SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja właśnie wróciłam z Leo od pediatry. Ma ogromne węzły chłonne :/ Lekarka jeszcze nic nie orzekła, skierowała na badanie krwi i moczu i na rtg zatok. Badanie krwi zrobiliśmy od razu - Dzielniak mój mały <3 ...

Kinga 2-3 tygodnie temu miała chore węzły chłonne. Z początku myślałam, że to świnka, ale okazało się, że to jakieś zapalenie, dostała antybiotyk i w zasadzie na następny dzień było ok. Zanim te węzły się powiększyły miała kilka dni wcześniej gorączkę i taki lekko zielonkawy katar z domieszką krwi.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I skasowało mi :(

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w żołnierskim skrócie :

1. Dzień dobry Dzieweczki!
    2. She, śliczna gwiazdeczka z Mai, chłopaki będą wyć serenady pod oknami
    3. Rutka ucz Leośka śpiewać, żeby sie Mai jego serenady podobały
    4. Małyś zdrowej Leosia, mam nadzieje że to nic poważnego :(
    5. Żbik w niedzielę biegnie w półmaratonie i się jara.

więcej grzechów nie pamiętam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 20:01

AGA 30, Gunia, anka_a, plemniczka, Libra, aisa, she, Effcia28, Spero, Pismak, Dodi, a-koczek, Rucia, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Rozumiem, że Leoś nie płakał przy pobieraniu krwi? :) Dzielny chłopak.
    Zacznę od tego że obiecałam mu jajko niespodziankę jeśli zgodzi się dziś na to niespodziewane badanie. Podczas pobierania troszkę tylko płakał.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako,że podoba mi się sposób sprawozdania,jakie złożyła Zbikowa to i ja tak szybciutko napiszę od siebie coś:
    1. Wczoraj odebrałam projekt od Szefa,jest kilka poprawek,na szczęście głównie kosmetycznych więc tylko znaleźć czas i poprawić :)
    2. Wciąż czekam na mapę d/c projektowych oraz na warunki z elektrowni (a regularnie Stary pyta: dzwoniłaś tam,czy tam?)
    3. Za niespełna 3tyg. Chrzest Igorka,więc w każdej wolnej chwili wertuję internet za kiecką dla siebie (któraby ukryła mankamenty :/) oraz ciuchami dla Chłopców...do tego załatwiałam teraz sprawy z księdzem,fotografa ..
    4. Co tydzień jeździmy do mojej Mamy,gdzie Stary siedzi na działce albo długie coś na podwórku (jak ostatnio kibel i bramę na działkę :) a my korzystamy z nieograniczonej możliwości spacerowania :)
    5. Dziś dowiedziałam się,że Igor ma rotawirusa od 2 tyg ma biegunkę czy tylko luźniejsze kupki i dziś odebrałam wyniki badań z zeszłego poniedziałku,które to potwierdziły...ale moje Słoneczko jest dzielne i prawie zupełnie nie zmienione,radosne jak zawsze :D
    Tyle i aż tyle u nas....urwanie głowy :D

Libra, Rucia, mauysia, kiti, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Shagus przykro mi z powodu roto ale fajnei że Igorek dobzre to znosi
    She Majeczka przesliczna ( jak z resztą wszystkie Majki)
    Aga ja wiedziałam że ty silna i dizelna babka jesteś
    Żbik podziwiam Cie za te twoje zacięcie sportowe.

zbikowa, Dodi, Libra, Strażaczka90, AGA 30, Spero, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    jak ja byłam w szpitalu to też hsg robili bez znieczulenia (a dodam, że tam nie oszczędzali na przeciwbólowych)... ponoć lepiej jak pacjentka czuje, bo jakby przepychali na siłę (bo pacjentkę nie boli), to mogliby rozerwać jajowód - tak mi mówiły kobietki po hsg

Dokładnie tak mi mówiła lekarka-ze nie daje mi znieczulenia bo tylko po moich reakcjach na ból jest w stanie określać ciśnienie z jakim wpuszcza kontrast. gdybym nie czuła co mi robi, mogłaby porozrywac narządy wewnętrzne. Generalnie mam nadzieje ze obmysla inna metodę tego badania bo póki co alternatywa jest dośc inwazyjna laparoskopia. Choć czytałam gdzieś ze w prywatnych klinikach maja na to inny sposób. W mojej opinii kobiety nie powinny być narazane na tak ogromny ból. Tym bardziej, ze w przeciwieństwie do porodu nie jest on zwieńczony położeniem na brzuchu małego berbecia ;) żartuje, zdaje sobie sprawę ze przy porodzie - hsg to pikus.

Libra, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejku jejku jak tu cisza panuje.

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te Wasze chorujące dzieci :(

Zaraz lecę do Anglii, przywieźć Wam coś z bezclowki?

plemniczka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę ciuszków dla córki poproszę

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam ciuszki, wódę, perfumy się wozi!

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak skromnie poprosiłam ale jak nie muszę sie szczypać to do tego parę flakoników perefum by sie przydało wódy nie preferuje więc odpada

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dokładnie tak mi mówiła lekarka-ze nie daje mi znieczulenia bo tylko po moich reakcjach na ból jest w stanie określać ciśnienie z jakim wpuszcza kontrast. gdybym nie czuła co mi robi, mogłaby porozrywac narządy wewnętrzne. Generalnie mam nadzieje ze obmysla inna metodę tego badania bo póki co alternatywa jest dośc inwazyjna laparoskopia. Choć czytałam gdzieś ze w prywatnych klinikach maja na to inny sposób. W mojej opinii kobiety nie powinny być narazane na tak ogromny ból. Tym bardziej, ze w przeciwieństwie do porodu nie jest on zwieńczony położeniem na brzuchu małego berbecia ;) żartuje, zdaje sobie sprawę ze przy porodzie - hsg to pikus.
    jest inna metoda... ja miałam mieć to robione, gdyby podczas laparoskopii nie zrobili mi badania drożności jajowodów... koszt tego badania w prywatnej klinice to ok. 1000zł (badanie plus wizyta)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Biedne te Wasze chorujące dzieci :(

Zaraz lecę do Anglii, przywieźć Wam coś z bezclowki?

Martini Bianco, Baileys (nawet ze dwa), Blue Curaçao.... mmmmmm..... kurde nic więcej nie przychodzi mi do głowy;)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    jest inna metoda... ja miałam mieć to robione, gdyby podczas laparoskopii nie zrobili mi badania drożności jajowodów... koszt tego badania w prywatnej klinice to ok. 1000zł (badanie plus wizyta)

Ok zmieniam zdanie. niech robią bolesne badanie ale za to niech dają kobietom po tysiaczku na otarcie łez.

Libra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Martini Bianco, Baileys (nawet ze dwa), Blue Curaçao.... mmmmmm..... kurde nic więcej nie przychodzi mi do głowy;)

No i po takie zamówienie opłaca się fatygować do bezclowki.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczek zdajesz się na mnie w kwestii perfumow? Żebym nie kupiła Ci jakiegoś smroda!

Libra, kiti, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufam Ci bezgranicznie

Ola_czeka lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ok zmieniam zdanie. niech robią bolesne badanie ale za to niech dają kobietom po tysiaczku na otarcie łez.
    TEŻ TAK CHCEM:D!!!!

kiti lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczek zarumienilam się <3

Bisajd masz zadanie domowe. W wakacje pakujesz córkę i przyjezdzasz w jakiś weekend bliżej Polski centralnej, bo myśle ze reszta dziewczyn tak samo jak ja - chce Cię poznać.

‹‹ 5349 5350 5351 5352 5353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ