SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcelek jest cudny !!!!
    Więc tak 23.04 ja buszuje od 1 w nocy i zasnelam do pobudki zalana Krwią szybka akcja tel do meza bo w pracy cna noc o 5 rano tel do gina juz mi było ciut tepiej gin na dyżurze jupi mąż pod domem , a ja ide i racze , a do szpitala dojechaliśmy szybko i lece na IP i tam ktg czy Marcel sie rusza wyszukanie tentna i znów rycze, a później na usg tam mały ok i badanie okropne :-/ później przejscie na patologie ciąży tam super babki i tam znow badanko okropne fotel az 4 razy tego dnia 2 innych ginow i 2 razy sam ordynator o 6 rano 6 razy zapis ktg i tentno me !!!! A krwawienie nie ustawalo :-/ az do sadnego dnia 24.04 na patologi badał mnie znów inny gin i zadecydowaj porodowka no i tam znow fotrl i przyszedł ordynator badanie 8:00 do 8:15 i poszedł umyc dlonie i przychodzi i wszystko tlumaczy , ze potwierdza sie odklejajace sie łożysko i cc musi byc odrazu bo zagraża mi i Marcelkowi wiec 8:35 Marcel na swiecie , a mnie tam przymali ponad 2 h aby poszykac to lozysko wyczscic i zaszyc wtedy do koszmar do dzis jako jedyna mam usmiech nad pepkiem :-/ na sali pooperacyjnej jestem do dzis w sali polozono mi worek 3kg aby macica sie rozkurczyla i tak przez 9 h koszmar pozniej wstawanko po tych 9 h przyniesli mi mego cudnego synka i wszystko ok wszystkie badania super prucz kardiologii malego czekamy aby sie zamknela jedna czesc , ale nie rzutuje na wyjsciu do domu dziś wiec tylko to mnie nie pokoi a reszta super !!!!! Buzaki dla was od Marcela

mala29_, Gunia, Libra, a-koczek, Spero, Strażaczka90, magdzia26, aisa, kiti, Fedra, Blondi22, she, sylwia1985, Rucia, AGA 30, plemniczka, Dodi, mauysia, Sandraa, anka_a lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja to zeczywiscie mocne pieklo przeszlas. Dobrze ze wszystko skonczylo sie szczesliwie i Marcelek jez juz z toba :* Teraz wszystko bedzie dobrze i jeszcze raz ogromnie Ci gratuluje :)

Fedra, Libra, Dodi, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to mialas mase emocji ale szczescie ze wszystko dobrze sie skonczyly. Co tu sie dziwic taka babka jak ty nie mogla miec spokojnego zwyklego porodu.

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • kiti Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja dobrze że już po wszytskim i możesz się cieszyć swoim cudnym maluszkiem :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju nie ukrywam ze opis to jak jakis horror ni zazdroszcze tego co przeszlas ale najwazniejsze ze juz po wszystkim duzo zdrowka dla Was i trzymam kciuki za poprawe wynikow kardiologicznych no i szybkiego wyjscia do domu <3

kiti, Libra, Strażaczka90, mala29_, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    u mnie nie za ładna pogoda..jak dobrze pójdzie to pod koniec maja wróce do pracy:)

Fedra, kiti, Blondi22, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajcia juz po wszystkim teraz mozesz tulic juz swojego maluszka :) GRATKI
    jeszcze raz

Moja kolezanka ma dzis termin porodu coreczki Lenki- ciekawa jestem bo pisala ze ma lekkie skurcze :)pewnie niedlugo urodzi i trzeba bedzie jechac nacieszyc sie maluszkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 16:08

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey ciecie takie jak pisalam nie nad tylko pod pepkiem pomylilam sie bo jak pisalam ryczalam hi hi.....
    Jupi my dzis w domku !!! Marcelek ladnie spi i je ....
    Aaaaaa najwazniejsza sprawa Szpital Wojewódzki jestem z opieki mega zadowolona i z lekarzy też bo jak jest problem jak w moim przypadku to badali i konsultowali i najwazniejsze nie siali paniki nie gadali głupot !!!!

Fedra, kiti, AGA 30, a-koczek, Blondi22, Libra, magdzia26, Spero, Dodi, mauysia, she, sylwia1985, aisa, Strażaczka90, Rucia, anka_a, Gunia, mala29_ lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa kochane ciotki Dziękuję wam za wsparcie i gratulacje !!!!! No cóż moja cc chyba tak musiala wygladac i sie zapomniało co sie działo.

Fedra, kiti, AGA 30, Blondi22, Libra, magdzia26, Spero, plemniczka, aisa, Strażaczka90, anka_a, mala29_ lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to sybko do domu cie wypuscili

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku :( Nie wiem, co napisać, tak mi smutno... Ale może jeszcze okaże się, że wszystko skończy się dobrze... Trzymaj się kochana :*

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajuś - to super, że już jesteście w domu. Biedna, sporo przeszłaś na tych wszystkich badaniach, ale najważniejsze, że mimo krwawienia Marcelek urodził się cały i zdrowy.

Plemniczko - nadal karmię piersią (dokarmiam MM tylko symbolicznie przed snem, 60 ml). Nie mogę powiedzieć, żebym pokarmu miała "po uszy", ale młodemu generalnie wystarcza, tym bardziej, że wcina już raz dziennie deserek i zupkę/obiadek. W czwartek bodajże był ważony i waży już 6950 g, czyli waga się ruszyła :) Wiadomo, że nie przybiera nagle jakichś rekordowych ilości, bo to byłoby aż niepokojące, ale najważniejsze, że ostatnie przyrosty są w normie.
    Teraz wygląda to tak, że karmię go co 2-3 godziny, a dodatkowo przed południem tuż przed albo po karmieniu wcina deserek, a po południu podobnie obiadek.

Kaja, Fedra, Strażaczka90, mala29_, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka urodzila wczoraj dokladnie co do dnia. Pisala mi tylko ze rodzila naturalnie i miala koszmarny porod ale Lenka cala i zdrowa. Dzisiaj ma zadzwonic i opowiedziec jak bylo- ale jej zazdroszcze :)

Wczoraj bylismy na imieninach u brata mojego G i dowiedzieli sie o wiwiczku i okazalo sie ze zona brata tez chodzila do tego samego gina co ja.Mowila ze jest dobry,dokladny ale wlasnie malomowny i to jest minus ze trzeba wszystko od niego wyciagac. Powiedziala ze jednym minuem bylo to ze on nie daje wogole L4 bo twierdzi ze ciaza to nie choroba i jesli nie ma zagrozenia to mozna pracowac do konca choc ona byla w innej sytuacji bo jest nauczycielka i caly lipiec i sierpien miala wolne- hmm ciekawe jak u mnie to bedzie wygladalo

milego dzionka zycze

ps Kajcia super ze juz w domciu

ps2 czy moze ktoras na prv podac mi swoj nr tel bo zawsze bedzie latwiej w razie czegos Shaguni juz mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 09:24

Fedra, anka_a, Strażaczka90, a-koczek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam jeszcze mamy kardiologa do zaliczenia bo zamyka sie dna i trzeba kontrolować !!!!

Fedra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć baby !!:)
    Miłej niedzieli :)

No i Kajka witajcie w domu :)

Fedra, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie.
    Narobie wam troszke smaka o wlasnie robie szarlotke z bita smietana i lodami

Strażaczka90, magdzia26, Blondi22, Fedra, mauysia, mala29_, Kaja, Spero, Libra, Dodi, kiti, anka_a lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiadlam sie strasznie i ide polezec

Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego właśnie służy obiad :)

Witam się niedzielnie. Ale dziś leniwy dzionek...

Strażaczka90, Fedra, a-koczek, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)ja też.sie objadlam:)i teraz odpoczynek.Zerknijcie proszę na mój wykres...najpierw owu wyznaczyło mi w 19dc a po wpisaniu wczorajszej tempki wyznaczono mi owule w 20dc..Jak.sadzicie? Ja sądzę po wykresie że jednak w 19dc miałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski u mnie tez niedziela nudna :). Najchetniej cala bym ja przespala :).

Kaju super ze jestescie juz w domku. Odpoczywsj mamusiu i nabieraj sil :)

Strażaczka90, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 5411 5412 5413 5414 5415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ