plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Strażaczka90 wrote:Ma być jakąś orteza długa Koczku
Strażaczko ale zdajesz sobie sprawę że rodzajów ortez jest dużo i one są dobierane w zależności od rodzaju urazu. Inne są na urazy wiązadeł a inne na chrząstek itp. Jedne są krótsze a inne dłuższe itp. Jak napisała Koczek to lekarz powinien określić Ci rodzaj ortezy bo jak założysz zły rodzaj to możesz sobie tylko zaszkodzića-koczek, Libra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Kfjatus wrote:Hallo jest tu kto? Mam dziś wolne !!!!
Niemożliwe !!!
Jak to pisz tutaj zaraz !Dodi, Effcia28 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
A tak to, trochę bajeru, trochę wkrętu i siedzę sobie w domciu
Zawarłyśmy pakt z koleżanką, poczekałyśmy, aż szef pokiwa głową, że to spoko pomysł i oto jestem i łączę się z Wami!
Więc wyłazić z kątów i pisać!a-koczek, Libra, Spero, Dodi, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
a poza tym Strażaczko zła jestem bo piszesz że musisz wydac kupę kasy na ortezę itp a jak ktos chce Ci pomóc to to totalnie zlewasz. Przykro mi z tego powodu, ale jak zaczyna się jakis temat to trzeba go skonczyc tak mi sie przynajmniej wydaje
Dodi, zbikowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga – ladny masz wynik amh… osobiście zazdraszczam:* i mam nadzieję, że moje 0,63 to błąd laboratoryjny:/
Koczku – jak mi się zdarza chwila wytchnienia, to zawsze siedzę w lex-ie i nadrabiam zaległości zmian w przepisach prawnych – przynajmniej nie muszę później siedzieć nad tym w domu… a ja lubię być na bieżąco ze wszystkim
Co do siemienia – ja parzę mielone siemie lniane w ok. 150ml wody i popijam sobie po łyczu przez cały dzień… ale tak się wczoraj zastanawiałam, że to chyba nie tylko zasługa samego siemienia, ale też może i zastosowanej diety… na pół godz. przed obiadem zjadam łyżeczkę ostropestu plamistego (by wspomóc wątrobę po tych wszystkich szpitalnych chemikaliach) jem dużo więcej kaszy, ryżu, zup, kleików i kaszek dla dzieci;P no i codziennie dużo piję wody mineralnej… efekt taki, że w ogóle nie pojawił mi się śluz wodnisty tylko ciągle mam mega glutki… ale ciekawe czy to też nie jest sprawką operacji i to może jakiś sposób na oczyszczanie się maciczki? Nie wiem… ale na pewno poobserwuję to
Mała – nieustające &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dodi – ja już siedzę na L4 ponad 2 tyg. I też nic nie zrobiłam:( ale powoli codziennie będę trochę sprzątać
Sylwia – udanego spotkania:)
Strażaczko – moja koleżanka załatwiła sobie rzepkę w kolanie i niestety w ortezie chodzi już rok (bo niestety rehabilitacja nie odniosła zamierzonego skutku i w grudniu miała operację)… Zrobiła tak jak opisała Koczek. Dostała takie zapotrzebowanie na ortezę. Złożyła wniosek do PENRON-u czy NFZ-u w sklepie medycznym. Jej orteza kosztowała 1250zł, a zapłaciła za nią 250zł. może warto udać się do takiego sklepu i zapytać jak to działa. Ale ona na pewno miała od lekarza napisane jaki to ma być dokładnie rodzaj tej ortezy
Milego dnia Blondi:* pozdrowienia dla Izuni
Kfjatuszku – toż to dzisiaj święto:) relaksie się szykuje;) Ja idę z Tobą
Miłego dnia dziewczęta:)
a-koczek, Kfjatus, Dodi, Spero, aisa lubią tę wiadomość
-
a-koczek wrote:ale na kolano? i które
ale gipsiora kazał ściągnąć i ściągnęli mi tam i założyli ortezę na całą nogę...Myślałam że tylko będę miała na kolano ...i zabronił wstawać na tą nogę..Zapomniałam zapytać czy zastrzyki w brzuch mam brać rano? czy wieczorem....powiedział,że bardzo długo będę musiała w tym chodzić;/ napisał na skierowaniu że pilnie na USG...mam dopiero w marcu 3..Kolano granatowe
noga schudła strasznie
mi lekarz wczoraj napisał na kartce że ma to być orteza długa
Nie mogłam wcześniej odpisać :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:Librus troszke lepiej jedynie to brzuch mnie troche boli tak ja bym okres miala dostac.
Kfjatus, Pismak, mala29_, Dodi, Spero, she, aisa, Effcia28, zbikowa, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oki Strażaczko.
Co do twojego kolana to powiem jeszcze jedno chyba trafiłaś wczesniej na jkiegos lekarza konowała bo kolan nie wkłada sie w gips. Mojemu pzry pierwszej kontuzji kolana też włożyli w gips i o mało nogi nie stracił bo zaczął sie proces gnijny i martwiczy. Jak trafił później do specjalistki od kolan to powiedziała że absolutnie gips jedynie własnie ortezy. ale fajnie że wujek Ci załatwiłStrażaczka90, Libra, Dodi, Spero lubią tę wiadomość