plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi jest jeszcze przed terminem, widocznie na KTG wszystko wyszło ok. Poród naturalny mniej męczy kobietę niż wywoływany. Jak się Blondi dobrze czuje to czekają. Po dawce oksytocyny jak nie zaczęła rodzić to czekają, aż pewnie się sama akcja ruszy. A jak nie ruszy to zrobią cesarkę...
Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
witam sie wieczornie.
oooooooooooola przeslodki psina!
libra fajnie ze tak dokladnie chca cie posprawdzac, jak juz sie mają brac to faktycznie dobrze ze chca byc dokladni i skrupulatni, trzymam kciuki za poniedzialek
shaggi ty jak zwykle aktywna heh, dziekuje za rady co do katarku malej!
madziu nie zaszkodza te usg malenstwu, nie martw sie
effciu ja jestem pewna ze twoj maluch juz malutko miejsca ma i dlatego mniej sie rusza, tez tak mialam...
libra mozesz biszkopty...
widze ze goraco dzisiaj bylo to tak pewnie dla wyrównania bo za oknem mrozno... fajnie ze ostatecznie wyjasnione... tak ma byc!
a my dzisiaj bylismy na wizycie u pediatry. Mala w 2 dni przybrala 100gram, to sporo. lekarka bardzo zadowolona. Kornelka wazy teraz 3 kg. Niestety ma katarek, dostalismy taka sol morską do psikania, probiotyk i witamine c. Nic wiecej takiemu maluchowi nie mozna przypisac. Osluchala ja, na szczescie czysto w plucach i oskrzelach, gardelko tez czyste. To dobrze. mamy nadzieje ze katar lada dzien minie, bo mala on strasznie meczy.
Mamy porobic badania na tarczyce, morfologie i na bilirubine. Na tarczyce bo ja mam niedoczynnosc tarczycy i trzeba malej skontrolowac, a na bilirubine bo mala miala zółtaczke w szpitalu, ale dalej jest troche zółta, wiec trzeba zbadac czy spada i jak spada... Poza tym malej skórka sie bardzo luszczy na calym ciele, ale mamy z tym nic nie robic, nawet smarowanie nie pomoze, mowi ze ona sie sama zluszczy i bedzie spokój. Kikutek mamy przemywac octaniseptem, niedlugo powinien odpasc.
W srode mamy jeszcze przyjsc do niej z wynikami krwi i w związku z tym katarkiem. mam nadzieje ze do srody jej minie.
poza tym odciagnelam mleczko by sprobowac dac malej z butelki bo niedlugo bede musiala wyjsc i zostawic ja z tatusiem, chcielismy wiec zobaczyc jak sobie poradzi pijac z butelki... i zjadla bardzo szybko 30 ml i po kilku
minutach wszystko zwymiotowala
i teraz nie wiem czy przez to ze za szybko i latwo jej z butli lecialo... czy inna przyczyna. Pierwszy raz wymiotowala.
No nic juz was tym nie zameczam
Niecierpliwie czekam na Ize od Blondi...
magdzia26, Libra, jeju, Effcia28, Dodi, Sandraa, aisa, Pismak, Ola_czeka, Strażaczka90, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPlemniczko, mi też wyszła w szpitalu lekka nadczynność tarczycy
A Malej luszczy się skóra? Bo czasami maluchom przylepi się ta blona pęcherza przy porodzie i potem się złuszcza tak dziwnie... Też się z tym nic nie robi, tylko złuszcza i pozniej jest okDodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
eeeeeeeeeee tam taka aferka a mnie nie było
Może i lepiej, bo jestem na diecie, a przy takim show to bez popcornu ani rusz...Effcia28, Pismak, Dodi, a-koczek, Libra, magdzia26, Kaja, Rucia, Strażaczka90, aisa, plemniczka, Sandraa, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeju wrote:Czy jest tu Spero?
Slucham Cie? Pisalam ze dzis mam gosci wiec nie bardzo mialam czas coby tu zajrzec ale chyba.dobrze... Po winku taka ilosc estrogenow jest jeszcze do przezycia. Na trzezwo chyba sredni
Blondiii urodzilas kochana?? Mam nadzieje ze wszystko jest dobrze! Trzymam mocn kciuki
I dobrej nocy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 03:16
a-koczek, Strażaczka90, aisa, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:eeeeeeeeeee tam taka aferka a mnie nie było
Może i lepiej, bo jestem na diecie, a przy takim show to bez popcornu ani rusz...
no było gorąco jak u Lucka w piekle hihi
Strażaczka90, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejo
Każdej z osobna życzę miłego weekendu, owocnego w, bezstresowego i w ogóle ach i och.
Wpadnę wieczorkiem, dziś mamy gości, a po gościach idę na porządną drzemkę, bo jestem mega niewyspana.
Biedna Blondi, kurczę zgłupieli chyba w tym szpitaluGdy ja rodziłam, to naturalną rzeczą było, przecięcie wód płodowych, żeby przyspieszyć poród i zaoszczędzić kobiecie czasu + znieczulenie.
Do późniejKaja, Strażaczka90, magdzia26, aisa, gocha04, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość
-
Hej Laski
U nas pomału, radzimy sobie jakoś. Wiki od wtorku w domu angine miała, gorączka prawie 40, teraz na szczęście sytuacja opanowana już. W poniedziałek zaprowadze ja do przedszkola bo cały tydz siedziała w domu. Jeszcze nie wiem jak to ogarne, bo rano najlepiej nam się śpi.
Plemniczko małemu skóra też się luszczy, i też mam nic z tym nie robić.
Kurczę nie chcę zachwalac, żeby się nie odwrocilo, ale mały to anioł. Je, śpi, je, śpi. W nocy nieraz 2 razy je, nieraz 3. No super jest.
Pozdrawiam was serdecznie.
Czekam na info od BlondiStrażaczka90, Kaja, magdzia26, aisa, Libra, gocha04, Dodi, kiti, a-koczek, Rucia, Selena, Sandraa, mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel