SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisko trzymam kciuki za to zeby dzidzia sie sama obrocila :)

Ja dzis musialam wyjsc z kosciola bo zrobilo mi sie slabo i myslalam ze zaraz zemdleje. Mam taki ciezki oddech mam nadzieje ze to normalne w ciazy bo troche mnie to martwi i chyba musze sie do laryngologa wybrac zeby zobaczyl ta moja krtan...

Udalo nam sie wczoraj poserduchowac po dluzszej przerwie bo jakos tak nie mielismy ochoty bo ciagle mdlosci i wymioty, wczoraj czulam sie jak dziewica hihihihihi
    ale ciagle sie zastanawialam czy krzywdy nie zrobie wiwiczkowi ( choc wiem ze niemozliwe to jest) no ale tak jakos sie o tym mysli...

buziole zozole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 16:23

plemniczka, AGA 30, Dodi, Strażaczka90, aisa, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Libra, jak oglądanie aut się udało?

Jutro na 8:30 mam się stawić w szpitalu na tą próbę obrócenia dzidzi do prawidłowej pozycji. Trzymajcie kciuki żeby dzidzia sama obróciła się do jutra bo prawdę mówiąc trochę się cykam tego macanka...

Niestety nie bylo ani jednej sztuki auta,ktore mamy upatrzone
    Trzymam kciuki, zeby dzidzia ułożyła się tak jak powinna &&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 18:34

aisa lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płaczę rzewnymi łzami... dziękuję za zdjęcie!!!

Nadrobię forum i napiszę więcej wieczorkiem.

Trzymajcie się y'all!

AGA 30, Dodi, zbikowa, plemniczka, Strażaczka90, Libra, aisa, Spero, Rucia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymam kciuki za jutro oby małego przekrecili !!! I oby nie bolało :-)

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczynki :)

Jak niedziela minęła wam??
    Bo ja jak się wczoraj położyłam to obudziłam się dziś na gotowy rosół hi hi :)

Aisia no też trzymam kciuki za obrócenie maleństwa :)
    Liberko a jaką furę chcecie kupić :)
    Olka zdjęcia rewelka !!!
    Sylwia fajnie że znowu cnotkę straciłaś :D
    Więcej nie pamiętam mam pamięć dobrą ale cholernie krótką :D

Ps. Kupiłam wczoraj sobie spodnie i normalnie w szoku byłam bo roz. 40 hi hi ja wiem że rozmiarówki są różne ale taka różnica :)
    Mój rat jak zobaczył spodnie to sie spytał czy to spodnie na niego a nie na mnie he he :)

Dodi, Strażaczka90, Libra, aisa, Rucia, anka_a lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)
    Moja @ trwała 2dni od jutra możemy dalej jechać z koksem:)chyba sie wszystko unotmowalo samo jeśli chodzi o cykle:) A niedziela minęła mi super:) grillek rodzinny był:) były % ale skorzystał tylko Mąż bo ja nie pijaca......właśnie wróciliśmy idę nadrobić xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dobry wieczór dziewczynki :)

Jak niedziela minęła wam??
    Bo ja jak się wczoraj położyłam to obudziłam się dziś na gotowy rosół hi hi :)
    Liberko a jaką furę chcecie kupić :)
    Mazda 6 2l kombi r2006-2008 benzyna lub gaz
    My niedziele spędziliśmy u siostry:) ja się przeziebilam,bo w nocy z czwartku na piatek cholernie mnie brzuch bolał... Środki przeciwbólowe nie pomagały... Jedyne co pomogło to pozycja siedzaca z lodem na plecach i brzuchu... I taki to efekt teraz...
    Dobrej nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto efekty ponad dwumiesięcznej pracy :D
    Może nie duzy ale ogromny efekt hi hi hi :)
    Stare spodnie z grudnia z nowymi :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5d1677a53963c97.html

zbikowa, she, Dodi, aisa, Spero, magdzia26, Libra, Rucia, tercia, kiti, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Mazda 6 2l kombi r2006-2008 benzyna lub gaz
    My niedziele spędziliśmy u siostry:) ja się przeziebilam,bo w nocy z czwartku na piatek cholernie mnie brzuch bolał... Środki przeciwbólowe nie pomagały... Jedyne co pomogło to pozycja siedzaca z lodem na plecach i brzuchu... I taki to efekt teraz...
    Dobrej nocy

Liberko no to zdrowiej kochana :)

My niedzielę spędziliśmy w sumie na meczu bo Waflowi sezon się zaczął !! A i brat był u mnie bo ma dość siedzenia w domu :/
    No i Wafel pojechał i znowu sama :/
    Ale byle do piątku :)

Libra lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A oto efekty ponad dwumiesięcznej pracy :D
    Może nie duzy ale ogromny efekt hi hi hi :)
    Stare spodnie z grudnia z nowymi :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5d1677a53963c97.html

Dobry wieczór :)

wow Aga... jestem w mega szoku i gratuluję ;) tak jak już kiedyś pisałam same plusy pójścia do pracy widzę, super :D

AGA 30, Spero, aisa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • she Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helou - przepraszam, ale tylko pobieżnie 'przeleciałam' weekend na plemniczce... więc krótko:

Ola, Zbikowa - fajnie, że się spotkałyście, super zdjęcia :)
    Plemniczko - piękna Kornelcia :) super, że tak fajnie się rozwija
    Aisa - powodzenia w przekręcaniu dzidziusia :) na pocieszenie - mojej siostry mała była przekręcona w piątek, a w poniedziałek już była pięknie ułożona i urodziła się naturalnie. Na szkole rodzenia babka opowiadała nam o ćwiczeniach na to, żeby się dzidzia przekręciła. Niestety nie pamiętam jakie to były ale google na pewno to pamięta :)
    Aga - no nieźle zeszłaś z wagi! gratulacje!
    Libra - powodzenia w poszukiwaniu autka :)
    Sylwia - odczuwanie braku powietrza/trudności w oddychaniu w ciąży dość często się zdarzają. Musisz zaopatrzyć w tlen 2 osoby i Twój organizm musi się do tego przystosować. A co do tego czucia się jak dziewica... po porodzie jeszcze raz 'stracisz' dziewictwo ;)
    Strażaczko - do dalej z tym koksem :) przyjemności życzę! :)
    Kaja - Ty już rodzisz prawie! w którym szpitalu będziesz?
    Shaggus - to jak już będziesz miała ten ostateczny projekt to pokażesz nam?

Ja się zaraz kładę - Maja padła o 20-tej zaraz po przebraniu w piżamkę. Nawet nie zdążyłam jej dać kolacji o.O była taka padnięta, bo dzisiaj mieliśmy uroczystości rodzinne - 45-lecie ślubu moich rodziców. I się Gwiazdeczka chyba zmęczyła :)
    I chciałam dodać, że mój mąż to prawdziwa złota rączka :) dzisiaj zauważyłam, że upaprałam wczoraj narożnik skórzany w salonie :( farbowałam wczoraj wieczorem włosy i w tej upapranej bluzce poszłam sobie radośnie odsiedzieć pół godziny przed telewizorem jak farba działała na włosy. I nie pomyślałam o tym, że ufajdam kanapę... No i dzisiaj rano patrzę a tu takie maziaje ciemne, że hej! Potarłam trochę mokrym ręcznikiem papierowym i nic nie zeszło. I tu zaraz wkroczył mąż, który wyczytał momentalnie w necie, żeby potraktować to jakimś wybielaczem. I się udało ufff :) a już myślałam, że będziemy żyć jak brudasy z plamiastą skórą w salonie ;)
    I teraz już dobranoc :)

AGA 30, Dodi, mauysia, magdzia26, plemniczka, Libra, Rucia, aisa, Strażaczka90, kiti, anka_a lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Dobry wieczór :)

wow Aga... jestem w mega szoku i gratuluję ;) tak jak już kiedyś pisałam same plusy pójścia do pracy widzę, super :D

No sama w szoku jestem że aż tak leci mi waga :D
    No oby tak zostało he healbo jeszcze spadło :)

Ps. A i wygrałam 30 zł w zdrapce za 1 zł :D;D;D

Dodi, mauysia, magdzia26, Libra, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

obiecałam więc jestem :)

Wosebko - superowo, że zajrzałaś. Bywaj częściej! Jeśli Kacpi pozwoli...

Dodi - u nas już prawie dobrze, dzięki, że pytasz. Szczegóły na końcu mojego wpisu.

Kaju - ja przy pierwszym porodzie miałam podany Dolargan, a przy drugim bez znieczulenia (nie zdążyli mi nic podać). Podobno w niektórych szpitalach dają gaz rozweselający :) Chyba pisałam tu już kiedyś, że w jednym szpitalu w P-niu został on wycofany, bo personel stosował go na sobie często i gęsto :)

Ruciu - czekam na obiecany filmik z Leo w roli głównej!

Effciu - ty mistrzyni ciętej riposty :D

Pismaku - piękne wyniki bety!

Plemniczko - fajnie, że Nelka zaczęła dobrze spać! Korzystajcie z tego, póki ten trend trwa ;-)
    Ja rzeczywiście ciągle karmię piersią, choć byłam zdecydowana przerzucić się na model odciąganie pokarmu i podawanie go z butli, ale ilość roboty przy tym mnie odstraszyła i postanowiłam dac młodemu jeszcze jedną szansę. Chyba go nie głodzę. A nie wiem ile waży, bo ostatnio był ważony 6,5 tygodnia temu.

Aisko - ciekawam jak będzie wyglądał proces obracania dzieciątka... Czy zrobią numer z batonikiem (to Szwecja, więc pewnie byłby to Daim)? A może zaświecą latarką w łono Twe i zakrzykną: "Idź w stronę światła!" ? Noł ajdija...

---

U nas wychodzimy mniej więcej na zdrowotną prostą. Heniorro już zdrowy, Leo do jutra wieczora bierze antybiotyk (i - o zgrozo! - będzie jeszcze przez tydzień w chacie...), ja chyba jeszcze z 3 dni będę na antybiotyku... Ale czujemy się wporzo.

Z nowości - przedwczoraj Młodszemu wyrżnął się pierwszy ząbek :D Lewa dolna jedynka. Czekamy teraz na sąsiada, bo już się czai pod dziąsłem...
    A poza tym tradycyjnie mam megadeficyt snu... Ostatnio sen Henia wygląda tak, że ze sto razy budzi się przed północą (np. dziś wieczorem co budzi i co go odkładamy, to od razu otwiera swoje ślipia i płacze/krzyczy :/ A jak już jest sukces i się nie przebudzi po odłożeniu to... budzi się po kwadransie...), i z 3 razy po północy. Ale nie zaśnie przy piersi, o nie! Trzeba go w tej nocy "dolulać", przy czym też się czasem budzi przy odkładaniu... A mi się kończy cierpliwość. Przyznam, że ubiegłej nocy niezłe "k#$@%y" puszczałam pod nosem. Mówiłam, że ja chcę spać i że nigdy ale to nigdy nie dam się już zrobić w konia i po raz trzeci w to się pakować. (tak na marginesie - mój mąż przy każdej możliwej okazji powtarza, że chce trzecie, ale moja psycha już tego nie udźwignie, sorry, jestem za słaba).

A poza tym to jutro idę z H do fizjoterapeutki, może zada nam jakieś nowe ćwiczenia, bo Młodszemu nie chce się pełzać/przemieszczać się/siadać/podpierać się na wyprostowanych rękach.
    A w piątek logopeda z Leo.

Zaraz pewnie przebudzi się nas Bazyliszek, więc idę sie szybko umyć i przebrać w piżamę.

Dobranoc!

Selena, Libra, Pismak, Dodi, Rucia, aisa, Strażaczka90, kiti, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Librus fajne autko mi tez sie podoba ale musze cie ostrzec zebys sie dobrze zastanowila. Ja jakis czas temu bylam posiadaczka tego pieknego auta ale nawet do domu nim nie dojechalam. Okazalo sie ze padl silnik. Popytalam troche poszukalam i okazalo sie ze to auto na przelomie tych lat czyli 2000 2006 ma dosc czeste awarie silnika tzn w granicach 200000 km poprostu silnik nadaje sie na zlom. Koszt drugiego uzywanego silnika to 3500-6000 plus wymiana oklo 1500 zl oczywiscie drugi uzywane tez za wiele nie pochodzi. Po 2006 roku niby cos zmienili zeby te silniki dluzej wytrzymywaly. Takze kochana zastanowcie sie dobrze bo mozna wpasc na mine. Dodam iz pracuje w serwisie samochodowym.

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga z kazdym dniem pozytywnie zaskakujesz.

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to dzien dobry i milego dnia zycze

magdzia26, Dodi, Rucia, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Aguś niezły efekt-czyli same plusy związane z twoją pracą :)
    Aisko trzymam kciuki żeby macanko dzidzi nie było konieczne &&&&&&
    Miłego poniedziałku, ja ledwo żyję głowa mnie boli już któryś dzień z rzędu :/ całe szczęście to mój prawdopodobnie ostatni tydzień w pracy :D

Libra, Dodi, AGA 30, aisa, Strażaczka90, plemniczka, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana !!!!

Asia czekamy na wieści !!!

She a będę rodziła w Wojewódzkim bo mój gin tam pracuje i umowie sie na zwiedzanie tegoż Hotelu ;-) a za znieczulenie to ja raczej spasuje chyba że cc będzie to trudno strach igły silniejszy niz ból .....

aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic trzeba zadek ruszyć i kupić kilka ostatkow dla Roczka ......

Wstawać spiochy do roboty !!!!!

Olka to że Zbika spotkalas to nie znaczy ze macie tera milczesc ;-)

Narty zwlekam sie z łóżka bo glodna zaczynam sie robić :-/

Dodi, magdzia26, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroczyscie donoszę, ze z powodzeniem zalogowalam sie w szarej rzeczywistosci.

Aisa bedzie kolo poludnia wolna z tego co wiem i wtedy da znac. Tymczasem kciuking za mlodziana glowa w dol dziewczyny, bez oszukiwania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 11:55

Dodi, Rucia, Libra, aisa, Strażaczka90, Kaja, kiti, plemniczka lubią tę wiadomość

‹‹ 5380 5381 5382 5383 5384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ