SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...
    Nie mozliwe jestem pierwsza i wcale nie musialam tu zagladac skoro swit :)
    Milego i bezdeszczowego dnia zycze :)

Shagga_80, aisa, magdzia26, Strażaczka90, AGA 30, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fedruś taki tu teraz tłok że mało co sie nie pozabijamy o to która ma pierwszego posta w danym dniu napisać

Shagga_80, aisa, magdzia26, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to zaraź mnie swoim optymizmem bo u mnie z nim ostatnio krucho a od ciebie na odległość aż bije

Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Fedruś melduję się i ja...wczoraj padłam z dziećmi of kors :/
    U nas pogoda pod psem! A w mieszkaniu jak w lodówce...dogrzewam nieco farelką,bo normalnie nie chciałoby się spod kołdry nosa wysunąć :(
    Naskrobę nieco i ja i zmykam,bo śniadanie robię (i jednocześnie pranie :P ).

Fedruś,jak miło Cię widzieć i to,że tu z rana na placu boju i w tabelce...a gdzie reszta,niech też wpiszą się...Fedrusia dała dobry przykład :)

Sylwia,spokojnie! policz do 10...uspokoiłaś się? Nie? To jeszcze raz licz...kup żurawinę jak zaleca lekarz,bo to pomaga na drogi moczowe a nie zaszkodzi...ja swego czasu dostałam od mojej ciotki endo (bo Ginka nie dojrzała niczego w wynikach moczu a ciotka tak-stan zapalny) receptę na furaginum ale jest też dostępne bez recepty - uro-furaginum i z tego co na szybko doczytałam to ma ten sam skład...nie można zażywać w I i III trymestrze ciąży...o ile chcesz sama sobie coś podawać...swoją drogą to pisałaś,że w aptece coś Ci radzili? Nie denerwuj się tyle,bo jak pisała Fedra nie masz powodu a dziecko będziesz miała potwornie nerwowe...i za kilka miesięcy będziesz pisała,że wiwiczek non stop płacze! A wtedy przypomnimy Ci ileś Ty się nadenerwowała NIEPOTRZEBNIE! Ostatecznie do przyszłego czwartku tylko 6 dni!

Mauysia,faaaaaaaajnie macie z tym wyjazdem..dobrze pamiętam,że to na Mazury? Oby pogoda dopisała Wam tylko. Zazdraszczam karmienia Heniutka obiadkami,deserkami...to co Igo wyrabia podczas karmienia to przechodzi ludzkie pojęcie! Wczoraj prawie nic nie zjadl,bo albo nie chciał dziuba otwierać na widok łyżki ("zjadł" względnie może 2 razy po 1/3 łyżeczki),albo pluł,albo darł się,że zbliżam się z łyżeczką...dlatego dziś odpuszczam , dam Mu spokój,bo jeszcze uprzedzi mi się zupełnie do jedzenia...Tzytza za to ciągnie chętnie...i pocieszam się myślą,że ostatecznie to póki co starcza Mu i pięknie rośnie na Mamusinym mleczku.

A skoro o Mamusinym mleczku to Plemniczko nie zazdroszczę i wiesz,pomyślałam tak samo jak Fedrusia (rany jaka ja dziś zgodna :P ) zawsze to coś,odciągać pokarm laktatorem a karmić butelką...choć pomysł Mauysi by pokominować i próbować Nelcię zająć w trakcie karmienia też wydaje się dobry :) Tryzmam kciuki,dzielna Babo :)

Kopciuszku,Koczku,Muska...trzeba mieć kupę szczęścia a i stracić mase nerwów do naszych polskich Urzędów...ja co prawda nie narzekam,bo przypadkiem wszędzie mam znajomości i jakoś szybciej to idzie,ale nie obyło się i bez problemów jak np z prądem,gdy czekałam na warunki (potrzebne do projektu) i przyszły po 3 tygodniach z błędem,potem facet kazał mi wysłać wniosem mailem raz jeszcze i wysłałam i czekam i czekam i nic...no więc czekam kolejne 3 tygoenie i dzwonię a On mi mówi,nie przysłała Pani wniosku,tylko to co ja Pani pisałem odesłała Pani...myślałam,że szlag mnie trafi! Wysyłałam to w nocy i pomyliłam załączniki ale wystarczyło minimum dobrej woli i odpisać mi na maila,że wysłałam nie to co trzeba...szczególnie,że za pierwszym razem to Ona zawalił zmieniając mojemu Mężowi imię na Dariusz! Masakra,zaraz odesłałam wniosek poprawiony i warunki przyszły za 3 dni! Ale 1,5 miesiące straciałam! Dobrze,że pozostałe sprawy pchnięte były dość sprawnie...a tak na marginesie,to u nas jest tak,że czy kupuje się gotowy projekt i adaptuje na własną działkę,czy robi projekt indywidualny to koszt wychodzi podobny (chyba,że gotowy projekt kupi się bardzo drogi)...ja osobiście wolę indywidualne,bo mnie nie zdarzyło się znaleźć projektu spełniającego moje potrzeby a adaptacja ze zmianami to milion pięćset kresek na czerwono...choć jest też coś na korzyść gotowych projektów,często szybciej się to odbywa (chyba że adaptujący bawi się z tym długo) no i często te biura projektów typowych dodają gratisy jakieś :) Ja np swój projekt złożyłam z 3 innych...układ przyziemia z jednego,elewację z drugiego,układ poddasza z trzeciego :) I o dziwo,póki co nie żałuję...a ze mną to różnie,bo zwykle szybko przestaje mi się mój wybór podobać :P Zobaczymy za kilka miesięcy jak będzie stan surowy zamknięty :)

Fasolinki,wszystkie macie piękne brzuchy...ahhhh aż rozmarzyłam się :P Zresztą ostatnio mam takie schizy jak oglądam porody w tv,że też bym chciała :P Dodi,coś ostatnio zaniedbujesz forum! Już mi tu wracać!
    A o Olce to w ogóle nie wspomnę, Mauysia Ty na pewnoe wiesz,co jest tgeo przyczyną!

A co u nas? Wczoraj Szef podjął mi się kierowania nasza budową,decyzja już prawomocna,budowa zgłoszona do Nadrozu i za tydzień w piątek ruszamy :D Przyjedzie mój znajomy Geodeta wytyczać nam fundamenty i jak tylko Murarz zejdzie z poprzedniej budowy wchodzi do nas ,przyjeżdża koparka i ZACZYNAMY :D Dziś już miałam sny :D A jutro mieliśmy przyłączać wodę,ale kurcze chyba pogoda pokrzyżuje plany...oby nie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 09:45

aisa, a-koczek, magdzia26, Strażaczka90, anka_a, gocha04, sylwia1985, Fedra, AGA 30, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja prasowałam tylko przed urodzeniem Henia, potem już nigdy. Nie było czasu. A Henio bynajmniej nie wydawał się przejęty tym, że ma na sobie niewyprasowane ciuchy :)
    Ja prasuję nadal...aleeeeeeeeeeeee tylko z jednego powodu ,z mojej pralki wychodzi wszystko jak psu z gardła :/ I prasuję praktycznie wszystko,jak leci...a tak,bym dawno już nie prasowała.
    I tym akcentem odmeldowuję się.

Buziaki Koczku :*

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguś ja niestety nawet ciuchy męża prasuje tak go teściowa przyzwyczaiła i mi sie oberwało bo za cholere nie moge go nauczyc prasować

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ty nie lajkuj tylko do tabelki powrót i to już

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ależ leje dzisiaj
    Miło was widzieć dziewczynki z rana ostatnio jak tutaj zagladalam z rana z kawa to pustki
    Ja wczoraj uświadomiłem sobie ze nie wiem nawet w co takiego maluszka się ubiera i się troszkę przerazilam zrobiłam sobie listę bo od czerwca zaczynam zakupy ciuszków itp...:) może możecie mi polecić gdzie można fajne i dobrej jakości ciuszki kupić i w jakich rozmiarach bo wiem ze dzidziorek na początku szybko rośnie wiec chyba warto kupić od razu w dwóch rozmiarach ciuszki na zapas
    Ps. Oczywiście wiedziałam że są pajacyki, body itd ale co z czym i kiedy zakładać to nie mam pojęcia...
    A co do porodow to staram się nie oglądać takich rzeczy żeby się nie stresowac bo chyba to niepotrzebnie nakręca tak mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 10:31

Strażaczka90, anka_a, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:) u mnie piękne słoneczko:) rzadko tu zadamawiam bo odpoczywam od ovu:* ale pamiętam o Was:) Aisko zmień mi date kolejnej @ ma 7 czerwca:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 10:38

• anka_a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Magdzia- z mojego doświadczenia: ciuszki dostałam od koleżanek i kupuję w sklepach z odzieżą używaną. Powiem, że wyglądają jak nówki ;) Dzidziuś szybko wyrasta i nie zdąży zniszczyć. Można też kupić tanio paki ciuszków na allegro. Nie polecam kupować dużo bo i tak we wszystkim nie zdąży "pochodzić" :) Zakładałam zawsze na wyczucie tak, żeby maluchowi było ciepło lub nie za ciepło i wygodnie.
    Hello Strażaczo! Powodzonka w nowym cyklu i niech odpoczynek zakończy się sukcesem :)
    Fedra miło Cię widzieć w tabelce.
    Koczku też prasowałam do czasu jak zobaczyłam syf w jego szafce to powiedziałam DOŚĆ! Teraz jak się śpieszy to mnie ładnie prosi o wyprasowanie ;)
    Cześć Pismaczku :*
    Effcia to powodzenia w gotowaniu! Jak bym miała nakazany celibat to nie przeszkadzało by mi to bo najważniejszy jest w tym momencie Dzidzik.
    Kopciuszek witam! Na Dzień Dziecka szykuje się Tobie wyjątkowe wydarzenie i data świetna do zapamiętania :)
    Pozdrawiam i do zobaczenia po weekendzie!

magdzia26, aisa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki u mnie ulewa na calego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia najlepiej na początek 3,4 kpl ( body spioszki jakas bluzeczka, dresik oraz pajacyk do spania )rozmiar 56 pożniej kilka 62.

magdzia26 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia własnie moja skleroza się odezwała. Wstyd pytac ale kogo sie spodziewasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 12:25

magdzia26 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Lachony Laski z Nebraski !!!!

Madzia ja kupilam od koleżanki i kurcze tyle , ze Marcel nie unosi wszytkiego i jak wiesz za 3 lub 4 duze kartony zaplacilam 100zl wiec jak masz kolezanke z dzidzia to moze warto zapytac , a duzo nie kupuj bo zawsze ktos cos ci przyniesie tak jak mi mimo , ze mowie , ze ciochow nie chce :-/

magdzia26, Fedra, aisa, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie gdzie jest Ola ????

Zbiku !!!!!!!!!! I inne Lachy ????

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki pytanie czy ktoras miala z was opryszczke intymna w ciazy? Bo juz sie zastanawiam ze moze to nie pecherz mnie boli- ide dzis na badanie moczu- zobaczymy co wyjdzie- w kazdym badz razie swedzi i piecze mnie okolica lechtaczki i mam taki dziwny bialy nalot ktory podmywam ale zaraz znowu sie pojawia- ostatnio gun przepisal mi pimafucin

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Madzia własnie moja skleroza się odezwała. Wstyd pytac ale kogo sie spodziewasz
    Koczus synusia ;)
    Nie no wiem ze dużo nie ma co kupować ale nie chce żeby Nikos na golasa leżał :P

Fedra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak ci sie pielgrzymki na chatę zjada uwierz mi ciuchów bedziesz miała ful!!!! Moja kumpela tylko tel wykonała i zapytala co mi trzeba a reszta uwierz ciuchy miała !!!!

Fedra, anka_a lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia , ale z ciebie egzemplarz szukasz chorób na siłę !!!! Ehhhhh niech ci bedzie tylko sie nie stresuj!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjjjj a co u Ruci kozy jednej wiecie co tam z Leonem wyprawia i z Kinia ???!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 5437 5438 5439 5440 5441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ