X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi jest jeszcze przed terminem, widocznie na KTG wszystko wyszło ok. Poród naturalny mniej męczy kobietę niż wywoływany. Jak się Blondi dobrze czuje to czekają. Po dawce oksytocyny jak nie zaczęła rodzić to czekają, aż pewnie się sama akcja ruszy. A jak nie ruszy to zrobią cesarkę...

Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie wieczornie.

oooooooooooola przeslodki psina!
    libra fajnie ze tak dokladnie chca cie posprawdzac, jak juz sie mają brac to faktycznie dobrze ze chca byc dokladni i skrupulatni, trzymam kciuki za poniedzialek

shaggi ty jak zwykle aktywna heh, dziekuje za rady co do katarku malej!
    madziu nie zaszkodza te usg malenstwu, nie martw sie
    effciu ja jestem pewna ze twoj maluch juz malutko miejsca ma i dlatego mniej sie rusza, tez tak mialam...
    libra mozesz biszkopty...

widze ze goraco dzisiaj bylo to tak pewnie dla wyrównania bo za oknem mrozno... fajnie ze ostatecznie wyjasnione... tak ma byc!

a my dzisiaj bylismy na wizycie u pediatry. Mala w 2 dni przybrala 100gram, to sporo. lekarka bardzo zadowolona. Kornelka wazy teraz 3 kg. Niestety ma katarek, dostalismy taka sol morską do psikania, probiotyk i witamine c. Nic wiecej takiemu maluchowi nie mozna przypisac. Osluchala ja, na szczescie czysto w plucach i oskrzelach, gardelko tez czyste. To dobrze. mamy nadzieje ze katar lada dzien minie, bo mala on strasznie meczy.

Mamy porobic badania na tarczyce, morfologie i na bilirubine. Na tarczyce bo ja mam niedoczynnosc tarczycy i trzeba malej skontrolowac, a na bilirubine bo mala miala zółtaczke w szpitalu, ale dalej jest troche zółta, wiec trzeba zbadac czy spada i jak spada... Poza tym malej skórka sie bardzo luszczy na calym ciele, ale mamy z tym nic nie robic, nawet smarowanie nie pomoze, mowi ze ona sie sama zluszczy i bedzie spokój. Kikutek mamy przemywac octaniseptem, niedlugo powinien odpasc.
    W srode mamy jeszcze przyjsc do niej z wynikami krwi i w związku z tym katarkiem. mam nadzieje ze do srody jej minie.

poza tym odciagnelam mleczko by sprobowac dac malej z butelki bo niedlugo bede musiala wyjsc i zostawic ja z tatusiem, chcielismy wiec zobaczyc jak sobie poradzi pijac z butelki... i zjadla bardzo szybko 30 ml i po kilku
    minutach wszystko zwymiotowala :(
    i teraz nie wiem czy przez to ze za szybko i latwo jej z butli lecialo... czy inna przyczyna. Pierwszy raz wymiotowala.
    No nic juz was tym nie zameczam :)

Niecierpliwie czekam na Ize od Blondi...

magdzia26, Libra, jeju, Effcia28, Dodi, Sandraa, aisa, Pismak, Ola_czeka, Strażaczka90, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, mi też wyszła w szpitalu lekka nadczynność tarczycy
    A Malej luszczy się skóra? Bo czasami maluchom przylepi się ta blona pęcherza przy porodzie i potem się złuszcza tak dziwnie... Też się z tym nic nie robi, tylko złuszcza i pozniej jest ok

Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra tez mam taka z dwoma zyrafami hehe

Dodi, Libra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus tak luszczy sie skórka malej na brzuszku, rączkach i nózkach... lekarka nic nie mowila z czego to, ale powiedziala ze samo sie zluszczy i juz bedzie ok

jeju, Libra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA coś tak wpadła i znikła a ponadto swój wpis usunęłaś hę? :/

Dobrej nocy przyszłam powiedzieć :)

a-koczek, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeeeeeeeee tam taka aferka a mnie nie było :(

Może i lepiej, bo jestem na diecie, a przy takim show to bez popcornu ani rusz...

Effcia28, Pismak, Dodi, a-koczek, Libra, magdzia26, Kaja, Rucia, Strażaczka90, aisa, plemniczka, Sandraa, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Czy jest tu Spero?

Slucham Cie? Pisalam ze dzis mam gosci wiec nie bardzo mialam czas coby tu zajrzec ale chyba.dobrze... Po winku taka ilosc estrogenow jest jeszcze do przezycia. Na trzezwo chyba sredni :)

Blondiii urodzilas kochana?? Mam nadzieje ze wszystko jest dobrze! Trzymam mocn kciuki

I dobrej nocy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 03:16

a-koczek, Strażaczka90, aisa, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaam zrana duzo na minusie brrrr

Blondi22 jeszcze nie urodzila!!!

Strażaczka90, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    eeeeeeeeeee tam taka aferka a mnie nie było :(

Może i lepiej, bo jestem na diecie, a przy takim show to bez popcornu ani rusz...

no było gorąco jak u Lucka w piekle hihi

Strażaczka90, Ola_czeka lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę , że wam cztery litery przymarzly do łóżka hihi

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zaglądam tu co chwile żeby zobaczyć czy są jakieś wieści od Blondi...
    Milej soboty wam życzę :*

Kaja, Strażaczka90, aisa, Dodi, a-koczek, Sandraa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Każdej z osobna życzę miłego weekendu, owocnego w <3 <3 <3, bezstresowego i w ogóle ach i och.

Wpadnę wieczorkiem, dziś mamy gości, a po gościach idę na porządną drzemkę, bo jestem mega niewyspana.

Biedna Blondi, kurczę zgłupieli chyba w tym szpitalu :( Gdy ja rodziłam, to naturalną rzeczą było, przecięcie wód płodowych, żeby przyspieszyć poród i zaoszczędzić kobiecie czasu + znieczulenie.

Do później

Kaja, Strażaczka90, magdzia26, aisa, gocha04, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..ja odpoczywam..Mam 4dni wolnego:) ale za godzinę wstaje..posprzatam i może coś upieke...czekam na wieści o Blondii..:) miłego weekendu

Kaja, magdzia26, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Strażaczka kiedy testujesz bo ja widzę ze termin @ miałaś wczoraj hmmm... ???
    Nie testuje:/ co będzie to będzie....Tak termin według mnie miałam mieć wczoraj a według ovu w niedzielę...nie kusi mnie na test :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 slonko Cześć .....Blondi22 jeszcze w dwu paku !!! Co oni z nią robią matko juz mam stracha!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Nie testuje:/ co będzie to będzie....Tak termin według mnie miałam mieć wczoraj a według ovu w niedzielę...nie kusi mnie na test :)
    No to kochana czekamy czekamy czekamy :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze z Blondi

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Strażaczka90 slonko Cześć .....Blondi22 jeszcze w dwu paku !!! Co oni z nią robią matko juz mam stracha!!!!
    Hej Kochana Witaj Madziu:* Kurde co za lekarze...!!!! Ja też mam stracha...!!!!będzie wyczerpana

• Ilona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)

U nas pomału, radzimy sobie jakoś. Wiki od wtorku w domu angine miała, gorączka prawie 40, teraz na szczęście sytuacja opanowana już. W poniedziałek zaprowadze ja do przedszkola bo cały tydz siedziała w domu. Jeszcze nie wiem jak to ogarne, bo rano najlepiej nam się śpi.

Plemniczko małemu skóra też się luszczy, i też mam nic z tym nie robić.

Kurczę nie chcę zachwalac, żeby się nie odwrocilo, ale mały to anioł. Je, śpi, je, śpi. W nocy nieraz 2 razy je, nieraz 3. No super jest.

Pozdrawiam was serdecznie.
    Czekam na info od Blondi ;)

Strażaczka90, Kaja, magdzia26, aisa, Libra, gocha04, Dodi, kiti, a-koczek, Rucia, Selena, Sandraa, mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
‹‹ 5060 5061 5062 5063 5064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ