SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos płakania - to ja się wczoraj poryczałam jak włączyłam sobie film z chrztu Majusi. Co to dopiero będzie jak ona będzie miała np. 10 lat a ja sobie włączę ten film heheh

AGA 30, Rucia, Strażaczka90, mauysia, aisa, Spero, Dodi, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No, tak też podejrzewam... Miałam nadzieję, że obejdzie się bez tej operacji, ale może jednak będzie konieczna... Zobaczymy po wizycie u pediatry i - potem - u laryngologa.
    Tak mi go żal, że ma takie trudności z oddychaniem w nocy :/ Nie dziwota, że potem w dzień, a szczególnie wieczorem, jest taki struty, płacze z byle powodu itp (jeśli to przez to).

Ale ostatnio dał sobie zrobić to Sinus Rinse, ja też sobie zrobiłam z ciekawości - śmieszne uczucie :)

Jeżeli ma trudności z oddychaniem to jak najbardziej trzeba się ich pozbyć. Moja Kinga akurat tylko chrapie strasznie, nigdy nie miała problemów z oddychaniem. Jedynie przy infekcji gdy migdały się powiększają, zmienia jej się głos na taki gardłowy. Nienawidzę tego. U Nas sprawdza się steryd, mamy spokój. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lecę dziewczyny :)
    Oby była pani dr co mi badanie robiła to poproszę o usg sprawdzić czy była owulka czy będzie dopiero :)
    Zajrzę później :)

Libra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Mauyś, Rucia - zaczynacie już z maluszkami przygodę z wprowadzaniem stałych pokarmów? My już od 3 miesięcy jemy różności. Oczywiście Gwiazda nie zawsze chce współpracować i niewiele zjada. Ile ja się muszę nagimnastykować...
    A w nocy to 4-5 razy na cycka się budzi i mnie niedługo wykończy heheh od 9 miesięcy nie przespałam nocy, ale ostatnio siostra mojej mamy 'pocieszyła' mnie, że ona tak miała przez 10 lat! Ale ona ma 5 dzieci ;)

She Leoś jadł już marchewkę i jabłko, ale pogardził nimi. Jabłkiem pluł dalej niż widział. Natomiast smakuje mu okropna dynia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    a propos płakania - to ja się wczoraj poryczałam jak włączyłam sobie film z chrztu Majusi. Co to dopiero będzie jak ona będzie miała np. 10 lat a ja sobie włączę ten film heheh

Ja się ostatnio poryczałam na samą myśl, że za jakieś 15 lat moja córka wyjdzie za mąż :P

she, mauysia, Strażaczka90, Spero, anka_a, Dodi, plemniczka, Kfjatus lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Mauyś, Rucia - zaczynacie już z maluszkami przygodę z wprowadzaniem stałych pokarmów?
    Ja już jakiś czas temu zaczęłam małemu dawać, ale teraz - w czasie choroby - stracił apetyt, więc na razie zarzuciłam to w ogóle. Jedzie znowu tylko na mleku.
    Ale zaczynam się przekonywac do BLW, czyli metody rozszerzania dziecięcej diety bez papek, tzn. kładzie się na stole przed maluchem ugotowane brokuły, marchewki, kawałki kalafiora itp. i dziecko samo wybiera co chce zjeść, bierze do łapki i wcina :)
    Nawet sobie książkę o tym kupiłam parę dni temu. Fajna sprawa.

Rucia, Libra, Dodi, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    zanotowane w kalendarzu:) m chyba nie bede musiala urabiac, bo to jego pomysł i jemu się to podobało... A powiedz mi jeszcze jak w tym czasie jest tam z noclegami? Teraz juz trzebaby bylo coś szukać czy pozniej nie ma problemu?
    My chyba zamawialiśmy z dwa miesiące (a moze miesiąc?) przed, spaliśmy w hostelu na głównym rynku i mieliśmy z okna widok na jeden "3D mapping" na kościele :)

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Jeżeli ma trudności z oddychaniem to jak najbardziej trzeba się ich pozbyć. Moja Kinga akurat tylko chrapie strasznie, nigdy nie miała problemów z oddychaniem. Jedynie przy infekcji gdy migdały się powiększają, zmienia jej się głos na taki gardłowy. Nienawidzę tego. U Nas sprawdza się steryd, mamy spokój. :)
    Z jednej strony chciałabym mu usunąć te migdałki - niby byłby spokój. Z drugiej strony - NIBY byłby spokój, bo może być tak, że dopiero po usunięciu zaczęłyby się u niego prawdziwe infekcje - anginy itp. (na razie ma tylko przewlekły katar, nic poważniejszego).
    Podobno ma powiększone 3 migdały, a może można by usunąć tylko ten trzeci...? Nie wiem. Spytam laryngologa.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja już jakiś czas temu zaczęłam małemu dawać, ale teraz - w czasie choroby - stracił apetyt, więc na razie zarzuciłam to w ogóle. Jedzie znowu tylko na mleku.
    Ale zaczynam się przekonywac do BLW, czyli metody rozszerzania dziecięcej diety bez papek, tzn. kładzie się na stole przed maluchem ugotowane brokuły, marchewki, kawałki kalafiora itp. i dziecko samo wybiera co chce zjeść, bierze do łapki i wcina :)

Na wątku po porodzie jakaś mama wrzuciła fotę jak jej dziecko w ten właśnie sposób jadło. :) Tacka pełna żarcia i bezcenna mina małego szkraba :P

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.

U mnie pogoda di duszy ;/ raz słońce raz deszcz i w kółko...A kolano boli na zmianę pogody ;/ w ortezie dalej chodzę...
    Mauysia zdrówka dla Heniutka:* miłego dnia

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Na wątku po porodzie jakaś mama wrzuciła fotę jak jej dziecko w ten właśnie sposób jadło. :) Tacka pełna żarcia i bezcenna mina małego szkraba :P
    No i odchodzi cała ta kwestia "wmuszania".
    Tylko że dziecko musi umieć siedzieć, żeby zacząć to wprowadzać. Więc jeszcze poczekamy.
    W ogóle leń z tego Heniola. Czekam aż zacznie dżwigać się na wyprostowanych rączkach leżąc na brzuszku. Albo pełzać. jego brat w tym wieku to już "drałował" wzdłuż i wszerz pokoju, ale Leo to był w drugą stronę - pracoholikiem ;)

Rucia, Libra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć strażaczko,

jak się czujesz z tą nogą?

Jak długo jeszcze będziesz musiała męczyć się z ortezą?

trzymaj się tam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 11:19

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No i odchodzi cała ta kwestia "wmuszania".
    Tylko że dziecko musi umieć siedzieć, żeby zacząć to wprowadzać. Więc jeszcze poczekamy.
    W ogóle leń z tego Heniola. Czekam aż zacznie dżwigać się na wyprostowanych rączkach leżąc na brzuszku. Albo pełzać. jego brat w tym wieku to już "drałował" wzdłuż i wszerz pokoju, ale Leo to był w drugą stronę - pracoholikiem ;)

Pamiętaj, ze każde dziecko jest inne :) U Kini też wszystko szybko się działo. Szybko usiadła ( miała 5 miesięcy ) a później poszło już z górki. Natomiast Leoś uuuu ... to jest leniuszek. Jak się przewróci z pleców na brzuch to jest już sukces!

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No to lecę dziewczyny :)
    Oby była pani dr co mi badanie robiła to poproszę o usg sprawdzić czy była owulka czy będzie dopiero :)
    Zajrzę później :)
    powodzenia:* trzymam kciuki&&&&

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    dzień dobry.

U mnie pogoda di duszy ;/ raz słońce raz deszcz i w kółko...A kolano boli na zmianę pogody ;/ w ortezie dalej chodzę...
    Mauysia zdrówka dla Heniutka:* miłego dnia

Strażaczko nie kojarzę skąd jesteś, ale wolę swoją pogodę za oknem, niż taką jaką mają w południowo - zachodniej Polsce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    My chyba zamawialiśmy z dwa miesiące (a moze miesiąc?) przed, spaliśmy w hostelu na głównym rynku i mieliśmy z okna widok na jeden "3D mapping" na kościele :)
    muszę pogadać z m i jakbyśmy się już na pewno zdecydowali, to poszukam noclegów:)

• she Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Chyba też spróbuję BLW - muszę tylko kupić jakieś pewne ekologiczne warzywka.

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto nowa umiejętność nabyta przez Maję - zaczyna wstawać :)
    nie umiem zrobić tak, żeby zdjęcie było mniejsze niż wrzucam na fotosik
    7d3d730a838cf0b2med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 11:35

Libra, mauysia, aisa, Spero, sylwia1985, Pismak, AGA 30, Rucia, Strażaczka90, kiti, anka_a, Dodi, a-koczek, plemniczka, Gunia, Shagga_80, zbikowa, tercia lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super sobie Majeczka radzi! I ze zdjęcia na zdjęcie coraz śliczniejsza :)

she, Dodi, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boszsz jaka boska! zaraz będziecie musieli obniżyć materac :D

Dzień dobry "wogle" ;)

mauysia, she, Libra, Rucia, Dodi, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 5347 5348 5349 5350 5351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ