SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Madzia niezły apartamencik

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczoraqjszej wizycie w cyrku jestem nadal pod wielkim wrażeniem wystepów. Miała byc rozrywka i atrakcje dla córki a sama sie wybawiłam i usmiałam jak nigdy

anka_a, magdzia26, Dodi, aisa, gocha04, Fedra, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti daj znać po wizycie

magdzia26, kiti lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki mam pytanie do zafasolkowanych albo mamusiek czy normalne jest to ze odczuwam ucisk na pecherz.Dziwne uczucie jakby wiwiczek mial zaraz wyleciec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:06

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram sie wstawic wkrotce jakas focie ps Magdzia brzusio sliczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:10

magdzia26 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus raczej normalne

zpbnej28qs8fkan8.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Sylwus raczej normalne
    kamien spadl mi z serca uff a juz sie balam ze cos sie dzieje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewuszki mam pytanie do zafasolkowanych albo mamusiek czy normalne jest to ze odczuwam ucisk na pecherz.Dziwne uczucie jakby wiwiczek mial zaraz wyleciec
    normalne ;)

a.png
    a.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie nie pamiętam w którym to tygodniu ciąży było ale czułam jakby małej noga mi wychodziła az bałam sie siadać na krzesle bo mysłałam ze noge jej złamię

kierzynka, mauysia lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki piecze mnie tez cewka moczowa i lechtaczka- nie wiem moze to jakas infelcja? Robilam badania moczu a za tydzien do Gina jesli cos bedzie nie tak to chyba powinno cos wyjsc w tych badaniach. Kiedy siusiam to nic mnie nie piecze nie siusiam z krwia wiec nie wiem co to moze byc- mam tez troche zaczerwienion lechtaczke- mialyscie cos takiego- kurcze ja to mam pecha z tymi roznymi chorobskami w ciazy- juz mam dosc tego kurcze martwie sie tym wszystkim- bo chce zeby wiwiczek byl zdrowy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewuszki piecze mnie tez cewka moczowa i lechtaczka- nie wiem moze to jakas infelcja? Robilam badania moczu a za tydzien do Gina jesli cos bedzie nie tak to chyba powinno cos wyjsc w tych badaniach. Kiedy siusiam to nic mnie nie piecze nie siusiam z krwia wiec nie wiem co to moze byc- mam tez troche zaczerwienion lechtaczke- mialyscie cos takiego- kurcze ja to mam pecha z tymi roznymi chorobskami w ciazy- juz mam dosc tego kurcze martwie sie tym wszystkim- bo chce zeby wiwiczek byl zdrowy
    ja tak mialam jak przewaznie jakiegos grzybka mialam to gin przepiosywala jakies globulki zawsze a bardzo czesto mialam przez cala ciaze

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio bralam pimafucin bo gin stwierdzil ze mam uplawy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki,wczoraj nadrobiłam nieco czytanie a dziś nieco skrobnę i uciekam jak zwykle do roboty :/

Aisu piękny opis porodu itd :) Jeszcze raz gratuluję,no i zazdroszczę opieki w Szpitalu itd zupełnie inaczej niż ja miałam,ale pewnie każda Matka zgodzi się ze mną,że nie ważne jak trudny jest poród,jak wielki jest ból...bo w momemncie,gdy czuje się dziecko na brzuchu (już po naszej stronie) to przestaje się czuć ból i wszystkie niedogodności są nieważne :) A w ogóle Jaś cudny :)

Ilonko zazdroszczę prac w ogrodzie itd itp...ale pocieszam się,że wkrótce i mnie to dotyczyć będzie ...co do leżenia na plecach,to staraj się mimo wszystko kłaść Marcelka na brzuszku,zresztą napewno wiesz,że taka pozycja jest najlepsza dla dziecka pod każdym względem a przede wszystkim ćwiczy mięśnie, kręgosłup i w ogóle przygotowuje się do siedzenia,stania a potem chodzenia itd...u nas było tak,że początkowo i Jeden i Drugi nie chcieli ale z czasem polubili a teraz Igor to w ogóle tylko na brzuchu by leżał,to Jego ulubiona pozycja...dodam,że jak byłam z Nim u neurologa to Pani Profesor powiedziała,że ma to być ulubiona pozycja dziecka :) zreszta co ja Ci wymądrzam się,jestem pewna,że to wiesz...

Sylwia,w ciąży wszelkie stany zapalne miejsc intymnych są bardzo częste,podobnie z układem moczowym nie ma powodu do obaw,trzeba to leczyć żeby nie było ryzyka dla dziecka,ale podejdź do tego,że każda ciężarna często się z tym zmaga :)

Kurcze no i wena mi się skończyła....a szkoda,bo akurat mama czas...Kuba ma TV teraz (nadrabia,bo wcześniej byliśmy na zajęciach,potem w sklepie a potem z Babcią siedzieliśmy).

A właśnie...rozmawiałam z Mamą,oczywiście zgodziła się na naszą przeprowadzkę do Niej :D Jak zwykle okazało się,że strach ma wielkie oczy :D A zupełnie niepotrzebnie...tylko ciężko mi było zacząć....Stary jeszcze nie wie bo Mama powiedziała,że chciałaby żeby ta rozmowa odbyła się przy Nim,więc będziemy udawały,że jeszcze nic nie rozmawiałyśmy :D Teraz będzie lajtowo :D

Spero, Ilona, AGA 30, gocha04, Dodi, Fedra, Kaja, Effcia28, anka_a, plemniczka, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze coś mamy kolejnego - trzeciego już ząbka ...kilka dni temu przebił się,wczoraj juz wyraźnie stukał a dziś ma już z pół milimetra :P
    Druga górna jedyneczka też już częściowo przebita ale uznam,że pojawiła się,jak wyraźnie będzie stukać :)

magdzia26, Spero, Ilona, AGA 30, gocha04, Dodi, Fedra, Kaja, anka_a, plemniczka, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus to rewelacja że rozmowa zakończyła się pozytywnie

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Shaggus, wiem. Staram się małego jak najczęściej kłaść na brzuszku, ale jak już pisałam, polezy on chwile i zaraz jest syrena, ale jestem uparta i będę go do tego systematycznie przyzwyczaiać:)

Gratulacje kolejnego ząbka :)

Shagga_80, Dodi, Fedra, aisa, plemniczka, mauysia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie w aptece żurawit bo farmaceutka polecila- zobaczymy czy cos pomoze

Shagusia no to mamy kolejnego zabka:) uzywasz jakiegos zelu ? Mojej kolezanki dzidziorowi jak wychodzily zabki to biedak tak cierpial ze musiala mu masowac dziasla jakims zelem i pomagalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 18:51

Shagga_80, anka_a, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

Już mam chyba schizy na temat planowanego hsg, bo dziś straszne rzeczy mi się śniły. I finał taki, że ledwo przed 9 się podniosłam i najchętniej nie chodziłabym do pracy po wczorajszym wolnym. Tak fajnie było w domu, że poproszę o jeszcze :) No i moja rzodkiewka już ma duże listki, a sałata wczoraj pokazała się na powierzchni. Z truskawami jest trochę gorzej :/

Shagga gratuluję ząbków, a skrót Igo proszę bardzo możesz zapożyczyć. Ja tak na mojego brata mówię. :) I najważniejsze, że ten strach ma tylko wielkie oczy. Superancko, że mama jest na TAK, ale jak mogło być inaczej. :)

Sylwia też myślę, że przy ciąży to z drogami moczowymi jest słabo i często dziewczyny się skarżą, ale nie zaszkodzi powiedzieć oczywiście o tym lekarzowi. I czekam również na foto.

Koczku jak ja ci zazdroszczę tego cyrku. Już sama zbieram się iść i przypomnieć sobie dzieciństwo.

i zaraz zerknę czy coś mi jeszcze nie umknęło.

pozdrawiam wszystkie i dawajta te wirusy, bo ja nie chcę hsg. I się okazało, że mięczak ze mnie.

Shagga_80, magdzia26, Dodi, Fedra, anka_a, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sulwia,moim Synom w sumie dość bezproblemowo wychodzą zęby,najgorzej było z 3kami ale nie jakoś tragicznie,po prostu nieco bardzej odczuwał Kuba...są może nieco bardziej drażliwi ale to jest zazwyczaj tak,że gdy odkryję zęba to stwierdzam,tak był coś drażliwy...nie odwrotnie :) Mam Dentinox,żel na ząbkowanie,który przy Kubie stosowałam i czasem Igorkowi smaruję i masuję taką silikonową szczeteczką nakładaną na palec ale obstawiam,że i bez tego wszystkiego by dało radę,bo nie przechodzili dotąd jakoś szczególnie...i pewnie właśnie przechwaliłam i reszte zębów odchoruje Igor :P

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, Twój brat ma na imię Igor? :)

‹‹ 5433 5434 5435 5436 5437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ