załatwiał na o dokumenty . Domu z kolcków bym nie stawiała , w ogóle te metody domów kanadyjskich mnie bawią , wichura jakaś i domu nie ma hehe . Ale nie wiem to już każdego decyzja w olałabym dłużej poczekać a mieć porządniej niż na szybko a byle co . My projekt kupowaliśmy we Wro w Archonie , jesteśmy zadowoleni
Muska lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:no jak na razie zauwazyłam tylko tyle ze mam wrażenie że jest mokro ale jak idę do wc to nic tam nie ma jest sucho do tego przez ostatnie dni bolał mnie brzuch jak na @...
no i dalej nie wiem czy leki przeciwgorączkowe, przeciwbólowei i przeciwzapalne mogą działać tak na temp ze poszła w dół??? bo wczoraj i przed wczoraj ze względu na moją mega migrenę łykłam sobie dość duzą dawkę takiego leku...ten śluz niby czuję że jest a jak patrze to nie ma i jeszcze mam takie bóle jakbym zaraz miała okresu dostać, a to dopiero przecież za tydzień. Do tego ovu przesunęło mi termin @ o dwa dni dalej...