plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
w pracy nikt jeszcze nie wie- chociaz ja juz widze brzucholek bo jestem szczypla a ta partia rzuca sie w oczy ale ataram sie luzniej ubierac. Ostatnio robilam ultradzwieki bo mialam bardzo upierdliwa klientke- ale od poczatku ciazy zdarzylo sie to 2 razyshe wrote:Sylwia, trzymam kciuki za wyniki. Na pewno będzie dobrze u Ciebie i Twój Tato też szybko wyzdrowieje
W pracy powiedziałaś już o ciąży? Jeżeli nie to udaje Ci się nadal nie robić nic przy ultradźwiękach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:16
-
Mialam dzis koszmar a mianowicie ze jechalam ze swoim samochodem i zatrzymalisny sie w nocy na stacji- ja mialam juz duzy brzuszek i podeszli jacys goscie ( bandziory na takich wygladali) i wyciagnal jeden pistolet i strzelil mojemu w glowe i pelno krwi bylo- blagalam zeby mi nic nie robili bo w ciazy jestem a gosc strzelil mi prosto w brzuch dwa razy po czym odjechali a ja sie wykrwawilam- koszmar okropnie sie przestraszylam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:46
-
nick nieaktualnyAleż Majka śliczniutka jest

Sylwia ale koszmar
No i nie udało się zrobić usg mam wypis i na wypisie pisze tak :
jama macicy kształtu trujkątnego o gładkich obrysach i wydłużonych rogach 'jajowody długie kręte cienkie drożne przepuszczają kontrast do wolnej jamy otrzewnowej !!!
A wy co miałyście na wypisach po badaniu dziewczynki
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Ależ Majka śliczniutka jest

Sylwia ale koszmar
No i nie udało się zrobić usg mam wypis i na wypisie pisze tak :
jama macicy kształtu trujkątnego o gładkich obrysach i wydłużonych rogach 'jajowody długie kręte cienkie drożne przepuszczają kontrast do wolnej jamy otrzewnowej !!!
A wy co miałyście na wypisach po badaniu dziewczynki
Aguś, ja miałam tylko, ze jajowody obustronnie drożne... ale ja typowego hsg nie miałam (nie miałam robionych zdjęć), tylko w jamie brzusznej podczas laparoskopii obserwowali czy mi płyn wypływa z jajowodów... Po operacji profesor tylko jeszcze powiedział, że guz usuniety i reszta wygląda bardzo dobrze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Z jednej strony chciałabym mu usunąć te migdałki - niby byłby spokój. Z drugiej strony - NIBY byłby spokój, bo może być tak, że dopiero po usunięciu zaczęłyby się u niego prawdziwe infekcje - anginy itp. (na razie ma tylko przewlekły katar, nic poważniejszego).
Podobno ma powiększone 3 migdały, a może można by usunąć tylko ten trzeci...? Nie wiem. Spytam laryngologa.
To jest akurat loteria. Albo choroby się skończą, albo będzie jeszcze gorzej. Sąsiadki syn ma usunięty trzeci migdał, i poza tym, że nie chrapie nic się nie zmieniło. Jak chorował tak choruje. Nawet chyba jest gorzej niż było.
-
Agus ja nie pamietam jak ja mialam- zajrzyj do mojego pamietnika bo byc moze tam wynik napisalamAGA 30 wrote:No Libruś może dziewczyny napiszą te co miały normalne hsg robione

Najwazniejsze że drożne i tyle
:DWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 13:17
-
nick nieaktualny
-
witam:-)
Maja sliczna
pozdrowiam wszystkie z lotniska
she, Libra, Dodi, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Aguś, u mnie cytuję: "Jama macicy wypełniona kontrastem, kształtu trókątnego, jajowód lewy wycieniowany nie przepuszcza kontrastu do wolnej jamy otrzewnowej, jajowód prawy o poskręcanym przebiegu przepuszcza kontrast do jamy otrzewnowej".
Potem w laparoskopii wyszło, że ten wynik był błędny i oba jajowody sa drożne.
Wygląda na to, ze u Ciebie super wynik! -
Dlaczego oni w ogóle robią takie badania bez znieczulenia? Pewnie znowu jakieś oszczędności? Tak jak ze znieczuleniem do porodu to czasami też łaskę zrobią...Ola_czeka wrote:Ja tez nie miałam znieczulenia - tym tłumaczyli błędny wynik - organizm mógł tak zareagować na ból, że jajowód się zacisnął w "samoobronie".
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshe wrote:Dlaczego oni w ogóle robią takie badania bez znieczulenia? Pewnie znowu jakieś oszczędności? Tak jak ze znieczuleniem do porodu to czasami też łaskę zrobią...
Chyba co szpital to obyczaj
Uderzę w następnym cyklu do jakiegoś gina ale szczerze to nie chce mi się już latać po tych lekarzach
-
nick nieaktualnyjak ja byłam w szpitalu to też hsg robili bez znieczulenia (a dodam, że tam nie oszczędzali na przeciwbólowych)... ponoć lepiej jak pacjentka czuje, bo jakby przepychali na siłę (bo pacjentkę nie boli), to mogliby rozerwać jajowód - tak mi mówiły kobietki po hsgshe wrote:Dlaczego oni w ogóle robią takie badania bez znieczulenia? Pewnie znowu jakieś oszczędności? Tak jak ze znieczuleniem do porodu to czasami też łaskę zrobią...
a znieczulenie do porodu trzeba podać w odpowiednim czasie... bo jak poród się rozkręca i wejdzie w którąś tam fazę, to już po ptokach... dziecko się urodzi zanim zacznie ono działaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:51
AGA 30, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
biedaczek i dzielny pacjentmauysia wrote:Ja właśnie wróciłam z Leo od pediatry. Ma ogromne węzły chłonne
Lekarka jeszcze nic nie orzekła, skierowała na badanie krwi i moczu i na rtg zatok. Badanie krwi zrobiliśmy od razu - Dzielniak mój mały
...
mauysia, Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Ja właśnie wróciłam z Leo od pediatry. Ma ogromne węzły chłonne
Lekarka jeszcze nic nie orzekła, skierowała na badanie krwi i moczu i na rtg zatok. Badanie krwi zrobiliśmy od razu - Dzielniak mój mały
...
Rozumiem, że Leoś nie płakał przy pobieraniu krwi?
Dzielny chłopak.
mauysia, Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH