X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Ma być jakąś orteza długa Koczku

Strażaczko ale zdajesz sobie sprawę że rodzajów ortez jest dużo i one są dobierane w zależności od rodzaju urazu. Inne są na urazy wiązadeł a inne na chrząstek itp. Jedne są krótsze a inne dłuższe itp. Jak napisała Koczek to lekarz powinien określić Ci rodzaj ortezy bo jak założysz zły rodzaj to możesz sobie tylko zaszkodzić :/

a-koczek, Libra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo jest tu kto? Mam dziś wolne !!!! :D

Pismak, Spero, kiti, Libra, AGA 30, Dodi, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Hallo jest tu kto? Mam dziś wolne !!!! :D

Niemożliwe !!!
    Jak to pisz tutaj zaraz !

Dodi, Effcia28 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak to, trochę bajeru, trochę wkrętu i siedzę sobie w domciu :D Zawarłyśmy pakt z koleżanką, poczekałyśmy, aż szef pokiwa głową, że to spoko pomysł i oto jestem i łączę się z Wami! :)
    Więc wyłazić z kątów i pisać! :P

a-koczek, Libra, Spero, Dodi, aisa, anka_a lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kfiatuszku ja miałam miec taki piękny i miły dzien a tu niestety ciągle cos sie wali

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym Strażaczko zła jestem bo piszesz że musisz wydac kupę kasy na ortezę itp a jak ktos chce Ci pomóc to to totalnie zlewasz. Przykro mi z tego powodu, ale jak zaczyna się jakis temat to trzeba go skonczyc tak mi sie przynajmniej wydaje

Dodi, zbikowa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski pewnie na spacerkach z maluszkami dlatego taka cisza tu a do tego piątek wiec chyba sama z soba popisze

zpbnej28qs8fkan8.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam Koczku. Faktycznie pogoda piękna i fajna na spacer. Kto ze mną idzie ???? :-)

Libra, AGA 30, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga – ladny masz wynik amh… osobiście zazdraszczam:* i mam nadzieję, że moje 0,63 to błąd laboratoryjny:/

Koczku – jak mi się zdarza chwila wytchnienia, to zawsze siedzę w lex-ie i nadrabiam zaległości zmian w przepisach prawnych – przynajmniej nie muszę później siedzieć nad tym w domu… a ja lubię być na bieżąco ze wszystkim
    Co do siemienia – ja parzę mielone siemie lniane w ok. 150ml wody i popijam sobie po łyczu przez cały dzień… ale tak się wczoraj zastanawiałam, że to chyba nie tylko zasługa samego siemienia, ale też może i zastosowanej diety… na pół godz. przed obiadem zjadam łyżeczkę ostropestu plamistego (by wspomóc wątrobę po tych wszystkich szpitalnych chemikaliach) jem dużo więcej kaszy, ryżu, zup, kleików i kaszek dla dzieci;P no i codziennie dużo piję wody mineralnej… efekt taki, że w ogóle nie pojawił mi się śluz wodnisty tylko ciągle mam mega glutki… ale ciekawe czy to też nie jest sprawką operacji i to może jakiś sposób na oczyszczanie się maciczki? Nie wiem… ale na pewno poobserwuję to

Mała – nieustające &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dodi – ja już siedzę na L4 ponad 2 tyg. I też nic nie zrobiłam:( ale powoli codziennie będę trochę sprzątać:)

Sylwia – udanego spotkania:)

Strażaczko – moja koleżanka załatwiła sobie rzepkę w kolanie i niestety w ortezie chodzi już rok (bo niestety rehabilitacja nie odniosła zamierzonego skutku i w grudniu miała operację)… Zrobiła tak jak opisała Koczek. Dostała takie zapotrzebowanie na ortezę. Złożyła wniosek do PENRON-u czy NFZ-u w sklepie medycznym. Jej orteza kosztowała 1250zł, a zapłaciła za nią 250zł. może warto udać się do takiego sklepu i zapytać jak to działa. Ale ona na pewno miała od lekarza napisane jaki to ma być dokładnie rodzaj tej ortezy

Milego dnia Blondi:* pozdrowienia dla Izuni

Kfjatuszku – toż to dzisiaj święto:) relaksie się szykuje;) Ja idę z Tobą:)

Miłego dnia dziewczęta:)

a-koczek, Kfjatus, Dodi, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten piatkowy poranek.

Libra, Strażaczka90, AGA 30, Dodi, Spero, aisa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    ale na kolano? i które
    właśnie wróciłam,wujek mi załatwił dziś wizytę u swojego znajomego ortopedy.Bo wuj pracuje w pogotowiu...tak na lewe kolano Koczuś...Nie złość się Kochana :* :*...byłam u niego..miły Gościu.Receptę przepisał i musiałam dopłacić tylko 70 zł:) ale gipsiora kazał ściągnąć i ściągnęli mi tam i założyli ortezę na całą nogę...Myślałam że tylko będę miała na kolano ...i zabronił wstawać na tą nogę..Zapomniałam zapytać czy zastrzyki w brzuch mam brać rano? czy wieczorem....powiedział,że bardzo długo będę musiała w tym chodzić;/ napisał na skierowaniu że pilnie na USG...mam dopiero w marcu 3..Kolano granatowe :( noga schudła strasznie :( mi lekarz wczoraj napisał na kartce że ma to być orteza długa

Nie mogłam wcześniej odpisać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Witam sie i ja w ten piatkowy poranek.
    Lepiej dziś?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus troszke lepiej jedynie to brzuch mnie troche boli tak ja bym okres miala dostac. :(

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Librus troszke lepiej jedynie to brzuch mnie troche boli tak ja bym okres miala dostac. :(
    niech to bedzie objawem czegoś zupełnie innego....

Kfjatus, Pismak, mala29_, Dodi, Spero, she, aisa, Effcia28, zbikowa, anka_a lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    niech to bedzie objawem czegoś zupełnie innego....
    podbijam tak jak Liberka:)

mala29_, Dodi lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ortopedio.pl/ortezy-konczyn-dolnych/ortezy-na-golen-i-udo/

ja mam coś takiego jak na tym pierwszym obrazku...

idę do łóżka..do później:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki :D Ależ wieje dziś deszcze idą normalnie :/

Liberko dobrze by było gdyby twój wynik pomyłką był :)

Spaććććććććććć mi się chce jak diabli suszy mnie łokrutnie :/

Miłego dzionka :)

Libra, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i do widzenia.
    Jestem na skraju załamania nerwowego. Jedno chore drugie krzyczy. Litości.

Mała :) codziennie zerkam na wykres i trzymam kciuki z całych sił :)

mala29_, Libra, Dodi, zbikowa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki Strażaczko.
    Co do twojego kolana to powiem jeszcze jedno chyba trafiłaś wczesniej na jkiegos lekarza konowała bo kolan nie wkłada sie w gips. Mojemu pzry pierwszej kontuzji kolana też włożyli w gips i o mało nogi nie stracił bo zaczął sie proces gnijny i martwiczy. Jak trafił później do specjalistki od kolan to powiedziała że absolutnie gips jedynie własnie ortezy. ale fajnie że wujek Ci załatwił

Strażaczka90, Libra, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus ja idę też z TObą

Kfjatus, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 5260 5261 5262 5263 5264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ