plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja, u mnie jako tako po japońsku
Nie mam co narzekać, w pracy dużo pracy więc to dobrze, bo nie będą redukować etatów, z A. też OK więc nam spokojnie życie płynie, bez zbędnych (nieprzyjemnych) ekscesów, moje badania OK więc nie ma się do czego przyczepić, rok kończę cyklem bezowulacyjnym - dziwny stanAle hormony depresyjne się włączyły, więc za około 2 tyg. @ będzie
W rodzinie ze zdrowiem niekoniecznie, ale nie będę tu pisać, wybaczcie
Sylwestra spędzamy we dwójkę, obydwoje pracujemy (jak w Wigilię), A. zrobi pyszną kolację, później idziemy na miejską imprezkę z "gwiazdami", o północy szampan w miejscu publicznym hihi, później fajerwerki i do domciu... No i pomyślałam, że skoro A. robi kolację to ja może przygotuję jakieś drobiazgi na zimno, jak wrócimy zmarznięci i wygłodniali to byłoby jak znalazł
Strażaczka90, Shagga_80, Effcia28, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Koczku, nie daj się podłym, smutnym myślom. Nie pozwól by Nowy Rok zaczął się nostalgicznie, z łezką w oku i zadumą... Będzie co ma być, a musi być dobrze!
Też mam zamiar jutro wieczorem powtarzać sobie jak mantrę, że życie jest cudowne, żyję wród ludzi, którzy mnie kochają i życzę mi pełni szczęścia i zdobędę szczyty gór, o których marzęAGA 30, Strażaczka90, a-koczek, plemniczka, Shagga_80, mauysia, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość
Hej Laski
Plemnis to trzymam kciuki żeby Kornelia do środy wytrzymała. Super że to już. Ja już też się niemoge doczekac, bo już jak slonica się czuje
Strazaczko zobaczysz mąż wróci cało i zdrowo. Będzie dobrze.
Gunia oto parę moich przepisów na pyszne i szybkie sałatki:
Ilość składników według uznania w zależności dla ilu osób
1. Puszka ananasa, 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 3 jajka, puszka kukurydzy, majonez. Wszystkie składniki pokroić w kostkę i wymieszać.
2. Brokuł ugotować, ale żeby nie był za miękki, ja gotuję al dente. Pomidory sparzyć, obrać ze skórk,cebula czerwona, sos, 3 łyżki oleju, 6 łyżek ketchupu, sok z połówki cytryny, ząbek czosnku wycisnąć, łyżka tymianku, łyżka Bazyli, łyżka oregano.
3. GYROS. Usmażyć pierś w przeprawie gyros, układać w misce, najpierw pierś, majonez, ogórek konserwowy pokrojony, kukurydza, papryka czerwona, ketchup, ogórek konserwowy, papryka cZerwona, kukurydza, majonez, kapusta pekińska.
4. Grecka. Kapusta pekińska, kukurydza, pomidory, ogórek, oliwki, ser feta, papryka czerwona do tego sos sałatkowy grecki knorr.
Do tego uwielbiam bagietke z masłem czosnkowym.
Smacznego.
Ja jutro też robię sałatki.
Jak bym nie miała kiedy wejść. Już dzisiaj życzę wam udanej zabawy i wszystkiego najlepszego w nowym roku.
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 08:58
Strażaczka90, Gunia, a-koczek, Kaja, plemniczka, Sandraa, Shagga_80, Dodi, mauysia, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
nick nieaktualny
-
Ilonko dzięki! Już skopiowałam
Rzeczywiście - zapomniałam o rewelacyjnej sałatce gyros, którą kiedyś często robiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 20:33
Strażaczka90, Ilona, Dodi, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy jutro zajrze bo kupe przygotowac przed sylwestrem i skladanie komody ( i drugi pokoik bedzie skonczony-Yupi)jeszcze zostanie kuchnia i lazienka...
Chcialam Wam zyczyc Szczesliwego Nowego Roku. Oby ten 2014 rok przyniosl Nam upragnione dwie kreseczki-ja w to wierze ze to bedzie rok szczesliwy....
Milej i spokojnej nocy
buziole zozoleStrażaczka90, AGA 30, Ilona, plemniczka, Blondi22, Sandraa, Shagga_80, Effcia28, mauysia, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość