plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hello .Ami urodziła przez cesarke mały Jaś 54 cm i ważył 3750 więcej napisze teraz odpoczywa .....Gratuluję rodzicom !!!!
jaś witamy na naszym świecieFedra, plemniczka, Dodi, mauysia, a-koczek, magdzia26, Blondi22, Beata, AGA 30, Selena, Muska lubią tę wiadomość
-
Spero wrote:Cześć kochane.
tak czytam i zastanawiałam się o co chodzi z tym podziałem i myśle patrze, a forum takie samo jak było, aż tu nagle... zauważyłami też mi się podoba
Shagga mam nadzieję, że problemy z karmieniem i mlekiem szybko znikną i będziesz się mogła dalej cieszyć dostawianiem I. do piersi.
a co do mleka to wiem, że może być małokaloryczne niestety i dziecko w ogóle nie jest najedzone. Efekt taki sam jak wypicie wody. Ale może też być za tłuste przez co dziecko może mieć bóle brzucha, biegunki (już nie wspomnę o kolkach). Wszystko to zapewne kwestia diety.
AguśJesteś bardzo silną kobietą i dasz sobie radę! wierzę w Ciebie.
Koczku, może niedługo nastąpi jakaś przemiana w Twoim mężu. jak zobaczy maluszka siostry może obudzi się w nim pragnienie i stanie na głowie abyście znów zostali rodzicami. Do stycznia nie daleko, więc jeśli na święta nie zrobicie sobie niespodzianki, to mam nadzieję że narodziny dzieciaczka odmienią męża i starania ruszą pełną parą
dziś spałam chyba 4 godziny, bo prezentacje kończyłam, ale jeszcze daje radę, choć oczy mam coraz cięższe. W weekend byliśmy na targach ślubnych iiii powiem Wam, że jest progres! Spodobały mi się w miarę 3 suknie (bo ogólnie przejrzałam chyba ze 100 000 sukni i tylko 1 była taka o! ale też jeszcze bym co nieco zmieniła. a poza tym szału nie było.
A i jeszcze co chciałam Wam powiedzieć, to to że nie podoba mi się moj wykres teraz i w sumie mam do Was małe pytanie. Czy powieczornych jak rano mierzę temp. to możeliwe że będzie ona niższa niż gdyby nie było
? tak się zastanawiam, bo w sumie często się tak działo że po
niespodziewanie była niższa np. w 10, 14, 17 dc ? chyba mało prawdopodobne nie?
Spero Kochana jeśli mam być szczera nigdy nie robiłam porównania co do temp idzień wczesniej ale nie wydaje mi sie by to miało jakieś większe znaczenie raczej tu coś chyba na rzeczy jest z Twoimi hormonami, nie pamiętam czy je badałaś i jaki miałaś wynik ale jesli masz takie zęby na wykresie to ja bym to skontrolowała i moze jakieś kontrolne usg zrobiła by sprawdzić ajk sie sprawa ma z Twoja owulka a raczej jajeczkami...
tak sobie tylko głośno myślę bo mam jakiś dziwny dzien dzisiaj...Spero, Dodi, Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Muska wrote:Hej kobity.
Mnie wena całkowicie opuściłaJakoś chwilowa (mam nadzieję) przestałam wierzyć ze się uda.
W pracy też się nieciekawie porobiło. Mnóstwo pracy, dużo zmian na gorsze. Zaczynam myśleć o zmianie pracodawcy.
Do tego wzięłam sporo dodatkowych tłumaczeń i codziennie jestem zarobiona po uszy. I zmęczona na maksa.
Do tego wszystkiego mi wczoraj suszarka sufitowa w łazience spadła na głowę jak rpanie wieszałam. Liche teraz takie robią. Pękły plastikowe miejsca na wkręty. Do dupy to wszystko.
Nie smęcę więcej, tylko biore się do dalszej roboty bo czeka na mnie a termin na środę.
Papaty.
Muska życze by w tych zawirowaniach negatywnych przyplątało sie coś pozytywnego np zaskoczenie w postaci II kresek, bo wiesz jak to jest kiedy jest wszystko dobrze i uwazasz ze teraz jest najlepszy czas na dziecko Ono jakby miało focha i chowa się po kątach, ale jak zaczyna sie coś rypać a to w pracy a to w domu i nagle myślenie przekierowane jest na inne tory wtedy to dziecko twierdzi koniec focha trzeba zrobić Mamie psikusa i schować się w jej brzuchu na 9 miesiecy
i tego Ci włąśnie zyczę
Dodi, Shagga_80, Kfjatus, Rucia, magdzia26, Beata, AGA 30, Muska, Gunia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Blondi22 wrote:ale tu spokoj dziewczyny wracac
a co u Beti i Dodi ktos wie?
Beti była dzisiaj ale napisała ze nie ma weny (tak w skrócie0 a Dodi się relaksuje ale z tego cow eim to u niej wszystko po staremuDodi, Shagga_80, Rucia, magdzia26, Blondi22, Beata, Kfjatus, Gunia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
O jakie cudne wieści to i ja witam Jasia na świecie dałeś popalić mamie nie ma co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 23:03
Dodi, Kfjatus, magdzia26, Kaja, Blondi22, Blondi22, Beata, AGA 30, Selena, Gunia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Spero Kochana jeśli mam być szczera nigdy nie robiłam porównania co do temp i
dzień wczesniej ale nie wydaje mi sie by to miało jakieś większe znaczenie raczej tu coś chyba na rzeczy jest z Twoimi hormonami, nie pamiętam czy je badałaś i jaki miałaś wynik ale jesli masz takie zęby na wykresie to ja bym to skontrolowała i moze jakieś kontrolne usg zrobiła by sprawdzić ajk sie sprawa ma z Twoja owulka a raczej jajeczkami...
tak sobie tylko głośno myślę bo mam jakiś dziwny dzien dzisiaj...
Dzięki kochana, hormony idę zbadać na początku grudnia. Ostatnie z czerwca były jak najbardziej ok. więc nie wiem. teraz jak coś to ovu mogłaby być z prawego jajnika, a wydaje mi się że ona jakiś leniwy jest chyba, choć wcześniejsze cykle były nawet ładne, coś tak sprawdziłam to we wrześniu też około 17 dc miałam ovu właśnie z prawego... zobacze jak się to dalej potoczy, no i jakie mi te wyniki wyjdą.. -
nick nieaktualnyWitam wieczorkiem
Muska, uszy do góry, podpinam się pod życzonka Fedrusi...kurcze znów muszę napisać, słuchaj cioci Fedry,bo to mądra Baba
Dodi, napisz coś a nie lajkujesz tylko
Co porabiacie wieczorkiem? Ja nieco poćwiczyłam (do wczoraj ćwiczę wieczorem z Kubusiem, ja zrzucać chcę pociążową oponkę) i teraz spać mi się nie chce
Dodi, Fedra, Spero, Kfjatus, Rucia, a-koczek, magdzia26, Beata, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Spero wrote:Dzięki kochana, hormony idę zbadać na początku grudnia. Ostatnie z czerwca były jak najbardziej ok. więc nie wiem. teraz jak coś to ovu mogłaby być z prawego jajnika, a wydaje mi się że ona jakiś leniwy jest chyba, choć wcześniejsze cykle były nawet ładne, coś tak sprawdziłam to we wrześniu też około 17 dc miałam ovu właśnie z prawego... zobacze jak się to dalej potoczy, no i jakie mi te wyniki wyjdą..
pamiętaj ze mitem jest to ze owulka raz jest z jednego a raz z drugiego jajnika moze być tak ze dwa cykle masz z tego samego jajnika...
jedynie monitoring jest w stanie określić z którego jajorka jest owulka
a miałaś robioną drożność?Dodi, Shagga_80, Beata, Gunia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Shagga_80 wrote:Witam wieczorkiem
Muska, uszy do góry, podpinam się pod życzonka Fedrusi...kurcze znów muszę napisać, słuchaj cioci Fedry,bo to mądra Baba
Dodi, napisz coś a nie lajkujesz tylko
Co porabiacie wieczorkiem? Ja nieco poćwiczyłam (do wczoraj ćwiczę wieczorem z Kubusiem, ja zrzucać chcę pociążową oponkę) i teraz spać mi się nie chce
Saggi Ty mnie tu tak nie słodz bo mnie sie zaraz skończy dzień dobroci
a ja odpoczywam mój się kapie ja już po dzisiaj byłam na basenie na areobiku i jestem mocno zadowolona a wczesniej miałam areobik z meżemDodi, Spero, Shagga_80, a-koczek, magdzia26, Beata, Strażaczka90, AGA 30, Selena, Muska, Gunia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Shagga_80 wrote:Oooo, jest nas tu trochę
wystarczy ze się Nowe dziecko urodzi i od razu się ruch na forum robi
jutro mozliwe ze mnie tu wiecej będzie a że mam okres zadumy i rozmyśleń to się nie zdziwcie ze będe o dziwnych rzeczach pisaćDodi, Spero, Spero, Shagga_80, Kfjatus, Rucia, a-koczek, magdzia26, Blondi22, Beata, Strażaczka90, AGA 30, Selena, Gunia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
BellaRosa............1.......24lata.........córcia Ala ………17.06.2013…lubelskie
she......................6.......35lat...........córcia Maja… …..21.06.2013........pomorskie
gadgeta..............13......32lata.........synuś Kubuś …..11.07.2013........kuj-pom
Mała……………..4……30lat……….synuś Xavierek…04.08.2013….świętkorzyskie
Dora.....................2......30lat...........córcia Róża……. 09.09.2013.…..pomorskie
mauysia................5......31lat...........synuś Heniu…… 26.09.2013........wielkopolskie
anna_w...............10......31lat..........córcia Ola………. 01.10.2013.........lubelskie
Shagga_80...........3......32lata.........synuś Igorek……15.10.2013........łódzkie
Amicizia ................2.....26lat..........synuś Jaś………..18.11.2013…..małopolskie
Rucia....................17....27lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
Kopciuszek126.....16......30lat…….FASOLINKA……..łódzkie (08-09.12.2013)
Karoam..................3......27lat……..FASOLINKA.........egipt (19.12.2013)
Plemniczka............2......29lat.........FASOLINKA……..śląskie (19.01.2014)
Ilona……………....12…..30lat…….FASOLINKA.........Niemcy (29.01.2014)
Selena ................18.....25lat..........FASOLINKA.........podkarpackie (02.02.2014)
Blondi22................1....23lat...........FASOLINKA.........mazowieckie (26.01.2014)
Effcia...................5.......29lat..........FASOLINKA.........wielkopolskie (25.02.2014)
Aisa…………..…....7 .…28lata…….FASOLINKA.…….Szwecja
Kaja.......................7......32lat……..FASOLINKA……..pomorskie (11.05.2014)
Agafia....................3......26lat…….FASOLINKA….…..dolnośląskie(27.06.2014)
a-koczek………....16 .…32lata………..20.11…… NIE PRZYJDZIE.war-maz
Muska....................11…..31lat............24.11....... NIE PRZYJDZIE..dolnośląskie
Spero...................15.......23lat.............28.11….. NIE PRZYJDZIE...śląskie
Kfjatus...................14......26lat............02.12…….NIE PRZYJDZIE....mazowieckie
Beata……………...12……29lat…..…..03.12…… NIE PRZYJDZIE …mazowieckie
sylwia1985 ...........16....28lat …………05.12...... NIE PRZYJDZIE..podkarpackie
Gunia....................11......30 lat............07.12…… NIE PRZYJDZIE....podlaskie
Jeju......................11......31 lat.............09.12…... NIE PRZYJDZIE....opolskie
Magdzia26…………5……27lat…..…..14.12…… NIE PRZYJDZIE …mazowieckie
Dodi, Spero, Spero, mauysia, jeju, Beata, Selena lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:pamiętaj ze mitem jest to ze owulka raz jest z jednego a raz z drugiego jajnika moze być tak ze dwa cykle masz z tego samego jajnika...
jedynie monitoring jest w stanie określić z którego jajorka jest owulka
a miałaś robioną drożność?
noo wiem, że nie ma reguły choć jajniki to ja dość czuję podczas owulki, ale drożności nie miałam robionej.Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
Spero wrote:noo wiem, że nie ma reguły choć jajniki to ja dość czuję podczas owulki, ale drożności nie miałam robionej.
He he he mnie się w poprzednic cyklu wydawało ze miałam owu z o jajnika bo mnie prawy bolał a sie okazało ze owulka była z lewego tak więc jak widac czasem to co czujemy moze być nie dokońca tym co się Nam wydaje...
prosty przykład zawsze myślałam ze mam bóle międzyżebrowe a to się okazuje ze mam dwa kręgi skrzywione w kręgosłupie które właśnie tak dziwnie promieniuja i do tego ból bioder też jest od tych dwóch kręgów
dlatego jak jest mi xle uruchamiam wyobraźnie i zasypiam i znajduję się wmiejscach i sytuacjach które z rzeczywistościa nie maja nic wspólnegoDodi, Spero, Shagga_80, jeju, magdzia26, Beata, Strażaczka90, AGA 30 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Saggi Ty mnie tu tak nie słodz bo mnie sie zaraz skończy dzień dobroci
a ja odpoczywam mój się kapie ja już po dzisiaj byłam na basenie na areobiku i jestem mocno zadowolona a wczesniej miałam areobik z meżem
Kurcze no cóż poradzę,że tak mądrze piszesz
PS. Zazdraszczam aerobiku...i tego i tamtegoDodi, Spero, Fedra, jeju, magdzia26, Beata, Strażaczka90, Selena lubią tę wiadomość
-
Dodi przestań lajkowac tylko w try migi proszę tu pisac co u Ciebie co bym sie nie musiała więcej za Ciebie spowiadac
Dodi, Shagga_80, jeju, Rucia, magdzia26, Beata, Strażaczka90, AGA 30, Selena lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi