plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wczoraqjszej wizycie w cyrku jestem nadal pod wielkim wrażeniem wystepów. Miała byc rozrywka i atrakcje dla córki a sama sie wybawiłam i usmiałam jak nigdy
anka_a, magdzia26, Dodi, aisa, gocha04, Fedra, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość
-
Dziewuszki piecze mnie tez cewka moczowa i lechtaczka- nie wiem moze to jakas infelcja? Robilam badania moczu a za tydzien do Gina jesli cos bedzie nie tak to chyba powinno cos wyjsc w tych badaniach. Kiedy siusiam to nic mnie nie piecze nie siusiam z krwia wiec nie wiem co to moze byc- mam tez troche zaczerwienion lechtaczke- mialyscie cos takiego- kurcze ja to mam pecha z tymi roznymi chorobskami w ciazy- juz mam dosc tego kurcze martwie sie tym wszystkim- bo chce zeby wiwiczek byl zdrowy
-
ja tak mialam jak przewaznie jakiegos grzybka mialam to gin przepiosywala jakies globulki zawsze a bardzo czesto mialam przez cala ciazesylwia1985 wrote:Dziewuszki piecze mnie tez cewka moczowa i lechtaczka- nie wiem moze to jakas infelcja? Robilam badania moczu a za tydzien do Gina jesli cos bedzie nie tak to chyba powinno cos wyjsc w tych badaniach. Kiedy siusiam to nic mnie nie piecze nie siusiam z krwia wiec nie wiem co to moze byc- mam tez troche zaczerwienion lechtaczke- mialyscie cos takiego- kurcze ja to mam pecha z tymi roznymi chorobskami w ciazy- juz mam dosc tego kurcze martwie sie tym wszystkim- bo chce zeby wiwiczek byl zdrowy
-
nick nieaktualnyHej Babeczki,wczoraj nadrobiłam nieco czytanie a dziś nieco skrobnę i uciekam jak zwykle do roboty

Aisu piękny opis porodu itd
Jeszcze raz gratuluję,no i zazdroszczę opieki w Szpitalu itd zupełnie inaczej niż ja miałam,ale pewnie każda Matka zgodzi się ze mną,że nie ważne jak trudny jest poród,jak wielki jest ból...bo w momemncie,gdy czuje się dziecko na brzuchu (już po naszej stronie) to przestaje się czuć ból i wszystkie niedogodności są nieważne
A w ogóle Jaś cudny 
Ilonko zazdroszczę prac w ogrodzie itd itp...ale pocieszam się,że wkrótce i mnie to dotyczyć będzie ...co do leżenia na plecach,to staraj się mimo wszystko kłaść Marcelka na brzuszku,zresztą napewno wiesz,że taka pozycja jest najlepsza dla dziecka pod każdym względem a przede wszystkim ćwiczy mięśnie, kręgosłup i w ogóle przygotowuje się do siedzenia,stania a potem chodzenia itd...u nas było tak,że początkowo i Jeden i Drugi nie chcieli ale z czasem polubili a teraz Igor to w ogóle tylko na brzuchu by leżał,to Jego ulubiona pozycja...dodam,że jak byłam z Nim u neurologa to Pani Profesor powiedziała,że ma to być ulubiona pozycja dziecka
zreszta co ja Ci wymądrzam się,jestem pewna,że to wiesz...
Sylwia,w ciąży wszelkie stany zapalne miejsc intymnych są bardzo częste,podobnie z układem moczowym nie ma powodu do obaw,trzeba to leczyć żeby nie było ryzyka dla dziecka,ale podejdź do tego,że każda ciężarna często się z tym zmaga
Kurcze no i wena mi się skończyła....a szkoda,bo akurat mama czas...Kuba ma TV teraz (nadrabia,bo wcześniej byliśmy na zajęciach,potem w sklepie a potem z Babcią siedzieliśmy).
A właśnie...rozmawiałam z Mamą,oczywiście zgodziła się na naszą przeprowadzkę do Niej
Jak zwykle okazało się,że strach ma wielkie oczy
A zupełnie niepotrzebnie...tylko ciężko mi było zacząć....Stary jeszcze nie wie bo Mama powiedziała,że chciałaby żeby ta rozmowa odbyła się przy Nim,więc będziemy udawały,że jeszcze nic nie rozmawiałyśmy
Teraz będzie lajtowo
Spero, Ilona, AGA 30, gocha04, Dodi, Fedra, Kaja, Effcia28, anka_a, plemniczka, aisa, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa i jeszcze coś mamy kolejnego - trzeciego już ząbka ...kilka dni temu przebił się,wczoraj juz wyraźnie stukał a dziś ma już z pół milimetra

Druga górna jedyneczka też już częściowo przebita ale uznam,że pojawiła się,jak wyraźnie będzie stukać
magdzia26, Spero, Ilona, AGA 30, gocha04, Dodi, Fedra, Kaja, anka_a, plemniczka, aisa, mauysia lubią tę wiadomość
-
Wiem Shaggus, wiem. Staram się małego jak najczęściej kłaść na brzuszku, ale jak już pisałam, polezy on chwile i zaraz jest syrena, ale jestem uparta i będę go do tego systematycznie przyzwyczaiać

Gratulacje kolejnego ząbka
Shagga_80, Dodi, Fedra, aisa, plemniczka, mauysia lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
Kupilam sobie w aptece żurawit bo farmaceutka polecila- zobaczymy czy cos pomoze
Shagusia no to mamy kolejnego zabka:) uzywasz jakiegos zelu ? Mojej kolezanki dzidziorowi jak wychodzily zabki to biedak tak cierpial ze musiala mu masowac dziasla jakims zelem i pomagalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 18:51
Shagga_80, anka_a, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny,
Już mam chyba schizy na temat planowanego hsg, bo dziś straszne rzeczy mi się śniły. I finał taki, że ledwo przed 9 się podniosłam i najchętniej nie chodziłabym do pracy po wczorajszym wolnym. Tak fajnie było w domu, że poproszę o jeszcze
No i moja rzodkiewka już ma duże listki, a sałata wczoraj pokazała się na powierzchni. Z truskawami jest trochę gorzej 
Shagga gratuluję ząbków, a skrót Igo proszę bardzo możesz zapożyczyć. Ja tak na mojego brata mówię.
I najważniejsze, że ten strach ma tylko wielkie oczy. Superancko, że mama jest na TAK, ale jak mogło być inaczej. 
Sylwia też myślę, że przy ciąży to z drogami moczowymi jest słabo i często dziewczyny się skarżą, ale nie zaszkodzi powiedzieć oczywiście o tym lekarzowi. I czekam również na foto.
Koczku jak ja ci zazdroszczę tego cyrku. Już sama zbieram się iść i przypomnieć sobie dzieciństwo.
i zaraz zerknę czy coś mi jeszcze nie umknęło.
pozdrawiam wszystkie i dawajta te wirusy, bo ja nie chcę hsg. I się okazało, że mięczak ze mnie.
Shagga_80, magdzia26, Dodi, Fedra, anka_a, aisa, mauysia lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnySulwia,moim Synom w sumie dość bezproblemowo wychodzą zęby,najgorzej było z 3kami ale nie jakoś tragicznie,po prostu nieco bardzej odczuwał Kuba...są może nieco bardziej drażliwi ale to jest zazwyczaj tak,że gdy odkryję zęba to stwierdzam,tak był coś drażliwy...nie odwrotnie
Mam Dentinox,żel na ząbkowanie,który przy Kubie stosowałam i czasem Igorkowi smaruję i masuję taką silikonową szczeteczką nakładaną na palec ale obstawiam,że i bez tego wszystkiego by dało radę,bo nie przechodzili dotąd jakoś szczególnie...i pewnie właśnie przechwaliłam i reszte zębów odchoruje Igor 
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/link]