plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Dziewuszki pytanie czy ktoras miala z was opryszczke intymna w ciazy? Bo juz sie zastanawiam ze moze to nie pecherz mnie boli- ide dzis na badanie moczu- zobaczymy co wyjdzie- w kazdym badz razie swedzi i piecze mnie okolica lechtaczki i mam taki dziwny bialy nalot ktory podmywam ale zaraz znowu sie pojawia- ostatnio gun przepisal mi pimafucin
Madziu,ja dla Kuby (bo przy Igorze było inaczej,bo miałam już po Kubie a częśći dokupilam,coby dziecko też coś nowego miało) kupowałam po 5 kompletów kaftanik+śpioszki i kilka bodziaków...taki maluch jeszcze nie kręci się tak,by te kaftaniki ściągały się a wygodniej się to zakłada niż body które potrafią być o zgoro zakładane przez głowę, wystrzegaj się takich,bo takie wiotkie maleństwo cieżko ubierać,gdy ma Mu się coś przez głowę zakładać a nie rozpinane po całej długości...oczywiście body też mogą być rozpinane po całości-tzn kopertowe,ale nie zawsze niestety...i czasem można na to nie zwrócić uwagę..jak np zrobiłam ja,gdy zakochałam się w samolocie na bodziaku a nie patrzyłam na funkcjonalność
Co do rozmiaru to warto mieć od razu 56 i 62 bo nigdy nie wiadomo jakie dziecko się urodzi...np na mojego Kubę 56 było za duże,ale On był kruszynką (podobno 55cm miał,ale wątpię,że dobrze Go zmierzyli) i tylko 2,85kg ważył...z kolei Igor kolosik (też 55 ale 3,65kg) i na Niego 56 były na styk a nawet za małe nieco...niektórzy preferują nie kupować w ogóle 56 bo mogą być za małe,ale mnie np nie podoba się,jak dziecko tonie w ubrankach...ponadto ilość...jak dziecku nie ulewa się,to takie ubranka mało się brudzą...ale są dzieci,które chlustają i wtedy ubranka idą jak woda...albo pranie non stop sie robi...oczywiście dużo też zależy od pory roku,w której Bobas przychodzi na świat,dziecko z jesieni,zimy,czy wiosny wystraczy ubrać (w domu oczywiście,bo na spacer to inna para kaloszy) w taki komplecik a do tego zawinąć w rożek...latem bywa różnie, z pogodą więc w rożku i to np grubym jakie widuję u innych ludzi pewnie zagotowałoby się dziecko,a potówki murowane...mój Kuba był z maja i pogoda była jak terazdlatego ja jak napisałam wyżej kupowałam po 5kompletów kaftanik+śpiochy56 i 62.
Powymądrzałam sięWracam do roboty,Igo śpi,a Kuba rysuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:36
a-koczek, magdzia26, Fedra, aisa, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:no Shagus chyba wystarczająco Madzi wyjasniłaś . Szkoda bo gdyby była dizewcvzynak to parę starterów mogłabym ci przesłać bo m i się chyba juz nie przydadzą
Zarumieniłam się...wiesz,jak jest z moim słowotokiem
PS. Ubranka po moich chłopcach są już mocno znoszone..czego Kuba nie wykończył,wykańcza Igor...mam tak z Nimi ze wszystkim...z zabawkami,ubrankamu i niestety specjalistami...z jednym jeżdżę do jednych,z drugim do drugich..
Odmeldowuję się. -
Kiedyś sobie wróżyłam( wiem wiem to bzdury ale ja jakoś w to wierzę) i mam mieć dziewczynkę potem chłopca tylko ja jakos chłopca bym nie chciała wiec pewnie dlatego w ciąże nie mogę zajśs dopóki na chłopaka sie psychicznie nie przestawię ( ale sobie wytłumaczenie znalazłam)
kierzynka, Fedra, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
Nie szukam Kajcia chorob na sile tylko martwie sie o wiwiczka a nigdy nie mialam ani opryszczki wargowej ani zapalenia pecherza a teraz wszystko na raz jak na zlosc: najpierw ta durna szczelina odbytu,potem przeziebienie, potem uplawy,potem opryszczka wargowa plus mega bolace afty,teraz pecherz i mam nadzieje ze nie dojdzie jeszcze do tego wszystkiego opryszczka intymna- i jak tu sie nie stresowac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 15:08
-
Dziendoberek
Ja tylko na chwilkę do Sylwii
Kochana nie przejmuj się - znam Twoją chorobęto jest zapalenie grzybicze pochwy....Sama to przechodziłam ze 2 razy, ale w ciąży nie. Raczej wiwiczkowi nie powinno zaszkodzić. Powinnaś do lekarza jechać-nawet prywatnie bo po co się męczyć-na pewno Cię tu i ówdzie swędzi,piecze, szczypie i Bóg wie co jeszcze. A te serowate upławy to objaw zapalenia grzybiczego. Potrzebny jakiś lek. Pozdrawiam
miłego dnia wszystkim życze pomimo okropnej pogody!!!Dodi lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Kaja jak tam Marcelo toż to już prawie miesięczny chłop
no czas leci jak szalonyjeszcze tydz i miesiąc Marcelino będzie miał !!!
Madzia ja w szpitalu mialam dla mlodego tylkk rozm 56 , a w razie wiekszego chlopa by mi dowiezli ale nie trza było hihi
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Siemano
Pozdrawiam z trasy Wro-Katowice.Jade i jade i konca nie widac...Korek na A4 okropny.Stakismy 1,5godz i myslalam ze wypadek jakis a to przewezenie bylo.Koszmar jakis.Co to za autostrada.Dodam ze jade busem na babski weekend do przyjaciolki,a m w domu zostal
To juz pewnie jeden z ostatnich takich wypadow u mnie
W ogole to mialam juz byc na miejscu,a tu jeszcze mininum 1godz.zostala.Dzidziol tez juz chce wysiasc,kopie strasznie i jakos tak potrafi sie naprezyc ze az jeki wypuszczam co jakis czas...Wie gdzie wcisnac noge/reke albo pype zeby bolalo
Zaraz ciag dalszy skrobne bo boje sie ze mi telefon zje posta.Bede na raty pisac.aisa, magdzia26, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
Koczku bo wiesz jak taka pogoda do niczego to czlowiek ratuje sie jak moze a najprosciej zaczac od pozytywnego nastawienia
Co do ciuszkow to moze zrob przeglad wywal co Ci sie nie podoba no i musisz przestawic myslenie na chce dziecko a nie ze chce dziewczynke
Magdzia co do ubrank polecam wyprzedaze jesli nie lubisz taniej odziezy... ja u siebie mam jedno miejsce gdzie sztuka kosztuje 3 zl a takie cuda udaje mi sie znalesc z szok
No i popieram dziewczyny nie ma co kupowac za duzo bo duzo to sie dostaje a moze sie okazac ze dostaniezz ciuszki od jakiejs kolezanki...
Ok milego dnia Wam zycze i tez sie ciesz ze Was widzemagdzia26, Effcia28, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Przepraszam za literowki,ale ciezko z telefonu przy wstrzasach pisac
Ja powolutku za wyprawke sie zabieram,ale duzo jeszcze nie mam.Wozek mam 3w1Chcielismy z m nowy kupic,jakis polski.Ostatecznie kupilismy uzywany od mojej kolezanki.Tako warrior
Wiemy od kogo i ze w plesni w szopie nie stal.Prosto od jej dzieciatka.Takze fajnie sie zlozylo i jestesmy zadowoleni.
Pare ciuszkow mam i z uwaga czytam jak piszecie co i ile kupic.Mi sie wydaje ze nasz babelek maly bedzie i te 56 dobre beda,aczkolwiek na dniach moj brzuch rosnie i zaczynam powolutku myslec ze chyba urosnie (a to powoduje dodatkowy strach przed porodem,bo babelek ledwo sie juz miesci w srodku).I niby mam przeczucie ze dziewczynka ale moge sie zdziwic na porodowce na synkaStaramy sie z m z rozsadkiem podchodzic do zakupow,ale ciezko jest.Takie piekne rzeczy w sklepach sa...
Przyznam sie ze mam pare dla dziewczynkiNajwyzej komus oddam potem.Wiekszosc kupilam na tablicy i allegro bo te najmniejsze na najkrotszy okres czasu sa,wiec moze potem cos kupie sama.Troche pewnikiem kupie w sklepie zeby i cos nowego bylo,a jak.
Ale mi bije do glowy juz.Zaczynam proces wicia gniazdka...Sprzatam i sprzatam (po troszku i pomalu) ale mam to uczucie ze trzeba i juz
Ach,kobitki.Wyczekalam sie na to i zycze Wam z calego serca,zebyscie tez wkrotce tego doswiadczyly.Mige nawet znowu na gitarze pobrzdakac w imie zajscia ktorejsOstatnio na Sylwie podzualalo
Fedra, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość
-
wynik moczu :
ph mam podwyzszone - mam 8 a powinno byc miedzy 5 a 7
bakterie: d.liczne
nablonki plaskie d.liczne
leukocyty-obecne
reszta wyniku taka sama jak z wynikami ktore robilam dwa miesiace temu gdzie zlecil mi gin
Kto sie zna na tym? Myslicie ze mam jakas infekcje? wybiore jutro wynik i pojade z nim do przychodni calodobowej bo teraz wynik sprawdzilam w necie -
sylwia1985 wrote:wynik moczu :
leukocyty-obecne
reszta wyniku taka sama jak z wynikami ktore robilam dwa miesiace temu gdzie zlecil mi gin
Kto sie zna na tym? Myslicie ze mam jakas infekcje? wybiore jutro wynik i pojade z nim do przychodni calodobowej bo teraz wynik sprawdzilam w necie
Leukocyty moga swiadczyc o bakteri lub o stanie zapalnym... ja bym poszla z tym do lekarza...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyCześć dziewoje
Podczytuje was ale nie mam weny do pisania więc siedzę cicho
Ależ jestem zmarnowana przez ten tydzień nocki i Wafel w domu to jakiś armagedon normalnie
Ale dziś ostatnia nocka więc do 6 rano przetrwam
Kończe robić gołąbki i za godzinę do pracy
Jeszcze do 27 maja mam umową tylko
Brygadzistka mówiła że przedłużą umowę ale jak będzie to się okaże
Ach mój były mąż odbił mi kolezankę bardzo dobra hi hi hi bo się okazało że ze sobą kręcoą lody hi hi hi
Szkoda tylko że już nie będziemy takimy koleżankami bo kilka ładnych lat się znamy nie jedną noc żeśmy przegadały jedna drugiej w rękaw płakała jak było źle a tu niespodzianka
No ale lepszy rydz jak nic !!!! Mąż ją rzucił zrobił dziecko jakiejś niemce więc pocieszenie znalazła w moim byłym hi hiSzczęścia i współczuje jej za razem
A zdjęcia na fb z moją byłą teściową mnie rozwalają normalnie ( rozwalają na wesoło oczywiście )
Miłego wieczorku
Pozdrawiam gorąco !!!
Fedra, kiti, anka_a, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Leukocyty moga swiadczyc o bakteri lub o stanie zapalnym... ja bym poszla z tym do lekarza...
dobrej nocki i milego weekenduWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:50
Fedra lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:wynik moczu :
leukocyty-obecne
reszta wyniku taka sama jak z wynikami ktore robilam dwa miesiace temu gdzie zlecil mi ginWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:55
Fedra, Shagga_80, aisa, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość