SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i zmykam :)

Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aisko wyglądasz pięknie :) Czekam ma Twój poród z niecierpliwością, już niedługo :)

Dochodzę do wniosku, że czas leci zbyt szybko. Marcel skończył już dwa miesiące, a ja nie wiem kiedy to zlecialo. Z dnia na dzień jest coraz wiekszy.

Za 10 dni wracam do Polski :)

Miłego dnia :)

Libra, Dodi, Strażaczka90, aisa, kiti, a-koczek, Effcia28, Rucia, gocha04, anka_a, Spero, mauysia, Kfjatus, plemniczka lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiska sliczny brzusio :)

Shagusia oczywiscie ze powiedzialam ze jestem w ciazy ale mimo tego przepisal mi antybiotyk ale oczywiscie go nie wzielam...

Okropnie mnie kaszle bleeee tak flegmowato bleee

Mam do was pytane w ktorym tygodniu dowiedzialyscie sie co bedziecie mialy i kiedy poczulyscie pierwsze ruchy. Ja mam do gina dopiero 16 kwietnia- hmmmm nie sadzicie ze troche pozno no ale tak kazal przyjsc- troche sie boje o wiwiczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:18

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boszsz własnie dzwonił George Michael, chce ze mną nagrać duet...

aisa, kiti, Effcia28, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)
    Aisko bardzo piękny brzusio:) jaki sexi:)

Dziś u mnie pada:( myśle właśnie co na obiad zrobić:)

Sylwia idziesz do gina w moje urodzinki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:25

sylwia1985, aisa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Dziękuje za komplementy :) Też mi się podoba ta moja piłka :P
    Byłam dziś u położnej, żelazo poszło do góry, moja waga też ;) serducho dziecięcia ładnie bije i co najważniejsze dziecie ułożyło się główką do dołu :D (2 tyg temu tyłkiem się ustawił do wyjścia). Jest fajnie :)

Może to wiosenne przesilenie jakieś, że takie paskudne humory krążą...

Ilona, no to odliczanie rozpoczęte, już niedługo będziesz w Polsce na stałe, ale super! Zazdraszczam!

Olu, czekam na duet z Georgem, będzie zarąbisty :D

Dodi, Libra, kiti, Strażaczka90, a-koczek, Effcia28, gocha04, zbikowa, Kfjatus, anka_a, Pismak lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    hej:)
    Aisko bardzo piękny brzusio:) jaki sexi:)

Dziś u mnie pada:( myśle właśnie co na obiad zrobić:)

Sylwia idziesz do gina w moje urodzinki:)

a ja z 12 jestem :)

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam urodziny wtedy kiedy Madzia Effci będzie miała chrzciny :)

kiti, Strażaczka90, Effcia28, zbikowa, Kfjatus lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • she Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa - śliczny brzusio, taki zgrabniutki jak Mamusia :)

fiu, fiu Olka - Ty to się w niezłych kręgach obracasz :) zahacz o Gdańsk w drodze na Hel :)

A gdybym ja miała wybierać kim chciałabym być z fikcyjnych postaci to na pewno jedną z bohaterek Przyjaciół - pewnie Moniką, bo nie musiałabym zmieniać imienia :) no ale Rachel też kusi ;) no i mieszkałabym na Manhattanie - bosko! :D KOCHAM ten serial!!!
    W 2000 r. na koniec mojego pobytu w US jako au pair byłam kilka dni w LA i miałam bilety na nagrywanie jednego z odcinków Przyjaciół. Niestety kolejka chętnych była tak długa, że się nie dostaliśmy :( to pewnie przez moich współlokatorów z hostelu, Angoli którzy tak się z rana szykowali długo, że pewnie za późno dotarliśmy do studia :(

Sylwia - zdrówka Ci życzę. Ten syrop, na który przepis podała Anka jest chyba super na czas ciąży. Jak było mi jakoś niedobrze to piłam herbatkę imbirową, więc syrop z imbirem też byłby dobry. A na choróbsko polecam Ci dużo pić i jeżeli masz malinki, to też nie zaszkodzą.
    Ja poczułam pierwszy ruch Mai na początku 17. tygodnia - dokładnie w Dzień Babci, takie jakby pęknięcie bąbelka pod pępkiem :)

Ilona - miłego odliczania :) pewnie masz teraz sporo do ogarnięcia - Maluszek, Wiki i jeszcze pakowanie?

Aga - mam nadzieję, że uda się w końcu umówić na hsg i naprawią ten sprzęt...

Mauysiu - kiedy zaczynasz spotkania z mamusiami innych maluszków?

Shagguś - jak już będziesz miała gotowy ostateczny projekt to pokażesz nam? Uwielbiam oglądać plany domów :)

U nas dzisiaj przestało tak wiać, teraz też już nie pada, więc zabiorę dziecię na spacer. Wczoraj siedziała cały dzień w domu bidula, bo tak wiało że myślałam, że ja się przewrócę jak poszłam do sklepu a do Majki przyszła jej osobista Babcia ;)

kiti, Strażaczka90, aisa, Libra, Ola_czeka, Effcia28, Spero, mauysia, zbikowa, Rucia, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Aiska cudy brzusio <3

Sylwia wracaj do zdrówka. Wypocznij u rodziców i naładuj akumulatory :)

Shagga idziecie jak burza , też chciałabym zobaczyć już gotowy projekt :)

Ola zazdraszczam takich wojaży na salonach ;-)

Ilonko fajnie że wracacie do Polski :) a ja będę za niecały rok emigrować do naszych zachodnich sąsiadów...

Effcia nie wiem czy już pisałam, ale Madzia jest prześliczna, słodziak <3

Strażaczko jak tam sprawy się mają ? ;-)

ja chyba po raz pierwszy oczekuję nadejście @ :D , niech się franca już zjawi bo za tydzień wylot do m :)

Libra, Ola_czeka, Effcia28, aisa, Spero, mauysia, Strażaczka90, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej bez kitu She a chciałabyś zamieszkać w Nowym Jorku tak na 2 miechy i pożyć tamtym życiem?! To jest moje wielkie marzenie!

I też wielbię przyjaciół.

Fajnie, że już jutro idę z Jen Aniston na naleśniki.

kiti, Effcia28, Libra, she, aisa, Spero, Kfjatus, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Olka Ty to masz jednak ciekawe to życie :P cieszę się ,że chociaż czasami napiszesz o Twoich spotkaniach mogę Ci wtedy troszkę pozazdrościć :)

Aiso mnie też się podoba Twój brzusio :)

a ja mam urodzin w dzień porodu Kaji:)

Dziękuję za wszystkie miłe słowa o Madzialenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 14:24

kiti, Ola_czeka, Libra, aisa, Rucia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam urodziny dzień przed ślubem Żbika.

Libra, kiti, Rucia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej bez kitu She a chciałabyś zamieszkać w Nowym Jorku tak na 2 miechy i pożyć tamtym życiem?! To jest moje wielkie marzenie!

I też wielbię przyjaciół.

Fajnie, że już jutro idę z Jen Aniston na naleśniki.
    nawet nie 2 miechy, ale na zawsze! :) kocham Stany i czekam aż zniosą wizy. Bo prosić się o nie, żeby tam jechać nie będę! :D taka jestem uparta hehe

201306215365.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko i córko, nie powiem gdzie sięgałam, żeby odkopać wątek z pomiędzy "89 też się strara" i "czy są tu jakieś starczki ze Skierniewic?"...

serio wszystko już zostało powiedziane i nie mamy ze sobą o czym gadać? ja się tak nie bawię.

Libra, Rucia, Strażaczka90, Kfjatus, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helou helou!

Na rozmowie było spoko, pytała mnie z trzeciego trymestru ciąży, drugiego skoku rozwojowego i składu szczepionki Infanrix hexa...

ŻAAART :) To była taka luźna rozmowa. Ale pewnie chcą przesiać z laseczek, które nie mają nic do powiedzenia na żaden temat. A na te spotkania przyjmą tylko 6 mam, stąd też ten przesiew. Mam się dowiedzieć w piątek.

Heniorro ma zapalenie spojówek :/ Lekarka zapisała mu jakieś kropelki do oczu Tobrex (antybiotyk) i mam zakraplać 4x dziennie.

A tak poza tym to jakiś mega pomór się zbliża do mojego domu. M już się rozlozyl, ja mam kaszeli ból gardła, tylko czekać aż przejdzie na młodszych.

Libra, Ola_czeka, Dodi, Strażaczka90, plemniczka, Kfjatus, Spero, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    ło matko i córko, nie powiem gdzie sięgałam, żeby odkopać wątek z pomiędzy "89 też się strara" i "czy są tu jakieś starczki ze Skierniewic?"...

serio wszystko już zostało powiedziane i nie mamy ze sobą o czym gadać? ja się tak nie bawię.
    Żbiczku... ja np. nie mam zbyt dużo do powiedzenia, więc czytam:) a dziś piszę, co po wizytach...
    po miesiączce, która była horrorem, przez moje plamienia będę jeszcze 2 tyg. na zwolnieniu...
    tydzień pod znakiem wizyt lekarskich... od dermatologa dostałam skierowanie na wycięcie zmian (prawdopodobnie uda się już w środę na wizycie u chirurga)
    dzisiaj - czytaj wczoraj - wizyta u ginka była - mam zrobić morfologię po tej mojej masakrycznie obfitej @... na usg ok, maciczka się goi... Gin powiedział, że jeszcze chwila moment i gdyby mnie nie znał, to nie zorientowałby się, że jestem po takiej operacji (jak to stwierdził gin - złote ręce robiły zrobiły mi operację)... wg przewidywań za 2 miesiące nie będzie już po mięśniaku żadnego śladu (huraaaa!!!!). Dziś na usg były piękne warunki do starań... endometrium 9mm, dominujący pęcherzyk 22mm... Według mego ginekologa jajniki pięknie pracują... teraz tylko czekać na zielone światło i być może w maju już ono zabłyśnie... no i w maju będzie cykl monitorowany
    a więc jutro chirurg i miejmy nadzieję, że od razu zrobi mi ciachu ciachu

Witam dziewczęta i zarazem życzę miłej nocki:)

Rucia, zbikowa, Dodi, Strażaczka90, AGA 30, mauysia, anka_a, a-koczek, kiti, plemniczka, Kfjatus, Gunia, Spero, aisa, Pismak lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrałam w totka milion złotych i okazało się, że Robert J. z mojego liceum kochał mnie przez te wszystkie lata!

zbikowa, Libra, Strażaczka90, mauysia, Kfjatus, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza !!!! kuku jest tu ktos?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajestem;)

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
‹‹ 5336 5337 5338 5339 5340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ