plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Strażaczka90 wrote:http://www.ortopedio.pl/ortezy-konczyn-dolnych/ortezy-na-golen-i-udo/
ja mam coś takiego jak na tym pierwszym obrazku...
idę do łóżka..do później:*
A nie dali Ci kuli do chodzenia ? BO przy tych długich ortezach to się trzeba o kulach poruszać właśnie żeby na tą nogę w ortezie nie stawać.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Mała żywię taką nadzieję jak Libruś oby to zwiastowało zupełnie coś innego
mala29_, Libra, Dodi, Spero, aisa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
a-koczek wrote:Oki Strażaczko.
Co do twojego kolana to powiem jeszcze jedno chyba trafiłaś wczesniej na jkiegos lekarza konowała bo kolan nie wkłada sie w gips. Mojemu pzry pierwszej kontuzji kolana też włożyli w gips i o mało nogi nie stracił bo zaczął sie proces gnijny i martwiczy. Jak trafił później do specjalistki od kolan to powiedziała że absolutnie gips jedynie własnie ortezy. ale fajnie że wujek Ci załatwiłnoga wychudzona ...dobrze że dzis mi ściągnęli.Najlepsze to że jakiś pijak przyszedł i był szybciej opatrzony niż ja ;/
-
Kfjatus wrote:Strażaczko współczuje kłopotów z nogą, a ta orteza jest mega, samo posiadanie takiego czegoś na nodze, może wkurzać, nie mówiąc o bólu i normalnym funkcjonowaniu.
Mnie wkurza to że jak jedziemy z M na zakupy to wszyscy się patrzą i oglądają za mną ;/ jakbym była jakaś kaleką...Mój M to nawet ostatnio zauważył..kobieta o mało nie weszła w słup.... -
Strażaczka90 wrote:ale powiem Ci że gips mnie uwierał strasznie denerwował...a ta orteza nie uwiera:) plus jest w tym:).
Mnie wkurza to że jak jedziemy z M na zakupy to wszyscy się patrzą i oglądają za mną ;/ jakbym była jakaś kaleką...Mój M to nawet ostatnio zauważył..kobieta o mało nie weszła w słup....
Jakby takim sprawami miał się człowiek zajmować i denerwować, to miałby przerąbane. Właściwe innych może wszystko zaciekawić od ortezy, po krzywy nos, czy źle dobraną farbę na włosach, także nie zwracaj uwagi na ludzkie spojrzenia, tylko dbaj o siebie!a-koczek, Libra, Strażaczka90, Dodi, Spero, anka_a lubią tę wiadomość
-
Cześć dziołchy.
Wróciłam z bardzo dalekiej podróży. Mój psiak się ciężko rozchorował, nawet nie wiadomo co mu było. Z dnia na dzień stracił wolę życia, dostał wysokiej gorączki i leżał bez ruchu ponad tydzień. Masakryczny spadek krwinek czerwonych, mega wzrost białych, podejrzewano nosówkę, parwo a nawet białaczkę. Wracam z pracy i widzę psa, którego szczytem aktywności życiowej jest otworzenie oczu. Nie piszczał, nie szczekał, nie wstawał, nie ruszał się wcale. Przez ponad tydzień wynosiłam go na spacery, choć i tak w większości robił pod siebie. Musiałam trzymać mu głowę, żeby się napił, ciągle myślałam, że jest lepiej po czym wszystko wracało. Był sukces jak udało się go postawić na nogi a potem łapy się rozjeżdżały i uderzał pyszczkiem w stół weterynaryjny. W krytycznym momencie przewrócił go podmuch wiatru (pies ważył 17 kilo). Codziennie po kilka godzin w gabinetach weterynaryjnych, kroplówki, zastrzyki, wygryzanie wenflonów a ja prawie siwa ze zgryzoty. Ale wyzdrowiał, psoci, nadrabia stracony czas i pozostało mi tylko wrażenie, że chyba jednak dobrze, że nie mam dzieci, bo mogłabym skończyć w psychiatryku. -
nick nieaktualny
-
Strażaczka90 wrote:ale powiem Ci że gips mnie uwierał strasznie denerwował...a ta orteza nie uwiera:) plus jest w tym:).
Mnie wkurza to że jak jedziemy z M na zakupy to wszyscy się patrzą i oglądają za mną ;/ jakbym była jakaś kaleką...Mój M to nawet ostatnio zauważył..kobieta o mało nie weszła w słup....
hahhaah przepraszam Cię ale właśnie mi się przypomniało jak ludzie na mnie na stoku patrzyli jak w ortezie na nartach jeździłam i omijali mnie szerokim łukiemKfjatus, Libra, Strażaczka90, Dodi, Spero, aisa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
nick nieaktualny
-
Ola współczuję faktycznie nieciekawie z psiakiem było
ale dobrze że już jest lepiej i piesek wydobrzał
Angelius Provita
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Dibrze ze wy bynajmiej wierzycie
.
Ruciu wspulczuje Ci dawaj leosia to sie nim zajme.
Strazaczko niedaczko ty nasza oby ta twoja nuszka szybko wyzdrowiala.:*Libra, Strażaczka90, Dodi, Spero, zbikowa lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke