X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewuszki pytanie czy ktoras miala z was opryszczke intymna w ciazy? Bo juz sie zastanawiam ze moze to nie pecherz mnie boli- ide dzis na badanie moczu- zobaczymy co wyjdzie- w kazdym badz razie swedzi i piecze mnie okolica lechtaczki i mam taki dziwny bialy nalot ktory podmywam ale zaraz znowu sie pojawia- ostatnio gun przepisal mi pimafucin
    Hmmm,to może masz jakąś grzybicę...ten pimafucin z tego co wiem,to właśnie na grzyby też jest...opryszczka miejsc intymnych wg mnie wygląda tak samo jak na ustach więc raczej nie tak,że pojawia się i znika..obstawiam grzybicę i smarowałabym tą maścią.

Madziu,ja dla Kuby (bo przy Igorze było inaczej,bo miałam już po Kubie a częśći dokupilam,coby dziecko też coś nowego miało :) ) kupowałam po 5 kompletów kaftanik+śpioszki i kilka bodziaków...taki maluch jeszcze nie kręci się tak,by te kaftaniki ściągały się a wygodniej się to zakłada niż body które potrafią być o zgoro zakładane przez głowę, wystrzegaj się takich,bo takie wiotkie maleństwo cieżko ubierać,gdy ma Mu się coś przez głowę zakładać a nie rozpinane po całej długości...oczywiście body też mogą być rozpinane po całości-tzn kopertowe,ale nie zawsze niestety...i czasem można na to nie zwrócić uwagę..jak np zrobiłam ja,gdy zakochałam się w samolocie na bodziaku a nie patrzyłam na funkcjonalność :)
    Co do rozmiaru to warto mieć od razu 56 i 62 bo nigdy nie wiadomo jakie dziecko się urodzi...np na mojego Kubę 56 było za duże,ale On był kruszynką (podobno 55cm miał,ale wątpię,że dobrze Go zmierzyli) i tylko 2,85kg ważył...z kolei Igor kolosik (też 55 ale 3,65kg) i na Niego 56 były na styk a nawet za małe nieco...niektórzy preferują nie kupować w ogóle 56 bo mogą być za małe,ale mnie np nie podoba się,jak dziecko tonie w ubrankach...ponadto ilość...jak dziecku nie ulewa się,to takie ubranka mało się brudzą...ale są dzieci,które chlustają i wtedy ubranka idą jak woda...albo pranie non stop sie robi...oczywiście dużo też zależy od pory roku,w której Bobas przychodzi na świat,dziecko z jesieni,zimy,czy wiosny wystraczy ubrać (w domu oczywiście,bo na spacer to inna para kaloszy) w taki komplecik a do tego zawinąć w rożek...latem bywa różnie, z pogodą więc w rożku i to np grubym jakie widuję u innych ludzi pewnie zagotowałoby się dziecko,a potówki murowane...mój Kuba był z maja i pogoda była jak teraz :/ dlatego ja jak napisałam wyżej kupowałam po 5kompletów kaftanik+śpiochy56 i 62.

Powymądrzałam się :P Wracam do roboty,Igo śpi,a Kuba rysuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:36

a-koczek, magdzia26, Fedra, aisa, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Shagus chyba wystarczająco Madzi wyjasniłaś . Szkoda bo gdyby była dizewcvzynak to parę starterów mogłabym ci przesłać bo m i się chyba juz nie przydadzą

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ostatnio za mna coraz częściej chodzi że czas najwyższy zrobić wyprzedaż ubranek nie am co ich juz dłużej kisić

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    no Shagus chyba wystarczająco Madzi wyjasniłaś . Szkoda bo gdyby była dizewcvzynak to parę starterów mogłabym ci przesłać bo m i się chyba juz nie przydadzą
    Dziękuję :) Zarumieniłam się...wiesz,jak jest z moim słowotokiem :P

PS. Ubranka po moich chłopcach są już mocno znoszone..czego Kuba nie wykończył,wykańcza Igor...mam tak z Nimi ze wszystkim...z zabawkami,ubrankamu i niestety specjalistami...z jednym jeżdżę do jednych,z drugim do drugich..

Odmeldowuję się.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Shaggi :) bardzo
    A ty koczek nie wymyslaj bo na pewno Ci się jeszcze ubranka przydadzą tylko wiesz nie wiadomo czy dla dziewczynki czy dla chłopaka :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jak tam Marcelo toż to już prawie miesięczny chłop :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś sobie wróżyłam( wiem wiem to bzdury ale ja jakoś w to wierzę) i mam mieć dziewczynkę potem chłopca tylko ja jakos chłopca bym nie chciała wiec pewnie dlatego w ciąże nie mogę zajśs dopóki na chłopaka sie psychicznie nie przestawię ( ale sobie wytłumaczenie znalazłam)

kierzynka, Fedra, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szukam Kajcia chorob na sile tylko martwie sie o wiwiczka a nigdy nie mialam ani opryszczki wargowej ani zapalenia pecherza a teraz wszystko na raz jak na zlosc: najpierw ta durna szczelina odbytu,potem przeziebienie, potem uplawy,potem opryszczka wargowa plus mega bolace afty,teraz pecherz i mam nadzieje ze nie dojdzie jeszcze do tego wszystkiego opryszczka intymna- i jak tu sie nie stresowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 15:08

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :)

Ja tylko na chwilkę do Sylwii :)
    Kochana nie przejmuj się - znam Twoją chorobę ;) to jest zapalenie grzybicze pochwy....Sama to przechodziłam ze 2 razy, ale w ciąży nie. Raczej wiwiczkowi nie powinno zaszkodzić. Powinnaś do lekarza jechać-nawet prywatnie bo po co się męczyć-na pewno Cię tu i ówdzie swędzi,piecze, szczypie i Bóg wie co jeszcze. A te serowate upławy to objaw zapalenia grzybiczego. Potrzebny jakiś lek. Pozdrawiam :)
    miłego dnia wszystkim życze pomimo okropnej pogody!!!

Dodi lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ide do labolatorium wieczorem bede miala wyniki moczu w necie

Kaja lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kaja jak tam Marcelo toż to już prawie miesięczny chłop :)

no czas leci jak szalony :-) jeszcze tydz i miesiąc Marcelino będzie miał !!!

Madzia ja w szpitalu mialam dla mlodego tylkk rozm 56 , a w razie wiekszego chlopa by mi dowiezli ale nie trza było hihi :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemano :) Pozdrawiam z trasy Wro-Katowice.Jade i jade i konca nie widac...Korek na A4 okropny.Stakismy 1,5godz i myslalam ze wypadek jakis a to przewezenie bylo.Koszmar jakis.Co to za autostrada.Dodam ze jade busem na babski weekend do przyjaciolki,a m w domu zostal :) To juz pewnie jeden z ostatnich takich wypadow u mnie ;) W ogole to mialam juz byc na miejscu,a tu jeszcze mininum 1godz.zostala.Dzidziol tez juz chce wysiasc,kopie strasznie i jakos tak potrafi sie naprezyc ze az jeki wypuszczam co jakis czas...Wie gdzie wcisnac noge/reke albo pype zeby bolalo :P
    Zaraz ciag dalszy skrobne bo boje sie ze mi telefon zje posta.Bede na raty pisac.

aisa, magdzia26, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku bo wiesz jak taka pogoda do niczego to czlowiek ratuje sie jak moze a najprosciej zaczac od pozytywnego nastawienia :D
    Co do ciuszkow to moze zrob przeglad wywal co Ci sie nie podoba no i musisz przestawic myslenie na chce dziecko a nie ze chce dziewczynke :D

Magdzia co do ubrank polecam wyprzedaze jesli nie lubisz taniej odziezy... ja u siebie mam jedno miejsce gdzie sztuka kosztuje 3 zl a takie cuda udaje mi sie znalesc z szok :)
    No i popieram dziewczyny nie ma co kupowac za duzo bo duzo to sie dostaje a moze sie okazac ze dostaniezz ciuszki od jakiejs kolezanki...

Ok milego dnia Wam zycze i tez sie ciesz ze Was widze :)

magdzia26, Effcia28, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za literowki,ale ciezko z telefonu przy wstrzasach pisac ;)
    Ja powolutku za wyprawke sie zabieram,ale duzo jeszcze nie mam.Wozek mam 3w1 :) Chcielismy z m nowy kupic,jakis polski.Ostatecznie kupilismy uzywany od mojej kolezanki.Tako warrior :) Wiemy od kogo i ze w plesni w szopie nie stal.Prosto od jej dzieciatka.Takze fajnie sie zlozylo i jestesmy zadowoleni.
    Pare ciuszkow mam i z uwaga czytam jak piszecie co i ile kupic.Mi sie wydaje ze nasz babelek maly bedzie i te 56 dobre beda,aczkolwiek na dniach moj brzuch rosnie i zaczynam powolutku myslec ze chyba urosnie (a to powoduje dodatkowy strach przed porodem,bo babelek ledwo sie juz miesci w srodku).I niby mam przeczucie ze dziewczynka ale moge sie zdziwic na porodowce na synka :) Staramy sie z m z rozsadkiem podchodzic do zakupow,ale ciezko jest.Takie piekne rzeczy w sklepach sa...
    Przyznam sie ze mam pare dla dziewczynki :) Najwyzej komus oddam potem.Wiekszosc kupilam na tablicy i allegro bo te najmniejsze na najkrotszy okres czasu sa,wiec moze potem cos kupie sama.Troche pewnikiem kupie w sklepie zeby i cos nowego bylo,a jak.
    Ale mi bije do glowy juz.Zaczynam proces wicia gniazdka...Sprzatam i sprzatam (po troszku i pomalu) ale mam to uczucie ze trzeba i juz ;)
    Ach,kobitki.Wyczekalam sie na to i zycze Wam z calego serca,zebyscie tez wkrotce tego doswiadczyly.Mige nawet znowu na gitarze pobrzdakac w imie zajscia ktorejs ;) Ostatnio na Sylwie podzualalo ;)

Fedra, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik moczu :
    ph mam podwyzszone - mam 8 a powinno byc miedzy 5 a 7
    bakterie: d.liczne
    nablonki plaskie d.liczne
    leukocyty-obecne
    reszta wyniku taka sama jak z wynikami ktore robilam dwa miesiace temu gdzie zlecil mi gin

Kto sie zna na tym? Myslicie ze mam jakas infekcje? wybiore jutro wynik i pojade z nim do przychodni calodobowej bo teraz wynik sprawdzilam w necie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska to wybrzdakaj teraz mi na tej gitarze jedynie miejsce mogę odstąpić tym dłużej się starajacym bo już chyba w końcu na nas też czas powinien przyjsc

Fedra, magdzia26, aisa, Muska, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wynik moczu :
    leukocyty-obecne
    reszta wyniku taka sama jak z wynikami ktore robilam dwa miesiace temu gdzie zlecil mi gin

Kto sie zna na tym? Myslicie ze mam jakas infekcje? wybiore jutro wynik i pojade z nim do przychodni calodobowej bo teraz wynik sprawdzilam w necie

Leukocyty moga swiadczyc o bakteri lub o stanie zapalnym... ja bym poszla z tym do lekarza...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje :)
    Podczytuje was ale nie mam weny do pisania więc siedzę cicho :)
    Ależ jestem zmarnowana przez ten tydzień nocki i Wafel w domu to jakiś armagedon normalnie :D :/
    Ale dziś ostatnia nocka więc do 6 rano przetrwam :)
    Kończe robić gołąbki i za godzinę do pracy :(
    Jeszcze do 27 maja mam umową tylko :(
    Brygadzistka mówiła że przedłużą umowę ale jak będzie to się okaże :)

Ach mój były mąż odbił mi kolezankę bardzo dobra hi hi hi bo się okazało że ze sobą kręcoą lody hi hi hi :)
    Szkoda tylko że już nie będziemy takimy koleżankami bo kilka ładnych lat się znamy nie jedną noc żeśmy przegadały jedna drugiej w rękaw płakała jak było źle a tu niespodzianka :/
    No ale lepszy rydz jak nic !!!! Mąż ją rzucił zrobił dziecko jakiejś niemce więc pocieszenie znalazła w moim byłym hi hi :) Szczęścia i współczuje jej za razem :)
    A zdjęcia na fb z moją byłą teściową mnie rozwalają normalnie ( rozwalają na wesoło oczywiście )
    Miłego wieczorku :)

Pozdrawiam gorąco !!!

Fedra, kiti, anka_a, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Leukocyty moga swiadczyc o bakteri lub o stanie zapalnym... ja bym poszla z tym do lekarza...
    wybiore jutro rano wynik i pojde do lekarza calodobowego- zobaczymy co mi powie

dobrej nocki i milego weekendu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:50

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wynik moczu :
    leukocyty-obecne
    Sylwus ja też miałam takie pH ogólnie normy dla kobiet w ciąży są troszkę inne a co do reszty wyników to powiem szczerze ze może być to wynikiem jakiś bakterii w pochwie bo mogę się założyć ze mało kto wie jak powinno się pobierać mocz do badania mi też zawsze wychodziły bakterie w moczu ale jak się okazało źle pobieralam próbkę dopiero jak pani w laboratorium mi wytlumaczyla ze trzeba przed nasiusianiem do pojemniczka oczywiście się umyć i ważne żeby zatkac pochwe wacikiem żeby nic z niej nie kaplo i do tego najlepiej jakby to był środkowy strumień moczu i najlepiej porannego... dużo zachodu z tym ale mam teraz wyniki super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:55

Fedra, Shagga_80, aisa, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 5438 5439 5440 5441 5442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ