X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć libra i mała,
    no i CZEŚĆ MUZARCIU! O jeżu, ale fajnie znowu Cię widzieć na forum :) :) :) To super, że już czujesz się lepiej. Ja też powoli już zaczynam rozglądać się za prezentami, bo zwykle robię to tydzień przed Świętami i wszystko jest na hop-siup, prezenty nie do końca przemyślane itp... Ale może w tym roku uda się zabrać za to wcześniej.

Dawno się też Bella nie odzywała... Belluś, daj znak życia, baaardzo Cię prosimy.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała --> z nową pracą przynajmniej odpada Ci ten problem dojeżdżania z osobami, które nagminnie zostawały na nadgodziny :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej...właśnie miałam to samo, nie przemyślane prezenty...i dużo więcej pieniędzy się wydaje tak bez sensu...muszę pomyśleć dobrze co i jak i komu.Dobrze, że z młodym nie ma problemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dziewczynki, bo pod wieczór wieczorek andrzejkowy i cóż...pieczenie znów;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam dziewczynki....kurcze ale sobie wczoraj dałam do myślenia tym testem owulacyjnym...wyszły dwie krechy, z tym,że ta od T dużo jaśniejsza a jak pisało w ulotce musi być co najmniej tak gruba jak ta kontrolna ,więc obstawiam,że to oznacza - dni niepłodne...i teraz pytanie, wczoraj miałam już 15 dc więc co, jestem raczej już po ovu czy jest szansa , że przed? Ja obstawiam,że już po...chwała Bogu,że przez ostatnie dni sporo przytulaliśmy się, hehehe...nawet w nocy Stary obudził mnie "bo skoro to ostatni dzień" (tak Mu powiedziałam wieczorem ;) ). Inna sprawa,że dopiero drugi dzień mierzę tempkę i dziś miałam wyższą niż wczoraj,ale to też oczywiście pewnie nic nie znaczy,skoro to tylko dwa pomiary...ehhhm,że też do was wcześniej nie trafiłam :( Teraz pewnie pozostaje czekać do 11 grudnia,bo wtedy chyba powinnam dostać @ (czy raczej NIE DOSTAĆ!!! :) ).

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc Staraczki i fasolinki:)

u mnie znów smutny dzień.. w nocy umarła babcia M.. to 4 pogrzeb w tym roku.. dlatego ja bardzo chcę żeby się już skończył.. tyle stresu, nerwów, płaczu.. to nie pomaga w zajściu i normalnych relacjach...

mam nadzieję że u Was duzo lepiej:*

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tysiu,
    Przykro mi z powodu babci :(

Shagga --> to może oznaczać, że jesteś przed owulacją lub po niej. Czyli nic nie wiadomo. Dni płodne zaczynają się w chwili zauważenia u siebie płodnego śluzu. A pierwszy pozytywny test owulacyjny informuje tylko o tym, że owulacja być może odbędzie się w ciągu 24-48 godzin. Niestety nie można u Ciebie stwierdzić nic konkretnego bez żadnych obserwacji ani pomiarów temperatury... Proponuję, żebyś w następnym cyklu mierzyła temperaturę (codziennie przed wstaniem, np. o 7:00), obserwowała śluz, ewentualnie robiła testy owu.

Jeśli chcesz zdążyć przed końcem roku to trzeba się spiąć ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też bym chciała zdążyć przed końcem roku.. jak od dzis będzie M łykał salfazin i magnez to dopiero poprawa po 3 miesiącach.. a może sie zdarzyć że szybciej? jak myslicie?

• kiti Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) przykro mi zosiu...
    musimy wierzyć że wszystkim nam się uda dostać ten prezent pod choinkę :) widzę że jednak namówiłaś m na witaminki to dobrze... mój m też teraz zaczął łykać salfazin :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój łyka witaminki od 2 miesięcy... ale na salfazin przerzucił si dopiero od tygodnia...
    zosiu, mam nadzieję, że załapiemy się jeszcze na ten rok

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj bardzo bym chciała żeby się udało.. wiecie ja za moim M nie trafię.. najpierw nie chciał witamin teraz chce, najpierw nie chciał żebym mu mówiła o płodnych, teraz chce.. - ale obawiam się że to go zepnie i nie będzie mógł.. czekam na @ 7 grudnia i potem mam nadzieję działamy.. o ewentualnej ciąży dowiedziałabym się dopiero po nowym roku..

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu, ja o salfazinie nic nie wiem, więc Ci nie odpowiem.
    Chciałam ostatnio kupić, ale w aptece podali cenę 33 złote, więc na razie się wstrzymałam - spróbuję znaleźć taniej...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia to dużo... ja zapłaciłam coś ok 24 zł .

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kosztuje 28 zł

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzyłam też, bo w sumie mojemu M brakuje selenu - mozna go kupić jako sama weitaminę. bo on palacz.. więc potrzebuje selenu. do tego magnez też i wit C. ale jak mu dam serię to nie wiem czy się zgodzi... oj z tymi chłopami..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:)Zosiu przykro mi z powodu babci m...no faktycznie smutny rok u was:(moze ten nowy okaze sie lepszy:)
    mauysia cena za salfazin jak najbardziej przystepna :)tam jest az 100 tabletek:)wiec masz az na 3 miesiace:)przykladowo jest jeszcze Androvit ma to samo w składzie a 30 tabletek kosztuje ok 30zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2012, 08:14

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że mojemu psu podawaliśmy lekarstwa krusząc je i wkładając do kaszy. Może tu też tak trzeba będzie? ;)

zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Znowu się rozpisałyście na prawie 20 stron o.O

Mi się chyba nie udało w tym cyklu. Plamić zaczęłam, ale to trochę za mocne jak na implantacyjne, brzuszek mnie boli, więc raczej początki okresu... :(

Trudno, będziemy się starać dalej ;)

Miłego dnia wszystkim!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    oj bardzo bym chciała żeby się udało.. wiecie ja za moim M nie trafię.. najpierw nie chciał witamin teraz chce, najpierw nie chciał żebym mu mówiła o płodnych, teraz chce.. - ale obawiam się że to go zepnie i nie będzie mógł.. czekam na @ 7 grudnia i potem mam nadzieję działamy.. o ewentualnej ciąży dowiedziałabym się dopiero po nowym roku..

zosiu, rozumiem Cię... z moim też jest różnie... raz chce, innym razem nie wiem, o co mu chodzi, a za chwile znów bardzo chce, bo twierdzi, że wtedy będzie spełnionym mężczyzną... ja już mu wcale nic nie mówię, tylko staram się w te dni częściej go nakręcić...

zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej dziewczynki:)Zosiu przykro mi z powodu babci m...no faktycznie smutny rok u was:(moze ten nowy okaze sie lepszy:)
    mauysia cena za salfazin jak najbardziej przystepna :)tam jest az 100 tabletek:)wiec masz az na 3 miesiace:)przykladowo jest jeszcze Androvit ma to samo w składzie a 30 tabletek kosztuje ok 30zł.

Hej Woseba :)

Znalazłam właśnie w internecie info, że w pobliskiej aptece jest za 26 zł - pewnie się tam wybiorę.

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ