X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny. Dzieki dziewczyny za kciukanie.
    Na studiach fajnie bylo, bardzo ciekawe zajecia, ale i tak caly czas myslami bylam co tam w domu... jak sobie radzą. Na szczescie mąż dał rade. Nelka nie miala problemu z zalapaniem smoczka w butli, moze dzieki temu ze ssie smoczek czasami. Mieli maly wypadek jak wciagnela 120 ml mleka i zwymiotowala na siebie i męża (pewnie to za duza ilość byla dla niej) i szukal ubranka dla niej... heh no cóż ja bym w zyciu jej tak nie ubrała, jak on ubrał... wszystko nie pasowalo do siebie, no misz masz :) ale najważniejsze ze gołej córeczki nie zostawił :)
    No to fajnie że poszło jako tako :) Przypomniało mi się jak mój mąż ubierał raz Henia i włożył mu spodnie pod rajstopy :D Mężczyzna potrafi!

plemniczka, Shagga_80, Libra, Kfjatus, Rucia, tercia, Dodi, anka_a, aisa, Pismak lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a jak tam kręgosłup i generalnie sprawy zdrowotne w kontekście pracy?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Aguś a jak tam kręgosłup i generalnie sprawy zdrowotne w kontekście pracy?

Kręgol się spisuje na 5 narazie ale tylko dlatego że w gorsecie robię :) latem będę miała prze...ne ale mam już plan :)

Tylko ręka mi dokucza ta co mam uszkodzony nerw łokciowy ale jest coraz lepiej bo odpóściłam sobie w pracy wyścig szczurów że tak powiem :/ Znalazłam swój limit co się mi mojemu kręgolowi i rękom podoba i olewam resztę :)
    A i tak brygadzistka mówi że nie jest to co robię bo naprawdę mam taką kształtkę trudną do wylania że zadowolona jesst :) a normy wydajności są tylko dla pozoru .
    Ach co ma być to będzie :) Majster się zwolnił u nas (jupi jupi) a jak nowy przyjdzie to nie wiadomo co nastąpi :)

Baje dobrze jak to gadają u nas hi hi :)

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Czytam Was czytam, ale zwykle nawet siły nie mam potem coś skrobnąć.

Miłego dnia <3

Strażaczka90, Libra, aisa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja sie musze troche ogarnac po ostatnich ciaglych gosciach ;)
    Zagladam....
    Milej niedzieli

Strażaczka90, Libra, aisa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    No i stało się weekend deszczowy i choroba się przypatoczyła :/
    Podam Wam przepis na bezpieczny "lek" na przeziębienie, grypsko:
    sok z 5 cytryn+ 2łyżki stołowe miodu (wymieszać w słoiku do rozpuszczenia modu)+ pół paczki imbiru (7,5g). Dawkowanie- dawka uderzeniowa pół z powstałego syropu. potem 3 razy łyżka stołowa.
    Dla dzieci podajemy mniej imbiru zaczynając od pół łyżeczki a potem zwiększać ilość. Dawkowanie takie samo.
    Podobno bardzo skuteczny i Pani dr powiedziała, że od lat w jej rodzinie nie stosuje się antybiotyków tylko ten syrop. Jutro przetestuje bo mąż zużył miód do obiadu.
    To tak na świeżo napisałam teraz lece poczytać Wasze posty ;)
    Plemniczko- najtrudniejszy pierwszy zjazd ;) Teraz tylko z górki a tatuś jak to tatuś poradził sobie! Pewnie dużo telefonów było do Ciebie ;)
    Mauysia oplułam monitor jak sobie wyobraziłam rajstopy naciągnięte na spodnie :D hahaha
    Gocha awatarkowy malec pzreuroczy
    Rucia świetna pobudka tak żeby wschód słońca zobaczyć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 20:39

mauysia, gocha04, plemniczka, Rucia, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_a, na pewno kiedyś to przetestuję :)

Jak tam, pełne zapału na kolejny tydzień??

Ja jutro idę na "rozmowę kwalifikacyjną" na spotkania dla mam z dziećmi w wieku heniowym. Ciekawe xzy będą przepytywać Heniolka z tabliczki mnożenia lub historii Polski ;)

A wieczorem pewnie odwiedzimy pediatrę bo małemu od wczoraj ropieje prawe oczko :/

Libra, Rucia, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. ale mamy brzydką pogodę

Libra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.

No Koczku niestety, pogoda chyba wszędzie tak samo paskudna. Ale od czwartku poprawa, więc przełknijmy jakoś ten deszcz.
    Mayuś jaka rozmowa kwalifikacyjna? Chodzi pewnie o jakieś spotkania mam z maluchami tak? I to jest plus mieszkania w dużym mieście :(
    Anka_a przepis zapisuję :) Pewnie kiedyś wypróbuję.

EDIT: A jednak znalazłam zajęcia dla dzieci od pół roku, ZAJĘCIA UMUZYKALNIAJĄCE DLA DZIECI I NIEMOWLĄT. A że ja nie umiem śpiewać więc odpada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 08:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)
    Heloł dziewczyny wywiało was wszystkie :)

Masakra z tym wiatrem :/ Byle do wiosny :)

Libra lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki malo naskrobalyscie.Ja w piatek sb i nd nie moglam sie ruszyc z lozka - wzielo mnie chorobsko dobrze ze moj przyjechal i zabral mnie do lekarza ktory przyjmuje calodobowo i lekarz mnie zbadal i powiedzial angina i zapisal ibuprofen i antybiotyk. Moj stwiedzil ze chce byc pewny i wziaz mnie do innego lekarza w ten sam dzien i tam babeczka powiedziala ze zapalenie krtani i kazala tydzien w domu lezec i naturalnie sie leczyc cytryna,cebula itp dala mi l4 na tydzien ale stwierdzilam ze wole tu do mamy przyjechac wiec moj wieczorem mnie przywiozl do rodzicow gdyz mojego nie bedzie znowu tydzien a tesciowka nie bedzie latac ( zreszta sama wczoraj powiedziala ze musze sie w garsc wziasc a nie lezec caly czas w lozku co mnie wkurzylo troche i powiedziala ze mam powiedziec mamie o ciazy i o chorobie zeby ktos potem nie mial do nich o cos pretensji ) wiec jestem u mamy. Dzis rano bylam tutaj u swojego rodzinnego i powiedzial ze to zwykle przeziebienie i dal mi syrop na kaszel bo strasznie mnie kaszle az wszystko mnie boli w szczegolnosci plecy i rutical C do rozpuszczania i kazal odpoczywac. Co lekarz to inna diagnoza-porazka a czlowiek nie wie co robic. Poza tym nie mam apetytu i caly czas wymiotuje i jadlabym same kwasne rzeczy

Rodzice wiedza juz o wiwiczku- ale mama mine zrobila jak moj G przywozac mnie wczoraj powiedzial ,, szykuje sie nowy potomek,, mina rodzicow bezcenna ale widze ze sie ucieszyli - to w koncu bedzie pierwszy wnuk/czka

Boje sie bardzo zeby nic sie wiwiczkowi nie stalo ale mam nadzieje ze Mu to przeziebienie nie zaszkodzi

czy wy chorowalyscie na cos w ciazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:05

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim :)

Dalej pannice wyłazić z krzaków :)

Libra, Strażaczka90, Spero lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja w ciąży nie chorowałam więc nie pomogę ale myślę że ten syropek który anka dodała to byś mogła sobie zrobić. Same witaminki a i imbir więc na mdłości dobry.

Jeśli chodzi o ibuprofen to w ciąży nie wolno go zażywać.

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spokojnie, nie raz któraś z Nas chorowała w czasie ciąży. Lecz się domowymi sposobami, syropek z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, jeżeli to angina, to płucz gardło wodą z solą. Grzej się w łóżku i dużo wypoczywaj.
    Zdrówka dla Ciebie. A ... kolejny raz teściowa pokazała swoje piękne oblicze. Miło, że G. przywiózł Cię do rodziców.

Ps. tak jak piszę Effcia nie wolno brać ibuprofenu w ciąży.

Effcia :) Jak tam Magdalena? Pogoda zachęca do siedzenia w krzakach, więc nie wyganiaj nas z nich :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:33

Strażaczka90, sylwia1985, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdróweczka :) Leż grzej się w łóżku popijaj gorące napoje z cytrynką i zdrowiej szybko :)

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) u mnie pogoda ponura :( nic sie nie chce:)

Miłego dnia:) ide zając sie sprzątaniem domu i obiad...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopszsz, to dziś żyjemy w świecie marzeń, każda wciela się w bohaterkę swojego własnego, wymarzonego życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dopszsz, to dziś żyjemy w świecie marzeń, każda wciela się w bohaterkę swojego własnego, wymarzonego życia.

No to ja jestem Smerfetką :)

Libra, Ola_czeka, Kfjatus lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak moj G mial przeczucie i nie kazal brac ani ibuprofenu ani antybiotyku... Tak jak Rucia pisala kupilam wode morska do nosa i biore paracetamolbo przed wczoraj mialam goraczke 37,60 poza tym proboje domowe sposoby:)no i tydzien odpoczynku- kurcze od 1,5 roku nie bylam na L4 i tak troche dziwnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

Super, że dziś tak ładnie, dzięki temu mogłam opuścić dach w moim fiacie 500 kiedy podwoziłam Ryana na charytatywną imprezę w Miami Beach.

Libra, Rucia, plemniczka, aisa, Spero, kiti, Shagga_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 5334 5335 5336 5337 5338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ