SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Sylwia, trzymam kciuki za wyniki. Na pewno będzie dobrze u Ciebie i Twój Tato też szybko wyzdrowieje

W pracy powiedziałaś już o ciąży? Jeżeli nie to udaje Ci się nadal nie robić nic przy ultradźwiękach?
    w pracy nikt jeszcze nie wie- chociaz ja juz widze brzucholek bo jestem szczypla a ta partia rzuca sie w oczy ale ataram sie luzniej ubierac. Ostatnio robilam ultradzwieki bo mialam bardzo upierdliwa klientke- ale od poczatku ciazy zdarzylo sie to 2 razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:16

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nadal mam kaszel- juz nie wiem co brac skonczyly mi sie pomysly - strasznie to meczace

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kurcze nadal mam kaszel- juz nie wiem co brac skonczyly mi sie pomysly - strasznie to meczace
    Ja w ciąży brałam syrop Drosetux (zalecony przez lekarza). W smaku okropny, smakował jak ta glukoza do badania :/

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzis koszmar a mianowicie ze jechalam ze swoim samochodem i zatrzymalisny sie w nocy na stacji- ja mialam juz duzy brzuszek i podeszli jacys goscie ( bandziory na takich wygladali) i wyciagnal jeden pistolet i strzelil mojemu w glowe i pelno krwi bylo- blagalam zeby mi nic nie robili bo w ciazy jestem a gosc strzelil mi prosto w brzuch dwa razy po czym odjechali a ja sie wykrwawilam- koszmar okropnie sie przestraszylam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:46

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Majka śliczniutka jest :)
    Sylwia ale koszmar :/

No i nie udało się zrobić usg mam wypis i na wypisie pisze tak :
    jama macicy kształtu trujkątnego o gładkich obrysach i wydłużonych rogach 'jajowody długie kręte cienkie drożne przepuszczają kontrast do wolnej jamy otrzewnowej !!!

A wy co miałyście na wypisach po badaniu dziewczynki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ależ Majka śliczniutka jest :)
    Sylwia ale koszmar :/

No i nie udało się zrobić usg mam wypis i na wypisie pisze tak :
    jama macicy kształtu trujkątnego o gładkich obrysach i wydłużonych rogach 'jajowody długie kręte cienkie drożne przepuszczają kontrast do wolnej jamy otrzewnowej !!!

A wy co miałyście na wypisach po badaniu dziewczynki :)

Aguś, ja miałam tylko, ze jajowody obustronnie drożne... ale ja typowego hsg nie miałam (nie miałam robionych zdjęć), tylko w jamie brzusznej podczas laparoskopii obserwowali czy mi płyn wypływa z jajowodów... Po operacji profesor tylko jeszcze powiedział, że guz usuniety i reszta wygląda bardzo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Libruś może dziewczyny napiszą te co miały normalne hsg robione :)
    Najwazniejsze że drożne i tyle :D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Z jednej strony chciałabym mu usunąć te migdałki - niby byłby spokój. Z drugiej strony - NIBY byłby spokój, bo może być tak, że dopiero po usunięciu zaczęłyby się u niego prawdziwe infekcje - anginy itp. (na razie ma tylko przewlekły katar, nic poważniejszego).
    Podobno ma powiększone 3 migdały, a może można by usunąć tylko ten trzeci...? Nie wiem. Spytam laryngologa.

To jest akurat loteria. Albo choroby się skończą, albo będzie jeszcze gorzej. Sąsiadki syn ma usunięty trzeci migdał, i poza tym, że nie chrapie nic się nie zmieniło. Jak chorował tak choruje. Nawet chyba jest gorzej niż było.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No Libruś może dziewczyny napiszą te co miały normalne hsg robione :)
    Najwazniejsze że drożne i tyle :D:D
    Agus ja nie pamietam jak ja mialam- zajrzyj do mojego pamietnika bo byc moze tam wynik napisalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 13:17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    a oto nowa umiejętność nabyta przez Maję - zaczyna wstawać :)
    nie umiem zrobić tak, żeby zdjęcie było mniejsze niż wrzucam na fotosik
    7d3d730a838cf0b2med.jpg

Och moja piękna boska synowa ! <3

she, Dodi lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:-)
    Maja sliczna <3
    pozdrowiam wszystkie z lotniska ;-)

she, Libra, Dodi, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, u mnie cytuję: "Jama macicy wypełniona kontrastem, kształtu trókątnego, jajowód lewy wycieniowany nie przepuszcza kontrastu do wolnej jamy otrzewnowej, jajowód prawy o poskręcanym przebiegu przepuszcza kontrast do jamy otrzewnowej".

Potem w laparoskopii wyszło, że ten wynik był błędny i oba jajowody sa drożne.

Wygląda na to, ze u Ciebie super wynik!

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie miałam znieczulenia - tym tłumaczyli błędny wynik - organizm mógł tak zareagować na ból, że jajowód się zacisnął w "samoobronie".

• she Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ja tez nie miałam znieczulenia - tym tłumaczyli błędny wynik - organizm mógł tak zareagować na ból, że jajowód się zacisnął w "samoobronie".
    Dlaczego oni w ogóle robią takie badania bez znieczulenia? Pewnie znowu jakieś oszczędności? Tak jak ze znieczuleniem do porodu to czasami też łaskę zrobią...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Dlaczego oni w ogóle robią takie badania bez znieczulenia? Pewnie znowu jakieś oszczędności? Tak jak ze znieczuleniem do porodu to czasami też łaskę zrobią...

Chyba co szpital to obyczaj :/
    Uderzę w następnym cyklu do jakiegoś gina ale szczerze to nie chce mi się już latać po tych lekarzach :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    jak ja byłam w szpitalu to też hsg robili bez znieczulenia (a dodam, że tam nie oszczędzali na przeciwbólowych)... ponoć lepiej jak pacjentka czuje, bo jakby przepychali na siłę (bo pacjentkę nie boli), to mogliby rozerwać jajowód - tak mi mówiły kobietki po hsg
    a znieczulenie do porodu trzeba podać w odpowiednim czasie... bo jak poród się rozkręca i wejdzie w którąś tam fazę, to już po ptokach... dziecko się urodzi zanim zacznie ono działać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 15:51

AGA 30, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha - to już jasne

Shagga_80 lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z Leo od pediatry. Ma ogromne węzły chłonne :/ Lekarka jeszcze nic nie orzekła, skierowała na badanie krwi i moczu i na rtg zatok. Badanie krwi zrobiliśmy od razu - Dzielniak mój mały <3 ...

Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja właśnie wróciłam z Leo od pediatry. Ma ogromne węzły chłonne :/ Lekarka jeszcze nic nie orzekła, skierowała na badanie krwi i moczu i na rtg zatok. Badanie krwi zrobiliśmy od razu - Dzielniak mój mały <3 ...
    biedaczek i dzielny pacjent

mauysia, Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Rozumiem, że Leoś nie płakał przy pobieraniu krwi? :) Dzielny chłopak.

mauysia, Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 5348 5349 5350 5351 5352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ