plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Koczku a co tak sama bedziesz siedziec a co mi szkodzi sie wpisac moze troche wiruskow do mnie zejdzie z wyzszych poziomow

Pismaczku wiem
Sylwia wyluzuj troche bo urodzisz znerwicowane dziecko wszystko u Ciebie idzie ksiazkowo, nic niepokojacego sie nie dzieje wiec zacznij sie cieszyc ta ciaza a nie non stop zamartwiasz...
Shagga_80, sylwia1985, Strażaczka90, anka_a, Pismak lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi
-
Hej

my dziś mieliśmy szczepienie Magdzia ma 55 cm i waży 4.600gr
Fedruś cieszę się z Twojego powrotu do tabelki i z pozytywnego nastawienia
Jeśli chodzi o celibat to ja jakoś miałam całą ciążę i jakoś żyję
Najważniejsze dla mnie było moje dziecko
Sylwia no stress :)będzie gut
Uciekam robić bigosa bo w sobotę wyprawiam moją 30-he
Fedra, aisa, magdzia26, mauysia, Shagga_80, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kobietki
!
oj nie pamietam kiedy ja sie tu meldowałam ostatnio ....
. Czytać też nie czytałam za dużo. Częściej jestem na FB, więc tylko stamtąd wiem co nie co 
Plemniczko próbuj z cycusiem, może sie uda małą zachecić znowu. Może w nocy jak przyśnie to załapie cycusia i będzie git. My mamy też problemy ze skórką cały czas-głownie na nóżkach i brzuszek. Ale smaruje małego i kąpiemy go w emulsji dla dzieci z AZS-wszystko sama kupuje bo nasza pediatra nie widzi problemu i twierdzi,że nie jest alergikiem. Mały za 9 dni skończy 6 mies. i jeszcze nie podawałam mu nic do jedzenia oprócz chrupek kukurydzianych i czasem troszkę biszkopcika. Pierwszą marchewkę mu podam ale dopiero po chrzcinach - które będą 1 czerwca- żeby nie było żadnych atrakcji i pogorszenia skórki. I mam zamiar podawać tak jakby był alergikiem-tzn. zacznę od łyżeczki, na drugi dzien 2 i tak przez kilka dni. I będe obserwować.Ale się boję tego :(U nas jeszcze ząbki się nie przebiły.
A co do projektów to my w 2010 r zapłaciliśmy 2600zł, a z tego co słysze od znajomych to teraz ok. 5 tyś. sobie życzą za projekt. Co do uprzykrzania życia zwykłym śmiertelnikom przez urzędy i papierologie to nie chcę się za wiele wypowiadać,bo mam już dość
. Tyle Wam powiem tylko, że nie mieszkamy jeszcze w swoim domu bo nie podłączyli nam jeszcze światła przez takich pieprzonych urzędasów z Energetyki.I nie wiadomo kiedy i czy wogóle nam światło podłączą? a dom stoi już praktycznie do zamieszkania. Zostało pomalować kolorki i panele położyć-wszystko sie odciagneło w czasie przez nieszczęśliwy wypadek m. -rozciał ściegno przy prawej rece i dziś dopiero zdjęli mu gips-jest załamany bo ma sztywne palce i ledwo co nimi z ogromnym wysilkiem porusza-tak więc malowanie musi czekać.Lekarz zabronił jakiejkolwiek roboty zeby nie narobić sobie większych problemów. Pod koniec maja meblarz ma montować nam mebelki w kuchni. Nie cieszy mnie nawet to, bo nie mamy na razie wizji na zamieszkanie tam.Maż tam sypia i na lato chce nas zabrać ze soba
. Dobra kończe bo Tymcio wstał i się złosci. Cycysia musze mu dac
.
Pozdrawiam Was wszystkie i zajrze jeszcze kiedys
Fedra, mauysia, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość
-
przed chwila wrocilam od laryngologa- wszystko ok .Gardlo delikatnie podraznione ale podobno to normalne jak sie wymiotowalo. Bylam u gina zapytac sie czy mnie przyjmie bo przyjmuje tylko w srody i czwartki. Mowilam mu ze pecherz mnie strasznie piecze, ze caly czas siusiam i czuje ucisk na pecherz i ze chyba mam uplawy bo mnostwo bialej wydzieliny a on powiedzial ze mnie nie przyjmie bo jest dzisiaj krotko i ma duzo pacjentek. Wkurzylam sie - boje sie o dzidziora ale bede musiala poczekac do czwartku 22- mam nadzieje ze wszystko wyjdzie ok.Kazal mi kupic sobie tylko żurawine i jesc. Troche sie podlamamlam ale nic nie moge wiecej zrobic
mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
BellaRosa............1.......24lata.........córcia Ala …
……17.06.2013…lubelskie
she......................6.......35lat...........córcia Maja…
…...21.06.2013...pomorskie
gadgeta..............13......32lata.........synuś Kubuś ..
….11.07.2013....kuj-pom
Mała……………..4……30lat……….synuś Xavierek..
. 04.08.2013…świętkorzyskie
Dora.....................2......30lat...........córcia Róża…
…. 09.09.2013…..pomorskie
mauysia................5......31lat...........synuś Heniu…
… 26.09.2013.....wielkopolskie
anna_w...............10......31lat..........córcia Ola…
……. 01.10.2013.....lubelskie
Shagga_80...........3......33lata.........synuś Igorek…
…15.10.2013.....łódzkie
Amicizia ................2.....26lat..........synuś Jaś…
……..18.11.2013…..małopolskie
Rucia....................17....27lat………synuś Leoś…
…..23.11.2013…..mazowieckie
Kopciuszek126.....16......30lat…….synuś Tymuś…
…24.11.2013…..łódzkie
Karoam..................3......27lat……..córcia Julia…
…...11.12.2013......egipt
Selena ................18.....25lat..........synuś Kacperek ..
..18.12.2013....podkarpackie
Ilona……………....12…..30lat…….synuś Marcelek ...
....14.01.2014......Niemcy
Plemniczka............2......29lat.........córcia Kornelcia ..
..14.01.2014 …..śląskie
Blondi22................1....23lat...........córcia Izunia....
…...25.01.2014....mazowieckie
Effcia...................5.......29lat..........córcia Madzia
...... 13.02.2014....wielkopolskie
Kaja.......................7......32lat……..synuś Marcelek ....
…... 24.04.2014....pomorskie
Aisa…………..…....7 .…29lat…….synuś Janek.....…
….....08.05.2014.....Szwecja
Muska....................11…..31lat......FASOLINKA…
…...dolnośląskie (07.08.2014)
Dodi.......................7......30lat........FASOLINKA....
....śląskie(27.08.2014)
sylwia1985 ...........18....29lat ………FASOLINKA
. podkarpackie (16.10.2014)
Fedra........... 68/18/11... 29lat.....2.06... NIE PRZYJDZIE!!!....małopolskie
a-koczek………....23 .…32lata………..7.06…… NIE PRZYJDZIE!!!…war-maz
Strażaczka..............7......23lata..........7.06…..NIE PRZYJDZIE!!!… lubuskie
Tercia................... 27 .... 28lat ............ ....... NIE PRZYJDZIE!!!! .. wielkopolskie
Beata……………...17……29lat…..….... ...…… NIE PRZYJDZIE!!! …mazowieckieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 16:30
Fedra, Shagga_80, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość
-
Fedrus miło Cię widzieć w tabelce
trzymam kciuki 
Kopciuszku fajnie ze wpadlas oj ja też już się zdązyłam zdenerwowac na urzędy przy okazji budowy domu a jeszcze nawet nie zaczęliśmy
Effciu co do celibatu ja wszystko rozumiem jak jest uzasadniony ale wiesz tak bez powodu jak lekarz pozwala
...
Fedra, a-koczek, plemniczka, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość
-
Ahh Magda jakie to dziwne uczuci sie w niej widziec

Sylwia jesli bardzo Cie to martwi to moze podejdz do szpitala na izbe niech Cie zbadaja a jutro zrob sobie badanie moczu...
a-koczek, Shagga_80, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi
-
czesc dziewczyny. dziekuje za rady w sprawie karmienia... wlasnie w noc Kornelka ładnie ssie piers, w ciągu dnia buntuje sie
. Bylam wczoraj u pediatry no i ta twierdzi ze w zwiazku z tym ze musimy podawac malej butle gdy jade do szkoly to ona sie doskonale nauczyla tego ze z butli latwiej leci i szybciej i wymusza i ze ciezko juz bedzie ją przekonac do cyca
. Razcej bedzie to szlo w kierunku calkiem odrzucenia piersi
. Moglabym jeszcze powalczyc, ale wiązaloby sie to z calkowitym niekarmieniem butlą, mąż by musial łyzeczką młodą karmić mlekiem. No nie wyobrazamy sobie by 120ml łyzeczką nakarmic.... no ale nie poddaje sie jeszcze. Próbuje, walcze. Czasami sie uda, czasami nie. NO z dwa karmienia na dzien są to butlą.
-
Plemniś, spróbujcie to jakoś przetrwać... A da sie jakoś zminimalizować to karmienie butelką? A może spróbuj nabyć butelkę Medeli - Calma? Ona wymusza ssanie u dziecka.plemniczka wrote:nie wiem jak bedzie tej nocy, do tej pory w nocy bez jakniecia ssała piers. Martwie sie ze calkiem chce się odcyckowić
. Jakies pomysly, co moge zrobic by ja przekonać do piersi?
Pamiętam, że Henio kiedyś miał tak, że wkurzał się już minutę po przyssaniu, musiałam wtedy - uwaga uwaga - pokazywać mu jakieś zdjęcia albo filmiki z komórki za moimi plecami, żeby przykuć jakoś jego uwagę i żeby się nie odrywał od piersi, to była farsa jakaś! Ale to minęło i teraz jest wporzo. Po tylu problemach z karmieniem dziś jedziemy właściwie tylko na moim mleku (no i normalne obiadki i deserki ofkors).
Fedra, aisa, Shagga_80, Strażaczka90, anka_a lubią tę wiadomość

-
Ja prasowałam tylko przed urodzeniem Henia, potem już nigdy. Nie było czasu. A Henio bynajmniej nie wydawał się przejęty tym, że ma na sobie niewyprasowane ciuchyMuska wrote:A wracając do prasowania - do kiedy trzeba te ubranka prasować? Mam dużą nadzieję że tylko przez pierwsze 2-3 miesiące...
Muska, Fedra, Shagga_80, Strażaczka90, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

-
A to prawda, to prawda, winszuję Ci Shagguś pamięci!Shagga_80 wrote:Muska na szybko Ci odpiszę,że chyba Mauysia ma siostrę architekta z tamtych okolic ,uderz do Niej

moja sis i jej mąż - architekci - mieszkają we Wrocku i podejrzewam, że jakby co to chętnie umoczyliby palce w takimże projekcie. Więc jakby co to uderzaj do mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:34
Fedra, Shagga_80, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

-
Ufff, nadrobiłam! Dobry wieczór, dziewoje.
Dodi, Magdziu - ależ pięknie prezentują się Wasze brzuszki!
Muska - Twój też! Ale nie wciągać mi tu brzucha do zdjęcia!
Pismaczuś - jak się czujesz? :*
Ilonko - ale się cieszę, że wróciliście do PL i Wam tu tak dobrze!
Aisko - fajnie, że wszystko się jak na razie unormowało. I miej świadomość, że dopiero po 2-3 tygodniach dzidziorx pokazuje swoją prawdziwą twarz, hie hie hie
Blondi - jak tam, czy to rzeczywiście był ząbek?
Koczku - ze sto lat nie byłam w cyrku! Ale przypomniało mi się dzieciństwo, a raczej jego miłe chwile.
Shaggi - to super, że rozmowa z mamą już za Tobą. No i niezłe kombinacje wyczyniacie z powtórką rozmowy w obecności Twojego M
Gocha - na pewno Twoje warzywa będą smakowite!
Plemniczko - właśnie, a jak tam bioderka Nelci? Szerokie pieluchowanie dało efekt?
Fedruś - łelkam bek w tabelce!
A my jutro jedziemy na tydzień do teściów, tralalala! Tzn. mąż wróci pn-pt do P-nia do pracy, więc w sumie nie wiem, czy takie "tralala"... Ale może w chwilach ewentualnego kryzysu teściowa weźmie sobie urlop i pomoże mi ogarnąć moje dwuosobowe towarzystwo...
Z innej beki: właśniem upiekła pychowate muffinki (http://antoshkowesmaczki.blogspot.com/2011/12/muffiny-amarantusowo-czekoladowe.html) bo nurtowało mnie od jakiegoś czasu, co to jest ten AMARANTUS EKSPANDOWANY. No i kupiłam go dziś, nadal nie wiem skąd się on bierze (spoko, zaraz wyguglam...), ale muffinki pyszne! Idę po trzecią...
Dobranoc!
magdzia26, Fedra, aisa, Shagga_80, Strażaczka90, gocha04, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

-
Mayuś to ja postaram się jutro do Ciebie skrobnąć. Zasypiam już.mauysia wrote:A to prawda, to prawda, winszuję Ci Shagguś pamięci!
moja sis i jej mąż - architekci - mieszkają we Wrocku i podejrzewam, że jakby co to chętnie umoczyliby palce w takimże projekcie. Więc jakby co to uderzaj do mnie
Papaty.
mauysia, Shagga_80, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/link]

[/url]