SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Shaggi.

Anka_a jak ja bym chciała przespać cały dzień z powodu ciąży. :)

Plemniczka a jak twój M sobie radzi jak masz weekend w szkole?

Fedra, Effcia28, anka_a, plemniczka, Spero, aisa lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi gratuluję rozmowy z mama i bardzo się ciesze ze wszystko poszło dobrze :)
    Gosiu to ja Ci przesyłam 5 kilo wiruskow wypasionych i wypielegnowanych :) obyś najbliższe 9 miesięcy mogła spać i leniuchowac do woli :)

Dodi, Fedra, Kaja, Effcia28, anka_a, gocha04, Shagga_80, Spero, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajus a jak Marcelino :)? Mam nadzieje ze kołki przeszły...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kajus a jak Marcelino :)? Mam nadzieje ze kołki przeszły...

Jest lepiej ale nie poszły sobie!!!!

Ale dzis święto kikut mu dziś odpadł super az mi ułożyło !!!!!!

magdzia26, anka_a, Spero, Fedra, Muska, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka.
    Shaggi super ze w koncu odwazylas sie na rozmowe z mamą, no i fajno ze zgodzila sie :)
    Ilonko moja mala wrecz nienawidzila lezec na brzuchu, ale ze wzglefu na bioderka ortopeda kazala ja jak najczesciej tak klasc, no i stopniowo, wydluzając czas i czestotliwosc kladlam ją chodzby po minutce az sie przekonala i chociaz nie jest to jej ulubiona pozycja to chetnie pare minut tak polezy ;) nawet jak placze i ją dam na brzuch to przestaje. Ale spac na brzuchu za cholere nie chce.

Gosiu mąż radzi sobie super. Mam wrazenie ze nawet czasami lepiej niz ja ;) mala przy nim jest spokojniejsza i śmieje sie w glos gdy sie wygłupiają, do mnie tylko sie usmiecha ;) on wszystko potrafi zrobić i wie juz który placz jest na co, praktyka czyni mistrza

anka_a, gocha04, Shagga_80, Spero, Dodi, Fedra, magdzia26, Ilona, Muska, aisa, AGA 30, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mam mega dola dzisiaj i kryzys macierzynstwa.
    Bylo juz tak dobrze z jej cera, a tu nagle dzisiaj spowrotem jakies krostki wyszly na buzi i z czego? :(
    do tego kataru dostala i przez to nie moze swobodnie oddychac, a w ta sobote mamy chrzciny, nie wiem jak to bedzie :(
    Jakby tego bylo malo to nie chce ssac cycka i tu pewnie wychodzą moje studia i karmienie ja w tych dniach butlą :( ona juz dobrze wie ze z butli łatwiej i ze wymusi to. Dzisiaj normalnie niemal caly dzien z nia walczylam. Darla sie, płakała, krzyczala, byla mega glodna ale nie chciala sutka chwycic :( , no ilez mozna sluchac takiego placzu z glodu, poddaje sie wtedy i daje butle z tym ze z moim odciagnietym mlekiem. Ale male to pocieszenie :( nie wiem jak bedzie tej nocy, do tej pory w nocy bez jakniecia ssała piers. Martwie sie ze calkiem chce się odcyckowić :(. Jakies pomysly, co moge zrobic by ja przekonać do piersi?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga no to teraz wszystko pójdzie z górki :) Kamień z serca pewnie spadł po rozmowie. Gratuluje Igorkowego ząbka!
    Gocha- przesyłam wiruski żebyś się wyspała przez 9 miechów nudnej ciąży ;)
    Kaja to Marcelek staje się mężczyzną mogącym moczyć brzuszek :D
    Plemniczko trzymaj się. Ja niestety nie jestem w stanie doradzić bo tylko 3 tygodnie karmiłam piersią. Dasz rade a mała jak każdy wybiera to co łatwiejsze.

kolorowych snów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 22:21

gocha04, Kaja, Shagga_80, Spero, Dodi, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniś pomysłów na przekonanie córci do piersi nie mam, bo sama z cyca nie sokałam. Ale wierzę, że sobie poradzisz świetne. A Twój mężu w takim razie pierwsza klasa.

Magdzia, Anka dzięki za wirusy. Aż mnie brzuch rozbolał od tych wirusowych kilogramów. Tak serio to naprawdę mnie boli, ale chyba od ilości smażonego.

Spokojnych snów.

Shagga_80, Spero, Dodi, Fedra, magdzia26, anka_a, aisa lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko,a dziś z butelki je normalnie,znaczy chętnie? Bo może z powodu katarku nie chcieć jeść...ale obstawiam,że pewnie butlę chętnie ciągnie mimo wszystko? Hmmm,przyznam,że nie mam w tym doświadczenia,ale aż poszperałam i znalazłam coś,może przyda Ci się chociaż troszkę:
    http://www.edziecko.pl/szkolakarmienia/1,117215,10163688.html
    Ja od siebie dodałam jedynie,że jeśli zależy Ci na utrzymaniu laktacji to postaraja się nie poddawać i próbować spokojnie zachęcać do piersi,znaczy nie poddawać się i mimo wszystko podawać pierś...nas na Sz.R. pamiętam uczyli,by podchodzić ze spokojem do karmienia,nie poddawać się,nie dołować....będzie dobrze,trzymam mocno kciuki...zresztą uważam,że jesteś fantastyczną Mamuśką,bo rewelacyjnie sobie radzisz mimo ostrej diety,mimo problemów ze skórką Nelci i jeszcze do tego studiujesz...uszy do góry :*

I tym akcentem odmeldowuję się,uprasowałam ubrania dla nas na rano,bo jutro wcześnie pobudka,bo jedziemy do Foniatry z Kubusiem...i przy okazji z Igorkiem :D
    Buziaki :P

Dodi, a-koczek, Fedra, magdzia26, anka_a, aisa, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy, co tu tak pusto?
    Dzień Dobry! :)

magdzia26, Dodi, Kaja, a-koczek, AGA 30, Fedra, Sandraa, mauysia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Wklejam obiecane zdjęcie brzuchola:
    b77b26ba1892f8ecm.jpg

aisa, sylwia1985, magdzia26, anka_a, a-koczek, AGA 30, gocha04, Selena, Fedra, Sandraa, kiti, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyć że Wasi chłopcy już ząbkują! Naprawdę czuję się jak stara ciotka, ale teraz już rozumiem te hasła za każdym razem jak my byliśmy mali - jak oni szybko rosną i ale ten czas czas leci :P
    Plemniczka też - Twoja Nelcia już taaaaka duża :) A niedawno jeszcze w ciąży byłaś. Ach ależ mi się na wspominki wzięło.
    Ja swoją drogą mam wrażenie że w ciąży jestem już nie wiem jak długo. Z powodu płytkieg ooddechu męczę się strasznie, spac w ogóle nie mogę i już bym chciała żeby był koniec lipca... NIe mogę się doczekać. Do tego mam swoje obawy o zdrowie maluszka, bo jak do tej pory to żadnych badań konkretnych nie mam, bo za każdym razem tak się wiercił, że lekarz nam 100% pewności nie dał ze zdrowe :( Niby zdaję sobie sprawę, że trochę na zapas się martwię, no ale tak mam.
    A dzisiaj w nocy to mnie obudził (i to nie raz) straszny ból brzucha. Normalnie mnie tak wręcz piekło w okolicy pępka że się zastanawiałam czy m nie budzić. Ale jakoś zasnęłam i rano jest ok.
    A mój brzuch to ewidentnie piłkę futbolową przypomina ;) JAkbym sobie za kosuzlkę ją tam wcisnęła i rośnie z każdym dniem.
    Przesyłam wiruski i wpadam za chwilę z powrotem!!!

a-koczek, AGA 30, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ale sliczny brzusio taki zgrabny i maly:)

Muska lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawiłam pranie i chyba wezmę się w końcu za jakieś mini porządki. Niby kawalerka, ale się trochę nazbierało ;) Poza tym góra prasowania na mnie czeka, co odkładałam i ja i mój m i już nie mamy w czym chodzić ;) Ja się zastanawiam kto te wszystkie ciuszki dla maleństwa będzie prasował?
    Sylwia, już za niedługo tez będziesz taki mieć :D Kiedy u Ciebie to zleciało?! Już 18 tydzień!!! Ciągle jak patrzę na nasze suwaczki to nie mogę uwierzyć.
    A wracając do prasowania - do kiedy trzeba te ubranka prasować? Mam dużą nadzieję że tylko przez pierwsze 2-3 miesiące...

sylwia1985 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muśka, Ty grubasie :P Zgrabniutka jesteś :)
    Apartamenty Dodi i Magdzi też są superowe!
    Plemniś, najlepszego z okazji 4 miesięcznicy Kornelci. Żeby problemy skórne zniknęły i już nie wracały a Mała ładnie jadła z cycusia :) Super, że mąż się tak dobrze spisuje!
    Shagga, bardzo się ciesze, że mama zgodziła się na wspólne mieszkanie! Gratki z okazji kolejnego ząbka Igo!
    Gosiu, to ja dorzucam wiruski dzieciowe już ~~~***

U nas super noc. Janex chyba nie umiał odnaleźć się w nowym miejscu. Dzisiejsza noc była trzecią z kolei ale pierwszą przespaną (nie licząc trzech przerw na karmienie). Już się też nie wkurza przy karmieniu, ładnie chwyta i wcina.

magdzia26, Muska, Kaja, a-koczek, gocha04, Fedra, kiti, mauysia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wpadłam bo mi się przypomniało o mojej nie zaczętej budowie ;) Na razie drzewa wycięte, warunki przyłączy już przyszły i wczoraj odebrałam mapę do celów projektowych od geodety. Teraz załatwiam architekta i robimy projekt i potem pozwolenie na budowę i może jakoś w okolicach porodu :P zacznimy fundamenty robić. Coś tego nie widzę, no ale trzeba zacząć. A no i najważniejsze, w międzyczasie, po znalezieniu wykonawcy kredyt musimy załatwić, haha. To będzie jazda. Jak sobie przypomnę załatwianie ostatniego i 6 miesięcy walki to mi się odechciewa, ale tym razem z dzieckiem na ręku może będzie w urzędach łatwiej ;)
    Shagga, jakieś porady odnośnie projektu? Znaleźliśmy jeden gotowy, ale parę rzeczy chcielibyśmy w nim zmienić (jedną główną przesunąć o 1m kominek) a to jest zmiana ważna i z tego powodu chyba musimy projekt na zamówienie brać. Szczęki nam opadły jak architekci we Wro sobie za taki projekt liczą. Nie zgadniecie... Raz, że biorą kasę od 1m2 a dwa, że to astronomiczne kwoty. Za domek 120m2 chcą 12.000zł! Masakra jakaś. Na razie mamy architekta z okolic Krakowa na oku. Przynajmniej on bierze za projekt jako taki, a nie od metrażu planowanego domu. Ale cena 8,5 tyś. też jest przerażająca... Jakieś pomysły macie lub znajomych architektów z okolic południowej PL?

mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sporki że wpadam tak bez zaproszenia :)
    Muska mogę Ci polecić architekta z Siechnic - Firma Florsanit.
    My wybraliśmy projekt z firmy krajobrazy "Granat"
    pozdrawiam

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale was wywialo ????!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska fajnie ,ze zalaatwiacie budowe zazdroszcze my niestety jesteśmy uwiazani na 3 lata ehhh z domem swych marzen ,ale oby nam zlecialo szybko ehhh wam i innym budujacym ,abyscie wszystko zalatwili w tych urzedach bow wiem jak umiejący uprzykrzyc zycie !!!!!!!

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic ide na sieste Marcel najedzony śpi wiec tez ide do niego .....ciao

magdzia26, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 5434 5435 5436 5437 5438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ