plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej,
dopiero dotarłam do domu... 22 stycznia idę do szpitala... laparoskopia 1-2 dni później
dla chętnych - większą epistołę spłodzę pod wykresem
miłego wieczoruAGA 30, Blondi22, kiti, Strażaczka90, Dodi, Effcia28, Spero, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mi właśnie zadzwonili i przełożyli wizytę u endo o tydzień później
Mniam mniam zjadłaym naleśniki
Jak mi się marzy otworzyć naleśnikarnię z naleśnikami francuzkimi
Często gęsto robię w dom i na słodko i na ostromauysia, Strażaczka90, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:A jak te nalesniki robisz?
A róże do wyboru składniki L:-)
Jak na ostro to ser żółty pieczarki jajko szynka kukurydza gyros i kto co lubi polane cacykami lub kecupem
Jak na słodko to ser biały polewy truskawkowe lub czekoladowe truskawki jagody pomarańcze ananasy i wiele innych składników może być
Mniam Mniamkiti, Strażaczka90, magdzia26, Dodi, Blondi22, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Ale chodzi mi o francuskie to jakies ciasto specjalne ?
Normalne ciasto jak na naleśniki tylko pieczone są z farszem na patekni
Ja pracowałam w takim barze z nalesnikami to latem nam szło 40 litrów ciasta na naleśniki taki obrót był a to jest ekspresowe danieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 19:51
Strażaczka90, magdzia26, Dodi, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny nie róbcie mi smaka na naleśniki. Ale bym teraz zjadła naleśniki po meksykańsku, nosz masz
AGA 30, Strażaczka90, magdzia26, Dodi, Effcia28, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:Bo myslałam ze moze takie cienkie sie smaży a potem podwójnie albo potrojnie zawija przekładając farszem
No ja smaże takie cienkie chwilę smaże na jednej stronie obracam nakładam na polowę farsz składam na pół na patelni trzymam chwilę na jednej i na drugiej stronie aż ser zółty się rozpuści lub biały przypiecze potem składam na trójkąt i na talerzPolewam polewą lub sosem albo cacykami
A z takiej naleśnikarki są jeszcze lepszea-koczek, Strażaczka90, magdzia26, Blondi22, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny