plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Strażaczko jak patrze bez powiększania na Twój wykres, to te dwie ostatnie temp. widzę jako zielone kropki....ale jak booom cyk...są większe i zielone....takie złudzenie optyczne...też tak macie?
Spero, AGA 30, Strażaczka90, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeju wrote:Spero kochana już po ptokach
Wróciliśmy od okulisty...jedno oko -6,5 drugie -4,0 no i cylindry a to szkła drogie...masakra jakaś, jedno szkło 160 zł! Kurde i do tego do Świąt nie sprowadzą, mają przyjść z Anglii. Dziecko to drogi inters- mówię Wam... 400 ubrania ( bez kurtki, butów itp) + okulary ok.500 i to nie z górnej póły jednak, bo za pół roku znowu wizyta...ech...wrrrrr....ale jak ja kocham tego mojego syna!
Kurczę, bardzo drogie te szkła... ja też mam cylindry bo bez tego niestety to nic nie widzę i za szkła OBA z antyrefleksem płacę 120zł. Wiem, że Wada jest duża, ale to dnie powinno aż tak wpływać na cenę. Pewnie cieńsze wzięliście, ale tak czy sak masakra i z Anglii? ehhh polska leży i kwiczy, tu nic nie ma prawa bytu, nawet szkieł nie ma. Tanio nie jest, ale myślę, że Twój ukochany W. coś poradzi
dobra dzień mi uciekł, a jeszcze w cholerę roboty mamale jutro ostatni dzień i aż 18 dni wolnego!
-
nick nieaktualnyjeju wrote:Strażaczko jak patrze bez powiększania na Twój wykres, to te dwie ostatnie temp. widzę jako zielone kropki....ale jak booom cyk...są większe i zielone....takie złudzenie optyczne...też tak macie?
Spero lubi tę wiadomość
-
jeju wrote:Strażaczko jak patrze bez powiększania na Twój wykres, to te dwie ostatnie temp. widzę jako zielone kropki....ale jak booom cyk...są większe i zielone....takie złudzenie optyczne...też tak macie?
Spero lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeju wrote:Więc powiem tak....on ma jakieś takie dziwne te cylindry....nie znam oznaczeń ale OP -4,0=cyl.-0,5 180"=1,0
GDZIE " OZNACZA U MNIE ZNACZNIK STOPNI
A OL -6,5=0,8 wyjaśni mi to ktoś? Jedno szkło jest jakieś recepturowe...hmmmm....nie znam się...ja mam zwykłe....
NIe pomogę bo też sie nie znam , ja też mam zwykłe szkła -
Spero a jak Twoja suknia ? bo chyba się nie chwaliłaś jak było na ostatniej wyprawie?
magdzia26 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Jeju kochana mój kuzyn też ma cylindry teraz jak ciotka mówiła na jedną parę okularow wydała 600zl koszmar i ma taka wadę ze nie mozna operować młody sie załamał ehhh u nas nikt takich wad nie ma tylko on.
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Mam juz wyniki komputerowego badania nasienia ale ciezko rozszyfrowac bo to az 4 strony A4- skomplikowane :(musimy sie wybrac pewnie do jakiegos lekarza a andrologow u nas nie ma
Jak chcesz Sylwuś to napisz może coś pomożemy rozszyfrować. My też dziś odebraliśmy wyniki, szału nie ma, ale jest nieco lepiej, choć to i tak chyba u nas nic nie zmienia. Zobaczymy co nam w piątek powiedzą w klinice w Krakowie...
Muzi jakoś dziwnie zapisane... ogólnie powinny być dioptrie, oś i cylinder i ja mam -1.0 dpi 180st i 1 cylinder a tu jakoś jeden za dużo wymiar, nie znam się tak dokładnie, ale cylindry ma spore i niestety może się to pogarszać
taka ciekawostka, osoby z astygmatyzmem podobno nie są w stanie narysować prosto kreski na białej kartce. ja co prawda z rysowaniem może i mam problem, ale zawsze wiem, jak coś wisi krzywo
A co do wykresu Strażaczki, to ja też widzę zielone kropkiStrażaczka90, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co ale wysłałam dziś oplatek w liście bratu
Adresowałam kopertę w aucie poszłam na poczcie wróciłam do domu w garażu wysiadam z auta a na siedzeniu połamany opłatek leży
Ale bedzie braciszek szukał opłatka w kopercieRucia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPismak wrote:Spero a jak Twoja suknia ? bo chyba się nie chwaliłaś jak było na ostatniej wyprawie?
mogę wam wrzucić fotki w sukni, ale nie takiej którą będę miała tylko w zupełnie innej(księżniczce), ja już wybrałam swoją dopasowaną, zaklepałam, będzie cieniowana na niebiesko! pod koniec maja będę miała przymiarkę, to jak doczekamy to na pewno wrzucę foty, bo już będzie z niebieskim.
AGA 30, Strażaczka90, Libra, Pismak, kiti, Rucia, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpero wrote:aaa
mogę wam wrzucić fotki w sukni, ale nie takiej którą będę miała tylko w zupełnie innej(księżniczce), ja już wybrałam swoją dopasowaną, zaklepałam, będzie cieniowana na niebiesko! pod koniec maja będę miała przymiarkę, to jak doczekamy to na pewno wrzucę foty, bo już będzie z niebieskim.
To dawajPomaże sobie
Spero, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam wiatam
na wstępie pogratuluję gorąco Selence:) widziałam syniusia... Uroczy:) GRATULIJĘ
a teraz jak ostatnim zwyczajem mam dla was dobrą wiadomość!!!! pamiętacie jakie wieści ogłaszałam ostatnim razem? tak tak, główki trybiąnie mylicie się!!!! MAMY CIĄG DALSZY!!!! JEEEEJEEEE
Fedra, Spero, AGA 30, Pismak, aisa, Dodi, plemniczka, mauysia, kiti, Shagga_80, Effcia28, Ilona, Rucia, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:witam wiatam
na wstępie pogratuluję gorąco Selence:) widziałam syniusia... Uroczy:) GRATULIJĘ
a teraz jak ostatnim zwyczajem mam dla was dobrą wiadomość!!!! pamiętacie jakie wieści ogłaszałam ostatnim razem? tak tak, główki trybiąnie mylicie się!!!! MAMY CIĄG DALSZY!!!! JEEEEJEEEE
O JA CIĘĘĘĘĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kto tym razem???? Mów szybko
P.S. Fotki się ładują. zaraz będąDodi, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość